2009 Şubat Anneleri

Arkadaşlar umarım hepiniz iyisinizdir ben bayramdan bu yana düzelemiyorum bugüne şükür ama tahlillerimde idrar yollarımda enfeksiyon çıktı kasıklarım,yanlarım ve afedersiniz ama malum organım bile ağrıyor yarın tekrar doktora gideceğim bakalım ne diyecek.sırtımın belimin ağrısını bacaklarımdaki kramplardan ve ağrılardan daha bahsetmiyorum bile.çok zor birşeymiş ya ben biraz bunaldım sanırım psikolojim biraz bozuldu gibi.havalarda çok kötü,eşimin dağınıklığı beni bitiriyor,okulda çok yoruluyorum.parmaklarınız çok ağrıyor mu sizin de benimkiler acayip ağrıyor.keşke hamilelik daha kısa sürseydi ben yoruldum kızlar ya allahım inşallah sabır verir sağlıklı bir şekilde bebeklerimize kavuşuruz.ksura bakmayın hep sorunlarımı yazdım ama sizde de varmı bu belirtiler yoksa bende mi sadece var.kendinize iyi bakın

Vidicim bu arada doktorumun vermek istememesine rağmen ben 5 hafta çalışabilir raporu aldım.aldım da iyi halt yedim inan çekemiyorum bir ik hafta daha dişimi sıkıp ondan sonra bakacağım artık doktor tıkandığın yerde söyle yeni rapor yazayım dedi canım mesajıma cevap verdiğin için teşekkürler.bu arada yazılanları okumadım ama aramızda hasta varsa geçmiş olsun diyoorum

günaydın kızlarr.siftah benden galiba a.s. vatana millete hayırlı olsun :icecream: elimde sıcacık çayım ile oturuyorum.size baktım ama kimsecikler yok :sm_confused:
ben artık uyuyamıyorum geceleri.bi baktım gece kciş horluyo soluna dön dedim banamıın demiyo bana sarılıp uyumaya devam ediyo.sıkılıyorum ki zaten uyuyamıyorum :eek:klava: wc e gittim su içtim koca bardak zorla uyudum sonra.kiii agrılarımda caabası :dilcikar:

Arkadaşlar umarım hepiniz iyisinizdir ben bayramdan bu yana düzelemiyorum bugüne şükür ama tahlillerimde idrar yollarımda enfeksiyon çıktı kasıklarım,yanlarım ve afedersiniz ama malum organım bile ağrıyor yarın tekrar doktora gideceğim bakalım ne diyecek.sırtımın belimin ağrısını bacaklarımdaki kramplardan ve ağrılardan daha bahsetmiyorum bile.çok zor birşeymiş ya ben biraz bunaldım sanırım psikolojim biraz bozuldu gibi.havalarda çok kötü,eşimin dağınıklığı beni bitiriyor,okulda çok yoruluyorum.parmaklarınız çok ağrıyor mu sizin de benimkiler acayip ağrıyor.keşke hamilelik daha kısa sürseydi ben yoruldum kızlar ya allahım inşallah sabır verir sağlıklı bir şekilde bebeklerimize kavuşuruz.ksura bakmayın hep sorunlarımı yazdım ama sizde de varmı bu belirtiler yoksa bende mi sadece var.kendinize iyi bakın

canım evet bu agrılar herkesin kaçınılmazı galiba.ama kızım aklıma geldikçe sallıyorum herşeyi valla delikafadulden
canım benim eşim fazla dagınık degil.akşam dedim evi süpürgeye tutmamız lazım hafta sonu artık temizlik yapalımmı dedim olur yapalım dedi canım benim :icecream: yerimden kalkarken bile binbir zorlukla kalkıyorum eşime tutuna tutuna temizligi düşünemiyorum bile.biran önce kavuşsak şu sıpalara :emir_bebek:

Günaydın kızlar bu gece yine kabus gibi geçti. Karnım da kasıklarım da kasılmalr var. Aynı zamanda sertleşme nasıl oluyor bilmiyorum ama karnımda bebekde bir köşeye toplanıyor. Çok korkuyorum acaba erken doğum belirtisi mi? Doktorumu arasam mı

