• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

günaydın güzel anneler,
busabah kızımın tekmesiyle uyandım. :emir_bebek:
güne bundan güzel başlanılmaz herhalde. sositososito
dün doktorumun istediği idrar kültürü, idrar tahlili, kan tahlili ve şeker yüklemesi için günüm hastanede geçti.. sonuç bugün ama ben salı günü alıcam. 100gr glikoz yüklemesi yapıldı ve 4 tüp kan alındı. inşallah sonuç güzel çıkarda bunuda atlatırım.

sen hiçç merak etmee sonuçlarrr çok güzel çıkacak ve son level da geçilmiş olacak..
sonuçların bugün çıkacaksa öğrenseydin salıyı beklebilecek misin:))

ben senin o tombiş kızını yerim.. ay 1.kg olmuş.. maşallah subanallah.. ya şu normal mi sezeryan mı işi beni de çok düşündürüyor.. ama en iyisi olacağına bırakmak galiba.. netice de o bizim elimizde olan bişiy değilmiş gibi geliyor bana.. hayırlısı neyse o olsun..

ay ay poz mu veriyomuş o doktor amcasına.. şimdiden o kadar güçlü tekme atıyo valla doğunca korkulur bu kızdan ezgi.. maşallah güçlü bi kız olcak demekki..
senin durumunda endişelenecek bişiy olsa doktorun söylerdi zaten.. boşver hiç kafana takma sen.. kızınla olmanın tadını çıkar ezgim..

günaydın tatlım.. hadi bakalım inşallah güzel sonuçlar alırsın.. ama bugun ara telefonda öğren tatlım ya.. salıya kadar bekleme boşuna..
evettt sevgiim acayip tekmeliyor özellikle geceleri
doğduktan sonra da geceleri ayakta olmasak bari:)
günaydın arkadaşlar umarım herşey yolundadır. ben aralıkta tekrar tedaviye başlayacağım başka sorun olmazsa dualarınızı bekliyorum. dularım sizlerle
canım merhabaaaaaa
herşey yolunda olsun bebeğin hemen sana gelsin inşallah..

kızlar ne olur bana dua edin başımda bir bela var gitmiyor
artık nazardan mıdır nedir

ben annemde kalıyorum ya annemin evi apartmanda ama dublex L şeklinde bir merdiveni var evin 13 basamak
gece tuvalate kalkmıştım banyonun ışığı yanıyordu eşimi de namaza kaldıriim madem ezan okunuyor dedim tam holun ışığını yakacaktım ki ayağım kaydı l şeklindeki merdivenin ilk 3 basamağını L olan yerin kısa bölümünden bir kaydım tam kendimi kurtariim derken sola doğruda yuvarlandım o kadar kötüydü ki tutunamadım çırpındım tutunayım diye ama yapamadım kızlar o 3-4 sn o kadar çaresizce yuvarlandım ki perişandım acizdim resmen çığlıkların apartmanı inletti selçukk düşüyorummm selçuk bebeğim bebeğim diye bağırdığımı hatırlıyorummm..sonra eşim allah allah diyerek indi ama oda inerken kaydı resmen o kadar korktu ki merdivenin ucunda yerde oturdum hemen bacaklarımın arasına baktım kanama varmı diye selçuk bayılıcak gibiydi kalbi sıkıştı bana bakamadı bile ben sakinim bebeğime baktım hemen karnımı tuttum aşkım korkma iyiyim dedim hemen acile gittik bebeğim zaten yolda tekemeledi kıpırdadı içim rahatladı tabi ama nası korktum kalbi durur diye...neyse bebeğime baktılar durumu ii ama ilk 24 saat çok önemliymiş..

kızlar o kadar kötüydü ki 13 basamak yuvarlandım bütün vucudum yara ve morluk içinde her yerime tentirdiyot sürdüler tetanoz aşısı olmaya gidicem öğleden sonra..kesiklerim var yaralarımı gören doktor iyi mücadele etmişsin dedi...karnıma gelmesin karnım zarar görmesin diye çok çabaladım o sırada da tutunamadım zaten...

bana ve bebeğime dua edin olur mu çok ağrım var eve gelince sinirlerim boşaldı dakikalarca bağırarak ağladım nolur kendinize ve attığınız adıma dikkat edin bende dikkat ediyorum ama olacağı varmış...

