Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
diğer soruna gelince, arkadaşım seminerde bu hafta, doğum videosunu haftaya izleyeceğiz. Internette aradım ve bir sürü video buldum ama öyle çok açık ve net bir videoya denk gelmedim henüz. Daha çok sancı anları veya doğumun sonu görülüyor benim izlediklerimde. En iyisi arkadaşımınkini izlediğimde olacak.
Richard gere'in bir filmi vardı, doktordu. O filmin sonunda bir doğum oluyordu ve bebeği o doğurtuyordu. Konuyu tam hatorlamıyorum ama bir doğumu bu kadar yakından gördüğüm ilk filmdi. Bebeğin vajinadan çıkışını tamamen göstermişlerdi. Sinemadakiler dehşet içindeydi bense büyülenmiştim :)))
ben düşünmüyorum şekerimbu arada ben de bir şey soracağımm
aralıkta doğacak bebekler için nüfusta doğum gününü ocaktan sonra yazdırmayı düşünüor musunuz??
ben bunu bi türlü sonuca bağlayamadım sadece okula erken gitmesini(2011 doğumlular ile) engellemek için yazdırsam mı ki diorum gerçi şu an aile dilekçe ile ''bu sene başlamasını fiziki olarak uygun bulmuorum''derse çocuk 1 sene daha anaokuluna devam edior..ama bundan 7 yıl snra o yıl doğumlu çocuklar başlamak zorunda gibi bi yasa çıkarsa ki çok olası çünkü ana sınıfını zorunlu hale getirilior 2sene üstüste ana sınıfına devam edemeyebilir...
o zamanda 1. sınıf için çok küçük olacak düşünsenize 2011 ocak doğumluyla aynı sınıfta arada 11 ay var..daha büyük olsa sorun olmaz ama o yaş grubunda değil 11 ay 3 ay bile çok farkedior..ve o sorun tüm eğitim hayatılarını etkileyebilior..
saol tatlım geldim yazdım hemen bakMervem endişe etme lütfen.. Gelince de hemen haber ver..
aynen bende pelincimEzgi'cim ben Aralık doğumluyum ve eğitim hayatımda bunun dezavantajını değil tam tersi hep avantajını yaşadım. Okula 5,5 yalında başladım mesela, 2 sene hazırlık okuduğum için (fransız okulu) üniversiteye de geç başladım ama okula erken başladığım için yaş farkı olmadı çok.
Ben Kaan'ın 2010 doğumlularla beraber okula başlamasını istiyorum. Doğum gününü geç yazdırmayı hiç düşünmedim.
dediğin gibi bende ezgi için birkaç video buldum ama hep son an doğru dürüst bişey yokDiğer soruna gelince, arkadaşım seminerde bu hafta, doğum videosunu haftaya izleyeceğiz. İnternette aradım ve bir sürü video buldum ama öyle çok açık ve net bir videoya denk gelmedim henüz. Daha çok sancı anları veya doğumun sonu görülüyor benim izlediklerimde. En iyisi arkadaşımınkini izlediğimde olacak.
Richard Gere'in bir filmi vardı, doktordu. O filmin sonunda bir doğum oluyordu ve bebeği o doğurtuyordu. Konuyu tam hatorlamıyorum ama bir doğumu bu kadar yakından gördüğüm ilk filmdi. bebeğin vajinadan çıkışını tamamen göstermişlerdi. Sinemadakiler dehşet içindeydi bense büyülenmiştim :)))
yok cnm yok korkma senSlm kızlar bende bir kaç gündür idrar tutamama gibi b problem başladı gülerken yada hızlı hareket ettiğimde. Sabah kalktığımda baktım çamaşırım ıslaktı biraz endişeliym bu konuda acaba amniyon sıvısı mı ki diye aklıma gelyo.Birde zaman zaman bebeğim Mervenn dedği gib kasıklarımda hissediyorum çok bu da ayrı bi konu sizlerde de bu durumda olanlar oldu mu yada endşelencek bi durum var mı
kizlar yaaaaaaaaaa(((
SGK raporumu begenmemis, efendim baslangic bitis tarihi yokmus, sadece 32 haftaliktir izne ayrilmasi uygundur diyormus... Yarin gidip duzelttirecegim. Sorun degil ama is olacak simdi...
