• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık Anneleri

slm kızlar. benim kız uyanık zamanlarında kucakta gezsin istiyo. hepimizinki öyledir belki ama benimkini televizyonun karşısına oturt sesi çıkmıyo. çok zararlı bişi biliyorum ama başka türlü durmuyor. evde yanlızım ve işlenmem gerek hiçbişi yapamıyorum. sizce neyapmalıyım. sizler nasıl idare ediyosunuz?
benimki de öyle, çok sıkıştığımda yere yatırıyorum o da tv izliyo, ne yapayım, evde yanlızım ve bazen wc ye bile gitme fırsatı vermiyo bana, ama reklam izlettirmemeye özen gösteriyorum, tekrar eden şeyler dahada zararlıymış çünkü, bol bol dizi izliyo bizim kız :(
Kızlar ya bu rotavirüsü aşısını yaptıran var mı?Ben yaptırmayı düşünüyordum ama yaptırıpta yan etkisini ağır bi şekilde yaşamış üç arkadaşın yazısını görünce kafam karıştı.3senelik yeni bir aşı ve ishale yakalandığı zaman çocuk yine ağır bi şekilde geçiriyormuş ishali engellemiyormuş bir de düşünüyorum çok elzem bi aşı olsa zaten devlet bünyesine alır zorunlu kılardı diye.Sizler ne düşünüyorsunuz?
bizde kararsızız, gerçi biran önce karar vermemiz gerekiyo, 3 ayımız dolmak üzere, muhtemelen yaptırmıycaz, ben de bi kaç olumsuz şey okudum soğudum, hoş yaptırmayıp da pişman olan çok kişinin de yazısını okudum ama bilemiyorum... Allah bebeklerimizi korusun...

kızım yine bütün gece mızlandı durdu, ne uyuduğu belli ne uyandığı, emzirip yatırdıktan sonra sürekli mırıldanıyo sanki bi yeri ağrıyo gibi, ama gözler de kapalı,1 saat bu şekildeyiz, tam uyudu daldı diyorum ben de uyuyorum bu sefer tekrar acıkıp ağlıyo, tam bi kısır döngü. Her zaman yapmıyo ama 2 akşamdır böyleyiz, geçenlerde de olmuştu bi gece, şimdi de uyuyo sıpa, uyandırsam mı diye düşünüyorum, sanki şimdi uyursa gece yine uyumayacakmış gibi geliyo :37:

yazdıklarınızı okuyunca çok rahatlıyorum :( sanki sadece benim kızım durmuyo uyumuyo sürekli kucak istiyo gibi geliyo. bazen daralıyorum. ama bakıyorum bu çok normal herkes benimle aynı durumda. annem doğurmak çok kolay büyütmekte asıl hüner derdi inanmazdım. ama öyleymiş. allah hepimize kolaylık bebişlerimize sağlık versin. şimdi uyuyo benim cimcimem kalkar birazdan. gün içinde 1 saat uyuyo hop hiçbişi yokmuş gibi uyanıyo. sizinkilerin gün içinde uyku düzeni nasıl?

selam kızlarrrr ne aber 2 gundur gıremıyorum ozledım vaalla.. super bır haftasonu gecırdımm .. gecırdıgım o buhranlı gunlerden sonra moralım yerıne geldı valla:64::64:

cmt gunu oglumuda alıp avm ye gıttık acık hava oglm masallah cok uslu durdu bana bakıp bakıp durdu garıbım.. cok hızlı bır sekılde acıl almamız gerekenlerı aldık ve arabaya gıttık mmızmızlanmaya baslandı acıktı cunku arabada bıberonu verdım ıctı sonra eve geldık .. babamız bızı yanlız bırakmıstı bende kızmıstım bu sefer o gelınce hadı sızı dısarı cıkaryım dedı ve bıdaha cıktık ... superdı.. pazar gunude unıv den arkadaslarım geldı evde 9 kısıydık yemek yedık fılan kafa dagıttıkkk :66::66:

bu arada oglum sakınlıge cok alısmıs anlasılan dun onlardan baya bır rahatsız oldu huysuzlandı. ama yapcak bısı yok alısması lazım :27::27: evde bende bundan sonra gurultu yapmalıyım dıe dusundum uyuyunca tv muzık fılan acıcammm...

