2010 Eyll anneleri buraya

7 haftaya kadar bende hiç bisey olmamıstı bende bundan sonra olmaz diyordum ama dün aksam yemegi biraz zorladım galiba bendeee kendimi lavaboda aldım

hepimizin aynı gün başlamış aşşağı yukarı bulantı şiddetlenmesi.. ben de bu sabah eşime kahvaltıya börek çıkardım, onu yerken görmeye bile dayanamadım, banyoda buldum kendimi... biraz yaramaz mı olcaklar ne bu bebecikler :) bi de ben folbiol alıorum günde yarım, ama sabahları alıorum, bulantı oldugu için sabah ac karnına almış oluorum, belki folik asitlerimiz de ac karnına bulantı yapıo olabilir, haberiniz olsun.. tuzlu cubuklardan sonra alalım bari bundan sonra..

dün doktordan mutlu haberle dönen herkesi tebrik ediorum bu arada :KK66:

canım benimde kafam karıştı valla :KK43:
4 aralık satım bu gün ultrosona girdim 5+3 çıktı :KK43:
keseyi görebildik sadece kalp atışını duyamadık :KK43:
bozoyla aynı gidiyorduk biz onunda 6+0 dı bu gün onun bebeişte 5+4 görünmüş ultrosonda...

canım gözünaydın keseyi görmüşsün,takma kafana bazen ultrasonda daha küçük çıkabilior doktorların hesabı farklı galiba.önemli olan sağlıklı olması deil mi gerisini boşver tatlım:ecrin_bebek:

eyllanneleri.jpg

atk canım beni listeye iki defa yazmışsın :) birini sil istersen canımm:roflol:

aleynacım lila burda yok, ben sana cevap veriyim bildiğim kadarıyla... önceden bu kalp atışları meselesini çok araştırmıştım, kalbi atmadığı için bi bebeğimi düşürdüm üç ay önce.. genellikle 6. haftada görülüo duyuluyo kalp atışları.. gec döllenmeye baglı olarak 2 haftaya kadar deiğşebilio da bildiğim kadarıyla.. hemen 6+0 da gitme bence, ben 7 haftalıkken gidicem, niye duymadım die bi 10 gün daha telaş yapma ihtimalinden kaçmak için :)

bedecim sabah kalkınca çok kötü oluyor mide nedense...kalkarkalkmaz kendimi mutfağa atıp ekmek kızarttım kuru kuru yedim.benim bişiler yiyince geçiyor hemen...ama çok fazla yiyinceede yine ediklerim ağzıma geliyor...
sonrad peynirli omlet yaptım tuzlu tuzlu içindeki peynir çok iyi geldi mideme valla...yumurtada yemiş oldum dolayısıyla...hergün 1 yumurta 1 ceviz mutlaka ye dedi doktor

7 haftaya kadar bende hiç bisey olmamıstı bende bundan sonra olmaz diyordum ama dün aksam yemegi biraz zorladım galiba bendeee kendimi lavaboda aldım

geçmişolsun tatlımm...çok fazla olmasında ara ara razıyım ben yinedekaydirigubbakcemile3

dikkat etmek lazım beslenmeye de benm canım hiçbişey istemio.. akşama kadar portakal mandalina, tuzlu fıstık cekirdekle geçiştirdim.. işe yarar seyler cekmio canım.. akşam da bi tabak makarna.. sabah daha bi lokma bişey koymadım agzıma.. biraz zorlamam lazım sanırım :S

günaydın arkadaşlar. sabah doktora gittim. keseyi gördük Allah a şükür. sat a göre 5+3üm ama biraz daha küçük dedi 3-5 gün. 20 gün sonra gidince net söyleyecekmiş. kalbide inş o zaman atacak.

önced ultrasondan göremedi çok korktum alttan bakalım dedi yada bekleyelim biraz daha idrara sıkışın dedi. bende korkmama rağmen alttan bakalım dedim ve gördük. küçükmüş. benim rahim tersmiş o yüzden arkada kalmış olabilir dedi dış gebelik çıkmadı şükür. rahim tersliği nasıl birşey dedim bazı kişilerde olabilir normal dedi beni bulmuş.

ult kağıdında GS 8,3 mm yazıyor. bu nasıl anlamıyorum ama küçük müçük gördüm ya çok mutluyum.:)))

günaydın arkadaşlar. sabah doktora gittim. keseyi gördük Allah a şükür. sat a göre 5+3üm ama biraz daha küçük dedi 3-5 gün. 20 gün sonra gidince net söyleyecekmiş. kalbide inş o zaman atacak.

önced ultrasondan göremedi çok korktum alttan bakalım dedi yada bekleyelim biraz daha idrara sıkışın dedi. bende korkmama rağmen alttan bakalım dedim ve gördük. küçükmüş. benim rahim tersmiş o yüzden arkada kalmış olabilir dedi dış gebelik çıkmadı şükür. rahim tersliği nasıl birşey dedim bazı kişilerde olabilir normal dedi beni bulmuş.

