• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık Anneleri

CANIM BENİM KIZDA ÖYLE ÇOK KİLOLU DEĞİL sağlığı ve gelişimi önemli boşver sen kiloyu sınırın altında değil,maşallah benimkide 6.ayd 7200dü,bu da bize annelerimizden kalma bi alışanlık işte kilo aldırmaya çalışmak :))

spiral kullanan anneler yaaaa çok ağrım var
daha adetime 12 gün var
kasıklarım çok fena ağrıo neden olabilir
3 ay oldu takılalı
böle ağrısı olan var mı :(

CANIM BENİM KIZDA ÖYLE ÇOK KİLOLU DEĞİL sağlığı ve gelişimi önemli boşver sen kiloyu sınırın altında değil,maşallah benimkide 6.ayd 7200dü,bu da bize annelerimizden kalma bi alışanlık işte kilo aldırmaya çalışmak :))

seninki iyimiş gene canım ya. Benimki 6.5 kilo ama baktıgında zayıf durmuyo maşallah. Ama birazdaha alsa fena olmaz :D

seninki iyimiş gene canım ya. Benimki 6.5 kilo ama baktıgında zayıf durmuyo maşallah. Ama birazdaha alsa fena olmaz :D
canım boyu ve baş gelişimi her ay ilerliyorsa sağığı gelişimide iyiyse hiç korkma benikide bana göre öle çok zayıf gelmiyor
bence önıemli olan boyları doktorumuz 12 aylık 9200 74 cm iyi diyoruz dedi

benim kızda 6aylık 7215gr 72cm'di,bizde iyi gidiyoruz sanırsam,11gün sonra 7aylık olcak bugün kendim ölçtüm 75cm olmuş gibi

slmmm sinem döndün mü faceye?ben de yorumların neden azalmış diyordıum:)))

kızlar ya paşamın elleri hep kulaklarında ve geceleri defalarc çığlık çığlığa uyanarak ağlıyordu.dr.götürdük diş yok ama kabarıklık var.galiba diş çıkarıcaz.kilomuz 7800 olmuş ama ayımız dolmadı daha.idrartahlili istedi bi de.enfeksiyondan şüphelendi.onu da yarın alıcaz.bakalım artık hayırlsı
canım tabi dişten de olabilir ama bi idrar tahlili yaptır sen yinede,biz bu nedenle mağdur olduk:((
dün gece döndüm face'e ama bikaç gündür kk'ya cevap yazamıyorum pek,eşim yurt dışında masalın uyuduğu saatlerde onunla görüşüyordum, dönmeden önceden beri yazamıyordum yani:20:

geçmiş olsun buarada yalnız bazı geceler o acı dolu çığlık gibi ıkınmalardan bizde de var asbaha kadar uğraşıyr arada gazını çıkarıyor bazen ben gazı diye düşünüyordum kızımınkinin acaba bende idrar yolu enfeksiyonu diye düşünmelimiyim gerçi nisanda idrar testi yapılmıştı bişey çıkmamıştı aa idrar kültürü değil,
inşallah sizinkide enfeksiyon falan değildir diştir
canım sen bi tahlişl yaptır yinede...
Dişleri gelen bebişlerimizin dişleri hayırlı olsun sağlıklı uzun ömürlü olsunlar :46:

bizim henuz dişimiz yok ama patlayacak gb ...
diş buğdayı yapan var mı neler yapıcaksınız?
biz yapıcazzzz:)) bulgur, nohut pişirilecek,kuruyemiş ve meyveyle ikram edilecek,sonra kızıma kına yakılacak,kırmızı yada beyaz elbise giyecek kızım:)),bide Kuranı Kerim okunacak,o günün anısına fotolar çekilecek,işteeee aklıma gelenler bunlar:)))

diş çıkaran bebeklerimize hayırlı olsun :))
darısı başımıza inşallah
bebeğim çıkarmıyor ama ben 20lik dişlerimi çıkarıyorum
bir haftadır resmen kıvranıyorum:14:
çok geçmiş olsun canımmmm
biz de ek gıda serüvenine yeni başlayanlardanız...
şimdiye kadar 2 defa elma suyu verdim...
doktorumuz 3 tatlı kaşığıyla başla,her gün 2 kat arttır demişti ama bizimki o kadar yemedi.
3 tatlı kaşığı elma suyunu bi çay bardağına koydum,kendi kaşığıyla minik minik 6-7 kaşık verdikten sonra öğürmeye başladı,bikaç defa daha denedim,baktım istemiyo bıraktım ben de...
hep böyle mi yapacak yoksa yeni başladık diye mi böyle?
öğlenleyin açken verdim ikisinde de...
hiççç merak etme canım,alıştıkça daha çok seviyolar,bıkmadan usanmadan denemeler yap sen,kolay gelsin:)
selamlar.....tahlilimiz çıktı.dr,halk arasıda kum dökme denen bir olay yaşanıyor ama zararsız dedi.idrarda kristal çıktı,enfeksiyon yok. iyidir herhal