benden haberler bu kadar uzun zaman sonra ılk kez rahatladımmm eskı gunlere dondum sankı... gercı cmt gunu oglana bısı olmusmudur usudumu vs dıe vıcdan azabı cekemdım desem yalan olurrrr..:26::26:
çok iyi yapmışın canım... bizde avm keyfini dün yaşadık,dah kapıdan girerken uyudu kaldı,3 saat babasının kucğında mışıl mışıldı şükür... görenler ayy ne küçük,çok tatlı falan diyolardı....görende çok uslu sanır:37::37::37:
slm kızlar. benim kız uyanık zamanlarında kucakta gezsin istiyo. hepimizinki öyledir belki ama benimkini televizyonun karşısına oturt sesi çıkmıyo. çok zararlı bişi biliyorum ama başka türlü durmuyor. evde yanlızım ve işlenmem gerek hiçbişi yapamıyorum. sizce neyapmalıyım. sizler nasıl idare ediyosunuz?
benimkide müzik varsa susuyo,yapıcak bişey yok,oyuncak oynama zamanı gelince unutturuz inşallah
Kızlar ya bu rotavirüsü aşısını yaptıran var mı?Ben yaptırmayı düşünüyordum ama yaptırıpta yan etkisini ağır bi şekilde yaşamış üç arkadaşın yazısını görünce kafam karıştı.3senelik yeni bir aşı ve ishale yakalandığı zaman çocuk yine ağır bi şekilde geçiriyormuş ishali engellemiyormuş bir de düşünüyorum çok elzem bi aşı olsa zaten devlet bünyesine alır zorunlu kılardı diye.Sizler ne düşünüyorsunuz?
canım ,bizim doktor bu aşının koruyuculuğu %70,imkanınız varsa mutlaka yaptır dedi,yaptırıcam galiba...
canım ben de çok kararsız kaldım yaptırmadan önce ama nihayetinde yapırdım.evet,ishale karşı korumuyor ama ishale neden olan virüsleren rota virüsüne karşı koruyormuş.ki rotadan kaynaklanan ishal en ağır seyredeni,hatta ölüme götüreniymiş.ha devlet 140*2=280 lira olan bi aşıyı neden karşılasın ki?karar tabi ki senin.yanılmıyorsam burdaki pek çok arkadaş yaptırdı.
aynı fikirdeyim canımmm

bizde bu cuma olcaz rota aşımızı bakalım buarada bizim bu karma verem gibi olduğumuz aşılardan daha kolumuz kabuk bağlamadı,şubat 15te olmuştu kızım ama şuan hiçbişey yok görünürde cuma dr.umuza sorcaz bakalım,herkesinki kabuk bağladımı acaba

ben rotavirüsü perşembe 3. ay kontrolümüzde yaptırıyorum, büyük oğlanda yaptırdık, hiç etkilemedi, 2 doz şeklinde oluyor ve ağızdan yapılıyor, 3. ve 5. ayda yapılacak.
bi de tv izletmeyin kızlar, özellikle klip ve reklam gibi hızlı değişen görüntüleri, ben hemen çeviriyorum bakınca ama biz annemlerdeyiz bi süredir, abimiz de var, ev şenlik yani, oyalayacak kişi bol, yine de gözü tv.de ama izletmiyoruz.

bende hiç açmıyorum faydalı yayınları bile,tekim bende, pc de oyalanıyorum napalım ya da uyuduğunda açıyorum yada beşiğinde tersken uyanıp kucağıma aldığım anda kapatıyorum,şurda en fazla 1-2sene sıkılcam tv izlemeyip ama onun hayatını etkileyecek durumlar olabilir,eşimde yok genelde tekim ama en güzel uğraş bebeğim işte,birazcık sabır kızlar,özümün dediği gibi özellikle reklam ve kliplerden sakının en olmadı

kızım yine bütün gece mızlandı durdu, ne uyuduğu belli ne uyandığı, emzirip yatırdıktan sonra sürekli mırıldanıyo sanki bi yeri ağrıyo gibi, ama gözler de kapalı,1 saat bu şekildeyiz, tam uyudu daldı diyorum ben de uyuyorum bu sefer tekrar acıkıp ağlıyo, tam bi kısır döngü. Her zaman yapmıyo ama 2 akşamdır böyleyiz, geçenlerde de olmuştu bi gece, şimdi de uyuyo sıpa, uyandırsam mı diye düşünüyorum, sanki şimdi uyursa gece yine uyumayacakmış gibi geliyo :37:

Benim kız genelde akşam 7 den sonra bu şekilde.Ne uyuyor, ne uyanık bezgin bekir modunda, sonra işte gece uykusuna yatıyor.Aman gece uykusu da, ne uyku ama en fazla 4 saat uyuyor, ama genelde 3 saat ,sonra 2 saat de bir uyanıyoruz.