BANA DUA EDİN NOLURRRR
merve'cim çok geçmiş olsunn..şükür ki iiyisiniz bundan sonrasında bişey olacağını düşünmüorumm sen içini ferah tut iyi dinlen bugün..
Oy oy oyyyyyyyyyyy ELİZ KIZIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIM:))))))))) Maşallah Ezgi:)) Eliz koy sen bu kızın adını:))) Ve korkma, korkulacak bişey olsa doktor sana sölerdi zaten.. Sana bişey demediğine göre tehlike yok.. aferin sana, panik anne olma sakın:)))

Ben de ayaktaydım sabaha karşı, ama görmedim yaaa:((((( Uykular hep bölük pörçük:((
ayyyyyyyyyyyyyyy Funda teyzesinin ağzındn da çok güsel oldu ELİZZZZ:))
sorma fundaa ya böle 3 ay zor geçer uykusuz ben sana sataştım ama sen görmedin uyudun sanırım tekrar:)

mervecim çok geçmiş olsun rabbim şu mübarek günün yüzü gözü hürmetine seni ve bebeğini korusun inşallah. hepinizin bebeklerini sağsalim kucağınıza almaytı nasip etsin rabbim. bana da tez zamanda hayırlı sağlıklı sıhhatli evlat nasip etsin inşallah

canım çok geçmiş olsun ya okurkan bile gözlerim doldu inanki çok büyük birşey atlatmışsın ama insan olucağın önüne geçemiyor rabbim onu sana yazdıysa hiçbir şekilde birşey olmayacaktır zaten birşey olsaydı o an olurdu zaten bence kurşun döktür kendine bir an önce birde iyi birine nazar duası okut vede başından birşeyler çevirip ver hemen tekrarr geçmiş olsun kendine iyi bak

mervem çok geçmiş olsun.. ay titriyorum şu an ... allah korumuş tatlım.. kafanı falan da vurabilirdin.. hay allahım.. evdesin dimi.. ay of merve ya.. niye dikkat etmiyorsun.. iyisin dimi...

gızemlı yazdılarını okuyunca cok korktum kotu bişi oldu sandım neysekı atlatmıssın cok sukur
gecmıs olsunnnnn
bol bol ayetel kursıyı oku

Mervem çok geçmiş olsun. çok büyük kaza atlatmışsın" bebeğim bebğim" dediğini yaşadım okurken ve tüylerim diken diken gözlerim doldu. hiç kendimizi düşünüyormuyuz sadece bebeğimiz. ona bişey olsaydı oan olurdu canım.verilmiş sadakan varmış. oku ve okut başından birşeyler çıkar bu hayırlı günde canım çok çok gemiş olsun, inşallah sadece yara berelerle atlattın bunu birdahada başına böyle kazarlar gelmez.

Merveeee, geçmiş olsun.. allah korumuş... Alt katta bir odaya yerleşin merdiven zaten zor bu dönemde... Dikkat et, Sağlıkla kalın...

merveciiim gecmıs olsun canım dualarımız senınle..
cok buyuk bişi atlatmıssın rabbım senı ve meleğini korumuş hemen sadaka ver canım ihmal etme...inşallah bişi olmz dinlen cnm hapimiz bebişlerle bırlıkte rabbıme emanetız rabbım korusun hepimizi cok sey atlattık sonunda muradımıza erelım inşallah

Ay siteye ancak girebildim bugün, Merveee çok geçmiş olsun. Nazar var galiba senin üzerinde yaa. İçini ferah tut, kötü şeyler düşünme ne olur... Bizi de merakta bırakma...
Ben inanıyorum Cilveloş sağlıklı, ona hiçbirşey olmayacak.

çok geçmiş olsun mervecim korkma canım yat dinlen allahın izniyle hiç bişey olmamıştır cilveloşa

merve çok geçmiş olsun gözlerim doldu okurken sonunu okumaya çalıştım bşey olmamıştır inşallah diye allah korumuş gerçekten kızını sana bağışlamış canım

merve'cim çok geçmiş olsunn..şükür ki iiyisiniz bundan sonrasında bişey olacağını düşünmüorumm sen içini ferah tut iyi dinlen bugün..

mervecim çok geçmiş olsun rabbim şu mübarek günün yüzü gözü hürmetine seni ve bebeğini korusun inşallah. hepinizin bebeklerini sağsalim kucağınıza almaytı nasip etsin rabbim. bana da tez zamanda hayırlı sağlıklı sıhhatli evlat nasip etsin inşallah

kızlar hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim
çok saolun sürekli takipteyim işte doktorum uyumamı istemedi bebeğin hareketlerini takip et kanama su gelme veya adet sancısı gibi bişey olursa hemen haberleşelim dedi..

şimdi aşı yaptırmaya gidiyorum ama sepet gibiyim hala inanamıyorum böle bişey yaşadığıma her hamile hemen hemen 1 kere düşermiş ama 13 basamak yuvarlanan benim gibi bi akıllı yoktur herhalde

sevgim desteğin ve moralin için ayrıca teşekkür ederim canımın içi

bu arada senin için mother care'e gittim hastane çıkışları bitmiş ama gelicekmiş

5-6 lı zıbını takımları var kat kat askıya dizilen içinde bi üst bi altta var 80.9 tl yendidoğandan başlıyo bir yaşına kadar giyeceği zıbınlar var içinde (1 yenidoğan 1 3 aylık 1üst bir alt bide önlük vardı galiba)
tulumlar var onlarda 80 küsür onun dışında 3 lü zıbınlar var 30 tl
3 lü patik takımı var 30.9 tl
battaniye sordum sıradan hafif tüylü 80 tl

fiyatlar hemen hemen böle

o her ayın 15 inde indirim oluyor ya orda bu ürünlerin bazıları indirime giriyormuş

onun dışında minik hırkalar minik elbiseler vs daha neler neler e bunlar böleyse sen onların fiyatlarını hesap et

mervecim çok geçmiş olsun tatlım verilmiş sadakanız varmış tatlım yaa allahım korumuş seni ve meleğini dualarımdasınız hepiniz alalhım sağlıkla kucaklarınıza almayı nasip etsin

kızlar ne olur bana dua edin başımda bir bela var gitmiyor
artık nazardan mıdır nedir

ben annemde kalıyorum ya annemin evi apartmanda ama dublex L şeklinde bir merdiveni var evin 13 basamak
gece tuvalate kalkmıştım banyonun ışığı yanıyordu eşimi de namaza kaldıriim madem ezan okunuyor dedim tam holun ışığını yakacaktım ki ayağım kaydı l şeklindeki merdivenin ilk 3 basamağını L olan yerin kısa bölümünden bir kaydım tam kendimi kurtariim derken sola doğruda yuvarlandım o kadar kötüydü ki tutunamadım çırpındım tutunayım diye ama yapamadım kızlar o 3-4 sn o kadar çaresizce yuvarlandım ki perişandım acizdim resmen çığlıkların apartmanı inletti selçukk düşüyorummm selçuk bebeğim bebeğim diye bağırdığımı hatırlıyorummm..sonra eşim allah allah diyerek indi ama oda inerken kaydı resmen o kadar korktu ki merdivenin ucunda yerde oturdum hemen bacaklarımın arasına baktım kanama varmı diye selçuk bayılıcak gibiydi kalbi sıkıştı bana bakamadı bile ben sakinim bebeğime baktım hemen karnımı tuttum aşkım korkma iyiyim dedim hemen acile gittik bebeğim zaten yolda tekemeledi kıpırdadı içim rahatladı tabi ama nası korktum kalbi durur diye...neyse bebeğime baktılar durumu ii ama ilk 24 saat çok önemliymiş..

kızlar o kadar kötüydü ki 13 basamak yuvarlandım bütün vucudum yara ve morluk içinde her yerime tentirdiyot sürdüler tetanoz aşısı olmaya gidicem öğleden sonra..kesiklerim var yaralarımı gören doktor iyi mücadele etmişsin dedi...karnıma gelmesin karnım zarar görmesin diye çok çabaladım o sırada da tutunamadım zaten...

bana ve bebeğime dua edin olur mu çok ağrım var eve gelince sinirlerim boşaldı dakikalarca bağırarak ağladım nolur kendinize ve attığınız adıma dikkat edin bende dikkat ediyorum ama olacağı varmış...

BANA DUA EDİN NOLURRRR

mervem çok büyük geçmiş olsun cnm rabbim korumuş seni ve bebegini allahım bir daha göstermesin tatlım okurken bile tüylerim diken diken oldu valla gercekten çok büyük bir kazadan kurtulmuşsun allah korumuş verilmiş sadakanız varmışş

Arkadaş2010 bende de 25. hafta civarında dediğin gibi ufak birkaç idrar kaçırma oldu. Benim kötü alışkanlığım çocukluğumdan beri idrarımı çok tutarım. "Şunu da yapayım öyle giderim, eve kadar tutayım dışarıda girmeyeyim" filan gibi sebeplerle hep ertelerim. Mesanem de buna göre büyüktür. Hatta Transfer zamanı filan doktoru ve hemşireleri şaşırtmıştım. Aslında şu ara zırt pırt gidiyorum ama yine de baskıdan dolayı mesanede doluluk hissi oluyor, dediğin gibi 25-28 haftalarda idrarı biraz geciktirince hapşırdığımda öksürdüğümde ya da oturup kalkarken filan bir kaç kez ben de kaçırdım. Bu genelde normal sayılıyor. Hatta bebek ileride daha da büyücek ve kafasını rahim ağzına dayayıp yavaş yavaş doğum için orayı açmaya başlayacak, o zaman daha çok olacak bunlar. Hatta ve hatta son ayda bebek leğen kemiğimizin içine bütünüyle girecek ve aşağıya inecek. Karnımızın üstü küçülüp altı büyüyecek. O zaman mide yanmaları bitecek ama idrar zorlaması artacak. En doğrusu daha da sık tuvalete gitmek. Bu sürede tutmaya çalışırsan hem kaçırırsın, hem de mesane kasları gevşer ve doğumdan sonra da kaçırmalar olabilir.