Ezgim bence araba cok guzel, bence de esinin hevesini kirma, almak istiyorsa alsin. En fazla 2 yasina gelince bir de baston tipi puset alirsin. Cok agir oldugunu sanmiyorum bunun da, cunku aksami titanyuma benziyor. Katlanma sekli de hacimliyse, birak aldigi gibi tasisin kocan:))) Ama kesinlikle guzel bir araba. Maclaren'i de puset olarak alirsin.
Bu arada arac yetisirse bu aksam yetismezse yarin sabah mobilyalarimiz geliyormus:)))) nasil sevindim anlatamam:))) Birkac gun beni zor gorursunuz forumda, gerci biraz havalandirmam lazim ama oynar dururum artik onlarla:)))
Bilge benim rapordada aynen 32. haftasındadır, 37. haftaya kadar çalışır yazıyor sadece. İşyerine verdim, 3 gün oldu, henüz kimse birşey demedi....
Raporda barkod var ve orada tarih olarak 27 Eylül yazıyor sadece. Son 3 hafta kala orijinal raporu tekrar hastaneye götürüp 3 hafta raporumu alacağım. benim normal doğum 2 aralık ama ben 22 kasım göstermiş oluyorum. 10 gün erken yani...
Sen 38. haftan 40'mış gibi mi gösteriyorsun?
Hmmm anladım, tabi sen doğrudan son 8 hafta izne ayrıldın. Ben 3 hafta kala raporunu götürdüğümde göreceğiz. Benim doktorum bizim şirkette 2 arkadaşımın daha doktoru ve SSK'da doktor. Daha önce bu arkadaşlar doğurduğunda raporlarında hiç sorun çıkmadı.
kızlar benden yine bir soru
bu bebeğe doğar doğmaz gazı olmasın diye 1-2 damla nar suyu verme konusunda ne düşünüyorsunuz
bence olmaz ya düşünsenize yetişkinlere bile nar suyu bazen buruk geliyor ki 1-2 damla nar suyu ne kadar etkili olabilir ki
şehir efsanesi mi dersiniz ?
Pelin'cim ben net olarak anlayamadım hazırlık olarak yazdığın için ama sanırım sen 5,5 yaşında okula başladığında diğer sınıf arkadaşların da 5,5 yaşındaydı.eğer böyleyse bi sorun yok erken başlamış olmanın önemli olan tüm sınıfın birbiriyle aynı yaşta başlaması(bilişsel gelişim ve sosyal zeka baz alınarak çocuğun geri kalmaması için)Ezgi'cim ben Aralık doğumluyum ve eğitim hayatımda bunun dezavantajını değil tam tersi hep avantajını yaşadım. Okula 5,5 yalında başladım mesela, 2 sene hazırlık okuduğum için (fransız okulu) üniversiteye de geç başladım ama okula erken başladığım için yaş farkı olmadı çok.
Ben Kaan'ın 2010 doğumlularla beraber okula başlamasını istiyorum. Doğum gününü geç yazdırmayı hiç düşünmedim.
Diğer soruna gelince, arkadaşım seminerde bu hafta, doğum videosunu haftaya izleyeceğiz. İnternette aradım ve bir sürü video buldum ama öyle çok açık ve net bir videoya denk gelmedim henüz. Daha çok sancı anları veya doğumun sonu görülüyor benim izlediklerimde. En iyisi arkadaşımınkini izlediğimde olacak.
Richard Gere'in bir filmi vardı, doktordu. O filmin sonunda bir doğum oluyordu ve bebeği o doğurtuyordu. Konuyu tam hatorlamıyorum ama bir doğumu bu kadar yakından gördüğüm ilk filmdi. bebeğin vajinadan çıkışını tamamen göstermişlerdi. Sinemadakiler dehşet içindeydi bense büyülenmiştim :)))
Gunaydin...