Bu arada kızlar Bizim doktor Tv'nin açık olduğu oda da bile bulundurmayın dedi. Hele hele yatırmayı asla tasvip etmiyor.

Benim kız genelde akşam 7 den sonra bu şekilde.Ne uyuyor, ne uyanık bezgin bekir modunda, sonra işte gece uykusuna yatıyor.Aman gece uykusu da, ne uyku ama en fazla 4 saat uyuyor, ama genelde 3 saat ,sonra 2 saat de bir uyanıyoruz.

Bu arada kızlar Bizim doktor Tv'nin açık olduğu oda da bile bulundurmayın dedi. Hele hele yatırmayı asla tasvip etmiyor.

canım napıyon sana mail attım talep göndersene grubu açık yaptı desire senin talebini bekliyor kapatcak,elizcim nasıl
bizimde gece uykumuz öyle canım 1-2kere 5 saat oldu ama hep 4 saat ilk daha sonralarda da 2şer saat ama gece 10dan sabah 10-11e kadar uyuyoruz oyüzden rahatız

ya tv ızletmemek gerek bende acmıyorum tum gun ama benım oglan sakınlıge cok alısmıs anlasılan mısafırlerden hıc hosllanmadı nasıl bagırarak agladı dun anlatamam normalde uyanırken oyle aglamazdı.. sanırım ben burdayımmm demek ıstedı... bende evde ses yapmaya calısıyorum radyo acık supurge vs her ne gerekıosa yaptım bugun..:27:

canım ben de çok kararsız kaldım yaptırmadan önce ama nihayetinde yapırdım.evet,ishale karşı korumuyor ama ishale neden olan virüsleren rota virüsüne karşı koruyormuş.ki rotadan kaynaklanan ishal en ağır seyredeni,hatta ölüme götüreniymiş.ha devlet 140*2=280 lira olan bi aşıyı neden karşılasın ki?karar tabi ki senin.yanılmıyorsam burdaki pek çok arkadaş yaptırdı.

Cnm bu aşı 3senelik bi aşı aslında tam olarak içeriği etkileri uzun süre sonra herhangi bi tahribata yol açıp açmayacağı kesin olarak bilinmiyor domuz gribi aşısı gibi ya da belki grip aşısı gibi geliyor bana bir de devletin bünyesindeki diğer aşılarında fiyatı yüksek cnm çocuk felci gibi.Kafam çok karışık ne yapcağıma karar veremedim hala bi taraftan düşünüyorum su çiçeği aşısı falanda var o zmn onuda yaptırmak gerek diye bakalım biraz daha araştırayımda ha bi yerde de ileriki yıllarda ms hastalığı yapma ihtimali varmış diye okudum bu aşının hatta bu sitede bi topicteydi bi arkın doktoru sölemiş bilmiyorum ya

Ben Rota aşısını çok araştırmıştım. Hatta 2.ayın sonunda yapılması gerekiyordu ama 2.ay sonunda 3 aşı zaten olduğundan hemşiremiz 3.ay da yaptır dedi ve kesin yaptır dedi çünkü Rotavirüsü kaparsa ölümcül olabiliyormuş.(Allah korusun)

Ben kızımı sabahları mecbur televizyonlu odada uyutuyorum, hatta sallarken tvye bakarak uyuyup kalıyor. Bazen dizileri gözünü kırpmadan izliyor, reklam girince zaten kafasını çeviriyor. Çocuğu şimdi tvden uzaklaştırsam yarın biraz büyüyünce kendi zaten bakmak isteyecek. Bizler sanki tvye bakarak büyümedik mi? Ne zararı var anlamış değilim. Yarın bir misafirliğe gitsek tv yi kapat diyemeyiz ya. Bayb Tv de falan da devamlı aynı şeyi tekrarlayan şeyleri gösteriyor.Aynı şeyi izlemekte ne var. Sonuçta bize de bakınca eve de bakınca aynı şeyleri görmüyor mu??? Cidden şu tv olayını anlayamadım.

