Merve'cim doktorum verdi perhizi. 6 ayda 10 kilo için çok dedi. Ben meyveyi çok abartmıştım. Kahvaltı dışında ekm ek yemiyordum ama makarna, pilav, mantı vs de arada yiyordum. Tatlıya da düşkün olduğumdan gelsin kilolar :) Normal doğum istiyorsam kiloma dikkat etmemi söyledi. Kaan'ım büyüyecek tabi, o yüzden en az 4 kilo daha alacağım ama fazlası bana sadece sıkıntı yaratırmış. ekmeği, karbonhidratı ve şekeri yasakladı. Yağsız süt, peynir, yoğurt devam. Bol sebze ye dedi. Eti, balığı bile azalttı. Zaten onları az tüketiyordum. Omega 3 için bol bol semizotu yiyorum. Meyveyi günde 1 öğüne düşürdüm. Azar azar yiyorum. Şimdilik işe yarıyor gibi. 1 hafta olacak yarın ve kilom 67'de duruyor. :) 8 Eylül'e kadar en fazla 1 kilo almayı hedefliyorum. Bakalım ne olacak :)
hımmm o zaman ble devam etmen çok mantıklı pelin
ben bu istikrarla gidersen eğer kilo bile verebileceğine inanıyorum
Hayırlısı neyse o olsun saglıklı olsunda bulantıda çok sorun degil nelere katlandık hiç hamile degilmişim gibi geliyor
hamilesin hamile
bende öle diyordum hiç bi değişiklik yok hiç bi belirti yok en ufak bi ıslaklık hissetsem tama diyodum kanamam başladı kesin amaaaa
sonra sonra başlıyo bazı değişiklikler sen sıkma canını sabırlı ol ve tadını çıkar tatlım
gunaydinnnn;-)))
Kendime mi odul versem ne yapsam???
pelincim gozun aydin... Iyi yapiyorsun kiloya dikkat etmekle ben de dikkat ediyorum artik;-))
Mervecim, bilg. kurtuldugunua cok sevindim sekerim. Aman bebisler doguncada herkes bol bol back up alsin fotolarini falan.. Sonra insan cok uzuluyor. BIr de imkaniniz varsa benim tavsiyem HD video kamera edinmeniz. Arik hersey hd oldugu icin video goruntulerimiz de hd olsun;-))
Simdi bize yatma zamani sabah yazarim bizimkilerin macerelarini;-))
ayyy patlycim o kadar haklısın ki
gitti herşeyim diye çok üzülmüştüm allahtan bebeişimin klasöründeki herşeyi hemen flash disk e atıyorum bi ona dikkat ediyorum ama yinede insanın blg sinin gitmesi çok kötü
en komiğide kk içime öle işlemiş ki her 2 günde bir kendime listeyi mail atıyodum kaybolmasın uğraşmiim diye yenisi gelince de eskisini siliyordum onu bile saklamışım e eşimin blgsine listemizi indirmek istemedim kendimin ki geldi listeye kavuştuk
Günaydın hamileler:)))))))))) hafta sonu full evdeydim acayip üşütmüşüm hiç iyi hissetmedim kendimi yattım uyudummm.şükür şimdi iyiyim kocam çok iii baktı bana:))))
cnmm dikkat et kendine havalar bir anda serienledi uyum sağlayamadık
üşütme sakın bide yoğun çalışıyosun
dikkatli ol geçmiş olsun sana ve ataya
günaydın kızlarr
mervecim ne güzel maşallah gene listeyi yayınlamışsın:))))))
ay evet ya bende çok sevindim listem vardı sadece bi word belgesine sizdeki değişiklikleri not etmiştim eşimin blgsine indirmek istemedim kurcalamaz asla ama ne gerek var gererki oluyo aniden şirket işi çıkıyo özel bilgi sonuçta kendi blg me kavuşunca hemen yayınladım özlemiştik değil mi
Günaydın kızlaaar;
Herkes iyi anlaşılan, biz de fena sayılmayız. Cumartesi gittim testlerimi yaptırdım, 50 mg şeker yüklemesi sınırda çıktı. 140 üst değer iken 136,21 çıktı benimki. Henüz doktorla konuşamadım bakalım ne diyecek. Bu arada Memorial Ataşehir'e gitmiştim, deli ettiler beni. IDC (indirect combs) denilen kan uyuşmazlığı testi sistemlerinde yokmuş. Aç bilaç bir saat fazladan beklettiler beni. Laf da dinlemediler, ben şekeri içeyim siz ne yaparsanız yapın sisteminizle dedim, dinletemedim. Su da içilmiyor yükleme sırasında, öncesinde ve sonrasında. Kurudum resmen, sonra bütün gün başım ağrıdı. Sonra güya sisteme eklediler testi ama sonuç formu geldi, boş çıkmış o test. Aptallar bir kan testini beceremediler.
Oradan çıkıp küçükbakkalköy'de irembebe diye bir mağazaya gittim. Pek birşey bulamam sanıyordum, gayet güzel "confidence in textile" logolu 100% pamuklu nickel free çıtçıtlı hastane çıkışları aldım. Bebek güvenlik yastığı diye birşey varmış. Bebeğin yan yatmasını sağlayan destekli bir düzeneği olan yastık diyeyim. Ondan aldım. Kordon koruyucu, birkaç tulum, birkaç tek alt aldım. Kıyafet konusunda rahatım, patronun karısı bir dünya şey almış, bir sürü de hediye gelmiş, o birşeyler ayıracak. Hediyeler filan da tamamlar. Geriye bir tek banyo küveti ve ıvırzıvırları ile araba koltuğu+bebek arabası kaldı.
