canım geçmiş olsun.kafanı fazla takma herşeyin tedavisi mümkün şimdi.o yüzden içini rahat tut bakalım bende yarın doktora gidicem.ama şimdiye kadar hiç tahlil yaptırmadım umarım bişeyim yoktur.şu an mide bulantılaır haricinde bir şikayteim yok ama bende tahlillerimi heralde yarınki doktor kontrolünden sonra yaptırırım galiba
arkadaşım geçmiş olsun ama canını sıkma. birincisi değerin sınırda yükse. bende birdaha aldır testlerini. serbest t4-- tsh-- anti t ve anti m aldır. ayrıca gerçekten sorun çıkarsa alınan ilacın hiç bir yan etkisi yok.
bu arada senin hcg ve progesteronun kaç çıktı canım
cnm geçmiş olsun.Ama tedavisi çok basit demişsin İnş tedbirini de alıyorsun.Dr unda sana bu konuda yardım edecektir.Onun söyledikleri doğrultusunda hareket edersin.
Allahım korusun seni ve bebişini inş..
hayirli geceler cümleten a.s.
cok teşekkürler hanimlar güzel dilekleriniz için..Allah razi olsun a.s.
gelelim meseleye..dün sabah T3 ve T4 testi yaptirdim..bugun sonuclari aldim..hamdolsun onlar normal degerlerde cikti..doktorum ilaca gerek yok ama her ihtimale karsi dahiliye doktoruna bir görün,onunda fikrini al dedi..gittim..dahiliye doktoru TSH ve T3,T4 testlerimi inceledi..şimdilik ilaca gerek yok,hamilelik yeni oldugu için hormonlarin alt üst suanda dedi..oyuzden degisken olabilir dedi..ama 1 ay sonra tekrar ayni testleri yapip ona gitmemi söyledi..kontrol altina alinmam lazimmiş nihayetinde..
tam içim rahatlamişti kiii aile dostumuz olan bir kadin dogum doktoru var(muaynehanesi bana cok uzak oldugu için ona gidemiyorum ama kadin bu konuda cok cok ileri..sürekli yurtdişinda seminerlere gider gelir vs.)..onada soralim dedik..TSH yüksek cikmasi hoş degil dedi..farkli bir yerde tekrar test yaptirsin dedi..malum ilk 3 ay cok önemli..bebişlerin bir cok şeyi buaylarda oluşuyor..temel atiliyor yani..pazartesi tekrar test yaptircam inşaAllah..sonulari ona söylicem..ve bakalim ne diyecek..
önceden de dedigim gibi tedavisi kolay..bir ilac içiliyor ve bebege hiçbir zarari yok..ammaaaa tedavi edilmesi gereken durumda tedavi edilmesse sonuclari Allah muhafaza kötü olabilir
oyuzden bukadar pimpirik oldum..
lütfen kizlar sizlerde guatr testlerinize önem verin..doktorum bana bilimum testlerle birlikte guatr testi verdiginde "bu ne alakaa" diye düşünmüştüm..ama cok ciddi bir alakasi varmiş gercekten..lütfen sizlerde önemseyin bunu..
meltemcim bahsettigin testler hangisi bilmiyorum canim ya..doktorum bana ilk gittigimde epey bir test yazdi..bitek guatr dikkatimi cekti..digerlerini hiç bilmiyorum..sonuclar bende..3 sayfa sonuc var..hcg diye birşey yok içinde..progesteron içinde hap vermişti doktorum..pregeston diye..rahim duvarini,kaslarini kuvvetlendiriyormus..agrilarim için vermişti..onunla ilgilide bir test olmadim :sm_confused:
velhasil böyle işte hanimlar..sözün özü lütfen sizde bu konuya önem verin..dedigim gibi cok basit tedavisi olan ama tedavi edilmedigi takdirde sonuclari kötü olabilcek bir durum sözkonusu :S
Rabbime emanet olun cümleten a.s.