""ebrar"" arapçada şeş ebrar diye geçiyor şeş altı demekmiş ebrar da hayır sahibleri demekmiş.yanı 6 hayır sahibinın toplandığı bi isim.peki kim bu 6 hayır sahibi hemen söylüyüm.HZ EBUBEKİR,HZ OSMAN,HZ ALİ,HZ HASAN,HZ HÜSEYİN,HZ ÖMER
cnm ikinize ebrar ismini koymak istiyorsunuz
ama benim kuzenim hoca ve arapçayı su gibi bilir
ebrar hayır sahini erkekler
yada erkek topluluğu manasındadır
yukarıdada anlatıldığı gibi kulağa hoş geliyor ama erkek ismi gibi
yine siz bilirsiniz ben bu konularda yorum yapmak istemem ama
söyliim dedim
mesela ben kızıma eflin hira kymak istiyordum ve eflin cennete açılan kapı anlamında geçiyor her yerde
kuzenime onuda sordum cennet kapılarının isimlerini sordum öle bir kapı yok
sadece kıza olacak reyyan kapısı var oda oruç tutanların gireceği kapının ismiymiş
manalı arapça bir isim koymak istiyorsanız nette bi çoğu yanlış bilen birine danışmadan sormayın
cnm ben eflin koyucam kızımın adını.bende araştırdım anlamını bi kere eflin arapça değil farsça. ve anlamı cenente açılan kapı değil güneşin batması. ben bu anlama göre koyuyorum. bu arada internette birsürü ismin anlamı yanlış yazıyor. ceylin mesela arapça değil farsça ve anlamı yengeç yuvasıymış. ecrinde öle arapça ama anlamı ücretli demekmiş. yani iyice araştırmak gerekiyor. ama diyrsanız anlamı ne olursa olsun kulağa hoş gelsin o zaman sorun yok. bir arkadaş demiştiki ne önemi var anlamının o zaman melek koyun belki ilerde kanatları çıkar:)) çok gülmüştüm ama biraz haklı gibi gelmişti. ama yined anlamı kötü olan isimleri seçmemeye dikkat edelim bence.