• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Aralık-2011 Ocak Tüp Bebekle Anne Olacak Bayanlar Buraya :)

Merhaba,Öncelikle tüm kalbimle diliyorum Allahım en kısa zamanda bir evlat nasip eder inşallah.
Paylaşımınızı daha iyi yapabilmeniz için konunuzu sabite alıyorum.Bilgilerinize.:a.s.:
Güzel paylaşımlar ve hayırlı haberler dilerim.

Saruboceq;

Heyyyyyyyyyyyy coookk sevindim.. Cok tesekkurler basta bu topigi acan sevgili merve arkadasimiza ve sizlere;-)))) Yasasin;-)) Topigimiz sabit konu olmus;-)))))))) Heyyyooo heyyooozemuszemus:teytey::dance::lepi:

kızlar bana bir akıl verin cok kotuyum bunu yazıp moralınızı bozmak istemezdım ama belk bılgısı olan vardır bende arastıracak hal bıle kalmadı ....
kucuk takıp eden bebekte hıdrosefali (beyınde su toplaması)teshısı kondu ve bu bebegın kalbının durdurulması gerektıgı yoksa dıger bebegın ve benım de saglıgımızın olumsuz etkılenecegı soylendı dr kalben dııl mantıken dusunun dedı ne yapacagımı bılmıorum 1 hafta sure verdı dr bıze nooolur dua edın ınsallah bı duzelme o dini yonden nasıl bı durum sızce hakkımızda hayırlısı yorumlarınızı okuyacagım ama cvp verecek hal olurmu bılmıorum:gitme:lursenağlama:Saruboceq:

Panycim cok gecmis olsun..Simdi gordum mesajini;-(( Dua ederiz tabi ne demek. Hakkinizda hayirlisi olsun. Hicbir fikrim yoktu hidrosefali nedir ne degildir ama netten gordugum kadariyla sant ameliyatindan falan bahsediyorlar. Seninkisi ikiz gebelik oldugu icin elbette basta senin sagligin ve diger saglikli bebegin on plana cikiyor. Dini acidan da hic bir fikrim yok ama kisisel olarak senin ve diger bebisinin sagligi soz konusu olunca sonlandirmanin dini acidan sorun olmayacagini dusunuyorum. dua edicegim bol bol. Allah sizleri korusun..

Pany; burada senin sağlığın ve diğer bebeğinin sağlığı önem kazanıyor arkadaşım... Allah sabrını versin, dualarım seninle

Merhaba,Öncelikle tüm kalbimle diliyorum Allahım en kısa zamanda bir evlat nasip eder inşallah.
Paylaşımınızı daha iyi yapabilmeniz için konunuzu sabite alıyorum.Bilgilerinize.:a.s.:

heyyyooooooooooooooo:))))) Teşekkürler sarıböcek:))

canımsın...
ben kötüydüm bilgecim 1 hafta tatil burnumdan geldi her gün hastanede aldık soluğu..
tansiyonum 8-3 8-4 sürekli
inanılmaz bi baş dönmesi bilinç kaybı olacak şekilde
sürekli kusma..
baktık olmayacak dün döndüm aydına ne hikmetse gayett iyiyim şimdii sürekli evin içinde klimayla olduğum için sanırım tek bi sıcaklıkta kalmam gerek..
internetten araştırdım gebeliğin 20 ile 30. haftası tansiyon düşüklüğü normalmiş hatta b insanın hayatı boyunca yaşadığı en düşük tansiyon o dönemde oluormuş bazılarına ise yükseliormuş...benim normaldede çok düşüktğ zaten iice dibe vurdu umarım bi daha olmaz:(:(
işte böyle tatlımm nasılsın die sordun ne kadar uzatttım değil mi:(:(

ben yazmıştım canım gitmeden önce sen atladın sanırım hatta msn de de söyemiştim ya sana unuttunmuuu ciciimm...
bak dikkat et tansiyondan bulanıor olmasın miden kuzucum..
cnm ben görmedim yazdığını neyse sorunda değil zaten haberleşmiştik
ama senin tatilinin burnundan gelmesine çok üzüldüm
tansiyonun sanırım oranın sıcaklık ve nem dengesine göre tepki verdi demek ki
güneşlenmeye kalktıysan ve yeteri kadar su içmediysende hemen yerlere iniyo
bende düşük tansiyonlu olduğun için bilirim bu durumu
inşallah dediğin gibi bi daha olmaz aman sen ii olda tatil sonrada yapılır hamilelikte ne çok düşün tansiyon nede yüksek tansiyon ii değil
bununla kalır bir dahada tekrarlamaz inşallah
çookkk geçmiş olsun
bu arada topikten biri gidince hemen yeri belli oluyor gerçektende bizde seni özledik