Pazar da bebeğin odasını boşalttık biz de Esralar gibi:)) Duvarları bir sileyim dedim ama yemedi. Bu akşam da babası boyayacak odayı. Bayramdan sonra mobilyalar gelip yerleşecek, biraz havalandıktan sonra artık annem de gelmiş olur, onunla aldığımız cicileri yıkar ütüler yerleştiririz.
Kızlar yaaa, biraz hareketli bir haftasonu geçirdim, evde oda aktarırken kendimi biraz yordum filan, oğlum hiç kıpırdamıyor karnım da biraz küçüldü gibi geliyor. Öğlen arasında burada dandik bir özel poliklinik var, ona gideyim diyorum.
ya bilge sen delirdin mi ne duvar silmesi ya
ne kadar uzanmayı gerektiren ne kadar efor gerektiren bir iş
aklın yolu bir yani boyansın olsun bitsin
sakın öle yapma bi daha
bu arada farkındamısınız hazırlık konuşmaya başladık ya
şeker yüklemenin fena çıkmamasına sevindim bakalım doktor ne dicek
Mervecim bakayım boya notlarıma;
Masif mobilya üzerine su bazlı boya mı olacak, yoksa MDF üzeri yağlı boya mı? ikisinin de farklı marka ve ürünleri var bebekler için:)))
cnm ben o kadar bilmiyorum ama
bildiğim şu ceviz ağacı kaplama değil mobilyanın kendisi olucak kompresörle boyanıcakmış ona uyan bi boya aalmalıymışım
Günaydın kızlar, ben bugün ofise döndüm. Geçen hafta boya badana işleri vardı. Rapor alıp evde kalmıştım.
Boya kokusu hala var ama dayanılmayacak gibi değil neyse ki. Ofisimi de taşımışlar. Yeni odamı yerleştirmekle uğraşıyorum. Henüz iş değişikliği falan yok çok şükür.
Benim diyet işe yarıyor. Bu sabah tartıldığımda 66,3 olduğumu gördüm. 1 haftada 1 kilo verdim. Şekeri ve ekmeği kesmek bu kadar farkediyormuş. Bebeğe de bir zararı yok.
baak ben demedim mi bu istikrarın sonu kilo vermedir diye kutluyorum tatlım
Bilge'cim İrembebe bize çok yakınn, biz de eşimle gitmiştik 1-2 ay önce. Gerçekten herşey var ve e-bebek'e göre daha ucuzdu. Park yatağını oradan beğenmiştim. Kuvet, termometre vs ıvır zıvırı da oradan alacağım.
Kıyafetlere bakmamıştım ama dediğin gibiyse oradan zıbın ve hastane çıkışı bakabilirim ben de.
Biz de odayı boşaltacağız ama bayramı bekliyoruz. Bayram öncesi 3 gün de izin aldık eşimle. Oda boşalacak ve boyanacak. Çıkartma setimizi de haftaya sipariş edeceğim. 1 günde geliyor kargo ile. O da yapışacak duvarlara. Mobilyalar 2 Ekim'de geliyor. Annem de 18 Eylül'de.
Kaan'ın bir teyzesi var sağolsun bize 3 torba body getirdi :) Ben de zevkime göre Mothercare'den bodyler almıştım. Hırkaları, battaniyeleri annem ördü. Uyku tulumu da hazır. Kıyafet sorunumuz olmayacak gibi.
Bebek arabasını Kaan 3 aylık olunca almaya karar verdim ben. Ana kucağımız zaten var. Bir de kangurumuz olacak. Kış günü bir doktora gitmek için çıkarız dışarı, bir de değişiklik olsun diye belki yakındaki AVM'lere. Babası kanguruda taşımaya çok istekli :) Sabırsızlanıyor. Arabalık bir durum olmaz. 3 aydan itibaren havalar da düzeleceğinden caddeye, sahile yürüyüşe gidebiliriz. Park yatak ve ev tipi ana kucağı önceliğim. Onları da seçtim. Kasım başı izne ayrıldığımda alacağım.
ayyy pelin yaaaa gerçekten baksana dilimizde hep hazırlık lafları maaşallah minikler bayağı bişeylere sahip oldu sırayla ve gerektiğinde de diğerleri alınır
Pelincim, başlayınca ne çabuk bitiverdi değil mi hazırlıklar?... Hale yola soktuk şimdiden:)))
Bu arada en erken izne ben mi çıkıyorum yahu? Diyorum ben size ben çok tembelimdir diye de inanmıyorsunuz:)) Ekim 13 de tam 32 hafta dolduğunda çıkacağım, işe hemen geri dönmeyeceğim için (dönünce de inşallah başka bir işe:))) izni ertelemenin pek faydası olmuyor. En azından şimdilik böyle görünüyor. Durumlara bakacağız.
bende ekim 15 te çıkyorum bilge
erkenciyizi wallahi biz hahahaha
günaydınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnopuyorumnanaktan