• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

""ebrar"" arapçada şeş ebrar diye geçiyor şeş altı demekmiş ebrar da hayır sahibleri demekmiş.yanı 6 hayır sahibinın toplandığı bi isim.peki kim bu 6 hayır sahibi hemen söylüyüm.HZ EBUBEKİR,HZ OSMAN,HZ ALİ,HZ HASAN,HZ HÜSEYİN,HZ ÖMER

cnm ikinize ebrar ismini koymak istiyorsunuz
ama benim kuzenim hoca ve arapçayı su gibi bilir
ebrar hayır sahini erkekler
yada erkek topluluğu manasındadır
yukarıdada anlatıldığı gibi kulağa hoş geliyor ama erkek ismi gibi
yine siz bilirsiniz ben bu konularda yorum yapmak istemem ama
söyliim dedim
mesela ben kızıma eflin hira kymak istiyordum ve eflin cennete açılan kapı anlamında geçiyor her yerde
kuzenime onuda sordum cennet kapılarının isimlerini sordum öle bir kapı yok
sadece kıza olacak reyyan kapısı var oda oruç tutanların gireceği kapının ismiymiş
manalı arapça bir isim koymak istiyorsanız nette bi çoğu yanlış bilen birine danışmadan sormayın

cnm ben eflin koyucam kızımın adını.bende araştırdım anlamını bi kere eflin arapça değil farsça. ve anlamı cenente açılan kapı değil güneşin batması. ben bu anlama göre koyuyorum. bu arada internette birsürü ismin anlamı yanlış yazıyor. ceylin mesela arapça değil farsça ve anlamı yengeç yuvasıymış. ecrinde öle arapça ama anlamı ücretli demekmiş. yani iyice araştırmak gerekiyor. ama diyrsanız anlamı ne olursa olsun kulağa hoş gelsin o zaman sorun yok. bir arkadaş demiştiki ne önemi var anlamının o zaman melek koyun belki ilerde kanatları çıkar:)) çok gülmüştüm ama biraz haklı gibi gelmişti. ama yined anlamı kötü olan isimleri seçmemeye dikkat edelim bence.

canım aldığın her türlü tekstil ürününü mutlaka yıkamalısın. ve ütülemelisin. merak etme bu aşırı titizlik değil normal yani)) battaniyeleri dahi yıkaacağız. ve bebiş kıyafetlerini her seferinde ütüleyeceğiz. bu arada yıkamadan etiketlerinide güzelce keski sonradan bebişi rahatsız etmesin. ben kıyafetleri filan henüz yıkamadım.biriktiriyorum. hepsini toptan yıkayacağım doğuma yakın.[/QUOTE]

bende topluca doğuma yakın alışveriş işimiz bittiği zmn yıkarım
ütülerim iyi yaa:emir_bebek:

cnm ben eflin koyucam kızımın adını.bende araştırdım anlamını bi kere eflin arapça değil farsça. ve anlamı cenente açılan kapı değil güneşin batması. ben bu anlama göre koyuyorum. bu arada internette birsürü ismin anlamı yanlış yazıyor. ceylin mesela arapça değil farsça ve anlamı yengeç yuvasıymış. ecrinde öle arapça ama anlamı ücretli demekmiş. yani iyice araştırmak gerekiyor. ama diyrsanız anlamı ne olursa olsun kulağa hoş gelsin o zaman sorun yok. bir arkadaş demiştiki ne önemi var anlamının o zaman melek koyun belki ilerde kanatları çıkar:)) çok gülmüştüm ama biraz haklı gibi gelmişti. ama yined anlamı kötü olan isimleri seçmemeye dikkat edelim bence.

http://www.isimarsivi.com/isim/7965-Eflin.html
eflin isminin anlamı (tabiri) nedir.. isimlerin anlamı | isim tabiri, bebek isimleri, dini isimler, kız erkek isimleri

slm esracım bu gibi bir çok sitede öyle geçtiği için ben öyle biliyorum manasını eflin arapça demedim ki ben onunda manasını sordum kuzenim farsçada biliyor zaten...dedim oda cennete açılan bir kapı değilmiş kısaca ben öle bildiğim için öle mi diye sordum bende eflin hira koymayı düşünüyorum eflinin manası cennete açılan kapı olmasa bile güzel ama yinede araştıracağım...sen güneşin batması diye nerde buldun....

bnm de çocuğuma koyacağım isim kulağıma hoş gelmeli önce
ama olayın özünde şu yatıyor

kulağa hoş gelmeli ve anlamı güzel olmalı
sadece kulağa hoş geliyor diye saçma sapan anlamı olan bir isim koymak bana ters çünkü ben isimlerin insan ruhuna huyuna suyuna etki ettiğine inanalardanım ki buda dinimizde de böyledir hatta peygamber efendimiz s.a.v. bazı kişilerin isimlerini değiştirmiştir ve güzel anlamlı isimler koyunuz buyurmuştur o mantıkla manası benim için çok önemli

ama sadece manalı diyede kulağıma hoş gelmeyen bir isim koymam

yani bnm orda demek istediğim şuydu isim farsça ingilizce yunanca arapça ne olursa olsun manası sizin için önemliyse muhakkak araştırmak lazım netteki bilgiler çok kısır

oraya buton koymuşlar isim ekle diye ben yazsam oraya efu diye bi isim manasıda en güzel insan desem ohooo millet inanacak bu iş böle yapılıyor ya artık nette o yüzden araştırmak lazım

Günaydın güzel anneler :CüvCüv: ve tontişler :ecrin_bebek:

günaydın cnmın nasılsın bakalım ay sorma pelin 60 kilo olmuşummmmm ömrümde ilk defaaaaaaaaaadelikafadulden

Son düzenleme:
kızlar pazartesi günü bebeişlerime biraz alıışveriş yaptım .şimdi aklıma takıldı ben bu aldıklarımı bi yıkasammı çünkü nede olsa ne kadar mis gibi görünsede bunlar teksil ürünü
sizce yıkanmalımı yoksa daha şimididen bu kadar hijyene alıştırılmammalı kafam karıştı

cnm normalde de
bebek için olsun kendimiz için olsun aldığımız tüm yeni ürünleri yıkamadan giymemeliyiz
hatta özellikle iç çamaşırları muhakkak ütülenmeli ki
bebeğin tüm eşyası ütülenmeli

sen onları biriktir dediğin gibi topluca yıkarsın
bnm annem 6-7 parça şey aldı onlarında 3 ay değişim süresi var o sebepten ben yıkamadım daha belki değiştiririm diye senin öle bir durum yoksa ister şimdi yıka koy ister sonra yıka
ama muhakkak yıka

Bazen Kaan doğduktan sonra hamile olmayı özleyeceğimi düşünüyorum. Onun karnımda olduğunu bilmek çok hoşuma gidiyor. Daha 3 ay tamamen bana ait gibi. Kimseyle paylaşmam gerekmiyor :) Bencillik belki ama bu durumdan büyük keyif alıyorum.
Doğduktan sonra da tabi ki benim oğlum olacak ve onu çok ama çok seveceğim ama farklı birşey işte :)

Aklım fikrim onda, hareketlerini hissettiğim günden beri her anım onu düşünmekle, hayal etmekle geçiyor. Bazen abarttığımı düşünüyorum ama ben onu çok istedim, çok bekledim. Beni en iyi siz anlarsınız kızlar. Hepimiz benzer yollardan geçtik çünkü.
PELİNCİM BANA DA DOĞDUKTAN SONRA ÇOK KISKANICAKMIŞIM GELİYOR.. BİRDE ONUNLA GEÇİRDİĞİM ZAMAN KISITLI OLACAĞINDAN HER SANİYEMİ ONUNLA GEÇİRMEK İSTİYORUM.. EŞİME DE SÖYLEDİM ANNEN GELİCEKSE DOĞUMDA EN FAZLA 10 GÜN KALSIN GİTSİN BEN KIZIMLA BAŞBAŞA KALMAK İSTİYORUM ÇÜNKÜ.. 3 AY SONRA GELİR TEKRAR.. ÇOK FENAYIM DİMİ.. :)
kizlar az once doktorumu arayip tekrardan bilgi aldik bana ultrasonu yapan doktor baskaydi kendi doktorum o dr yi arayip bilgi aldi su bu sekilde kalirsa normalmis yani simdilik korkulacak hicbirsey yokmus su normalin ust degeriymis yani enseside kalindiya belki bu yuzden boyle cikmistir ins ammaaa eger 1 ay sonra artarsa yapilacak cok sey varmis mr filn cekilmesi gerekiyormus ins hicbirine gerek kalmaz bebegim saglikla gelir kucagima 29 09 2010 RDV ALDIK bu rdv de eger artmamissa hersey normale donucek ins desteginiz icin sagolun kizlar hepinizi cok seviyorum valla

bu arada merve vallahi istanbulda olsam ilk isim sizlerle bulusmak olurdu bakirkoy caruselde bi kahve icerdik ne guzel olurdu zaten dogma buyume sirinevlerliyim ahhh bi orda olsam su bebegi kucagima aliyim sagsalim ilk isim annemin yanina kosmak olucak

CANIM GÖRDÜN MÜ BAK, HİÇBİRŞEYİ YOK MELEĞİMİZİN.. SEN GÖNLÜNÜ FERAH TUT.. BİR SONRA Kİ RANDEVUDA HERŞEY ÇOK GÜZEL DİCEK DOKTOR AMCASI..
BULUŞMA :

TARİH:18 EYLÜL 2010
YER : OPTİMUM AVM
SAAT :15:00
opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

GELMEK İSTEYENLERE DUYRULUR

HIHHH BULUŞUN TABİ SİZ BULUŞUN.. BİZ CUMARTESİLERİ FUL ÇALIŞALIM SİZ OPTİMUMLARDA KAFEİNSİZ KAHVELERİNİZİ İÇİN.. YA SONRASI İÇİN BİR PAZAR GÜNÜ BULUŞMASI AYARLARSINIZ YADA O GÜN O ALIŞVERİŞ MERKEZİNE NERDEN GELDİĞİ BELİRSİZ BİR BOMBA İHBARI DÜŞER HABERİNİZ OLSUN..kaydirigubbakcemile4kaydirigubbakcemile4
mervişim kzımın ismi rüyadan dolayı degişti haberin olsun AMİNE allahımdan hayırlı ve saglıklı bir evlat olmasını diliyorm inş ismi gibi güzel bir evlat olsun amin
yarın ayrıltılı ultrasyonumuz var inş güzel haberlerle gelirim dualarınızı eksik etmeyin kızlarr sakın en son 5 gün önce bir d.r gitmiştim bana bebegin suyunun çok fazla oldugunu söyledii gerci saolsun merveden araştırmış bende araştırdım d.r da sordum gebelik şekerinin yüksek olmasından olabilir dediler inş o d.r yanışlıyordur bir şey çıkmaz ter temiz çıkar her şeyy aminn

İNŞALLAH CANIM BENİM.. BUGÜN Kİ ULTRASONDA DAHA NET BELLİ OLUR HERŞEY ZATEN.. HAYIRLI HABERLERİNİ BEKLİYORUZ...

ESRACIM konserin iyi geçmesine sevindim.. stres atmışsın bol bol ne güzel.. şu ayak şişme olayı ne böyle ya herkes eynı dertten muzdarip.. aaaa kızıyorum ama.. ayaklar şişmeyin arkadaşlarımı üzmeyin lütfen...

bu arada koca göbüşüm resim topiğine eklenmiş.. lütfen fazla dalga geçmeyin.. kıyılıyız sonra..

Günaydın kızlaaaarrrrr:)))))

Herkes iyi mi bakalım? Hava ne güzel oldu İstanbul'da böyle:)))) Hava böyle olunca belki elimiz ayağımız da şişmez, değil mi?...

Kızlar kocam diyor ki, "gidip optimumdaki bebek mağazalarını kafalayacağım. Ben tur operatörüyüm, size şu tarihte 10 tane doğumuna az kalmış hamile kadın getireceğim, bana ona göre komisyon veririn diyeceğim" :))))) Çok çakal benim bu kocam çooook:)))

kızlar bu sabah hava kapalı
hafif yağmur serpiştiriyo eşimle bindik arabaya beni iş yerine bırakıyor ya
ikimizde aklından şu geçmiş

çocuğumuzda bir kış günü doğucak ya Allah nasip ederse
sanki bir an doğuma gidiyoruz gibi

ay düşünsenize yani sezaryen yapanlar için söylüyorum
şu gün şu saatte gelin dicekler amanın nasıl beklicez o günü

yada normal doğum yapanlar eşine dicek ki vakit geldi sancılar 5 dk bir hastaneye gidelim

ayyyy çabuk gelse şu günler yaaa
tezkere gibi bunun da son zamanları hiç geçmiyormuş şimdi ii günlerimiz miş

Kızlar kocam diyor ki, "gidip optimumdaki bebek mağazalarını kafalayacağım. Ben tur operatörüyüm, size şu tarihte 10 tane doğumuna az kalmış hamile kadın getireceğim, bana ona göre komisyon veririn diyeceğim" :))))) Çok çakal benim bu kocam çooook:)))

cnm optimumda bebek mağazası yok ki doğru dürüst
bence capacitye tur düzenlesin alt kat komple bebek mağazası alsın bizi gidelim hep birlikte
ehe hehehe kafamçokkarıştı wallahi talan ederiz orayı he