(

hoşbulduk canımmmm
bende sizleri çokkkkkkk özledimm
fena alışmışızz kızlar biz birbirimize insan uzaklaşınca daha ii anlıor..
derin çok ii sevgi teyzesii turp gibi maşallahhh:):)
siz nasılsınız tatlımm yeğenimm napıor??
ohhhhooooo ezgi sonunda derin ismine karar kılınmış galina
quantum muantum falan hak getire ağzın alışmış bi kere dimi

Saruboceq;

Heyyyyyyyyyyyy coookk sevindim.. Cok tesekkurler basta bu topigi acan sevgili merve arkadasimiza ve sizlere;-)))) Yasasin;-)) Topigimiz sabit konu olmus;-)))))))) Heyyyooo heyyooozemuszemus:teytey::dance::lepi:

:))))))))))))) bende çok sevindim yaşasın artık her sabah acaba kapamışlarmıdır korkusu yok

kızlar bana bir akıl verin cok kotuyum bunu yazıp moralınızı bozmak istemezdım ama belk bılgısı olan vardır bende arastıracak hal bıle kalmadı ....
kucuk takıp eden bebekte hıdrosefali (beyınde su toplaması)teshısı kondu ve bu bebegın kalbının durdurulması gerektıgı yoksa dıger bebegın ve benım de saglıgımızın olumsuz etkılenecegı soylendı dr kalben dııl mantıken dusunun dedı ne yapacagımı bılmıorum 1 hafta sure verdı dr bıze nooolur dua edın ınsallah bı duzelme o dini yonden nasıl bı durum sızce hakkımızda hayırlısı yorumlarınızı okuyacagım ama cvp verecek hal olurmu bılmıorum:gitme:lursenağlama:Saruboceq:

cnm sen yazdıktan sonra hidrosefaliyi araştırdım detaylarını facede yaziim kızlar okuyup etkilenmesin ama en normal yapılacak iki tedavi yöntemini yazmıştım ya bazı yöntemler var diye ama doktorun bu yöntemleri denemeden direk alma durumuna gidiyorsa ortada gerçekten senin ve bebeğinin sağlığını çok ciddi derecede tehdit eden birşey var demektir

doktorlar sana şunu dese yani siz bilirsiniz isterseniz kalsın bekleyip görelim belki düzelir
ha o zaman dini açıdanda sakınca olurdu yani şansı olan bi çocuğu aldırmak yanlış ama bu konuda fetva verecek engin bilgiye sahip değilim sadece doktorların direk alalım bu bebek sana ve diğer bebeğe zarar verir demesi olaya noktayı koymuş..

burda senin önceliğin SEN olmalısın önce SEN sonrada sağlıklı olan diğer bebeğin oğul gebeliklerde maalesef böle riskler daha fazla ama şunuda düşün kucağın boş kalmayacak en azından diğer meleğin yaralarını saracak

ÖNCELİKLE KONUMUZU SABİTLEMEYE DEĞER BULDUĞUNUZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER SARUBOCEQ
bu konuyu açtığımda hamile olduğumu yeni öğrenmiştim ve topil araştırıyordum
aralık anneleri topiği sizde bilirsiniz ki annelik topiği olarak açılan ve ilk başlarda sebze çorbasına dönen bir topik
daha sonrasında paylaşımları o topikten yaptım ama anlattıklarımız paylaştıklarımız kaygılarımız o kadar farklıydı ki

onlar anlamazdı ki zorla elde edilen bir bebeğin kıymetini
yada transfer opu
progynex iğne veya jel gibi durumları
dedim bizler farklıyız bizler savaşçı anneleriz ve daha fazklı bir alanda paylaşımımız olmalı
döndüm dolaştım tüp bebek bölüme
orda hamileler olarak bir konu açılmamıştı kk da
bayağı tereddüt ettim hem deneyen arkadaşlar nispet olarak algılarlar mı diye
hemde bu konu kesin kapanır diye
her sabahta bakardım kapanmış mı diye
kapanmadığına sevinirdim sabite alınacağını hiç zannetmemiştim
en azından ufak bir emeğim oldu
şimdi çookkk mutlu oldum
artık tüp bebek annelerininde sabitleşmiş bir topiği var
YAŞASIN:enbuyukkk:

cnm sen yazdıktan sonra hidrosefaliyi araştırdım detaylarını facede yaziim kızlar okuyup etkilenmesin ama en normal yapılacak iki tedavi yöntemini yazmıştım ya bazı yöntemler var diye ama doktorun bu yöntemleri denemeden direk alma durumuna gidiyorsa ortada gerçekten senin ve bebeğinin sağlığını çok ciddi derecede tehdit eden birşey var demektir

doktorlar sana şunu dese yani siz bilirsiniz isterseniz kalsın bekleyip görelim belki düzelir
ha o zaman dini açıdanda sakınca olurdu yani şansı olan bi çocuğu aldırmak yanlış ama bu konuda fetva verecek engin bilgiye sahip değilim sadece doktorların direk alalım bu bebek sana ve diğer bebeğe zarar verir demesi olaya noktayı koymuş..

burda senin önceliğin SEN olmalısın önce SEN sonrada sağlıklı olan diğer bebeğin oğul gebeliklerde maalesef böle riskler daha fazla ama şunuda düşün kucağın boş kalmayacak en azından diğer meleğin yaralarını saracak

rabbim boyle bı ıklmde kımseyı bırakmasın :Saruboceq:cok zor arkadaslar aglamaktan daha bende hal kaşmadı içim aglıyor..
dr bu erken donemde bu kadar buyumesı ılerısı ıçın daha kotu sonuclar dogurur dıyor kafada buyume olucagından dıger bebekten daha fazla yer kaplayıp onunda hayatını tehlıkeye sokuuyo dogum sırasındada bana zarar verebılırmıs yzsamlabagdasacak bişi olsa bızde bunu sıze solemezdık dıolar amnıyosenteze bıle gerek gormedıler:çok üzgünüm:yapılacak bışi yok gıbı gorunuyor benım sımdıkı dusuncem arstırmalar yaptım acaba bu işlemden sonra dıger bebegım zarar gorurmu o korku sardı sımdıde benı hayırlısını ıstıyorum rabbımden dualarınızı eksık etmeyın rabbımden benım ıcın hayırlısını dıleyın kızlar

mervecimm bu çok güzel bi haber hepimiz için ama öncelikle senin emeğin ve başarın...
çokk tebrik ederim ve başladığın her işin sonunda böyle başarılarla ödüllendirilmeni dilerim..

rabbim boyle bı ıklmde kımseyı bırakmasın :Saruboceq:cok zor arkadaslar aglamaktan daha bende hal kaşmadı içim aglıyor..
dr bu erken donemde bu kadar buyumesı ılerısı ıçın daha kotu sonuclar dogurur dıyor kafada buyume olucagından dıger bebekten daha fazla yer kaplayıp onunda hayatını tehlıkeye sokuuyo dogum sırasındada bana zarar verebılırmıs yzsamlabagdasacak bişi olsa bızde bunu sıze solemezdık dıolar amnıyosenteze bıle gerek gormedıler:çok üzgünüm:yapılacak bışi yok gıbı gorunuyor benım sımdıkı dusuncem arstırmalar yaptım acaba bu işlemden sonra dıger bebegım zarar gorurmu o korku sardı sımdıde benı hayırlısını ıstıyorum rabbımden dualarınızı eksık etmeyın rabbımden benım ıcın hayırlısını dıleyın kızlar

canımmmmm bizim dualrımızz hep seninle olacak..
dini açıdan sen nasıl yorumlarsın bilemem ama bu konuda dini açıdan önce düşnülmesi gereken hayati problemler olabilir hem senin hem diğer sağlıklı bebeğin için..sen zevk için vazgeçmiorsun ki çocuğundan....doktorlar tehlikeli derken sağlıklı bebeğin sağlını tehlikeye atmak da günah.. bence tabi...
ben eminim en doğru kararı eşin ve ailen ile birlikte alacaksın kalbim seninle tatlım ama nolurrr çok üzülüp sağlıklı bebeğine de zarar verme allah onu sana bağışlasın inşallaah..

canım benim tüm üzüntünü paylaşıyorum..keşke elimizden olumlu birşeyler gelse.. Allahın taktiri, elden ne gelir.. çok şükür diğer bebeğin sağlıklı, Allah onu size bağışlasın.. Bol bol dua et tatlım.. Allah en doğrusunu sana gösterecektir.. ama bende arkadaşlarıma katılıyorum.. doktorlar yapacak birşey yok diyorlarsa kendini ve güzel bebeğini tehlikeye atmana gerek yok bence..nolur kendini çok yıpratma, diğer bebeğini düşün.. dualarımız seninle..