bu arada içme suyunu kaynatmamız gerekmiyormuş.özellikle erikli gibi suları damacana olmamak şartıyla vrmeliymişim.çünkü kaynatınca içindeki gerekli mineraller olmuyormuş.dr dedi.oh be....veeee diş etlerimiz çok kabarık.dişimiz patladı patlayacak.galiba gece çığlıklarının sebebi de bu....inşallah zorluk çekmeyiz.yetişkinle bile neler yaşıyor,bebişleimiz nasıl acı çekmesin dimi?

ha ayrıca pirinç ununun da bir zararı yokmuş.şu bisküviyi yeniden yapıcam.dr onaylı bu defa....
sabah okul,ardından bolca temizlik,misafire ikram hazırlığı,hastneye sonuç almaya gidiş ve tabiki dışarda yemek yemek,ardından 23.30 a kadar misafir,arada alişin bakımı,sabaha annemle gelecek onların hazırlığı ve abiki kk.çok yogunum çokkk..iyi geceler hepinizeee
geçmiş olsun canım,önemli bişey olmamasına sevindim:))
Kızlar selam. Benim kızım 5.ay sonunda ek gıdalara başladı. Şuanda kahvaltı meyve sebze çorbası pirinç unu rahatlıkla yiyor. Hele geçen gün 1 adet kuru köfteyi ezdim verdim yedi. Ama bukadar yemeğe rağmen kilo aldıramıyorum. Hala 6.5 kilo. 7 8 kilo olanları okuyunca çok üzülüyorum. Ama inanılmaz hareketli bir bebek. Dün emeklemeyede başladı. Tam 1 haftadır desteksizde oturuyo. Gelişimi falan sorunsuz yani. Ama kilo alımı yavaş. Neyapmalıyım sizce. Buarada dişi çıkan bebeklerimizide kutlarım. :D bizimkide 3 haftadır geceleri çok huysuzlanıyo. Gören herkes aaa dişleri kabarmış geliyo diyo. Sağlık ocagındaki doktor yok daha gelen giden diyo. Anlamadım gitti..1 haftadır desteksizde oturuyo. Gelişimi falan sorunsuz yani. Ama kilo alımı yavaş. Neyapmalıyım sizce. Buarada dişi çıkan bebeklerimizide kutlarım. :D bizimkide 3 haftadır geceleri çok huysuzlanıyo. Gören herkes aaa dişleri kabarmış geliyo diyo. Sağlık ocagındaki doktor yok daha gelen giden diyo. Anlamadım gitti..
ohhh yarasın kuzuya:))) valla daha köfteye cesaret edemedim ama,hafiften tavuk denememiz oldu,sevdi gibi:)) bu arada dişler ne kadar geç çıkarsa o kadar sağlıklı olurmuş,merak etme:)
Gelişim tablosundada normalmiş şimdi inceledim internetten. Ama aralık bebişlerinin tablosuna baktıgımda maşallahı var hepsinin. Neyse biraz olsun içim rahatladı. Sagolun kızlar.

zaten o aralık bebişlerini görünce benimde canım sıkılıyodu ama dert etmiyorum artık,bizde 7200 gr geldik 6. ay kontrolünde,boyumuzda 70 cm miş şükür:)))

kızlar meraba herkese... biz 6. aykontrolünü dün olduk,kuzum 7200 ge 70cm omuş( Sporstarım tam isabet:)))
ishaldi,dişti derken sadece 200 gr almışız:59::59::59:
2 gecedir çok huzursuz uyuyor deyince idrar tahlili yaptırdı doktor,veee ciddi bir idrar yolu enfeksiyonu geçiriyomuş kuzum,şurupları kustuğu için 7 tane iğne yazdı,çok kötü oldum,dün ilkini babası ve teyzesi yaptırıp geldi,ben dayanamıyorum:85::85::85:
hastalıktan adamakıllı kurtulamadık biz,ne kadar çabalarsam çabalayayım:((( çok moralim bozuk...
bide üstüne bilgisayarım çöktü,fotolar gittti derken,Allaha şükür kurtarıldı,mutlaka sık sık fotolarınızı yedekleyin kızlar...7
hepiciğinizi koccaman öptük

