- 1 Eylül 2008
- 6.409
- 0
şükür ömerin dişide görüldü ama azı dişleride kabarmış bu dönemde böle bişey olabiirmii
böyle evde çok zor oluyo, en azından o zaman eşimde yardım etmek zrunda kalıcak bende işte olduğum saatlerde biraz kafamı dinleyip başka şeylere yğunlaşıp deşarj olurum, bu şekil çk zr oluyo, sabahtan akşama kadar eşek gibi iş yapıyorum evde ucu ucuna yetişiyo herşey yinede, sonuçta sorumluluk hep tek kişinin, benim üstünde olunca yıpranıyrum, bide üstüne hizmetçi muamelesi görmek var, adam yerine konmamak vs... çalışınca insan kıymete biner en azından, para kazanıyosun, sözün geçer, bu şekilde sadece kendini yıprattığınla kalıysun...
Sağolasın canım sende dikkat eta.s.
Afiyet olsun canımcokacimcoook
Canım ya çok haklısın walla benim eşimde aynen böyle sen annesin deyip çıkıyo işin içinden bide herşeyi eksiksiz istiyo ne düşüncesizler ya bebek olmadan böyle değildi bu adam
Burcuu benim yarama bastın ya hergün bizde bu konular yüzüne atışıyoduk şimdi hiç umursamıyom ne derse desin ay ama tabi içden çok üzülüyom
Ah keşke gurbette olmasaydım yavruma annem bakardı bende çalışrdım off:çok üzgünüm:
Canım gözün aydın kolaylıkla çıkarır inş.Azı diş kabarmış ha maşakannehir
burcu aynı durumdayız arkadaşım. çalışırken daha çok saygı görüyordum eşimden. yardımcı da oluyordu. ama şimdi nasılsa evdesin vaktin bol herşeyi yapabilirsin diyor. oysa ben çalışırken daha düzenliydim her işimi yetiştirebiliyordum.çocukla gün yetmiyor. yemek yapsam temizlik kalıyor temizlik yapsam yemek yetişmiyor.koşturmaktan canım çıkıyor yine de yaranamıyorum. ben de çok bunaldım. valla kızım 3 yaşına girince ben de kreşe verip tekrar çalışmaya başlıycam. başka çocuk da düşünmüyoruz zaten.
bende çalışırken değerliydim hem daha sosyal ve ekonomik olarak ona çok yakındım
eğer çocuk sahibi olmasaydım onunla aynı parayı alacaktım şimdi konumumda iyi olacaktı
şimdi ise ben gece kalk desem erken yattım burnumdan getirmeye çalışıyorsun diyo
yani bütüngün çocuklar ev işi yapmış olmam gece kalkamam için sebep değil....
bu sabah çocuk kucağımda çığlık çılığa ağlıyor bana diyorki masus çocuğumu dinletiyorsun
ben bu kadar basit birimiyim ...yada çocuğumu böyle şeylere alet edecek birimiyim ben yaa
beni tanımamış....
şimdi otursun boş evde hazırlanıyorum gideceğim isterse gelir peşimden
istemezse oturur evinde
kızlar merhaba nasılsınız? ben anca ofise geldim.birsencim ya üzüldüm eşinle tartışmanıza. bozon06 hülya birsen hatis nurten merhabalar...
evet kızlar çalışan kadın olmak zor herşey sana bakıyor ekonomik özgürlğün olması güzel bir yana.banucum sana katılıyorum sabır en önemli etken ben artık eşimle olsun başkalarıyla olsun hiçbirşeyi takmıyorum üzülen biz oluyoruz karşıdakinin keyfi yerinde oluyor.
şükür ömerin dişide görüldü ama azı dişleride kabarmış bu dönemde böle bişey olabiirmii
Sağolasın canım sende dikkat eta.s.
Afiyet olsun canımcokacimcoook
Canım ya çok haklısın walla benim eşimde aynen böyle sen annesin deyip çıkıyo işin içinden bide herşeyi eksiksiz istiyo ne düşüncesizler ya bebek olmadan böyle değildi bu adam
Burcuu benim yarama bastın ya hergün bizde bu konular yüzüne atışıyoduk şimdi hiç umursamıyom ne derse desin ay ama tabi içden çok üzülüyom
Ah keşke gurbette olmasaydım yavruma annem bakardı bende çalışrdım off:çok üzgünüm:
Canım gözün aydın kolaylıkla çıkarır inş.Azı diş kabarmış ha maşakannehir
burcu aynı durumdayız arkadaşım. çalışırken daha çok saygı görüyordum eşimden. yardımcı da oluyordu. ama şimdi nasılsa evdesin vaktin bol herşeyi yapabilirsin diyor. oysa ben çalışırken daha düzenliydim her işimi yetiştirebiliyordum.çocukla gün yetmiyor. yemek yapsam temizlik kalıyor temizlik yapsam yemek yetişmiyor.koşturmaktan canım çıkıyor yine de yaranamıyorum. ben de çok bunaldım. valla kızım 3 yaşına girince ben de kreşe verip tekrar çalışmaya başlıycam. başka çocuk da düşünmüyoruz zaten.
