• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

Ezgi'cim ben Aralık doğumluyum ve eğitim hayatımda bunun dezavantajını değil tam tersi hep avantajını yaşadım. Okula 5,5 yalında başladım mesela, 2 sene hazırlık okuduğum için (fransız okulu) üniversiteye de geç başladım ama okula erken başladığım için yaş farkı olmadı çok.
Ben Kaan'ın 2010 doğumlularla beraber okula başlamasını istiyorum. Doğum gününü geç yazdırmayı hiç düşünmedim.

Diğer soruna gelince, arkadaşım seminerde bu hafta, doğum videosunu haftaya izleyeceğiz. İnternette aradım ve bir sürü video buldum ama öyle çok açık ve net bir videoya denk gelmedim henüz. Daha çok sancı anları veya doğumun sonu görülüyor benim izlediklerimde. En iyisi arkadaşımınkini izlediğimde olacak.

Richard Gere'in bir filmi vardı, doktordu. O filmin sonunda bir doğum oluyordu ve bebeği o doğurtuyordu. Konuyu tam hatorlamıyorum ama bir doğumu bu kadar yakından gördüğüm ilk filmdi. bebeğin vajinadan çıkışını tamamen göstermişlerdi. Sinemadakiler dehşet içindeydi bense büyülenmiştim :)))

Slm kızlar bende bir kaç gündür idrar tutamama gibi b problem başladı gülerken yada hızlı hareket ettiğimde. Sabah kalktığımda baktım çamaşırım ıslaktı biraz endişeliym bu konuda acaba amniyon sıvısı mı ki diye aklıma gelyo.Birde zaman zaman bebeğim Mervenn dedği gib kasıklarımda hissediyorum çok bu da ayrı bi konu sizlerde de bu durumda olanlar oldu mu yada endşelencek bi durum var mı

Gunaydin...

Ezgicim bizimki eger 5 araliktan once dogarsa 2010 dogumlularla sonra dogarsa 2011 lilerle okula baslayacak. Elbette cimcime okul cagina geldiginde hala burda yasiyor olursak :-)) gec yazdirma gibi bir olay yok zaten Hastaneden do gum kaydini yaptirmadan cikartmiyorlar. Ismini belirlemeden ayrilamiyorsun..

Araba konusunda eger ilgilenirsen consumer reports tan onceki kullananlarin verdigi notlara bakiyim. Ya da amazon Dan size bakabilirsiniz. Benim okudugum biraz agir Oldugu ve kapatilinca tum bagaji kapladigini yazmislar..gerci Cogu arabada bu sorun var..en kucuk katlanabilir olanlar quinny leer..biz de haber verirsin begeNirsen:-))

kızlar geldim doktordan

gerçektende bir açıklık varmış ama 0,7 mm bu endişe edilecek birşey değil dedi
suyu muyu herşeyi ii dedi

kızımı bir görsenin iki göğüs kafesimin oraya kafasını koymuş ayakları çapraz ayak ayak üstüne atmış kasığımda ama nası itiyor sanki hıncını alıyomuş gibi benden yada açın şu kapıyı ben çıkıcam dermiş gibi ilk defa onu böle ayakta gördüm normal doğum yapmayacağın için bir sorun yok ama bu zilli döneceğe benzemiyor dedi doktorum...

o idrar kaçırmamda şu an önelenecek bir durum değilmiş sık sık tuvalete gidicem cilveloş kasıklarıma vurduğu için mesaneye de baskı oluyormuş o yüzden de kaçırıyormuşum..

çişli anne oldum ben bu zilli yüzünden kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

diğer soruna gelince, arkadaşım seminerde bu hafta, doğum videosunu haftaya izleyeceğiz. Internette aradım ve bir sürü video buldum ama öyle çok açık ve net bir videoya denk gelmedim henüz. Daha çok sancı anları veya doğumun sonu görülüyor benim izlediklerimde. En iyisi arkadaşımınkini izlediğimde olacak.

