2010 Aralık Anneleri

ben sezeryan oldum cnm
loş ışık oluyor ama inş.düzene girerse gece lam. kullanıcam

geçmiş olsun ıhlamur ve zencefil çayı iç iyi gelir inş.

kızlar aşi 3. ayda da var mı? ben yok dıye biliyorm
geçmiş olsun,bizim rota virüsü aşımızı 3ayda yapıcak dr.umuz,zaten ağızdan veriliyor
ben sezeryan oldum cnm
loş ışık oluyor ama inş.düzene girerse gece lam. kullanıcam
evet bende kırmızı loş ışık kullanıyorum cnm yüzünü falan görüyorum yani

ben yatarım yavaş yavaş artık hepinize iyi geceler kendinize çok iyi bakın,
gülnurcum sende takıl bizim topikte çok iyi olur cnm konuşurz böyle

naber kızlar. giremedim bugün hiç.
öğlen kızımı da aldım yattık yatakodasında koyun koyuna,
4 sat uyumuşuz. bi kalktım yanımda gözleri açık bakınıo.
sesini bile çıakrmamış. belliki oda yeni uyanmıştı
ee tabi yemek faaln gecikti. sonra aşağıda komşualrımzıa gşitmeye karar verdik eşimle ve yan komşumuzla
ilk kez ev gezmesi yaptık.
orda bebişimi kucakalrına aldıalr.
yavrum kafasını bi attırdı omuzuna çarptı komşumuzun
ayyy nasıl ağladı nasıl ağladı
hiç böle ağlamadı evde aşı ve kan alma dışında içini nasıl çekioooo
çok üzüldüm
o da tabi bunun olmasını istemezdi
ama kimse bizim gibşi bilemio nasıl davranacağını bebeğin.
sonra biarz ğaldı ben aldım kucağıma faaln
sonra eşim aldı gezdirdi sustu neyseki
sonra diyoalr bu babayı istiomuş babası nasıl da bakıo.
valla senden daha iyi bakar falan
ayyy nasıl canım sıkıldı
sanki bu çocuğa bakan ben değilim.
tamam babamız da ilgilenir.
ama baba da annesinden iyi bakamaz dimi ama
amannnnnnnn
işteeeeeeeeeeeee

ben kamu kuruluşunda çalışmaktaydım. doğumdan önce 4 ay sonra döneceğim diyordum. ama şu an dönmeyi bırak geçen gün istifa dilekçemi verdim. asla kızımı bırakıpta 8 saat ayrı kalamam. 2 yaşına kadar kendim bakacağım. sonra özel kreşe vereceğim. tabii o zamanda fikrim değişmezse. ben işe geri dönersem kızımla akşamdan akşama görüşeceğim. o daha ufacık bana ihtiyacı var. bi daha ne zaman kızımın bebekliğini yaşayacağım ki. hem baksa baksa kayınvalidem bakacak. annem çalışıyor. kayınvalideme de güvenemem. kesin ben şöyle yap derim o gider tersini yapar. 40 ına kadar bende kaldıda zor geçirdim 40 günü. (şehir dışında oturduğundan) çocuk ağlar benden önce koşar. altını açacam elimden alır. ağlar beni istiyor derim gazı vardır, acıkmıştır, uykusu gelmiştir der. anne kokusunu istiyor derim anne kokusu diye bişeymi varmış ki der. elinde olsa emzire bilse 40 gün elime vermeyecekti. hatırladıkça sinirleniyorum ve böyle dökülüyorum. ben ona bıraksam benden de soğutur bebeğimi. ondan istifamı da verdim. kızımla kendim yakından ilgileneceğim. ekonomik olarak bizde zorlanacağız ama biryerlerden sıkacağız artık. ama Allah yardımcımız olur elbet.

evet bazı münasebetsizler konuşurlar öyle. halbuki düşünemezler geceleri her saat kalkıp emziren sen, sabah açılmayan gözlerle bebeğin uyandığından o halde yine ilgilenen sen, ufacık bişeyde ciğeri sızlayan sen, sen, sen , sen...
ama bebeğin bi kere ağlarken sustumu aaa babasını istemiş yok babasını sevmiş.
sen yeterinde ilgilenmişsindir, artık bebek yorulmuştur. ağlamaya dermanı kalmamıştır o sıra başkası alır eline aaa onu istemiş bunu istemiş derler. boşverrrrr bebeğin biliyor ya farkında ya kimin onla ilgilendiğini. gerisini boşverrrrrr.