burcu tatlım kendimi bildim bileli çalışıyorum o kadar alıştım ki yoğun tempoya iş ev kızlar eş temizlik yemek misafir derken inan hiç zamanım kalmıyor kendime çalışmadanda yapamam alıştım çünkü kendi ayaklarımın üzerinde durmaya seni çok iyi anlıyorum tatlım eşim Allahtan yardımcı oluyor kağan biraz büyüyünce çalışman senin için iyi olur
ya kızlar bu mayıs bebekleri telepati kuruyorlar aralarında. artık eminim buna :))
benim sabaha kadar deliksiz uyuyan kuzum iki gecedir saat başı çığlık çığlığa uyanıyor. sizinkiler diş çıkarıyor diyorsunuz ama benimki iki ay önce çıkardı dişlerini. acaba şimdi de üstler mi geliyor? haftaya doktor kontrolümüz var eğer böyle devam ederse daha erken götürcem. alışkın değilim gece uyanmalara sersem gibi oldum. gündüz de kucaktan inmek istemiyor. şimdi uyudu da öyle yazabiliyorum.
bende çalışırken değerliydim hem daha sosyal ve ekonomik olarak ona çok yakındım
eğer çocuk sahibi olmasaydım onunla aynı parayı alacaktım şimdi konumumda iyi olacaktı
şimdi ise ben gece kalk desem erken yattım burnumdan getirmeye çalışıyorsun diyo
yani bütüngün çocuklar ev işi yapmış olmam gece kalkamam için sebep değil....
bu sabah çocuk kucağımda çığlık çılığa ağlıyor bana diyorki masus çocuğumu dinletiyorsun
ben bu kadar basit birimiyim ...yada çocuğumu böyle şeylere alet edecek birimiyim ben yaa
beni tanımamış....
şimdi otursun boş evde hazırlanıyorum gideceğim isterse gelir peşimden
istemezse oturur evinde
anlaşılan hepimizin derdi aynı canım. ama senin bunalınca gidecek anne evin var yakında. benim ailem çoook uzakta. ha deyince gidemiyorum. bunaldığımla kalıyorum senağlama
aysun4141, ilgin0707, mutahhara, spapatya
merhaba kızlar. iyi misiniz kuzucuklarınız nasıl?
bugün ağlama duvarı gibi oldu forum. ama napiyim dertliyim işte buraya yazıp rahatlıyorum biraz.
ceylinim iyiyiz canım sağol sende ne var ne yok nasılsın
birsencim haklısın çalışırken belli bir statün oluyor kendini daha güçlü hissediyorsun eşimin arkadaşı var eşi evde çalışmıyor iki çocuğu var ne iş yapıyor ne yemek ne temizlik hiçbirşey ama eşi etrafında dört dönüyor evin işini bile adam yapıyor düşün yani kadında güzellikte yok ama şans var tatlım
kızlar merhaba nasılsınız? ben anca ofise geldim.birsencim ya üzüldüm eşinle tartışmanıza. bozon06 hülya birsen hatis nurten merhabalar...
evet kızlar çalışan kadın olmak zor herşey sana bakıyor ekonomik özgürlğün olması güzel bir yana.banucum sana katılıyorum sabır en önemli etken ben artık eşimle olsun başkalarıyla olsun hiçbirşeyi takmıyorum üzülen biz oluyoruz karşıdakinin keyfi yerinde oluyor.
cnm bi bak istersen
Cnm aynı durumda olan herkesin derdi aynı aslında, önemli olan iyi düşünüp doğru karar vermek diye düşünüyrum, yoksa sinirle kalkıp zararla oturma ihtimali çok yüksek,atışmak tartışmak nereye kadar, huzur çin evleniyo insan mutluluğunu perçinlemek için dünyaya çocuk getiriyo, hayat böyle sıkıntılarla geçirilemeyecek kadar kısa...
