• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Eylül&Ekim Gelinleri Buraya:)

kızlar buarada herkes burada değpil ama d.kontrrol hağpı kullananlar mesajımı görünce cevap yazabiliğr mi

benim ilk kutu bitti 4. günü adet oldum
ama çok az
bu ikinci günüm ama sanki son günlerde olan az akıntılar gibi
herkesin ki böylemi
ağrı olmaz demişlerdi hakkaten
çok hafifledi ağrım ama akıntıda mı bukadar azalıo ya

benım de ilk kutu bitti 5.günde adet oldum.Ben de olmıcam diye endişelenmeye başlamıştım. neyse ki oldum.Bugün ilk gün olduğu için miktar hakkında yorum yapamıcam canım

ya peri çok duygusalım iki gündür
zaten eşyalarımı topluyorum
ağlıyorum

metrobüse biniyorum aklıma annemler gelio ağlıyorum
daha evvel böle değildi

ama adetimin kısa olması psikolojikman rahatsız edio
sanki Allah korusun menopoza girnmiş gibi hissediyorum
hapı değişsen de aynı olacaktır ozaman
sen ne kullanıosun
ben microgynon kullanıyorum
şugüne kadar yan etki götrmedim
ara kanama mide bulantısı ödem kilo falan yapmadı Allaha şükür
ama adet kısaldı işte
şimdi sitede baktım bi kişi yazmış son günlerdeki gibi az gelio 2 gün anca sürüo diye
doktorda normal demiş

ya peri çok duygusalım iki gündür
zaten eşyalarımı topluyorum
ağlıyorum

metrobüse biniyorum aklıma annemler gelio ağlıyorum
daha evvel böle değildi

ama adetimin kısa olması psikolojikman rahatsız edio
sanki Allah korusun menopoza girnmiş gibi hissediyorum
hapı değişsen de aynı olacaktır ozaman
sen ne kullanıosun
ben microgynon kullanıyorum
şugüne kadar yan etki götrmedim
ara kanama mide bulantısı ödem kilo falan yapmadı Allaha şükür
ama adet kısaldı işte
şimdi sitede baktım bi kişi yazmış son günlerdeki gibi az gelio 2 gün anca sürüo diye
doktorda normal demiş

canim ben belara kullaniyorum..baska yan etkisini bende görmedim..hatta tam tersi cildim fln cok düzeldi..kiloda almadim..benim cok adet agrim olurdu..tamamiyle gitti..
ama iste cok cok az geliyo..diyorum ya kan denmez aslinda..buda beni rahatsiz ediyo..
canim ayni yaaa bende kendimi menaposa girmis gibi hissediyorum..he birde 2 günder sürekli yiyesim var yaaa..dün gece nisanlimi deli ettim 3 e kadar sacma sapan seylerle ne olcak böle bilmiyom :2:
canim zaten bizim icin zor bir dönem bide hormonla böle olnca cok normal sürekli agamamiz:gitme:

canim ben belara kullaniyorum..baska yan etkisini bende görmedim..hatta tam tersi cildim fln cok düzeldi..kiloda almadim..benim cok adet agrim olurdu..tamamiyle gitti..
ama iste cok cok az geliyo..diyorum ya kan denmez aslinda..buda beni rahatsiz ediyo..
canim ayni yaaa bende kendimi menaposa girmis gibi hissediyorum..he birde 2 günder sürekli yiyesim var yaaa..dün gece nisanlimi deli ettim 3 e kadar sacma sapan seylerle ne olcak böle bilmiyom :2:
canim zaten bizim icin zor bir dönem bide hormonla böle olnca cok normal sürekli agamamiz:gitme:

hamileler gibi olduk herşeye ağlıyoruz bağırıoruzkafamçokkarıştı
uff evimdeki son günlerim valla şuana kadar koymuodu da artık koymaya başladı
bidaha iki gün üstüste gidip kalamicamana evimde büyük ihtimal:gitme::gitme:
gene gözlerim doldu bari son 10 gün falan olaydı bu ağlama mağlama
zaten ağlak tipim:sinifsinif:

hamileler gibi olduk herşeye ağlıyoruz bağırıoruzkafamçokkarıştı
uff evimdeki son günlerim valla şuana kadar koymuodu da artık koymaya başladı
bidaha iki gün üstüste gidip kalamicamana evimde büyük ihtimal:gitme::gitme:
gene gözlerim doldu bari son 10 gün falan olaydı bu ağlama mağlama
zaten ağlak tipim:sinifsinif:

canim benimde son 2 ayim yaklasik..daha var benim..
kiz kardesim evlendi 2 ay önce..gitmeden önceki hafta her aksam yataga girip agliyorduk birlikte :gitme:
dün konustukda abla alisiliyor diyor..bencede gidene kadar zor..ama gittikten sonra insan kendi evini benimsiyor hemen..

canim sen hapini degistirmeyi düsünüyormusun?

kızlar bende yasmin kullanıyorum 7 günlük aradayım ama hala adet olmadım gerçi normal şartlarda daha var ama hiççç öle olacakmış gibi de değil tıkk yokk yani...

ayy bi de böle 2 gün felan sürüyorsa yandık valla bende hiçç dayanamam zaten internette yan etkilerini felan okudum keşke hiçç başlamasaydım dedim ama 5-6 ay kadar devam edeyim de sonra bırakırım diyorum...

kızlar bende yasmin kullanıyorum 7 günlük aradayım ama hala adet olmadım gerçi normal şartlarda daha var ama hiççç öle olacakmış gibi de değil tıkk yokk yani...

ayy bi de böle 2 gün felan sürüyorsa yandık valla bende hiçç dayanamam zaten internette yan etkilerini felan okudum keşke hiçç başlamasaydım dedim ama 5-6 ay kadar devam edeyim de sonra bırakırım diyorum...

canim ne gibi yan etkileri okudun?
ya bende kararsizim su hap konusunda..
ama biz 3-4 yil cocuk düsünmüyoruz..alternatif ne olabilir ki böle uzun bir süre icinboshayallersmile

Doğum kontrol hapları içeriğindeki östrojen ve progestereon hormonları sayesinde yumurtalığı uyaran hormonları baskılayarak yumurta gelişimini engeller. Öncelikli etkisi bu şekildedir. Bunun dışında rahim ağzındaki mukus denilen salgının kıvamını koyulaştırarak, spermin vajinadan rahim içine ve tüplere ilerleyişini engeller. Fakat asıl etkisi, hormonları baskılayarak yumurtalığın normal yumurtlama fonksiyonunu durdurmasıdır. Sperm hareketinin üzerinde direkt bir etkisi yoktur, sadece rahim ağzından geçişini etkileyen mukus sıvısının daha koyu kıvamlı olmasını sağlayarak sperm hareketlerini güçleştirir.

mesela bunu okudum hani aldığım ilacın vücudumu böyle etkilediğini düşününce bi garip oldum ama zaten ilacında amacı bu da işte bi tuhaf oluyorum...

En sık görülen yan etkisi içeriğindeki östrojenden kaynaklanan bulantıdır. Kusma ve baş ağrısı da kullanım esnasında görülebilir. İçeriğindeki progesteron sebebiyle mantar, kaşıntı, akıntı gibi şikayetler de olabilir. En istenmeyen yan etkisi tromboembolik ataklardır. Bu hormonlar damar içi pıhtılaşmayı artırdığından buradan bir pıhtı çıkıp beyin damarlarından birini tıkayabilir. Tromboembolik vakalar bu şekilde meydana gelir. Bu nedenle kendisi ya da ailesinde bu durumlardan herhangi birini yaşamış olanlar doğum kontrol hapı kullanmamalıdır.

bu da yan etkileri imiş...