ben tüm aşılarını sağlık ocağında yaptırıyorum. özel aşılarını özel hastanede yaptırıyorum. zaten canım sağlık ocağından arıyorlardı. ilk gittiğinde aşı takip kartı veriyorlar. şu gün geleceksin diye de randevu veriyorlar. çok yakından ilgileniyor sağlık ocağı ve devamlı orada aşı yapıldığından aşılar taze oluyor. 2.ay sonunda bir sol omuzdan bir sağ birde sol bacağından aşı yaptılar. omuzdan olan verem aşısı. şubata kadar verem dispanserinde yapılıyordu artık sağlık ocaklarına geçti.
o gün birde rota aşısı yapılması gerekiyor bu özel aşı. ama 4 aşı ağır gelir diye 1 ay sonraya yaptır dedi doktorumuz. o aşıda ağızda iğne kırarak yapılıyor.
Allaha şükürler olsun bizim ateşimiz çıkmadı hiç. Ben nolur nolmaz diye aşıdan gelince yarım ölçek Calpol verdim. ama o gün devamlı 2-3 saatte bir ateşini de kontrol ettim.

canım bu sözun altına imzamı atarım... çok haklısın

otribebeyi biz de kullanmaya başladık ne kadar çok sümük çıktığına inanamıyorum..çok memnunum

kızlar cok tesekkur ederim.bizimkinin ne zamandır burnu akmıyor.damla kullanıyourm ama yok banamısın demiyor burnunun deliklerinde de bişey gozukmuyor sizinkilerde boylemi..acaba başka bişeymi var diye dusunuyorum geniz eti falan ama oyle olsa sa surekli olurdu dıyourm...bu aparatı kullanırken farklı marka damla kullanılsada olur değilmi?sonucda hepsi aynı işlevi goruyor.tekrar sağolun kızlar...
o bunalmaları bende cok yasadım cnm işe başladım biraz olsun gecti....eğer daha sonrada calışacaksan buna kendini hazırla ilk zamanlar kotu oluyor ama sonradan alışıyorsun.idare edebilirsen 6 ay idare et en azından ek gıdalara başlamış olursun sut derdin olmaz çunku bu konu bayağı bir sıkıntı işyerinde sağmak...o zaman içinde deiyi guvenilir birini bulursun cunku 6 aydan sonra hareketlenicekler peşinde dolanacak biri olmalı...inş kendin için hayırlı olan sonuca ulaşırsın...bende iş biticek diye sabrediyorum.eğer yeni bir iş başlamaşsa mart sonu buyuk ihtimal bebişimle olucam..inşşşşşşşş.bırazdan sabretmeyi bu sayede beceriyorum.. kendimi kotu hissettim

Bende sağlık ocağında yaptırdım.arkadaşların dediği gibi 2 bacak ve 1 koldan oldu.Hemşire bebekten bebeğe değişiyor, 2 saat sonra kontrol et,ateşi çıkarsa ateşdüşürücü verirsin dedi.Bizim ateşimiz çıkmadı çok şükür ama akşam çok huzursuzdu,1 çay kaşığı calpol verdim bende sonra rahat rahat uyudu..

Geçmiş olsun canım,bede nane limon tavsiye ediyorum bu durumda olan herkese :) bana çok iyi geliyo çünkü.Hatta geçenlerde eşimde bu durumdayken yaptım verdim,hemencik etkisini gördük.. 1 limonu sıkıp kabuklarıyla atıyorum cezveye,bol nane koyup suda ekleyip kaynatıyorum.bardağa süzdükten ve 10 dk kadar bekledikten sonra 1 tatlı kaşığı bal ve azcıkta tarçın atıyorum içine..tam bir şifa kaynağı oluyo

ezocum canım benim kızda öyle.Yani görünürde bişe yok,akıntı yok ama ses var.yani nasıl tarif etsem,böle tıkır tıkır sesler :) Gerilerde bişeyler olduğu belli.Özellikle emerken ve sabahları nefes alamıyo,huzursuzlanıyo.Ben okyanus suyu damlatıyodum ama bunu sırf yumuşatmak için yapıyorsun.Kendi sütümü de damlattığım oldu,oda aynı işi görüyor.Bazen ve genellikle de bişe damlatmadan çekiyorum.Damlattığın zaman çekmek için çok efor sarfetmiyorsun o kadar :) Biz eczaneden 14 tl ye aldık,okyanus suyu 18,5 tl. alırken bende biraz tereddütlüydüm ama kullandıktan sonra çok memnun kaldım.Verdiğin paraya fazlasıyla değiyor yani..yinede aklına takılan bişey olursa sor ama dediğim gibi şiddetle tavsiye ediyorum