Bebeğimin uykusuna gelince de akşam saat 10--10,5 gibi yatırıyoruz sabah 9,5-10 gibi kalkıyor. Ben daha 20 günlük falanken 2 saatte bir o kalkmadan emzirdim hep. Şimdi de alıştı. Ben o kalkmadan kalkıyorum 2 saatte bir böylece uykusu dağılmamış oluyor.Gecede sakince yatmış olmuş.:nazar:
Sabahta 11-11,5 gibi yatırıyorum. 2 gibi kalkıyor, 1 saat oyalıyorum 5 e kadar yatıyor. 10-10,5 a kadar aralarda tavşan uykusuna yatıyor. Geceleri mesela kalktığında sakın konuşmayın kendisiyle, lambayı falan da açmayın. Varsa mavi gece lambası yakın. Mavi gece lambası bebeklerin rahat yatmasını sağlıyor. altını Fazla kirletmediyse gece altını değiştirmeyin çünkü uykusunu çok fazla dağıtıyor alt değiştirmek.
en önemlisi de gece ve gündüz yattığı yerler farklı olsun. Bu sayede gece ve gündüzü ayırt edebiliyor. Bu yatak olayı cidden çok işe yarıyor.

evet kızlarrr 8 mart dunya kaıdınlar gununuz kutlu olsunnn sımdıdennn.. :71::71:bende bu ozel gunun serefıne kocamın bana hedıye ettıgı :) KOŞU BANDINI yarın ıtıbarıyle kullanmaya baslıyorum eger ıbre eksı yonde olursa sızede haber verırım :65::65:ama ıse yaramazsa sesımı cıkarmam :1::1:

canım şu anda aşı takviminde bulunan ve sağlık ocaklarında ücretsiz yapılan pnömokok aşısı büyük oğlum zamanında (4,5 sene önce) özel aşılar içindeydi ve o zaman fiyatını sorduğumuzda 100 küsür tl demişlerdi. üstelik bu aşı 3 doz+1 rapel şeklinde yapılıyor. en az 400 küsür tl yani. şu anda ücretsiz yapılıyor. kısacası pahalı diye devletin karşılamayacağını pek sanmıyorum. belki ilerde rotavirüs aşısı da ücretsiz olabilir bilemiyorum ama şu an için daha çok yeni bi aşı. bi de toplu alımlarda devlet bu fiyatlara almıyodur eminim. çok daha komik rakamlara düşüyodur mutlaka :34: neyse uzattım canım, Allah hepimizin kuzucuklarını korusun bütün hastalıklardan:)

3 aylık bebek diş çıkarır mı? kızım elini ağzından çekmiyor parmağımı verdiğimde hırsla ısırmaya başlıyor.3 aylık olana kadar gaz sancısı haricinde ağladığı olmazdı şimdi sürekli ağlıyor.

Ben Rota aşısını çok araştırmıştım. Hatta 2.ayın sonunda yapılması gerekiyordu ama 2.ay sonunda 3 aşı zaten olduğundan hemşiremiz 3.ay da yaptır dedi ve kesin yaptır dedi çünkü Rotavirüsü kaparsa ölümcül olabiliyormuş.(Allah korusun)

Ben kızımı sabahları mecbur televizyonlu odada uyutuyorum, hatta sallarken tvye bakarak uyuyup kalıyor. Bazen dizileri gözünü kırpmadan izliyor, reklam girince zaten kafasını çeviriyor. Çocuğu şimdi tvden uzaklaştırsam yarın biraz büyüyünce kendi zaten bakmak isteyecek. Bizler sanki tvye bakarak büyümedik mi? Ne zararı var anlamış değilim. Yarın bir misafirliğe gitsek tv yi kapat diyemeyiz ya. Bayb Tv de falan da devamlı aynı şeyi tekrarlayan şeyleri gösteriyor.Aynı şeyi izlemekte ne var. Sonuçta bize de bakınca eve de bakınca aynı şeyleri görmüyor mu??? Cidden şu tv olayını anlayamadım.