Sevgi ben de aynen senin gibi kıskanacağım, kimselere vermek istemeyeceğim gibi geliyor. Zaten 15 hafta sonra annemin kollarına bırakıp işe gideceğim :((( şimdiden hesaplıyorum, haftada 4 gün 96 saat, bunun yarısı dışarda olacağım (sabah 7 akşam 7) Kaldı 48 saat: ortalama 5 saatim uykuda geçse 20 saat daha gitti. Kaldı 28 saat. Kaan da akşam 8-9 uykuya geçecek. geceyarısı emzirmeye uyansa 1 saat. Sabah 6'da kalsa 1 saat daha. Yani günde yaklaşık 4 saat :((( Oğlumla haftanın 4 günü günde 4 saat geçirebileceğim. Haftanın kalan 3 günü ise evdeyim :) Tabi 1 yaşına gelene kadar sadece.
Çok şükür Ctesi çalışmıyorum. Ev kadını olmaya hiç özenmedim, üniversite yıllarımda başladım çalışmaya ama anneliği full time yaşamak istiyorum. Keşke imkanımız olsaydı da işi bırakıp evden çalışabilsem mesela. Mesleğim çevirmenlik aslında ama evden çalışarak şuanki geliri elde etmem imkansız... Offf offf. Bir de demiyorlar mı 3 tane doğurun diye :olmaz:

Son düzenleme:
kızlar bu sabah hava kapalı
hafif yağmur serpiştiriyo eşimle bindik arabaya beni iş yerine bırakıyor ya
ikimizde aklından şu geçmiş

çocuğumuzda bir kış günü doğucak ya Allah nasip ederse
sanki bir an doğuma gidiyoruz gibi

ay düşünsenize yani sezaryen yapanlar için söylüyorum
şu gün şu saatte gelin dicekler amanın nasıl beklicez o günü

yada normal doğum yapanlar eşine dicek ki vakit geldi sancılar 5 dk bir hastaneye gidelim

ayyyy çabuk gelse şu günler yaaa
tezkere gibi bunun da son zamanları hiç geçmiyormuş şimdi ii günlerimiz miş

ay canım çabuk gelsin o günler ya...ben ramazan geldiğinde çok sevinmiştim.. bittiğinde bi ay daha geçmiş olucak diye.. şimdi kurbanı bekliyorum.. kurban bitince iyice sayılı gün kalıcak..
Sevgi ben de aynen senin gibi kıskanacağım, kimselere vermek istemeyeceğim gibi geliyor. Zaten 15 hafta sonra annemin kollarına bırakıp işe gideceğim :((( şimdiden hesaplıyorum, haftada 4 gün 96 saat, bunun yarısı dışarda olacağım (sabah 7 akşam 7) Kaldı 48 saat: ortalama 5 saatim uykuda geçse 20 saat daha gitti. Kaldı 28 saat. Kaan da akşam 8-9 uykuya geçecek. geceyarısı emzirmeye uyansa 1 saat. Sabah 6'da kalsa 1 saat daha. Yani günde yaklaşık 4 saat :((( Oğlumla haftanın 4 günü günde 4 saat geçirebileceğim. Haftanın kalan 3 günü ise evdeyim :) Tabi 1 yaşına gelene kadar sadece.
Çok şükür Ctesi çalışmıyorum. Ev kadını olmaya hiç özenmedim, üniversite yıllarımda başladım çalışmaya ama anneliği full time yaşamak istiyorum. Keşke imkanımız olsaydı da işi bırakıp evden çalışabilsem mesela. Mesleğim çevirmenlik aslında ama evden çalışarak şuanki geliri elde etmem imkansız... Offf offf. Bir de demiyorlar mı 3 tane doğurun diye :olmaz:

off bu hesap canımı yaktı şimdi bak.. ben bi de cumartesileri de çalışıyorum.. ya benim tek tesellim kızım 7 yaşına geldiğinde ben emekliliğimi haketmiş olucam.. ve daha sonra en azından böyle bi işte çalışmıcam.. belki kendi işimi kurarım..

pelin sende benim eşim gibisin he
oda istatistik mezunu
herşeyden böle hesap kitap yapar
ay öle düşününcede çok fena oluyor değil mi
ya sonuçta onlar için çalışyırouz
çalışan insan zaten sıkılyor evde
ben ameliyattan sonra 1 yıl evde kaldım
artık piskolojik olarak ağlıyordum hergün doktorum çalışamazsın vücudun kendini toparlaması lazım dedi bekledik doğumdan sonrada bir yıl beklemek gerekicek bende o süreyi değerlendiricem

ya alışılıyor bi şekilde ama çok zor alışılıyormuş
birde duyguyu yaşama yoğunluğuyla alakalı kimisde
şak diye bırakıyor aman ne var diyo

ayrıca dediğin gibi birinin masrafı ne kadar çok nerde 2-3 kolay değil wallahi

Back