kızlar meraba herkese... biz 6. aykontrolünü dün olduk,kuzum 7200 ge 70cm omuş( Sporstarım tam isabet:)))
2 gecedir çok huzursuz uyuyor deyince idrar tahlili yaptırdı doktor,veee ciddi bir idrar yolu enfeksiyonu geçiriyomuş kuzum,şurupları kustuğu için 7 tane iğne yazdı,çok kötü oldum,dün ilkini babası ve teyzesi yaptırıp geldi,ben dayanamıyorum:85::85::85:
hastalıktan adamakıllı kurtulamadık biz,ne kadar çabalarsam çabalayayım:((( çok moralim bozuk...
bide üstüne bilgisayarım çöktü,fotolar gittti derken,Allaha şükür kurtarıldı,mutlaka sık sık fotolarınızı yedekleyin kızlar...7

canım fotoların kurtulmasına çok sevindim çok önemli bencede yedeklenmeli bizim harici diskimiz var orda saklıyoruz aynızamanda bilgisayarda ama ben çıktı alınması taraftarıyım kocaman altında tarihleriolan favori fotolarımızı albüm yapıcam....

annem bana yapmış zamanında çok güzel şimdi açıp açıp bakıyoruz altllarına tarihleride yazmış...

Kizlar biz de bugün itibariyle ek gıdaya başlamış durumdayız.sabah meyve piresi , öğlen sebze çorbası,ikindi yoğurt,yatarken de kasık maması yicez ama malesef oglusum sebze çorbasını hiç sermedi ne yaptıysam yemedi .suan uyuyor uyanında tekrar debiden bakalim

pes etme zamanla alışıyorlar şekerli şeyler verince sebzeden soğuyorlar bende bebe hazır biskuvisi verince sebbzeden sğuyor gibi oldu artık vrmiyorm sabah pekmez ile peynir ve bebeekmeği veriyorum devam sutu ile karıştırıyorum

maşallah zeynep duruya,anlaşıldı siz takip etçeniz masalı :))bakalım bizimde hftaya 7.ay kontrolümüz var kaç çıkcaz,
çok üzüldüm canım ya offf nasılda buluyor şu enfeksiyonlar bebişleri,gitsin artık hastalıklar zeynep durudan,inşallah bu iğneler sonunda iyileşir güzel kızımız
bende haftaya yaptırayım canım,buarada idrar kültüründe mi çıktı yoksa normal idrar testinde mi çıktı
çünkü ben idrar testi yaptırmıştım 3değer bakılıyor orada onlar normal çıktı,
busefer idrar kültürü istiyeyim madem,resimlerinizede sevindim valla ne kötü olurdu

Kizlar biz de bugün itibariyle ek gıdaya başlamış durumdayız.sabah meyve piresi , öğlen sebze çorbası,ikindi yoğurt,yatarken de kasık maması yicez ama malesef oglusum sebze çorbasını hiç sermedi ne yaptıysam yemedi .suan uyuyor uyanında tekrar debiden bakalim

canım yanlış mı anladım bilmiyorum ama hepsine aynı gün mü başladın sen?
teker teker alıştırarak başlıyosun,bize doktorumuz öyle dedi...
ve yeni bişey verirken başka bişey vermiyosun..
işine karışmış gibi olmayayım ama yazmak istedim,yine sen bilirsin..
ben 4-5 gündür sadece elma suyuyla başladı mesela..pek alıştı sayılamaz...
sonra sebze çorbası,sonra muhallebi,sonra yoğurt...
ondan sonra hepsi birarada öğün olarak...
Allah kolaylık versin canım..zormuş valla ek gıda olayı...

canım yanlış mı anladım bilmiyorum ama hepsine aynı gün mü başladın sen?
teker teker alıştırarak başlıyosun,bize doktorumuz öyle dedi...
ve yeni bişey verirken başka bişey vermiyosun..
işine karışmış gibi olmayayım ama yazmak istedim,yine sen bilirsin..
ben 4-5 gündür sadece elma suyuyla başladı mesela..pek alıştı sayılamaz...
sonra sebze çorbası,sonra muhallebi,sonra yoğurt...
ondan sonra hepsi birarada öğün olarak...
Allah kolaylık versin canım..zormuş valla ek gıda olayı...
Cnm bizim doktorumuz hepsine birden başladı.sebze çorbası dısında hepsini güzelde yedi cnm

Cnm bizim doktorumuz hepsine birden başladı.sebze çorbası dısında hepsini güzelde yedi cnm

bizde 4-5 gün arayla başladık önc meyve püresi 1-2 çay kaşığı ile başladık her geçen gün arttırdık o ister sen verme dedi hazmedemez ilkbaşta dedi doktorumuz. 4-5 gün sonra sebze püresi ondan 4-5 gün sonra yoğurt ondan 4-5 gün sonra kavaltı bizim kilomuz iyi diye gece muhallebesi vermedi.