Bebeğimin uykusuna gelince de akşam saat 10--10,5 gibi yatırıyoruz sabah 9,5-10 gibi kalkıyor. Ben daha 20 günlük falanken 2 saatte bir o kalkmadan emzirdim hep. Şimdi de alıştı. Ben o kalkmadan kalkıyorum 2 saatte bir böylece uykusu dağılmamış oluyor.Gecede sakince yatmış olmuş.:nazar:
Sabahta 11-11,5 gibi yatırıyorum. 2 gibi kalkıyor, 1 saat oyalıyorum 5 e kadar yatıyor. 10-10,5 a kadar aralarda tavşan uykusuna yatıyor. Geceleri mesela kalktığında sakın konuşmayın kendisiyle, lambayı falan da açmayın. Varsa mavi gece lambası yakın. Mavi gece lambası bebeklerin rahat yatmasını sağlıyor. altını Fazla kirletmediyse gece altını değiştirmeyin çünkü uykusunu çok fazla dağıtıyor alt değiştirmek.
en önemlisi de gece ve gündüz yattığı yerler farklı olsun. Bu sayede gece ve gündüzü ayırt edebiliyor. Bu yatak olayı cidden çok işe yarıyor.

canım eltimin çocuğu 2yaşında tv ile büyüyen bir bebekliği oldu,8.9aylarda reklam açılmadan ek gıda alamaz oldu halada öle ve kızı hala hiç konuşmuyor adı söylenince bakmıyor arkadaşlarla oyun oynamıyor,göz teması kurmuyor kimseyle asosyal bir çocuk şuan,geçen ay kontrollere gittiler ve otizm teşhisi konuldu,özel eğitim alıp ilaç kullanıcak
şimdi sende google a otizm ve tv ilişkisi yaz etkilerini oku,çok zararlı tekrarlı ve hızlı şeyleri izletmek çocuk kendine farklı bir dünya kuruyor tv ile,sana olmaz ötekine olur ama ihtimali bile olan şeylerde dikkat etmemiz gerekiyor,tv ile oyalanmasın izlemesin çok büyük bir kayıp değil,tabi yinede sen daha iyi bilirsin herkes kendi doğrularına göre yetiştirir çocuğunu ben bildiklerimi paylaşmak istedim

selam kizlar
yarin benim kizimda rota virusu asisi olcak
agizdanmi veriliyo? ben bilmiyodum ya
bu arada ablam ilk ogluna yaptirmis
ikinciye yaptirmamis
gereksiz diye dusunmus
aralik ayinda rota virusu teshisiyle hastanelik oldu 2 yasindaki yavru
cok uzucuydu
minicik vucudu delik desik oldu
perisan oldu zavalli
ablam cok pisman oldu yaptirmadigina
ustelik abisine bulasmadi asili oldugu icin
yoksa cok hizli bulasiyormus
o yuzden ben kessssinlikle yaptircam kizlar

slm kızlar... galıba hepınız rota aşisi yaptırıyorsunuz.. bızde yaptırmaya karar verdık...

ben tv hıç izletmıyorum tv.. haberleri falan izlerken sadece sesını duyuyor.. benım amcamın oglun da da otızım teşhısı konuldu.. tv kaldırdılar evden..

bırde şu anda bebeklerınız oyuncak oynyormu? veya ne dıkkatını çekıyor.. nasıl oyuncak alsam kızıma acaba... tavsıyenız ne olur..

canım eltimin çocuğu 2yaşında tv ile büyüyen bir bebekliği oldu,8.9aylarda reklam açılmadan ek gıda alamaz oldu halada öle ve kızı hala hiç konuşmuyor adı söylenince bakmıyor arkadaşlarla oyun oynamıyor,göz teması kurmuyor kimseyle asosyal bir çocuk şuan,geçen ay kontrollere gittiler ve otizm teşhisi konuldu,özel eğitim alıp ilaç kullanıcak
şimdi sende google a otizm ve tv ilişkisi yaz etkilerini oku,çok zararlı tekrarlı ve hızlı şeyleri izletmek çocuk kendine farklı bir dünya kuruyor tv ile,sana olmaz ötekine olur ama ihtimali bile olan şeylerde dikkat etmemiz gerekiyor,tv ile oyalanmasın izlemesin çok büyük bir kayıp değil,tabi yinede sen daha iyi bilirsin herkes kendi doğrularına göre yetiştirir çocuğunu ben bildiklerimi paylaşmak istedim