Richard gere'in bir filmi vardı, doktordu. O filmin sonunda bir doğum oluyordu ve bebeği o doğurtuyordu. Konuyu tam hatorlamıyorum ama bir doğumu bu kadar yakından gördüğüm ilk filmdi. Bebeğin vajinadan çıkışını tamamen göstermişlerdi. Sinemadakiler dehşet içindeydi bense büyülenmiştim :)))

o filmi bende izlemiştim pelin.. Gerçekten gerçek doğumdu.. Tüylerim diken diken olmuştu valla.. Bende çok araştırdım doğum videosu.. Bi tane suda doğum izledim.. Onun dışında öyle ayrıntılı bişiy bulamadım.. Bulursanız bana da link atın..

bu arada ben de bir şey soracağımm
aralıkta doğacak bebekler için nüfusta doğum gününü ocaktan sonra yazdırmayı düşünüor musunuz??
ben bunu bi türlü sonuca bağlayamadım sadece okula erken gitmesini(2011 doğumlular ile) engellemek için yazdırsam mı ki diorum gerçi şu an aile dilekçe ile ''bu sene başlamasını fiziki olarak uygun bulmuorum''derse çocuk 1 sene daha anaokuluna devam edior..ama bundan 7 yıl snra o yıl doğumlu çocuklar başlamak zorunda gibi bi yasa çıkarsa ki çok olası çünkü ana sınıfını zorunlu hale getirilior 2sene üstüste ana sınıfına devam edemeyebilir...
o zamanda 1. sınıf için çok küçük olacak düşünsenize 2011 ocak doğumluyla aynı sınıfta arada 11 ay var..daha büyük olsa sorun olmaz ama o yaş grubunda değil 11 ay 3 ay bile çok farkedior..ve o sorun tüm eğitim hayatılarını etkileyebilior..
ben düşünmüyorum şekerim
ne zaman doğarsa o zaman yazdıracağım
bende okula erken başladım
ocak doğumluyum ama sıkıntısını çekmedim hiç
hani benim aklımın ucundan bile geçmedi ayrıca artık hemen ertesi gün nüfus cüdanı çıkarılıyor diye biliyorum öle istediğin tarihe nasıl yazdıracaksın doğum belgesine bakıyorlar

Mervem endişe etme lütfen.. Gelince de hemen haber ver..
saol tatlım geldim yazdım hemen bak
Ezgi'cim ben Aralık doğumluyum ve eğitim hayatımda bunun dezavantajını değil tam tersi hep avantajını yaşadım. Okula 5,5 yalında başladım mesela, 2 sene hazırlık okuduğum için (fransız okulu) üniversiteye de geç başladım ama okula erken başladığım için yaş farkı olmadı çok.
Ben Kaan'ın 2010 doğumlularla beraber okula başlamasını istiyorum. Doğum gününü geç yazdırmayı hiç düşünmedim.
aynen bende pelincim
Diğer soruna gelince, arkadaşım seminerde bu hafta, doğum videosunu haftaya izleyeceğiz. İnternette aradım ve bir sürü video buldum ama öyle çok açık ve net bir videoya denk gelmedim henüz. Daha çok sancı anları veya doğumun sonu görülüyor benim izlediklerimde. En iyisi arkadaşımınkini izlediğimde olacak.

Richard Gere'in bir filmi vardı, doktordu. O filmin sonunda bir doğum oluyordu ve bebeği o doğurtuyordu. Konuyu tam hatorlamıyorum ama bir doğumu bu kadar yakından gördüğüm ilk filmdi. bebeğin vajinadan çıkışını tamamen göstermişlerdi. Sinemadakiler dehşet içindeydi bense büyülenmiştim :)))
dediğin gibi bende ezgi için birkaç video buldum ama hep son an doğru dürüst bişey yok

Slm kızlar bende bir kaç gündür idrar tutamama gibi b problem başladı gülerken yada hızlı hareket ettiğimde. Sabah kalktığımda baktım çamaşırım ıslaktı biraz endişeliym bu konuda acaba amniyon sıvısı mı ki diye aklıma gelyo.Birde zaman zaman bebeğim Mervenn dedği gib kasıklarımda hissediyorum çok bu da ayrı bi konu sizlerde de bu durumda olanlar oldu mu yada endşelencek bi durum var mı
yok cnm yok korkma sen
bu bebişler yüzünden oluyor mesaneye baskı yapıorlar bizde kaçırıyoruz ehehe ekaydirigubbakcemile3

bakyıldız sana özelden msj atıyorum ama cvp yazmıyorsun

kizlar yaaaaaaaaaa:((((

SGK raporumu begenmemis, efendim baslangic bitis tarihi yokmus, sadece 32 haftaliktir izne ayrilmasi uygundur diyormus... Yarin gidip duzelttirecegim. Sorun degil ama is olacak simdi...

Ezgim bence araba cok guzel, bence de esinin hevesini kirma, almak istiyorsa alsin. En fazla 2 yasina gelince bir de baston tipi puset alirsin. Cok agir oldugunu sanmiyorum bunun da, cunku aksami titanyuma benziyor. Katlanma sekli de hacimliyse, birak aldigi gibi tasisin kocan:))) Ama kesinlikle guzel bir araba. Maclaren'i de puset olarak alirsin.