haklısın cnm, ya aslında esas oyalayan çocuk, yemesi içmesi hazırlaması giydirmesi oynatması uyutması herşeyi zaman alıyo, eski halimizle kıyaslanmaz bile , düzen olayı ztn mümkün değil inan akşam 4e kadar ağzıma lokma sürmediğim oluyo ama kağan o zamana kadar birsürü şey yemiş oluyo,düzen sadece kağan için geçerl yani
öyle cnm, evde olsanda tempon aynı olacak en azından işte insanın kafası dağılır diye düşünüyorum ben,eşine karşı elinde çalışmak gibi bi kozun olur ne güzel, tek problem çocuktan ayrı olmak bence, ailem yakında otursaydı hemen kağanı ona bırakıp işe başlardım ama uzak, burda başka kimseye güvenip emanet edemem oğlumu, mecbur kreşe başlayana kadar evdeyim
kağanda bazen gece uyanıveriyo hemde nasıl, gözlr faltası gibi açık konşıuyo kendi kendne, bazende bağırarak uyanıyo, o durumda nazar fln okuyrum ben, elimden başka bişi gelmiyo,besliyorum sallıyorum baya uğrasınca uyuyo, tabi bu oldukça vakit alıyo
birsencim bi ark.demişti evlenmeden önce, gün gelecek ben bununlamı evlendim diceksin işte o zaman sakın panik olma, insanın kötü yönleri hep evlendikten sonra çıkıyo diye, gülmüştüm, neyse günler geçti haklıymış dediğim kaç sefer oldu hatırlamıyorum bile, bu olay herkes için geçerli, evlenmeden önce hep güzel yönlerini görüysun evlendikten sonra kötü yönleride çıkıyo, yinede bazen şükrediyorum, içkisi yok sigarası kumarı yok, düzenli işe gidip evin geçimini sağlıyo diye, kalanlarıda zamanla oturacak diye umuyorum
cnm anneye gitmek çözüm değilki... boşanılacaksa evet çözüm, ama bşanılmayacaksa sadece ilişkiyi yıpratır gibi geliyo, annende sığıntı olursun ama evinde evinin hanımı olursun... ne oursa olsun kalıp savaş vermeye değer
hepimiz öyleyiz cnm paylaşınca, aklındakini yazınca rahatlıyo insan, bizi sadece biz anlarız çocuksuz ve bekar biri asla bu durumu algılayamaz
şans diyorum banucum, bizimde var bi ark., kız çalışıyodu ama evini mok götürüyo, temizlemez yemek bilmez, şimdi işten çıktı yine aynı ne temizlik ne yemek varsa yoksa gezme tozma, ama eşi el üstünde tutuyo, sans yani....
biz çıkarken benim eşimde öyleydi, el üstünde tutardı beni, hatta biz evlenicez eğer ailem karşı çıkarsa onlarla görüşmem yinede evleniriz diyodu, güzel sözler, çiçekler vs... artık yok, evlenince böyle oluyo demekki
canım eskisi gibi olmasını bekleme bitanem evlendilermi odunlaşıyor bunlarkaydirigubbakcemile3
hayırlı olsun birsencim...
allahım bende evde olsam diye çıldırırken evdeki anneler çıldırmış. bende keşke çocuğuma kendim baksam diye ölüyorum ama normalde haklısınız kızlar mesela akşamları gidiyorum eve çoğu zaman yemek yok eşim hiç sesini çıkartmıyor ne bulsa yiyor çamaşır seriyor evi süpürüyor yada çocuğa bakıyor yeri geliyor gece nöbetleşe kalıyoruz...
ama ya evde olunca bilmiyorumda ben geçen haftalarda evdeydimya izindeyken yemeğimi filan rahatça yapıyordum arada evi süpürüyordum gece berke durmazsa bile aman eşim sabah işe gidecek diye hemen kalkıyordum ..biraz sizin eşleriniz mi katı acaba size karşı anlayamadım????? :uhm: :uhm: :uhm:
hoşgeldin tülaycımmm iyisin umarım?