Doktorun verdiği fitil konusunu iyi değerlendirmek lazım, bence de mantarın belirtisi yoksa hemen kullanmak doğru değil. Bir idrar kültürü versen fena olmazmış. Fakat keşke alttan muayeneye de izin verseydin. 28. haftamı bitirdim daha dün rahim açılmasını daha iyi görebilmek için alttan muayene geçirdim. Hiçbir riski yok, olsa doktor yapmaz zaten. Yine doktorun dediği suyun gelmesi konusu doğru, öyle az az gelmez birden foş diye boşalır, farketmemenin imkanı yok, ablamın iki kez başına erkenden geldiği için ben de şahit oldum, öyle az uz değil, bırak üstünü başını, ayaktaysan dikildiğin yeri ıslatıyor, yarım litreden fazla su bu. Rengi de şeffaf, hafif pembe ya da sarıya çalan, eğer bir aksilik olmuş bebek kakasını yapmışsa yeşilimsi bir şey olacak. Farketmemen imkansız. Bunda korkup üzülecek birşey yok. Bu doğumun başlangıcı ve normal doğuracak her kadın eğer suni sancı vs almayacaksa bunu görecek. Olur da erken gelecek olursa, onda da korkmayacaksın, hemen hastanene gidip suyunun geldiğini söyleyeceksin, eğer doğum için bir mecburiyet yoksa, bebeği tutabileceklerse sana magnezyum serumu verip kasılmalarını durduracaklar ve seni yatırıp bebeği tutabildikleri kadar tutacaklar ve bu arada seni ve bebeği doğuma hazırlayacaklar. Artık çok kolay ve başarılı bir şekilde yaptıkları şeyler bunlar. Endişe etme hiç. Kimse sana olumsuz birşey söylememiş ne de olsa.

mervecim cok gecmis olsun cnm benim ya allahim korumus ikinizide ins bise olmaz bebgine mrk etme cnm benim dualarimizdasin unutmaa!!
seni cok seviyoruz :)

mervecim çok geçmiş olsun tatlım verilmiş sadakanız varmış tatlım yaa allahım korumuş seni ve meleğini dualarımdasınız hepiniz alalhım sağlıkla kucaklarınıza almayı nasip etsin

mervem çok büyük geçmiş olsun cnm rabbim korumuş seni ve bebegini allahım bir daha göstermesin tatlım okurken bile tüylerim diken diken oldu valla gercekten çok büyük bir kazadan kurtulmuşsun allah korumuş verilmiş sadakanız varmışş

mervecim cok gecmis olsun cnm benim ya allahim korumus ikinizide ins bise olmaz bebgine mrk etme cnm benim dualarimizdasin unutmaa!!
seni cok seviyoruz :)

saolun kızlar aman nolur sizlerde kendinize dikkat edin
artık hamileliğin verdiği ağırlık merkezimin değişmesi sonucumu mu böyle oldum yoksa açlık şekerim mi çok düşüktü bilmem ama her gün indiğin merdivenin yanından yürürken nası düştüm bilmiyorum hala sersem gibiyim

AMAN kendinize ve attığınız her adıma dikkat edin

Kızlar bu arada kusura bakmayın ne olur, bir sürü yazmışsınız sormuşsunuz, siteye ancak göz ucuyla bakabildim bu hafta gene. Yeni bir teklif yine bir teklif ensemde bozalar pişe pişe hal oldu:)))

Bu arada çarşamba kendi doktoruma perşembe de SGK doktoruna gittim. Kendi doktorum çok rahattı herşey süper çok güzel çok güzel dedi yolladı beni. Erken doğum olasılığına karşı celestone iğnemi oldum, ertesi gün iğnemi olmak için gittiğim merkezde de SGK doktoru ile bir görüşüp rapor işini halledeyim dedim. Gittiğim doktor bebeğin başının biraz fazla aşağıda olduğunu, açılmanın henüz başlamadığını ama o kadar aşağıdayken açılma yapabileceğini söyledi. Eğer kasılmaların aşağı çekmelerin olursa hemen gel rapor verelim, olmazsa bebek 2 hafta ileri gidiyor 10 gün sonra gel 32 hafta raporunu verelim, çünkü yatman lazım dedi. Yaniiii 15 güne kalmadan izne ayrılıyorum:))) Nedense kadının endişeli konuşmasını hiç takmadım, genel durumumda da bir acaiplik olmadıkça rahatım. Zaten ne yapsam da işten erken kaytarsam diyordum, iyi oldu bu.

Patronla konuşup durumu anlattım, ne zaman döneceksin dedi, çocuğu 6 aya getirmeden dönmek istemiyorum dedim. Raporlu sürede sigortanın yatıracağı eksik maaşımın üstünü tamamlayacakmış, hayret ettim doğrusu. Seviyor bu adamlar beni:))))

Bugün de dünden aldığım gazla yardırıyorum, deli iş var, ihale yetişecek fiyatlar toplanacak analizler tamamlanacak falan filan... Yarın işe gelmeyecektim ama iş çokken gelmemezlik edemeyeceğim, nasılsa öğleden sonra buluşacağımız için sabah gelir, buradan çıkar buluşmaya gelirim dedim. Fakat dünkü konuşmalardan mı nedir biraz karnım ağrıyor regl ağrısı gibi. Hergün yaptığım gibi akşam 20:00 ye kadar kocam gelip alsın diye beklemeyip 18:00 de basıp gideceğim. İki uzanırım evimde hiç değilse.