sağol canım paylaşımın için. benim demek istediğim şu. devamlı tv izletecez diye birşey yok ama tvsiz de olmaz ki. bazı anneler rahat nefes almak için tv karşısına koyuyorlar ona karşıyım. bende asla oyalansın diye koymuyorum. sadece sallarken bakarak dalıyor. oda 4-5 dk ya oluyor ya olmuyor zaten. görüntü değil ses dikkatini çekiyor. sese alışıyor. böylece sessizliğe değil sese alışıyor. ben ilk günden beri sesli ortamda uyuttum. bazı bebekleri görüyorum tık diye ses çıksa uyanıyor. bu da bebekte dikkat bozukluğuna sebep oluyor. dediğin doğrudur seninde. tv iyi birşey değil.ama hiç tvsiz alıştırmakta zorlar insanı. mesela kızımı tv karşısına koysamda ana kucağına renkli oyuncaklar asıyorum. bir kere bile tv ye bakmaz. oyuncaklardan kafasını kaldırmaz. bebekleri oyalamak için renkli oyuncaklar var mesela onlarla oyalasınlar. zaten doktorun dediğine göre bebekler şimdiden eğer ses verdiğinde o sese yönlenmezse yada biri içeri girince ona bakmazsa, 4.aydan itibaren adını söyleyince bakmazsa o zaman doktorunuza kesin danışın diyorlar. Tekrar diyorum bebekler oyalansın ben biraz nefes alayım diye tv karşısına koymayın bebeklerinizi ama tvsiz sessiz bir ortamda da büyütmeyin. hiç değilse tvnin sesine alışsın böylece seslere alışır.
doktorumuz kızımıza kırmızı mavi turuncu ve yeşil renkte çıngıraklar alın dedi. bu renklere gözleri alışırmış. diğer renkleri halen grimsi görürmüş.

sağol canım paylaşımın için. benim demek istediğim şu. devamlı tv izletecez diye birşey yok ama tvsiz de olmaz ki. bazı anneler rahat nefes almak için tv karşısına koyuyorlar ona karşıyım. bende asla oyalansın diye koymuyorum. sadece sallarken bakarak dalıyor. oda 4-5 dk ya oluyor ya olmuyor zaten. görüntü değil ses dikkatini çekiyor. sese alışıyor. böylece sessizliğe değil sese alışıyor. ben ilk günden beri sesli ortamda uyuttum. bazı bebekleri görüyorum tık diye ses çıksa uyanıyor. bu da bebekte dikkat bozukluğuna sebep oluyor. dediğin doğrudur seninde. tv iyi birşey değil.ama hiç tvsiz alıştırmakta zorlar insanı. mesela kızımı tv karşısına koysamda ana kucağına renkli oyuncaklar asıyorum. bir kere bile tv ye bakmaz. oyuncaklardan kafasını kaldırmaz. bebekleri oyalamak için renkli oyuncaklar var mesela onlarla oyalasınlar. zaten doktorun dediğine göre bebekler şimdiden eğer ses verdiğinde o sese yönlenmezse yada biri içeri girince ona bakmazsa, 4.aydan itibaren adını söyleyince bakmazsa o zaman doktorunuza kesin danışın diyorlar. Tekrar diyorum bebekler oyalansın ben biraz nefes alayım diye tv karşısına koymayın bebeklerinizi ama tvsiz sessiz bir ortamda da büyütmeyin. hiç değilse tvnin sesine alışsın böylece seslere alışır.
doktorumuz kızımıza kırmızı mavi turuncu ve yeşil renkte çıngıraklar alın dedi. bu renklere gözleri alışırmış. diğer renkleri halen grimsi görürmüş.

evet canım ben deminde yazdığım gibi uyuyunca açıyorum tv yi ya da yanında sohbet ediyruz hep uyurken bende sese alışsın istiyorum uyanıkkende arkası dönükken açıyorum,dediğin gibi 3-5dk.dan bişey olmaz sanırım ama ben bu olayı çok yakınımda yaşadığımiçin daha temkinli yaklaşıyorum heralde sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş misali,alt katımda oturuyorlar çünkü ve gözümün önünde büyüdü o ufaklıkta,her anını bu konuyla yaşadığı her sorunu gördüm,
kızımda yaklaşık 1 aydır artık emerken bile ses duyunca emmeyi bırakıp ses bakıyor,oyuncaklarımzla da oynamaya başlıyoruz artık bizde anakucağındaki oyuncaklarımza bayılıyoruz hemde bu hafta tutmayıda başarıyoruz ara ara,allah hepimizin bebişlerine sağlık versin inşallah

Back
X