2009 Mayıs Anneleri

canım umarım bebişin uzun boylu olur.herşeyden önemlisi gerçekten,bebişlerimiz inşallah sağlıklı olurlar.açıklaman için sağol...

canım bağlı olduğun yerdeki sağlık ocağına kayıt yaptırıyorsun bana 3 ayın sonunda gel dediler

yaptırıcam arkadasım banada gel dedıler ama ben hatırlayamıyorum ne zaman
cok heyecanlıydım o aralar o zaman 2 hafta sonra falan yaptırmamız gerek.5 dozmus heraldesenağlama

ben hamile kalmadan yaptırmıştım tetanozu. normalde 3 doz ama 1 tane yaptırsanız yeter dediler. 5 sene koruyormuş.

Slm kizlar bende uzun bir aradn sonra nacak gelebildim düşük tehlikem vardi şimdilik çok iyyim doktorum gayet iyi olduğumu ama yine çok dikkatli olmam gerektiğini söyledi artik hatirlisi 9+5 günlük az kaldi zaten 3 ayin dolmasina kizlar birde şu aşi işini doktorunuzmu söyledi yoksa benim hiç bir bilgim yokta

gerçi ben 8 haftalıkım şuanda en son gittiğimde 6+4 idi.fakat doktorum bişey söylemedi aşı ile ilgili.geçen yıl olmuştum acaba tekrar olmak gerekirmi? lk hamileliğim düşüktğü ama 13.haftaya kadar .o haftaya kadar kimse böyle bir aşıdan bahsetmedi.o zamanlar olmamıştımda..

canım hamilelikte olurmuş saç dökülmeleri. vitamin filan almıyomusun? onun iyi gelmesi lazım aslında?
canım benimde crl 7+1 iken 10.1mm. yani 1cm'ye denk geliyor aşağı yukarı.
canım bende progestan kullanıyorum. 3ay sonuna kadar kullanıcan dedi. benim ilk bebişim ama usg'de biraz kanama gördü içte. ondan verdi. önlem gibi yani.
kızlar bu arada mayıs annelerinden hangisi bebişinin cinsiyetini ilk öğrenecek acaba. bu arada 4 boyutluda sanırım cinsiyet daha çabuk öğreniliyor
ya burda yokki 4 boyutluu heralde en son ben öğrenicem bebişimi! bide zaten doğumda 21 mayıs.. neyse merakla bekleriz bizdee.şakkıdı
kızlar benim bebeğim de 7 hafta 1 günlükken 9,8mm di.yaklaşık 1 cm işte.normal mi acaba anlayamadım.6 haftalıkken 1,5cm olunca arkadaşımızın şaşırdım.
canım benimde 7+1 iken 10.1 mm idi. aynı sayılırız:jeyyar:

üç ayın sonunda canım. bir hemşire arkadaşım demişti banada.

hayirli aksamlar hanimlar a.s.

herkes iyidir inşaAllah..midesi bulananlarda düzelir inşaAllah enkisa sürede..ben iyiyim hamdolsun..bugun yerimden kipirdicak halim yoktu..tümgün yedim uyudum yattim desem yeridir :) şimdi daha iyiyim hamdolsun :)

folbiol kullaniyorum canim..günde 1 kere yarim içiyorum..bide elevit vitamin içiyorum 1 tane..onun içinde de folik asit oldugu için az içiyorum folbiolu..

selam kızlar bende 10 haftalık hamileyim çok fazla bulantı yaşamadım sadece bazı yiyecekleri yiyemiyorum bide hafif kasıklarda ağrı var normalmi bu

hoşgeldin canim aramiza a.s. inşaAllah hiç miden bulanmaz seninde

Günaydin kizlar buantilar konusunda korkmayin benim 5 haftadan bir başladi hala var kusuyorumda tam 4 kilo verdim ama doktorum korkma bebeğin çok iyi besleniyor sen posasini kusuyorsun dedi

canim ya..epey kilo vermişsin..ama bebegine bi zarari olmasina sevindim..seninde için rahatlamiştir..inşaAllah tez zamanda bulantilarin geçer

bende 11 haftama girdim..10+3 oldum..ikili test zamani geldi valla :) inşaAllah hepimizin sonuclari cok iyi cikar..

canim agrilar normal..yat dinlen bolbol..yorma kendini cok fazla..sac dökülmeleri bazi bünyelerde cok fazla oluyor..doktoruna bir daniş..kalsiyum felan eksikligidir belki..

canim bunlara takilma..herkesin suan ölcüleri cok farkli cikabilir..biri senden fazla olursa stres yaparsin gereksiz yere..bircok gebelik sitesinde bunu sıklıkla söylüyorlar..buarada seninle ayni gidiyoruz saniyordum ben ya..ben 10+3üm suanda..

hoşgeldin canim aramiza a.s. hayirli olsun..bende 1 kutu progestan içtim..günde 3 tane..baslarda benimde cok agrim vardi..artik fazla olmuyor agrim..suana kadar hiç alttan muayne olmadim..düşükle bi alakasi yok ki bunun..gerekmedikce hiçbir doktor bakmiyor alttan benim bildigim..

dogru hatirliyormusum benimde 4 agustostu..demek gec döllenmeden fark acildi aramizda..aman saglikli bir gebelik gecirelim de muhim olan o

arkadaşlar tetanoz aşısı yaptırcaksınız demi bana 3.ayın sonunda gel dediler

ya ben hala saglik ocagina kayit yaptirmadim yaaa..cokmu gec kaldim sizce?

cok şükür..iyi olmana cok sevindim canim..bu aşi işinden benimde haberim yoktu..doktora haftaya gidicem..2li test için..herhalde bu aşidan da bahseder doktor hanim :)

Selamlar kizlar. bu aksam benden kahve renginde akinti oldu ve okadar sidetli agrilarim olduki sizlere anlatam ve aglamaya basdim esime soyledim oda agladi. ben kilodumu cikartim camasir makinasina atim ve pcbasina geldim esimde yanima geldi uzlme dedi insallah bebegimize birsey olmaz neten okudum normalmis dedi. ben hic kimseye sormadim okumadimda ve gece saat te uyandim dogru tvuvalete ksotum ama tertemiz kilotum hic birsey yok. bir seyler aldim kendime yedim ve pcbasina gectim ve midemde bulaniyor yediklerimden. ve sabah sabah sukur etim allahima insallah birdaha o agrilar ve lekelenme olmaz. sizde oldumu boyle sey agriniz varmi sizinde bende sitedli bel ve klasik agrsii sanki adet agrisi ya bukadar olur yani

canım çok geçmiş olsun arada banada çok şiddetli sancı giriyor,adet olucakmışım gibi birde belim ve göğüslerim çok ağrıyor bazen yatınca nefes almakta zorlanıyorum sanki göğsüme birisi bastirıyor gibi bugün dr. gidicem sorucam bu ağrılar normalmi diye,nezman geçer diye buraya yazrım canım .ama sen lekelenmeyi dr. sor istersen için rahat etsin

kızlar selam, uzun zamandır yazamadım size.
benim karın ağrılarım devam ediyor, sürekli olmasa da gün içinde ağrı gelip gidiyor.
gündüzleri derinden bulantı hissi var, akşam yemeğinden sonra ise kusma olyor genelde.
bugün 8+2 olduk biz de.
7+6 da gittiğimde crl 7 mm çıkmıştı. değerleri karşılaştırmak ilk üç ay için pek sağlıklı değilmiş ama, onun için endişelenen arkadaşlar endişelenmesin. herkesin bünyesi farklı, bebişi de farklı ve dahası karından ya da vajinal yoldan bakmaları bile sonucu değiştirebiliyor.
bu arada 1 kilo aldığımı öğrendim. heralde en fazla şişkolaşacak mayıs annesi ben olucam, var mı benim rekorumu geçebileceğine güvenen :)

kendinize çok iyi bakın. karın ağrılarımız da geçse..bulantılar kusmalar da geçse..

bu arada cinsiyetleri de merak ediyoruz dimi ama :) içime hiçbirşey doğmuyor benim şimdilik. ayy hayıurlısıyla o günleri de görücez birlikte kızlar. kız bebişler erkek bebişler gelecek....göbekler büyüyecek..Allah nasip etsin o günleri sağlıkla hepimize

gunaydın hamışlerrr nasılsınız sanırım benım bulantılarım hıc gecmıycek 11. haftadayım hala var bunaldım ya evden cıkamaz oldum bulantılarım yuzunden

ooo canım ben 2 hafta önce 1kg. almıştım sen daha yenimi aldın sırnaşık şey şimdi kaç kiloyum Allah bilir.Hiç merak etme kilo alma rekorunda en önde olacağıma eminim:enbuyukkk:

Sagol canim aynen bede oluyor nefesler ve kalbim zorluyor bazende. sukur iste yemekten once gecirdgim o kahve rengi leke bizi baya derinden uzduydu ama sabahda uyandik oyle yok birsey sevindik. insan korkuyor bebegini kucagina almak ona niler soylemek onunla agulasmak istiyor.
ben toplam 2 ayda 6ti kilo aldim su anda 70kiloyum. benim rekoru kimsenin kiracagini sanmiyorum:)

bizde 8haftalik gitigimizde bebegimiz gorundu altan muaynede fakat daha kalbini goremedi ultrasonda. yanan ve sonen bir olay olunca o kalp oluyormus. doktor dediki soyle bakarsam bu bege ben 5haftalik derim dedi. kalbinide gormem lazimdi goremedim ama pazartesi gelin tekrar bakalim ozaman kesin birseyler derim dedi.
eh hafta sonuda geldi zaten. az kaldi yani budefa cok sorular soracagim doktoraa. ama ben hep korkarak gitigimden doktora herseyi unutuyorum. acaba yasiyormu? acaba gelistimi? diye ama son gitigimizde buyordu tegzeleri.

semra seninde hayirli haberlerini bekliyorum. umarim hersey istedginden daha guzel olur.
bak bakalim. sen kalbini gormusymuydun ultrasonda?
bizim bebek ultrasonda ayni solucangibiydi upuzun bir ipgibi birde kafagibi birsey vardi hay allahim ne evreler gecirek insan oluyoruz oyle degilmi?

Herkese günaydınlar. Benimde iki gündür şiddetli baş ağrım var. Normalde hiç başı ağrımayan bi insan olduğumdan daha şiddetli hissedermişim. Doktorumla görüştüm. İstersen Minoset içebilirsin dedi ama içim rahat etmediğinden içmek istemiyorum açıkcası. Başım aprıdıkça bende tansiyon düşüklüü yapıyor. Bugün tam 11 haftamız bitti. Haftaya kontrolüm var. İkili test yapacak doktor. 12.hafta sonunda herşey normale dönecek çünkü artık vücut bebeğe alışmış olacak dedi. Bekliyoruz bakalım...

gunaydin seherim valla darisi basima bu bulantin ya. hic birseyden midem bulanmiyor acim arkadaslar ac, ne bulsam yiyorum her saniye herdakika yiyorum. gece uyaniyorum yemek yiyorum dusn yani o sekide. kusmak mide bulantisi en iyisi. neden derseniz kilo almiyorsunuz bebek zaten sizin kanizdan besleniyor. ne kadar guzel dogumdada zaten 12 kiloyu birden veriyorsun. tertemiz incecik olursunzu iste bir aya kalmaz dogumdan sonra ama ben oylemi.
dun bir komsumu gordum 30kilo almis hamileginde. kiz incecikti dogum yapmis benim simdiki halim gibi dusun yani. o cunki incecikti simdi kilolu ama ben zaten 62 ile 64 kilo arasinda oynuyoirdum tupbege basladigimda. eh simdi 2 ayda 6ti kilo aldim iyi gene ay basina 3kilo ehueheu. bu sabah uyandim tartildim 71re dogru gidyor ibre.
benim diyet yapmam lazim aslinda. ama bu begbegimin once ogrenmem lazimki saglikli.kalbi iyi atiyor herseyi iyi. bende soyle bir derin nefes almalyim vede diyete baslamaliyim. diyette gunde 6ti kez olsulu yemek bu yani.

ooo canım ben 2 hafta önce 1kg. almıştım sen daha yenimi aldın sırnaşık şey şimdi kaç kiloyum Allah bilir.Hiç merak etme kilo alma rekorunda en önde olacağıma eminim:enbuyukkk:

semracım seninle hafta ve gün olarak aynı olduğumuzu farkettim.
demek rekorda ikimiz hem de aynı tarihlerle yol alıcaz. kıran kırana mücadele olacağına söz veriyorum kaydirigubbakcemile3 nolcak bu halimiz yaaaa. yakında bir arkadaş çıkıp kilo listesi de yaparsa hiççç girmiyim ben o listeye di mi sengözlerimebaksanab :enbuyukkk:

Mayıs anneleri listeme isterseniz kilolarıda ekleyelim. Kaçla başladınız şu anda kaçsınız? Değiştikçe yazarsınız bende eklerim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…