Ezgicim bizimki eger 5 araliktan once dogarsa 2010 dogumlularla sonra dogarsa 2011 lilerle okula baslayacak. Elbette cimcime okul cagina geldiginde hala burda yasiyor olursak ) gec yazdirma gibi bir olay yok zaten Hastaneden do gum kaydini yaptirmadan cikartmiyorlar. Ismini belirlemeden ayrilamiyorsun..
Araba konusunda eger ilgilenirsen consumer reports tan onceki kullananlarin verdigi notlara bakiyim. Ya da amazon Dan size bakabilirsiniz. Benim okudugum biraz agir Oldugu ve kapatilinca tum bagaji kapladigini yazmislar..gerci Cogu arabada bu sorun var..en kucuk katlanabilir olanlar quinny leer..biz de haber verirsin begeNirsen)
Bilge'cim çok teşekkür ederimkizlar yaaaaaaaaaa(((
SGK raporumu begenmemis, efendim baslangic bitis tarihi yokmus, sadece 32 haftaliktir izne ayrilmasi uygundur diyormus... Yarin gidip duzelttirecegim. Sorun degil ama is olacak simdi...
Ezgim bence araba cok guzel, bence de esinin hevesini kirma, almak istiyorsa alsin. En fazla 2 yasina gelince bir de baston tipi puset alirsin. Cok agir oldugunu sanmiyorum bunun da, cunku aksami titanyuma benziyor. Katlanma sekli de hacimliyse, birak aldigi gibi tasisin kocan:))) Ama kesinlikle guzel bir araba. Maclaren'i de puset olarak alirsin.
Bu arada arac yetisirse bu aksam yetismezse yarin sabah mobilyalarimiz geliyormus:)))) nasil sevindim anlatamam:))) Birkac gun beni zor gorursunuz forumda, gerci biraz havalandirmam lazim ama oynar dururum artik onlarla:)))
Ezgicim; benim doğum tarihleri ile ilgili bildiğim şu... Hastanede doğum yapacağımız için , ve orada doğum yaptığımız tarih resmi olarak yer aldığı için, vee bebeklerin nüfus cüzdanları da hastanenin bizlere vereceği evraklarla çıkarıldığı için tarihte oynama yapamıyorsun.... Eşimden duyduğum böyle bişeydi tekrar sorarım, emin olmak için ama...
kızlar dün chiccodan baktım bebeğin tüm kozmetik bakım vs gibi şeylerine
hepsi hemen hemen 170 falan tutuyo
hepsi aynı marka olsun takıntım sayesinde bayağı bir dolaştım artık kimisini kendi mağazasından kimisini de netten falan alıcam
peki sizce şu bir yere gittiğimizde kullanmak için alt açmalar oluyor ya
ondan can bebeninkilerden mi almak lazım kullan at
yoksa altı pamuklu üstü muşamba gibi olup mainede yıkanndan mı almak lazım
bana sanki ikincisi mantıklı gibi geldi
Merve'cim ben o sehayat tipi olanlardan alacağım ayrıca. Çantaya atıyorsun, katlı bir şekilde. Öyle 1 tane almak yeterli bence. Canbebe'ninkiler de güzel ama kullan at şeklinde. Ekonomik olmaz diye düşünüyorum.
Evde bizim park yatağın alt açma bölümü var. Muşamba'dan. Ayrıca sünger olarak su geçirmeyen bir alt açma minderi de aldım. Evde onları kullanacağım. Bir yere giderken de katlanır olanı..
kızlar benden yine bir soru
bu bebeğe doğar doğmaz gazı olmasın diye 1-2 damla nar suyu verme konusunda ne düşünüyorsunuz
bence olmaz ya düşünsenize yetişkinlere bile nar suyu bazen buruk geliyor ki 1-2 damla nar suyu ne kadar etkili olabilir ki
şehir efsanesi mi dersiniz ?