EZGİİİİM; Çok geçmiş olsun kuzuuum benim... ah bu sıcaklar, valla benim ev serin serin dedim amma nazar değdirdim, ben de yanıyorum:((((( tühhh, demek ben gelmedim diye oldu... :(((( Ya gelseydim keşke o zaman:)))))))))))))))) Pis hava.. Ezgime tatil yaptırmamış:(((

EZGİİİİM; Çok geçmiş olsun kuzuuum benim... ah bu sıcaklar, valla benim ev serin serin dedim amma nazar değdirdim, ben de yanıyorum:((((( tühhh, demek ben gelmedim diye oldu... :(((( Ya gelseydim keşke o zaman:)))))))))))))))) Pis hava.. Ezgime tatil yaptırmamış:(((

yaptıwwwwmadı işteee pis havaaaa:((
ama sen gelsen böyle olmıcccaktıı biliowwwum beeennn...

cnm çok büyük geçmiş olsun ne diyecegimi şaşırdım valla bütün dularımız seninle tatlım bu çok zor bir karar biliryorm ama diger bebeginide düşünmelisin cnm rabbim o melegini sana bagışlasın ne diyim senin için meleklerin için hayırlısı neyse rabbim onu versin inş güzel güzel haberlerinizi bekliyorz :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

biz bugüüünnnnn 20. haftamızı doldurdukkkkkkkkkkkkkk:):):)
yaşasııınnnnn yarısı bittiiii:)))

:))))))):nazar::nazar::nazar:maşallah cnm sanada meleginede ah ahh bizde o günleri görsek bir kere daha 20. haftaya çok inş bebeklerimizi saglıklı bir şekilde kucagımıza alırız rabbim bizi ve karnımızda taşıdıgımız meleklerimizi korusun aminnnn

cnm doktorlar artık öle şeylerin imkanına sahipki o bebeği almalrı gerekicekse bile diğer bebeğine zarar gelmeyecektir sen sakın korkma
ama seninde dediğin gibi artık karar verilecek bişey kalmamış karar belli
rabbim seni böle zor bişeyle sınamış ama en azından diğer hediyeni vermiş sen şimdi diğer meleğin için dua et olur mu
mervecimm bu çok güzel bi haber hepimiz için ama öncelikle senin emeğin ve başarın...
çokk tebrik ederim ve başladığın her işin sonunda böyle başarılarla ödüllendirilmeni dilerim..
saol tatlım bende çok mutlu oldum
bu hepimizin emeği çok güzel bir aile olduk
meleklerimiz ve biz süperiz zemuszemus

biz bugüüünnnnn 20. haftamızı doldurdukkkkkkkkkkkkkk:):):)
yaşasııınnnnn yarısı bittiiii:)))

yeeee bide şu 7 ayı atlatsak meleklerimiz erken gelseler bile durumu kurtarıcak duruma gelseler süper olucak

kızlar biz bugün meleğimle buluştuk
kocaman olmuş maaşallah suyu herşeyi yerindeydi pany nin olayından sonra beynindeki durumuda sordum hepimiz birbirimizden ne kadar alıştıysak bi kardeşimize bişey olmuş gibi etkileniyoruz

allah hepimize sağlıklı ömürlü bebekler nasip etsin inşallah

:))))))):nazar::nazar::nazar:maşallah cnm sanada meleginede ah ahh bizde o günleri görsek bir kere daha 20. haftaya çok inş bebeklerimizi saglıklı bir şekilde kucagımıza alırız rabbim bizi ve karnımızda taşıdıgımız meleklerimizi korusun aminnnn
görmez misn hiç tatlımmm
siz de az değilsinizki 16.haftadasın bi bakmışsın 20 olmuş bi bakmışız 40:):)
inşallah sağlıkla zamanında gelsinlerde tekbaşka dileğimiz yok..

kızlar biz bugün meleğimle buluştuk
kocaman olmuş maaşallah suyu herşeyi yerindeydi pany nin olayından sonra beynindeki durumuda sordum hepimiz birbirimizden ne kadar alıştıysak bi kardeşimize bişey olmuş gibi etkileniyoruz

allah hepimize sağlıklı ömürlü bebekler nasip etsin inşallah

amannnn kuzuma maşallahhh...
gözün aydın canımm...

Back
X