Kızlar bu sertleşme nasıl oluyor.Bazen benim bebeğim sağ tarafa toplanıyo ve o kadar çok itiyor ki çok canım yanıyor acaba o zaman sertleşmiş mi oluyor?

aynı şey bendede oluyor canım, bebek sağ tarafıma toplanıyor o kadar güçlü ittiriyorki gerçekten çok şaşırıyorum... gece uyurkende yapıyo valla uyutmuyo beni....:sm_confused:

Günaydın hrekese kızlarrrrr sabah korka korka geldim işe valla kayıcam diye çok korktummm .dikkat edin kızlar aman son zamnalarımızı

Günaydın kızlar,
Evet hayaletorka canımm bugünlerde gerçekten dikkatli olmak lazım heryer kar altında ve karların altıda buz.Onun için aman dikkatli olun kızlar işe gidip gelenler özellikle.Allah korusun sonra cok üzüleceğimiz şeyler olabilir.

canım maşallah bebişine neyle besleniyosun sen o kadar ya dikkat ediyo musun özel bişeyler varmı yaptığın merak ettim fisfisfis

hayatım çok dikkat ediyorum denemez aslında...ama şunu söyleyebilirim ki sabah yumurtasını hiç atlamıyorum...hergün 1 bardak süt mutlaka içiyorum...yine hergün 2 havuç/1 elma/1 mandalin sıkıp içiyorum...ama tabi şu da var ben kendim 4750 gr doğmuşum...üstelik de normal doğumla doğurmuş annem beni...eşimde yaklaşık 4000 gr doğmuş...doğal olarak genetik miras da işin işine giriyor...bu arada ben şu ana kadar 16 kg aldım..yani az değil...tüm bunlar toplanınca bebek 2900 oluyor tabi...ama diabet vs. bakıldı...çok şükür sağlıklı...sanırım bende benim oğlanı yaklaşık 4500 gr ağırlık ve 55 cm filan boyla doğuracağım...öyle görünüyor...ama bebekleri zayıf olan anneler için kesinlikle yumurta öneriyorum...her sabah yesinler...1 e 1 bebek gelişimi için...sadece yumurta değil tabi..hayvansal vebitkisel tüm proteinler çok önemli...

Günaydın kızlarrr ay ben de artık çok sıkıldım ya biran önce doğursak sağ salim rennie tabletim bitmiş gece bir yandı miğdem bir yandı oturdum ağladım sinirden niye unuttum diye git gel ye bişiler iç su geçmedi bi türlü sonra aklıma geldi biyerde görmüştüm taşınırken onu aramaya koyuldum baya bi yarım saat deli gibi aradık ama sonunda buldum psiolojikmidir nedir aldım onu rahatladım valla
Ya ayıptır sorması kasılma dediğiniz şey nasıl oluyor ya benimde karnım sertleşiyo geriliyo ama oğlumun hareketler yüzünden olduğunu sanıyorum sert sert çıkarıyor poposunu falan bi tarafa toplanıyo bunlarmı kasılma hıı bide ben önceden eğilmekte zorlanırdım çorap ayakkabı giyerken şuanda çok rahatım batmıyo göğüs altıma şuanda bile koltuktan eğilerek yazıyorum aşağım acayip ağrıyor ama heralde aşağılara indi oğlum baya sizlerde nasıl durum???????
Ben de ewden çıkıcam yengem çağırdı ama nasıl gitsem yerler kayıyormuş yavaş yavaş giderim artık

hayatım çok dikkat ediyorum denemez aslında...ama şunu söyleyebilirim ki sabah yumurtasını hiç atlamıyorum...hergün 1 bardak süt mutlaka içiyorum...yine hergün 2 havuç/1 elma/1 mandalin sıkıp içiyorum...ama tabi şu da var ben kendim 4750 gr doğmuşum...üstelik de normal doğumla doğurmuş annem beni...eşimde yaklaşık 4000 gr doğmuş...doğal olarak genetik miras da işin işine giriyor...bu arada ben şu ana kadar 16 kg aldım..yani az değil...tüm bunlar toplanınca bebek 2900 oluyor tabi...ama diabet vs. bakıldı...çok şükür sağlıklı...sanırım bende benim oğlanı yaklaşık 4500 gr ağırlık ve 55 cm filan boyla doğuracağım...öyle görünüyor...ama bebekleri zayıf olan anneler için kesinlikle yumurta öneriyorum...her sabah yesinler...1 e 1 bebek gelişimi için...sadece yumurta değil tabi..hayvansal vebitkisel tüm proteinler çok önemli...