Benden böyle işte, Merve'yle msn'den konuşmuştum, Nalan ve Ezgicimin de iyi haberlerini aldık, allah hepimize son günümüze kadar kolaylık versin.

Esracım bana da aynı şeyi söylüyorlar, bebek dönmüş normal doğuım yapabilirsin diye, 110 kg'yim ayol:)))) benden bir sevgi bir de merve çıkar, nereye doğuruyorum normal:)))) Ayrıca da evet ne yapayım tırsıyorum işte. Zaten koca kafalı bir oğlum olacak, gövde 29 karın 30 kafa 31 haftalık, takvime göre de 28 haftalık sıpa:))) O vajinal dikişleri çekmek kolay mı, karından temiz temiz çiziveriyorlar işte:)))

mervecim çok çok geçmiş olsun .Allah korumuş canım yazdıklarını okuyunca yaşadım sanki o anı ne korkunç Allah birdaha öle bişey göstermesin. senin ve bebeğin için bi sadaka verin bence ucuz atlatmışsın
mevla koruyunca koruyo inşş .tekrar geçmiş olsun acilllllllll şifalar diliyorum

bizde çarşmaba aylık muaynemizi olmaya gittik bebişler yarım kiloyu geçmişler maşallah.... herşeyimiz yolunda ama ben muaynelerde çok kötü oluyorum 5 dk fazla sırt üstü yatamıyorum iki çocuk olunca daha uzun sürüyo .
bu ay renkli doopler istedi dr 2. düzey usg yani bugün çektirdik g.o.p merkezde gittiğim hastanede yokmuş radyolog iyi biriydi ben malesef bugün uzun süren bu işlemde iki defa fenalaştım bi ara bayıldım ayıldım kustum dr da korktu :)) en başta söledim ama fanalaşabilrim diye en son kalan ilemimiz ben oturuken yaptı karından ultrason nasılsa sağolsun
herşeyimiz şükürler olsun yolunda bebeişlerim sağlıklı elleri ayakları organlarını tek tek gördük tabi pipilerinide :))bebeğin eşi yukardaymış yani erken doğum riskim yok çok şükür aksi bi durum olmazsa 3 kilo dieride 2 900 doğar dedi inşşş bi aksilik olamz
birdahaki ay şeker tarama testi yaptırcam ve tetenoz aşısı bakalım 15 ekimde ne çıkıcak
66 kilo oldum dr bu ay 3 kilo aldım diye biraz çok gibi geldi dedi ama bu benim ilk aldığım kilolarım :D
ayrıca bugün bebeklerimin beşiklerini aldık uyku setleri nevresimleri pusetleri hepsi tamam hatta dayanamayım eşime birini kurdurdum park beşik aldık gidip gelim bakıyorummmm çok tatlılar yaaa
eminönünde bebek şekerlerinede baktım eşime çok gereksiz gelsede ben yaptırmayı çok istiyorum galiba benim istediğim olcak :)) lohusa geceliği almadım bitatne beyendim aslnda ama 85 lira deyince vaz geçtim onları bir ay sonra alırım dedim bakalım
hazırlıklar yavaş yavaş bitti heycanla 2 ayımın dolu dolu geçmesini bekliyorum bugün ki dr 20 aralıkda doğarlar dedi hatta normal doğum bile yapabilrsin dedi ama ben onu yapamam işte :) rabbim sana şükürler olsun binlerce kez yaşadığımız bu mutlulukları isteyen herkeze nasip et en yakın zamanda

canımcım hemen anlatayım
hazır bu saat oldu ben hala uyanığım:):)
canım arkadaşlarım gittik doktor amcamızaaa amannn bir de baktık ki kızım ressamlara poz verir gibi elini çenesinin altına koymuş uyuyor:):)sonra uyandı gözleri bayacaa açılmış artık kafası büyüdükçe burnu biraz daha küçülmüş:)
983 gr topişim..bütün organları sağlıklı çok şükür..benim plesentam ön duvardaymış daha önce de bunu çok kez söylemişti doktorum ama bu kez normalde yada genelde arkada gelişir die not düştü..soracaktım unuttum bunun herhangi bir zararı var mı die..
bu konuda fikri olan arkadaşlarıııımmmm yazarsanız sevinirim..çünkü google amcaya sorayım dedimm amaaaannn bir sürü can sıkıcı şey yazılmışş hiç canımı sıkamam dedim kapatım sayfayı:)

cnm banada dr.um öle demişti.benim plasentam hem öndeydi hemde rahim ağzının birkısmını kapatıyordu. bana demiştiki böle kalırsa normal doğum imkansız.sezeryanıda zor olur bu durumda dedi bende dedim ee nasıl çıkacak bu bebek:)) ama sonraki haftalarda yukarı çıktı ama plasenta hala ön karın duvarımda. o yüzden bebek hareketlerini geç hissettim.dr.um bi sorun yaratmayacağını söyledi bana.