Peri kızı siz epey uzun tutmuşsunuz süreyi... Ben doktora gittiğimde 1 yıldan fazla düşünme dedi kii o süre bana yetiyordu... Hap kullanımında 3-4 yıl uzun bi süreç bence... hem bu yazıları okuduğum sitede 2 yıl aralıksız kullanımda 2 ay ara verilmeliymiş...

Doğum kontrol hapları içeriğindeki östrojen ve progestereon hormonları sayesinde yumurtalığı uyaran hormonları baskılayarak yumurta gelişimini engeller. Öncelikli etkisi bu şekildedir. Bunun dışında rahim ağzındaki mukus denilen salgının kıvamını koyulaştırarak, spermin vajinadan rahim içine ve tüplere ilerleyişini engeller. Fakat asıl etkisi, hormonları baskılayarak yumurtalığın normal yumurtlama fonksiyonunu durdurmasıdır. Sperm hareketinin üzerinde direkt bir etkisi yoktur, sadece rahim ağzından geçişini etkileyen mukus sıvısının daha koyu kıvamlı olmasını sağlayarak sperm hareketlerini güçleştirir.

mesela bunu okudum hani aldığım ilacın vücudumu böyle etkilediğini düşününce bi garip oldum ama zaten ilacında amacı bu da işte bi tuhaf oluyorum...

En sık görülen yan etkisi içeriğindeki östrojenden kaynaklanan bulantıdır. Kusma ve baş ağrısı da kullanım esnasında görülebilir. İçeriğindeki progesteron sebebiyle mantar, kaşıntı, akıntı gibi şikayetler de olabilir. En istenmeyen yan etkisi tromboembolik ataklardır. Bu hormonlar damar içi pıhtılaşmayı artırdığından buradan bir pıhtı çıkıp beyin damarlarından birini tıkayabilir. Tromboembolik vakalar bu şekilde meydana gelir. Bu nedenle kendisi ya da ailesinde bu durumlardan herhangi birini yaşamış olanlar doğum kontrol hapı kullanmamalıdır.

bu da yan etkileri imiş...

Peri kızı siz epey uzun tutmuşsunuz süreyi... Ben doktora gittiğimde 1 yıldan fazla düşünme dedi kii o süre bana yetiyordu... Hap kullanımında 3-4 yıl uzun bi süreç bence... hem bu yazıları okuduğum sitede 2 yıl aralıksız kullanımda 2 ay ara verilmeliymiş...

ya meltemcim kafam iyice karisti..haklisin aslinda..bu dediklerini baskalarindanda duymustum..fakat doktorum sorun olmaz diyor..cevremde hapi uzun kullanan bayanlar var..bi tanidigim yaklasik 6 yil kullandi..biraktigindan 3 ay sonra hamile kaldi..
bilmiyorumki..hapa ara verip tekrar baslamakda sagliksiz diyenler cok..
ozaman hapi birakip baska türlü korunmak sart

yaa bilmiyorum ben doktora gittiğimde kadının biride o kadar çok korunmadan bu işi yapanlar varki dedi... yani şu yumurtalama dönemini takip edip denk getirenler var ya onlar herhalde... biz daha yeni bu işin içerisinde olacağımız için bize yeni bu yöntemler bakalım belki yaşamımız ilerledikçe yaşadıkça neyin iyi neyin kötü olduğunu farkına varırız...

o başka türlü korunmakta anca eşine düşüyor herhalde başka korunma yöntemi gelmiyor benim aklıma...
evet baska yöntem yok..oda 3-4 yil icin cok uzun ya ne bilim bilmiyorumkismile

yaa bilmiyorum ben doktora gittiğimde kadının biride o kadar çok korunmadan bu işi yapanlar varki dedi... yani şu yumurtalama dönemini takip edip denk getirenler var ya onlar herhalde... biz daha yeni bu işin içerisinde olacağımız için bize yeni bu yöntemler bakalım belki yaşamımız ilerledikçe yaşadıkça neyin iyi neyin kötü olduğunu farkına varırız...

haklisin tatlim..bekleyip yasayip görcez..umarim yanlis sagligimiza zarar vericek haplar degillerdir..

Back