Bu arada arac yetisirse bu aksam yetismezse yarin sabah mobilyalarimiz geliyormus:)))) nasil sevindim anlatamam:))) Birkac gun beni zor gorursunuz forumda, gerci biraz havalandirmam lazim ama oynar dururum artik onlarla:)))

SGK raporumu begenmemis, efendim baslangic bitis tarihi yokmus, sadece 32 haftaliktir izne ayrilmasi uygundur diyormus... Yarin gidip duzelttirecegim. Sorun degil ama is olacak simdi...

Ezgim bence araba cok guzel, bence de esinin hevesini kirma, almak istiyorsa alsin. En fazla 2 yasina gelince bir de baston tipi puset alirsin. Cok agir oldugunu sanmiyorum bunun da, cunku aksami titanyuma benziyor. Katlanma sekli de hacimliyse, birak aldigi gibi tasisin kocan:))) Ama kesinlikle guzel bir araba. Maclaren'i de puset olarak alirsin.

Bu arada arac yetisirse bu aksam yetismezse yarin sabah mobilyalarimiz geliyormus:)))) nasil sevindim anlatamam:))) Birkac gun beni zor gorursunuz forumda, gerci biraz havalandirmam lazim ama oynar dururum artik onlarla:)))

alsanaalsanasmile uppssss noluyor yahu oda geldi diye kaçmak yok aksine resim isteriz ehehehe

aman sgk beğense şaşardım zaten illa bir absürtlük çıkarıcaklar

Bilge benim rapordada aynen 32. haftasındadır, 37. haftaya kadar çalışır yazıyor sadece. İşyerine verdim, 3 gün oldu, henüz kimse birşey demedi....
Raporda barkod var ve orada tarih olarak 27 Eylül yazıyor sadece. Son 3 hafta kala orijinal raporu tekrar hastaneye götürüp 3 hafta raporumu alacağım. benim normal doğum 2 aralık ama ben 22 kasım göstermiş oluyorum. 10 gün erken yani...
Sen 38. haftan 40'mış gibi mi gösteriyorsun?

Bilge benim rapordada aynen 32. haftasındadır, 37. haftaya kadar çalışır yazıyor sadece. İşyerine verdim, 3 gün oldu, henüz kimse birşey demedi....
Raporda barkod var ve orada tarih olarak 27 Eylül yazıyor sadece. Son 3 hafta kala orijinal raporu tekrar hastaneye götürüp 3 hafta raporumu alacağım. benim normal doğum 2 aralık ama ben 22 kasım göstermiş oluyorum. 10 gün erken yani...
Sen 38. haftan 40'mış gibi mi gösteriyorsun?

evet Pelincigim, 30 haftalik olmama ragmen 32 haftaliktir diyerek 38. haftam 40"mis gibi gorunuyor. Gerci raporun bitis tarihi diye bir sey yazilmadi. sadece 32 haftalik oldugundan dogum iznine ayrilmasinda sakinca yoktur gibi birsey yaziyor ve klasik evrak tarihi var. Bugunden itibaren su gune kadar demiyor.

Senin raporun biraz daha farkli oldugu icin isterinin HR'i onu SGK'ya simdi iletmemis olabilir. Maasimin SGK tarafindan odenmesi ve sirketin prim yatirmaktan yirtabilmesi icin benim raporu hemen goturmek gerekiyordu. Bakalim yarin neler gorup duyacagiz.

Hmmm anladım, tabi sen doğrudan son 8 hafta izne ayrıldın. Ben 3 hafta kala raporunu götürdüğümde göreceğiz. Benim doktorum bizim şirkette 2 arkadaşımın daha doktoru ve SSK'da doktor. Daha önce bu arkadaşlar doğurduğunda raporlarında hiç sorun çıkmadı.

Hmmm anladım, tabi sen doğrudan son 8 hafta izne ayrıldın. Ben 3 hafta kala raporunu götürdüğümde göreceğiz. Benim doktorum bizim şirkette 2 arkadaşımın daha doktoru ve SSK'da doktor. Daha önce bu arkadaşlar doğurduğunda raporlarında hiç sorun çıkmadı.

bizim sirket de acemi anacim, insaatcilar iste, 50 yillik sirket tarihinde ilk doguran eleman benim:))

Ezgicim; benim doğum tarihleri ile ilgili bildiğim şu... Hastanede doğum yapacağımız için , ve orada doğum yaptığımız tarih resmi olarak yer aldığı için, vee bebeklerin nüfus cüzdanları da hastanenin bizlere vereceği evraklarla çıkarıldığı için tarihte oynama yapamıyorsun.... Eşimden duyduğum böyle bişeydi tekrar sorarım, emin olmak için ama...

kızlar benden yine bir soru

bu bebeğe doğar doğmaz gazı olmasın diye 1-2 damla nar suyu verme konusunda ne düşünüyorsunuz

bence olmaz ya düşünsenize yetişkinlere bile nar suyu bazen buruk geliyor ki 1-2 damla nar suyu ne kadar etkili olabilir ki

şehir efsanesi mi dersiniz ?