Esracım bana da aynı şeyi söylüyorlar, bebek dönmüş normal doğuım yapabilirsin diye, 110 kg'yim ayol:)))) benden bir sevgi bir de merve çıkar, nereye doğuruyorum normal:)))) Ayrıca da evet ne yapayım tırsıyorum işte. Zaten koca kafalı bir oğlum olacak, gövde 29 karın 30 kafa 31 haftalık, takvime göre de 28 haftalık sıpa:))) O vajinal dikişleri çekmek kolay mı, karından temiz temiz çiziveriyorlar işte:)))

benimde kızın kafası büyük.ben baştan normal doğuma sıcak bakıyodum ama sonra sonra tamamen aklımda çıkarmıştım.dr. sezeryan dikişlerinde problem yaşarsın diyince kendi kendime bi düşündüm tekrar videolar izledim ve tırstım:) epizyotomilerde sorun yaşamayacağımın garantisi yok 1 hafta oturamıyomuşsun. ben mememden tümör aldırmıştım dikiş bölgem hastanede enfeksiyon kapmış çok hassas bir cildim var dikiş tutmadı tekrar açıldı dikildi 20gün antibiyotikler kullandım. o yüzden dahada korkuyorum. bide tüp bebekleri genelde sezeryana alıyolarya riske atmamak için benim dr. için farketmiyor galiba tüp bebekmiş normalmiş. birde ben kurban bayramından önceki hafta alalım dedim o zaman 36+6 oluyo almam dedi. 10 bayram tatili sonrası olur dedi. bende inşallah bayram tatilinde sancılanmam diye dua ediyorum.

mervecimm çok geçmiş olsun cnm. okadar korktum ve üzüldümki. allah seni ve bebişini korumuş. direk karnının üstüne düşmek çok riskliymiş ama bebekler şu anda su dolu bir balonun içinde gibilermiş ve birçok darbeden etkilenmiyorlarmış.sen içini ferah tut mümkün olduğunca sol yanına yat. merak etme kötü bişi olmıcak.

gelbebek'cim bu ara plasentanın önde olması diya araştırma nette plasenta previa ya diyolar önde olması diye. yani vaginal çıkış yolunda bebeğe göre önde demek oluyor. ama plasentanın karnın ön duvarında olması farklı bi durum tehlikesi yok. seninki hangisi serviksi kapatıyomuymuş yada benimki gibi sadece karnının önündemiymiş?

ayyyyyyyyyyyyyyy Funda teyzesinin ağzındn da çok güsel oldu ELİZZZZ:))
sorma fundaa ya böle 3 ay zor geçer uykusuz ben sana sataştım ama sen görmedin uyudun sanırım tekrar:)

şekerim takıldığını gördüm, ve cevaplarımın birinin içinde de yazdım sanaa:)))))

Bu arada madem benim ağzımdan ELİZ i duymak hoşuna gitti Söliyim bol bol...
Minik ELİZ, Güzel ELİZ, Tatlı ELİZ, Bitane ELİZ, Can ELİZ, Bal ELİZ.......zemuszemus zemuszemus zemuszemus zemuszemus:1hug::1hug:

selam kızlar:) gittik bu gün dr.a gelişimi gayet iyimiş 1.5 hafta öndeyiz hala. benim kızım hala tombişliği elden bırakmıyor:) :nazar: 1463gr olmuş. :nazar: dr.a dedimki ben bu bebeğin hareketlerini kasıklarımda hissediyorum ve bazen çok canım acıyor böyle basınç gibi oluyor. ve çok sık idrara çıkıyorum dedim.bi baktık bizim kız ayakta dimdik durmuş tepiniyor :)) ondan hareketi aşağıda hissediyormuşum. bu hafta dönebilir dedi dr. yavaş yavaş doğum pozisyonu almaya başlar dedi. ve tutturdu seni normal doğurtalım diye. kiloluyumya sezeryan dikişlerimde sorun olabilirmiş. artık neye göre söylüyor bilmiyorum.millet sezeryan yapmak ister benimki normal yap diyo. bende kısmet bakalım dedim.bana kalsa normalin sancısını hiç çekmeyeyim dedim.ama belli olmaz hakkımızda hayırlısı neyse o olsun. sonra diyorumki asıl bence normal doğum dikişleri daha riskli değilmi mikrop kapma açısından,oturup kalmada zorluk açısından. kafam iyice karıştı. zaten bayramda kim görse "allah bir avazda kurtarsın "diyip durdu:) dedim amanın avaz mavaz korkutmayın beni dedim.