burcu tatlım evlilik ilişkiyi monotonlaştırıyor bu bir gerçek hangimizin kocası duygusal düşünceliki erkekler değer verdiklerini belli edemiyorlar çocukta olunca herşey sıradanlaşıyor araya biraz mesafa giriyor anne kendini çocuğuna adıyor falan filan ben artık hiç takmıyorum duygusallık ikinci planda yedi yılımız bitiyor ilk zamanlar bende öyleydim neden böyle diye kendimi çok üzüyordum ama artık hiç takmıyorum ilgilensede olur ilgilenmesede kendime bakıyorum işim var çocuklarımlada ilgileniyorum yeterince bundan daha güzel ne olabilir ki evde bunalıyor insan tatlım inşallah kalbine göre olur herşey
BURCU CANIM MERHABA...ya canım zaten sevgiliyken herşey tozpembe çünkü farklı evleri paylaşıyorsun.ama evlenince herşey değişiyor ben ama hala neden böyle olduğunu zömiş değilim.çevremdeki birçok insan aynı tezi savunuyor.hatta yeni evlenen bir arkadaşım var evlenmeden önce değişmez benim nişanlım herşey daha güzel olcak bana öyle söylüyor demişti.bende umarım ama hiçde öyle değil demiştim.bana 1 hafta sonra ne kadar haklıymışssın 360 derece döndü şuan bana sadece hizmetçi muamlesei yapıyor dedi(( ayy ne çok yazmışımya :)))))))))))))
[
canım eskisi gibi olmasını bekleme bitanem evlendilermi odunlaşıyor bunlarkaydirigubbakcemile3
öyle cnm aynen öyle
banucummmm aynen katılıyorum sana.. valla dediğin gibi ben anca kızıma ve eve yetiyorum artık duygusallık kenarda bekliyor:)))))))))))
burcum haklısın canım ama işte istediğimiz gibi olmuyor bazen herşey işten gelince benim eşimde yemek yer tv seyreder ben konuşursam sohbet ederiz ben alıştım artık tatlım sen maçını izle diyorum kendi işlerime bakıyorum kızlarıma ilgileniyorum eskisi gibi olmuyor malesef hiçbirşey tatlım
aynen tatlım yaa nişanlılık yada flört dönemlerindeki gibi olmuyor bende çözemedim bu durumu laelaelaelaelae kaydirigubbakcemile5
dimi ama, hep aynı sürecek gibi geliyo, bi evleniyosun bi bakmışın karsındaki aynı insan değil gerçek yüzüyle tanışıveriyosun, gitmek olmaz, kalıp mücadele ediyoruz ve yoruluyoruz...
kağan napıyor annesi yakışıklı paşam:))))) çok şanslıyız ki bebişlerimiz sağlıklı
aynen tatlım ya mücadele ile geçiyor ömrümüz bana evlenmeden önce patronum iyi düşündün mü bak 40-50 yıl bir adam çekilmez acele etme demiştibende önemsememiştim gerçektende öyleymiş önümüzde ki yıllar CADIARZU hep mücadeleyle mi geçecek yoksa burcucum ne dersin CADIARZU
hee çıldırdık, cnm olay çocuğuna kendin bakma olayı değil,eşin tarafından sevgi görmek saygı görmek, mutlu olmak , adam yerine konmak , ortak sorunları olanlarla dertleşmek olayı, insan tabiki kendi çocuguna kendi bakmak istiyor o ayrı mevzu, ama herşeyden önce evlendiğin insanın tavrı önemli bu hususta, çalışmak terapi gibi insana, evet eğer benim eski işim gibi sabah 6da çıkıp gece 11de eve geliyosan çalışmak zor evet, ama sabah 9da gidip akşam 5buçukta döneceğim bi işe gidip geliyo olsaydım şu halimden çok daha az yorulacaktım eminim, ve yaptığım iş görülecekti, hiç bi işe yarmıyo muamelesi olmayacaktı, işler paylaşılacaktı, kaç gündür bi çözüm arıyorum bulamıyorum, keşke annemler yakında otursalardıda gözüm arkada kalmadan çocuğumu emanet edebileceğim birileri olsaydıda hemen bi işe girebilseydim, şu anda herşeyden çok buna ihityacım var,
İyi eşim çk yardımcı hiç bi problemimiz yok , evde durduğum zamanlardada her işimi rahatça yetiştirebiliyorum diyosun, Allah mutluluğunuzu daim etsin herkesede böyle mutluluk nasip etsin o zaman, benim sözüm benim gibi düşünenler için bi nevi dertleşmek herşey yolunda ise ne mutlu sana
aynen tatlım ya mücadele ile geçiyor ömrümüz bana evlenmeden önce patronum iyi düşündün mü bak 40-50 yıl bir adam çekilmez acele etme demiştibende önemsememiştim gerçektende öyleymiş önümüzde ki yıllar CADIARZU hep mücadeleyle mi geçecek yoksa burcucum ne dersin CADIARZU