Ben vereceğim Merve... Hatta ananesinin bahçesinde Tanem in narı büyümekte şu an:)))) Tatlı nar ... sadece iki tanenin suyu... o bizim içtiklerimiz ekşi nar suyu genelde....

Pelin'cim ben net olarak anlayamadım hazırlık olarak yazdığın için ama sanırım sen 5,5 yaşında okula başladığında diğer sınıf arkadaşların da 5,5 yaşındaydı.eğer böyleyse bi sorun yok erken başlamış olmanın önemli olan tüm sınıfın birbiriyle aynı yaşta başlaması(bilişsel gelişim ve sosyal zeka baz alınarak çocuğun geri kalmaması için)
ama eğer ben yanlış anladıysam yani sen 5,5yaşında başladığında sınıf arkadaşların 7 ise çook ciddi söylüorum gerçekten büyük bi başarı uyum sağlayıp sorunsuz devam etmiş olman..çocuk için zordur gerçekten..ben özellikle branşımdan biliorum her eğitim yılının başında en az 2 1.sınıf öğrencisinin peşinden koşarım 2-3 hafta..çocuk sınıf seviyesine uyamaz ve sıkılır gelmek istemez vs..(ama bunun nedeni sadece yaş geriliği olmayabilior,zeka eriliği yada tamamen aileye bağımlılıktan da kaynaklı vs.. olabilior)ancak yaş geriliği de görülen vakalar arasında)her yaşı küçük çocukta görülmesede zaman zaman ortaya çıkan bi durum..
gerçi aslında çocuğun yaşı geç yazdırılmasa bile sıkıntı yaratcak bi durumda ana sınıfı öğretmeni uyarıor ''bir yıl daha ana sınıfına devam etsin ''die..ama bu konuda siz daha şanslısınz tabi istanbulda yaşadığınız için çok daha iyi okullar ve öğretmenler ile çalışabilecek bebekleriniz..
bunu yaşayan biri olarak fikir verdiğin için teşekkür ederim çünkü benim kafamda acabalarım vardı ama şimdi daha rahatım..

sen arkadaşının videosunu izledikten sonra bizimle de paylaşır mısın düşüncelerini, ördüklerini e tavsiyelerini
birazcık bilgimiz olsun en azından benim:))birinci ağız senden dinlersem kendimi daha rahat hazırlarım her türlü duruma..
ne olur ne olmaz öğrenmekte fayda var:))
Gunaydin...

Ezgicim bizimki eger 5 araliktan once dogarsa 2010 dogumlularla sonra dogarsa 2011 lilerle okula baslayacak. Elbette cimcime okul cagina geldiginde hala burda yasiyor olursak :-)) gec yazdirma gibi bir olay yok zaten Hastaneden do gum kaydini yaptirmadan cikartmiyorlar. Ismini belirlemeden ayrilamiyorsun..

Araba konusunda eger ilgilenirsen consumer reports tan onceki kullananlarin verdigi notlara bakiyim. Ya da amazon Dan size bakabilirsiniz. Benim okudugum biraz agir Oldugu ve kapatilinca tum bagaji kapladigini yazmislar..gerci Cogu arabada bu sorun var..en kucuk katlanabilir olanlar quinny leer..biz de haber verirsin begeNirsen:-))

Patly'cim bi süre sonra bize de gelecek gibi görünüor okula başlayabilmesi için belli tarih aralığında doğmuş olma kuralı..şimdilik o yıl içinde doğan her çocuk başlayabilior ama..

araba için yazılanlarla ilgili notlara bakabilirsenn çooook sevinirim gidip almadan önce ciddi bilgi verir bize...

Bilge'cim çok teşekkür ederim
beğendiğine sevindim kızımın teyzeleri beğenince ben de mutlu oluorum:))
yakışıklı delikanlının odası gelior demekk şimdiden güsel günlerde kullanması dileğiyle diorum..
kolay geelsin canım..