buarada bencede "eliz" çok güzel bir isim. ben birde "ezra" ismini çok beğenmiştim.ama adım esra olduğu için koymak uygun gelmedi.
oyyyyyyyyyyyyyyyyy tontiiiiiiiiii kızzzzzzzzzz ton tonşey ya yerim ben onu
maaşallah annesi tonti kızına
cnm wallahi bende de o durum var sezaryen olduğum için yine sezaryen olucam
bakalım nasıl olucak senin doktorun eğer sezaryen konusunda sakınca yok diyorsa bir bildiği vardır
en iyisi sen kendini neye hazır hissedersen onu yapmak

canımcım hemen anlatayım
hazır bu saat oldu ben hala uyanığım:):)
canım arkadaşlarım gittik doktor amcamızaaa amannn bir de baktık ki kızım ressamlara poz verir gibi elini çenesinin altına koymuş uyuyor:):)sonra uyandı gözleri bayacaa açılmış artık kafası büyüdükçe burnu biraz daha küçülmüş:)
983 gr topişim..bütün organları sağlıklı çok şükür..benim plesentam ön duvardaymış daha önce de bunu çok kez söylemişti doktorum ama bu kez normalde yada genelde arkada gelişir die not düştü..soracaktım unuttum bunun herhangi bir zararı var mı die..
bu konuda fikri olan arkadaşlarıııımmmm yazarsanız sevinirim..çünkü google amcaya sorayım dedimm amaaaannn bir sürü can sıkıcı şey yazılmışş hiç canımı sıkamam dedim kapatım sayfayı:)
senin kızının o kıntık burnunu yerim ben düğme burun olucak demek ki
cnm esra çok güzel açıklamış aman zaten net felaket tellalı
bnm bu şeker mevzumda anladım ki manyak manyak şeyler yazıyo
ölümler kalımlar falan
doktoruna güven için rahat olsun fıstığım ELİZ gayet ii sen sıkma canını

günaydın güzel anneler,
busabah kızımın tekmesiyle uyandım. :emir_bebek:
güne bundan güzel başlanılmaz herhalde. sositososito
dün doktorumun istediği idrar kültürü, idrar tahlili, kan tahlili ve şeker yüklemesi için günüm hastanede geçti.. sonuç bugün ama ben salı günü alıcam. 100gr glikoz yüklemesi yapıldı ve 4 tüp kan alındı. inşallah sonuç güzel çıkarda bunuda atlatırım.
cnm inşallah btün tahlillerinin sonucu hayırlı olur
sonuçlarını alınca bize yazmayı unutma olur mu şekerim
bide o tekme olayı aahhh insanı alıp götrüyor değil mi nalan

günaydın arkadaşlar umarım herşey yolundadır. ben aralıkta tekrar tedaviye başlayacağım başka sorun olmazsa dualarınızı bekliyorum. dularım sizlerle
ayyy zeynep hadi bismilllahhhh hakkında hayırlısı olsun
inşallah allah bir daha öle imtihanlarla seni sınamaz
mervecim çok çok geçmiş olsun .Allah korumuş canım yazdıklarını okuyunca yaşadım sanki o anı ne korkunç Allah birdaha öle bişey göstermesin. senin ve bebeğin için bi sadaka verin bence ucuz atlatmışsın
mevla koruyunca koruyo inşş .tekrar geçmiş olsun acilllllllll şifalar diliyorum
saol tatlım teşekkürler allah hepimizi kazadan beladan korusun
bizde çarşmaba aylık muaynemizi olmaya gittik bebişler yarım kiloyu geçmişler maşallah.... herşeyimiz yolunda ama ben muaynelerde çok kötü oluyorum 5 dk fazla sırt üstü yatamıyorum iki çocuk olunca daha uzun sürüyo .
bu ay renkli doopler istedi dr 2. düzey usg yani bugün çektirdik g.o.p merkezde gittiğim hastanede yokmuş radyolog iyi biriydi ben malesef bugün uzun süren bu işlemde iki defa fenalaştım bi ara bayıldım ayıldım kustum dr da korktu :)) en başta söledim ama fanalaşabilrim diye en son kalan ilemimiz ben oturuken yaptı karından ultrason nasılsa sağolsun
herşeyimiz şükürler olsun yolunda bebeişlerim sağlıklı elleri ayakları organlarını tek tek gördük tabi pipilerinide :))bebeğin eşi yukardaymış yani erken doğum riskim yok çok şükür aksi bi durum olmazsa 3 kilo dieride 2 900 doğar dedi inşşş bi aksilik olamz
birdahaki ay şeker tarama testi yaptırcam ve tetenoz aşısı bakalım 15 ekimde ne çıkıcak
66 kilo oldum dr bu ay 3 kilo aldım diye biraz çok gibi geldi dedi ama bu benim ilk aldığım kilolarım :D
ayrıca bugün bebeklerimin beşiklerini aldık uyku setleri nevresimleri pusetleri hepsi tamam hatta dayanamayım eşime birini kurdurdum park beşik aldık gidip gelim bakıyorummmm çok tatlılar yaaa
eminönünde bebek şekerlerinede baktım eşime çok gereksiz gelsede ben yaptırmayı çok istiyorum galiba benim istediğim olcak :)) lohusa geceliği almadım bitatne beyendim aslnda ama 85 lira deyince vaz geçtim onları bir ay sonra alırım dedim bakalım
hazırlıklar yavaş yavaş bitti heycanla 2 ayımın dolu dolu geçmesini bekliyorum bugün ki dr 20 aralıkda doğarlar dedi hatta normal doğum bile yapabilrsin dedi ama ben onu yapamam işte :) rabbim sana şükürler olsun binlerce kez yaşadığımız bu mutlulukları isteyen herkeze nasip et en yakın zamanda
ayyyy ikiz ya süper bişey bayılıyorum ikizlere cnm ii olsunlar sorun çıkmasın sonunda kadar inşallah
ay demek alışveriş telaşı sende de başladı
inşallah bebeklerin hayırlı günlerde kullanır canım