bu reçeteyi daha önce bana vermiştin tatlım ama ben yalnız bir hafta kadar uyabildim çalıştığım için işe kahvaltı yapmadan gelip burda poğaça falan yiyorum nerde yumurta nerde taze sıkılmış meyve suyu ama bir hafta sonra evimde olucam inş. o zaman uygularım inş. biraz daha büyüsünde bebişim çok kilolu olmasına gerek yok 3750 gr.doğsa uçarım havalara

Günaydın kızlarrr ay ben de artık çok sıkıldım ya biran önce doğursak sağ salim rennie tabletim bitmiş gece bir yandı miğdem bir yandı oturdum ağladım sinirden niye unuttum diye git gel ye bişiler iç su geçmedi bi türlü sonra aklıma geldi biyerde görmüştüm taşınırken onu aramaya koyuldum baya bi yarım saat deli gibi aradık ama sonunda buldum psiolojikmidir nedir aldım onu rahatladım valla
Ya ayıptır sorması kasılma dediğiniz şey nasıl oluyor ya benimde karnım sertleşiyo geriliyo ama oğlumun hareketler yüzünden olduğunu sanıyorum sert sert çıkarıyor poposunu falan bi tarafa toplanıyo bunlarmı kasılma hıı bide ben önceden eğilmekte zorlanırdım çorap ayakkabı giyerken şuanda çok rahatım batmıyo göğüs altıma şuanda bile koltuktan eğilerek yazıyorum aşağım acayip ağrıyor ama heralde aşağılara indi oğlum baya sizlerde nasıl durum???????
Ben de ewden çıkıcam yengem çağırdı ama nasıl gitsem yerler kayıyormuş yavaş yavaş giderim artık
Özlemciğim dikkat et karda kışta düşersin aman. Ben de bebekten dolayı serleşme oluyor diye düşünüyorum. Kasılma olmaz inşallah sende. ne güzel çok kötü bir durum bacağıma girince hiç kımıldayamıyorum. Kendine ve bebişine iyi bak.hihoyyyt

ayrıca kızlar dün annem aradı moralimi bozdu konuşurken kilolarımdan dem vuruyor sen şimdi çok kilo aldın normal doğum yapamazsın sana yaramış bebeğe yaramamış hamilelik diyor.Bide demezmi ki doğum ne zaman doğumda haber ver geleyim e anne dedim sen bir ay kala gelmeyecekmiydin baktım mırın kırın ediyor daha var zaten doğuma baya dedim ben sana haber veririm sanki ben sana gününü saatini söylesem söylediğim dakkada doğacak bebek.Eşimde üzüldü yine biz tek başımıza hallederiz bunu da kimse yardım etmez bize bak görürsün diyor.Galiba haklı çıkacak ya anlamıyorum bana gelince mi insanların tavırları deişiyor? Suçluluk hissetmeye başladım artık hani birşey dedimde kalplerini mi kırdım diye biri ikisi alakasız olur tamam ama bahsi geçen annem benim yaaa.Ablamda böyle olmamıştı.Evin değersiz evladı benim heralde :KK43:

ayrıca kızlar dün annem aradı moralimi bozdu konuşurken kilolarımdan dem vuruyor sen şimdi çok kilo aldın normal doğum yapamazsın sana yaramış bebeğe yaramamış hamilelik diyor.Bide demezmi ki doğum ne zaman doğumda haber ver geleyim e anne dedim sen bir ay kala gelmeyecekmiydin baktım mırın kırın ediyor daha var zaten doğuma baya dedim ben sana haber veririm sanki ben sana gününü saatini söylesem söylediğim dakkada doğacak bebek.Eşimde üzüldü yine biz tek başımıza hallederiz bunu da kimse yardım etmez bize bak görürsün diyor.Galiba haklı çıkacak ya anlamıyorum bana gelince mi insanların tavırları deişiyor? Suçluluk hissetmeye başladım artık hani birşey dedimde kalplerini mi kırdım diye biri ikisi alakasız olur tamam ama bahsi geçen annem benim yaaa.Ablamda böyle olmamıştı.Evin değersiz evladı benim heralde :KK43:

Canım benim yazını okuyunca üzüldüm inan.Bir insanın kendi öz annesi neden gelmek istemez.Belkide önceden gelse eşinden çekiniyordur canım.Genelde öyle eşlerden cekinirler aileler sendede böyle bir durum olabilir canım.Üzme tatlı canını bende yanlızım denizli de.Kendi kendimize yetmeye calısıyoruz.

günaydın hanımlar nasılsınız bakalım biz iyiyiz kızımla evde keyif yapıyoruz birazdan temizlik yapıcam yavaş yavaş da olsa yapmam lazım arkadaşlar sağ tarafa toplanma olayı banada oluyo birde bu aralar çok yemeğe başladım ben yaa hafta sonuda doktora gideceğiz kaç kilo oldum merak ediyorum

Canım benim yazını okuyunca üzüldüm inan.Bir insanın kendi öz annesi neden gelmek istemez.Belkide önceden gelse eşinden çekiniyordur canım.Genelde öyle eşlerden cekinirler aileler sendede böyle bir durum olabilir canım.Üzme tatlı canını bende yanlızım denizli de.Kendi kendimize yetmeye calısıyoruz.

O da bir ihtimal ama düşününce eşim ona kayınvalide gibi davranmazki öz annesi gibi muamele eder herzaman ne bileyim evlendi benden çıktı ne hali varsa görsün diye mi düşünüyor anlamadım ki Galiba herzaman olduğu gibi bana karşı bir sorumsuzluk var annemde napalım canları sağolsun

O da bir ihtimal ama düşününce eşim ona kayınvalide gibi davranmazki öz annesi gibi muamele eder herzaman ne bileyim evlendi benden çıktı ne hali varsa görsün diye mi düşünüyor anlamadım ki Galiba herzaman olduğu gibi bana karşı bir sorumsuzluk var annemde napalım canları sağolsun

Yok canım sen yinede öyle kötü düsüncelere girme...Dediğim gibi eşinden belkide kayınvaliden gelecek onlardan cekiniyordur.

günaydın kızlar
sanırım birçoğunuz henüz kasılma yaşamamış
zira kasılma olunca işte bu diye korkuya kapılıp diğer sağa sola toplanmalardan ne kadar ffarklı olduğunu görüyorsunuz
size kendimce tarif etmeye çalışayım
tam orta kısımda sertleşme oluyor ve sanki içinizde sert bir şişe varmış gibi oluyor elinizin altında
göğüs kafesinin ortasından taa aşağıya kadar düz bir hatta taş gibi sertleşme oluyor
aynı zamanda rahimde de değişik bir his oluyor sızı gibi falan
son bir kaç gündür yaşadığım kasılmalarda ise ilave olarak sanki nefes darlığı çekiyor gibi oluyorum
aldığınız nefes yetmiyor hatta sanki ciğerlerden garip bir sıcaklık yayılıyor gibi oluyor

umarım yardımcı olabilmişimdir
bazı hisleri duyguları anlatmak - ifade etmek zor ama elimden geldiğimce tanımlamaya çalıştım

s.ozozel canım belki sadece alınganlık yapıp yanlış anlamışsındır
nasıl ki sen doğmamış yavrunu bu kadar sevebiliyorsan annen de sana aynı duyguları besliyordur
malum biraz alınganız bu aralar etraftakilerin ak dediğini biz kara anlar oluyoruz
belki onun canı başka bişeye sıkkındı sana onu belli etmemeye çalışırken gaf yaptı
yoksa annelerin torunları gelecek diye nasıl hevesli oldukları ortada

kızlar ya bebişim ve tatoştan haber yok değil mi?
merak ettim inş. iyi haberlerle gelirler

X