kizlar ben kizima gunde yaklasik 70-80 cc rezene veriyorum
dr 100ccyi gecmesin demisti
acaba gece cayi ersem onun yerine olurmu
sormadimda dra
milupanin gece cayini kullanan varmi kizlar?

ben dün aldım milupa gece çayını çok sevdi oğlum tadı güzel canım

anladım canım çok sağol bizdeki hırıltının yanına hani bir hayvancağız vardır ismini soylemim onun burnundan cıkardığı gıbı seslerde cıkarıyor.bu cok dolduğu anlamına geliyor doktor bu sesi duydugunda aspire edelim dedi ve uzun uzun hortumları soktular yavrucumun burnuna cok ağladı yine oyle yapamı dıye korkuyorum zaten damlasını damlatmak bile bi uğraş bi uğraşki..ama denemkde fayda var bencede bu akşam alıp denicem

ben dün aldım milupa gece çayını çok sevdi oğlum tadı güzel canım

bizimkindede gece yarım saatte bir uyanmalar var acaba bu cay iyi gelirmiki.ne içinmiş canım bu cay.gerçi şu burun tıkanıklığından kurtulursak bu sorunda kalkıcakdır herhalde.

ne sacma bısı hem 6 ay anne sutu verın dıolar sonrada dogum sonrası ızın 8 hafta 2 ay bıle degıl. benımde annede kvde uzakta oturuolar kv zaten yaslı ve hasta bakamaz bakcak olsa bıle ıstemem zaten. en dogrusu kendım bakmam. mınnacıklar daha. ben en en ıyısı kırıp dızımı oturayım evımde 1 kez bunları yasıcaz allah yardımcımız olsun ıns.

ya kızlar,bebeğinize sütten başka bişey vermeyin ne olur.ben de sormuştum doktoruna gazı olduğunda rezene vereyim mi diye,''ASLA''demişti.sen iç,bebeğe zaten geçer demişti.yapmayın,zarar verebilir.

inciava kullanıcısından alıntı
ben kamu kuruluşunda çalışmaktaydım. doğumdan önce 4 ay sonra döneceğim diyordum. ama şu an dönmeyi bırak geçen gün istifa dilekçemi verdim. asla kızımı bırakıpta 8 saat ayrı kalamam. 2 yaşına kadar kendim bakacağım. sonra özel kreşe vereceğim. tabii o zamanda fikrim değişmezse. ben işe geri dönersem kızımla akşamdan akşama görüşeceğim. o daha ufacık bana ihtiyacı var. bi daha ne zaman kızımın bebekliğini yaşayacağım ki. hem baksa baksa kayınvalidem bakacak. annem çalışıyor. kayınvalideme de güvenemem. kesin ben şöyle yap derim o gider tersini yapar. 40 ına kadar bende kaldıda zor geçirdim 40 günü. (şehir dışında oturduğundan) çocuk ağlar benden önce koşar. altını açacam elimden alır. ağlar beni istiyor derim gazı vardır, acıkmıştır, uykusu gelmiştir der. anne kokusunu istiyor derim anne kokusu diye bişeymi varmış ki der. elinde olsa emzire bilse 40 gün elime vermeyecekti. hatırladıkça sinirleniyorum ve böyle dökülüyorum. ben ona bıraksam benden de soğutur bebeğimi. ondan istifamı da verdim. kızımla kendim yakından ilgileneceğim. ekonomik olarak bizde zorlanacağız ama biryerlerden sıkacağız artık. ama Allah yardımcımız olur elbet.

İNCİAVA,neden istifa ettin ki?kamudasın maden ücretsiz izine ayrılsaydın ya?kolay mı kamu memuru olabilmek?tekrar nasıl döneceksin ki?ya,bi zaman sonra masraflar falan arttığında,bebek büyüdüğünde sıkıntı olmayacak mı?ha,zenginsen o başka tabi:))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…