ult kağıdında GS 8,3 mm yazıyor. bu nasıl anlamıyorum ama küçük müçük gördüm ya çok mutluyum.:)))

tebrik ederim hadi gözünaydın cnm darısı başımıza sat tarihin neydi senin.alttan muayene nasıl bişey canın yandımı

kızlar bisde az önce drdan geldik herşey yolunda 1 hafta 10gün sonra tekrar gel dedi 10.5mmolmuş 7+1bugün bizim fasulyemiz onu görünce nasıl mutlu oldum anlatamammm senağlama

canım tebrikler rabbim en güsel g
nlerini görmeyi nasip etsin meleklerimizin :)

kızlar siz nasıl ölçüyorsunuz ya benim ultrason kağıdımda cm olarak yazıyor..yavrumun boyu 0,42cm yazıyor ...1cm bile değil))))))

hepimizin aynı gün başlamış aşşağı yukarı bulantı şiddetlenmesi.. ben de bu sabah eşime kahvaltıya börek çıkardım, onu yerken görmeye bile dayanamadım, banyoda buldum kendimi... biraz yaramaz mı olcaklar ne bu bebecikler :) bi de ben folbiol alıorum günde yarım, ama sabahları alıorum, bulantı oldugu için sabah ac karnına almış oluorum, belki folik asitlerimiz de ac karnına bulantı yapıo olabilir, haberiniz olsun.. tuzlu cubuklardan sonra alalım bari bundan sonra..

dün doktordan mutlu haberle dönen herkesi tebrik ediorum bu arada :KK66:

canım folik asidi tok karnına alın diyorlar. yemekle birlikte bile alabiliyormussun. ben daha cok biraz daha yiyeyim diye zorlayınca ksuuyorum

kızlar siz nasıl ölçüyorsunuz ya benim ultrason kağıdımda cm olarak yazıyor..yavrumun boyu 0,42cm yazıyor ...1cm bile değil))))))

7.haftaya gelsin 1 cm olur :) cok cabuk büyüyorlar benim 2 haftada 3 katı boy atmıs :) 3mm den 11 oldu. 2 hafta sonra tekrar gidecem bakalım ne kadar olacak. eger hersey yolunda giderse 2 hafta sonra boyu 4cm kilosu 4gr olması gerek opuyorumnanaktan

8. GEBELİK HAFTASI (7+0, 7+6. GÜNLER) benim bebegim bu hafta bu evrede 7+1
Bu haftada rahiminiz artık bir portakal büyüklüğüne erişmiş durumda. Yandaki resimde rahim ile çevre organlarınız arasındaki komşuluğu görüyorsunuz. Rahiminiz gördüğünüz gibi mesanenin üzerine yatmış durumda ve bu nedenle sık idrar çıkma şikayeti yaşamaya devam ediyorsunuz. İlerleyen haftalarda rahim büyüdükçe mesanenin üzerinden kalkacak, ancak üçüncü trimesterden sonra büyümesiyle yerçekimi yönünde tekrar mesaneniz üzerine "yatacaktır".
Gebelik hormonlarınızın etkisiyle bu haftalarda çeşitli cilt problemleri yaşayabilirsiniz. Bazı anne adayları ergenlik dönemindeki sivilcelerinin geri döndüğünü görüp şaşırabilir. Gebelikte cildin yağ salgısı arttığından cildiniz sivilce oluşumuna elverişli hale gelmiştir. Endişelenmeyin. Bu cilt değişiklikleri sıklıkla birinci trimesterden sonra kaybolur. Çok ender durumlarda ise bu değişiklikler tüm gebelik boyunca devam edebilir.

Bebeğinizin boyu bu haftada yaklaşık 15 milimetre. İlk vücut hareketleri de geçen haftanın ortasına doğru başladı. Hatta bebeğiniz kollarını dirseklerinden bükebiliyor (resim). Gelecek hafta diz eklemi, el ve ayak bilekleri de hareketine başlayacak. Ancak bu hareketleri siz 16.-20. haftalar arasında hissedeceksiniz.

Bebeğinizin dil ve dudaklarının oluşumu bu haftanın sonunda tamamlanacak. Diş ve damak yapısı da bu haftanın sonunda oluşmaya başlıyor. Lens (mercek), bağırsaklar, pankreas ve bronşlar da yavaş yavaş belirgin hale gelmeye başladı. Akciğerler bu hafta içinde gelişimini hızlandıracak, ancak bu yapıların tamamlanması 34. haftanın sonlarını bulacak.

Bebeğinizin iskelet dokusu taslak olarak çoktan hazır bile. Kıkırdak şeklinde olan bu kemik taslakları gelecek haftalardan itibaren kemikleşmeye başlayacak. El ve ayak parmakları tümüyle oluşmuş olmakla birlikte henüz perdelerle birbirlerine bitişikler.

Bebeğiniz bu hafta içinde geçen haftaki büyüklüğünün iki katına ulaşmış olup, yaklaşık 2 gram ağırlığında!

gözünden kacmıstır canım. takip etmek zor oluyor bazen.
bebegin boyutu ne kadar olmus nagihan?

ya işte ben onu göremiyorum utrosyonda allah allah kafam karışıyor bana dr hem utrosyana göre hafta çıkartmadı ben söyledim so adet tarihimi oda hesapladı doğru dedi baoyunu felan söylemedi hiç çok kafam karışık aaaaaaaaakafamçokkarıştı

ya işte ben onu göremiyorum utrosyonda allah allah kafam karışıyor bana dr hem utrosyana göre hafta çıkartmadı ben söyledim so adet tarihimi oda hesapladı doğru dedi baoyunu felan söylemedi hiç çok kafam karışık aaaaaaaaakafamçokkarıştı

niye ölcmemiş bu doktor boyunu aaaa bende kızıdım.:eek:klava: sen diğer gittiğinde unutma mutlaka hatırlat ultrasondada yazar aslında

X