Ezgicim; benim doğum tarihleri ile ilgili bildiğim şu... Hastanede doğum yapacağımız için , ve orada doğum yaptığımız tarih resmi olarak yer aldığı için, vee bebeklerin nüfus cüzdanları da hastanenin bizlere vereceği evraklarla çıkarıldığı için tarihte oynama yapamıyorsun.... Eşimden duyduğum böyle bişeydi tekrar sorarım, emin olmak için ama...

doğru söylüorsun tatlım
yapılması zor bişii ancak imkansız mı değil özellikle benim gibi küçük yerlerde yaşayanlar için..
aslında benim de hiç aklımda yoktu ama aralıkta doğacağını duyan her orta yaşlı aynı şeyi sordu bende acaba böyle bişii var yada olması gerekiorda ben pimpiriksiz anne olarak ilgisiz mi kaldım da bilmiorum die merak ettim..
sonra eğitim -öğretim hayatında sorun olur mu acaba die düşünüp bi size soriim dedim..
ama gördüm hiç aklıma getirmeyerek normal davranmışım:))

merhaba kızlaaar!bugun tatlısımı gorduk nasıl guzel ya masallah...dr profil resımlerını babasına verdı babalar kıza daha duskun olurmuş:2:
ayklarıyla tekmelerken esnerken resımlerı var miniğimin cok tatlış yaaa sımdıden ozledım ...ızlerken agladım hatta kızımı....
ya bızım drlar degısık hesaplıyor son adetı dıılde yumurta toplamayı yazıyo benım bugun normalde 26+0 ken drun maknde 26+4 cıktı öleymiş onlarınkı...
neyse mervecııım lıstede benım kılomu degıstır tatlım 67.5 ıle hamıle kalmısım 73 kılo cıktım 3 haftada hıc kılo artısı olmamıs ohhh ii gidiyoruz 30.haftaya kadar bole ol dedı dr...
67,5-73 olacakaklinialirimsmile
kızımın kılosu normal beklenen haftadakı kıloymus masaalahh tatlımaaa..
yarın kan vercegım tıroitler için bakalım ınsallah ıyı cıkar

kızlar dün chiccodan baktım bebeğin tüm kozmetik bakım vs gibi şeylerine

hepsi hemen hemen 170 falan tutuyo

hepsi aynı marka olsun takıntım sayesinde bayağı bir dolaştım artık kimisini kendi mağazasından kimisini de netten falan alıcam

peki sizce şu bir yere gittiğimizde kullanmak için alt açmalar oluyor ya
ondan can bebeninkilerden mi almak lazım kullan at
yoksa altı pamuklu üstü muşamba gibi olup mainede yıkanndan mı almak lazım

bana sanki ikincisi mantıklı gibi geldi

Merve'cim ben o sehayat tipi olanlardan alacağım ayrıca. Çantaya atıyorsun, katlı bir şekilde. Öyle 1 tane almak yeterli bence. Canbebe'ninkiler de güzel ama kullan at şeklinde. Ekonomik olmaz diye düşünüyorum.
Evde bizim park yatağın alt açma bölümü var. Muşamba'dan. Ayrıca sünger olarak su geçirmeyen bir alt açma minderi de aldım. Evde onları kullanacağım. Bir yere giderken de katlanır olanı..

aynen cnm benimde park yatağın alt açma bölümü var ben oaraya altı muşamba üstü sünger set aldım henüz yıkamadım bakalım nolucak yıkayınca . çantaya koymak içinde canbebe veya dalin filan alıcam.

kızlar benden yine bir soru

bu bebeğe doğar doğmaz gazı olmasın diye 1-2 damla nar suyu verme konusunda ne düşünüyorsunuz

bence olmaz ya düşünsenize yetişkinlere bile nar suyu bazen buruk geliyor ki 1-2 damla nar suyu ne kadar etkili olabilir ki

şehir efsanesi mi dersiniz ?

bebekler yeni doğduklarında bir misket kadar büyüklükte mideleri oluyor.ve ağızdan itibren tüm sinidirim sistemleri çok hasas oluyor. zaten gaz sorunu veya kolik sorunu sistemin doğru çalışmaya alışması yüzünden oluyor. ben nar suyu gibi fazla asidik bir sıvının bebeklere verilmesine karşıyım.ben yapmıcam. alakası olduğunu sanmıyorum. annenin ayaklarını üşütmemesinin daha etkili bir yöntem olduğuna inanıyorum. bence nar suyu olayı tamamen tesadüf. bebeğe annre üsütü bile vermeden aç karnına nar suyu vermek bence pek doğru değil.

Back