[table="head"]:nazar:|*KK Nick*|*SAT*|*Tahmini D.T.* |*YAŞ*|*Kilo Gelişimi*|Güncel notları*|*İsim-İsimler*|*Cinsiyet*|*Çizelge*|

01|Pelly1|24.Şubat.10|2.Aralık.10|35|56,5 – 66,5|Kaancık 1384 gr 34 cm |Kaan|http://imageshack.us|
02|Yeshill-Yansima |26.Şubat.10|3.Aralık.10|27|87- 98|Tombiş Eflin 1463 gr. 4 ekim aşı 9 ekim randevu|Eflin|http://imageshack.us|
03|Haymatlos|3.Mart.10 |8.Aralık.10|31|100 – 107,2| Emek 1237 gr 15 Ekim randevu|Emek|http://imageshack.us|
04|Meralun|5.Mart.10|10.Aralık.10|29|- |Salih bebek 950 gr olmuş|Salih Deniz|http://imageshack.us|
05|Patly|8.Mart.10|12.Aralık.10|29|61,5 - 70| Minik kız çok hareketli-şeker yükleme sonucu bekliyor| Ela Azra|http://imageshack.us|
06|Sebo|9.Mart.10|14.Aralık.10|28 |57-61|Ata 904 gr olmuş 25 eylül randevu |MustafaAta|http://imageshack.us|
07|Bsp|11.Mart.10|16.Aralık.10 |36 |60 – 61|Naz bebek 700 gr 31,5 cm kocaman olmuş |Naz|http://imageshack.us|
08|Kaymaklim|11.Mart.10|16.Aralık.10|24|76 -82|Ebrar Sıla büyüyor 29 eylül randevu annecik endişeli |Ebrar Sıla |http://imageshack.us| |
09|Gelbebek26|13.Mart.10|18.Aralık.10|28|61,5 - 71| Minik burunlu Eliz 983 gr |Derin-Eliz (babacık kabul etmesede)|http://imageshack.us|
10|Gizemli83|18.Mart.10|23.Aralık.10|27|56 -60|Minik bebeğim için diyetteyim 18 eylül randevu |kararsız|http://imageshack.us| |
11|Boncuk0134|19.Mart.10|24.Aralık.10|24|58-57|?|Tanem|http://imageshack.us|
12|Quality |24.Mart.10|28.Aralık.10|39|57 – 64|Tanem 925 gr şeker yükleme sonucu bekliyor|Tanem|http://imageshack.us|
13|Papatyam03|26.Mart.10|27.Aralık.10|31|-58,5|Minik melek nur topu gibi :emir_bebek: |Yaren,Rana,Ecrin|http://imageshack.us|
14|Bee009|31.Mart.10|5.Ocak.11|29|47 - 57 | Dilacık 582 gr 33 cm olmuş|Dila|http://imageshack.us|
15|Pany86|1.Nisan.10|6.Ocak.11|25|64 – 73|Minik kız büyüyor 14 Eylül şeker yükleme||
7855555da.gif
http://imageshack.ushttp://imageshack.us |
16|Arkadas2010|2.Nisan.11|7.Ocak.10|29|75- 82|Damla 352 gr olmuşçok sağlıklı |Damla| http://imageshack.us|
17|Suens|3.Nisan.10|8.Ocak.11|29|53 -55,5 |238 gr 13,2 cm |Feruz-Ege-Ata-Arda|
7855555da.gif
http://imageshack.us|
18|Elvinnaz|3.Nisan.10|17.Aralık .10|27|64-66| Prensler çok sağlıklı ve büyüyorlar 15 Ekim randevu|Yiğit&Yağız|
7855555da.gif
http://imageshack.us
7855555da.gif
http://imageshack.us|
19|Angell80|8.Nisan.10|13.Ocak.11|29|64-73|Eylül 350 gr 24 cm olmuş annecik test sonuçlarını bekliyor |Eylül|http://imageshack.us|
20|Bakyıldız|11.Nisan.10|16.Ocak.11|33|96-92 |Minik kız 250 gr |Ela,İlkim,Eylül,Azra,Deniz, Duru| http://imageshack.us|
21|Ayseuzal|12.Nisan.10|17.Ocak.11|27|55- 67 |Ervacık 382 gr annecik ii|Erva Amine |http://imageshack.us|
22|Aralma|17.Nisan.10|22.Ocak.11|29|65 - |Minik melek nur topu gibi :emir_bebek: | |http://imageshack.us|
23|Xtatlıkız|22.Nisan.10|27.Ocak.11|22|58- |Hira Naz nur topu gibi 16 Eylül ayrıntılı usg |Hira Naz |http://imageshack.us|

[/table]

Back