canım fotoların kurtulmasına çok sevindim çok önemli bencede yedeklenmeli bizim harici diskimiz var orda saklıyoruz aynızamanda bilgisayarda ama ben çıktı alınması taraftarıyım kocaman altında tarihleriolan favori fotolarımızı albüm yapıcam....

annem bana yapmış zamanında çok güzel şimdi açıp açıp bakıyoruz altllarına tarihleride yazmış...
çok güzel düşünmüş canım,tabi çıktı alınması en isi,en sağlamı,bana iyi bir ders oldu.
maşallah zeynep duruya,anlaşıldı siz takip etçeniz masalı :))bakalım bizimde hftaya 7.ay kontrolümüz var kaç çıkcaz,
çok üzüldüm canım ya offf nasılda buluyor şu enfeksiyonlar bebişleri,gitsin artık hastalıklar zeynep durudan,inşallah bu iğneler sonunda iyileşir güzel kızımız
bende haftaya yaptırayım canım,buarada idrar kültüründe mi çıktı yoksa normal idrar testinde mi çıktı
çünkü ben idrar testi yaptırmıştım 3değer bakılıyor orada onlar normal çıktı,
busefer idrar kültürü istiyeyim madem,resimlerinizede sevindim valla ne kötü olurdu

inşallah canım bununla son olur artık,kuzulardan uzak durur enfeksiyonlar...idrar kültürü değil canım 1 sattde çıktı zaten testin başında idrar mikroskobisi yazıyor,lökosit ve eritrosit değerlerine bakıp karar veriyolar ,inşallah bişeyi çıkmaz kuzunun:)

bizde 4-5 gün arayla başladık önc meyve püresi 1-2 çay kaşığı ile başladık her geçen gün arttırdık o ister sen verme dedi hazmedemez ilkbaşta dedi doktorumuz. 4-5 gün sonra sebze püresi ondan 4-5 gün sonra yoğurt ondan 4-5 gün sonra kavaltı bizim kilomuz iyi diye gece muhallebesi vermedi.

bizimki kahvaltıya 1 ay sonra geçirecek galiba...
5 gündür sadece elma suyu verdim ben de şimdiye kadar...pek sevmiyo benimki yaa nasılolcak bilmiyorum...bugün toplasan 4-5 tatlı kaşığı yemiştir aralıklarla ama...
şekerli diye tok mu tuttu bilmiyorum pek emmedi de...
3. gün şeftali denemiştim onu direkt öğürdü,hiç yemedi...
yarın sebze püresine başlasammı acaba?...

bizimki kahvaltıya 1 ay sonra geçirecek galiba...
5 gündür sadece elma suyu verdim ben de şimdiye kadar...pek sevmiyo benimki yaa nasılolcak bilmiyorum...bugün toplasan 4-5 tatlı kaşığı yemiştir aralıklarla ama...
şekerli diye tok mu tuttu bilmiyorum pek emmedi de...
3. gün şeftali denemiştim onu direkt öğürdü,hiç yemedi...
yarın sebze püresine başlasammı acaba?...

bende başladım bi kaç gün önce aynen senin gibi elmayı sevmedi eger kaşıgı agzına sokarsam yutuyo kaşıgı hemen çıkarırsam verdiğim elma suyunu dışarı çıkarıyo bugün azıcık yemek suyundan verdim onu yedi afiyetle hoşuna gitti eşimde karpuz yalattırdı çok hoşuna gitti bilmiyorum nasıl olcak bu iş

estampcım bizim o değerlere bakıldı canım kağıtta var elimde hatta,dediğin gibi hemen vermişlerdi sonucu,sanırım gazından kıvranıyor ya,çünkü bazen okadar ıkınmanın sonunda gazını çıkarıp uykusuna devam ediyor,uyurken beceremiyor heralde ondan uğraşıyor,yani inşallah öyledir,kültür yaptırayım olmazsa,ama hemşire bu değerler tam olması gereken gibi eğer bunlard biraz oynama olsaydı idrar kültürü isteriz demişti,off bilemedim en iyisi doktora danışayım o ne derse artık

günaydın kızlar
ay halıları yıkamaya gönderdim ew komple ayakta ortalık fena karışık
çocukla da ne iş yapılıo anlatamam :(
şimdi uyuttum iki dakka kahvaltı yapıp işe koyulcam inşallah
yoruldum şimdiden

günaydın kızlar
ay halıları yıkamaya gönderdim ew komple ayakta ortalık fena karışık
çocukla da ne iş yapılıo anlatamam :(
şimdi uyuttum iki dakka kahvaltı yapıp işe koyulcam inşallah
yoruldum şimdiden

kolay gelsin canım bizde geçen ay hallettik o işi şimdi arada üstünden alabiliyorum okadr
çocukla iş zor hakkatten

7 aylık oluyoruz buarada çokaz kaldııııı

Son düzenleme:
Back