2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

merhaba kızlar
nasılsınız bizler iyiyiz çok şükür dün doktora gittik herşey yolundaymış kalp pıtpıtlarınıda duydum nasıl mutlu oldum anlatamam işallah sağlıklıca kucağıma almayı allah nasip eder
Ada da gayet iyi hala geceleri altımızı bağlıyoruz ama gündüzleri freeyiz istemiyorda bağlanmasını

Uzun zamandır bende kısa kısa okuyup geçiyordum :KK43: sanırım face burayı ihmal etmemizi sağladı ...

Öncelikle Damlacığım seni gönülden tebrik ederim , inşallah sağ salım kucağına alırsın kuzunu ...
şimdilik gündem bezi bırakma gibi görünüyor , çoğunluk bırakmış sanırım ama biz hala bezliyiz . Bu kış böyle geçer gibi , günlük en az 4 defa kaka yapan ve konuşmayan bir çocuğa bezi bıraktırmak zor olacağından ben askıya aldım bu işi.

Faceden takip eden biliyordur Efe ateşli havale geçirdi. Sadece 38.5 ile hemde , ateşten başka belirti yok, tüm tahliller temiz bu yüzden biraz tedirgin olduk. Doktor EEG çektirmemizi istedi. Benim izin yok geçen hafta gittiğimde doluluktan randevu vermediler , bekliyoruz ...

Bu arada Efe'yi çok kaka yaptığı için sindirim sorunu varmı diye çocuk gastroloji ve beslenme uzm. muayene oldu. Kakada sorun yok , çölyak testimiz henüz çıkmadı . Yalnız demir eksikliği anemisi çıktı , zaten hiç demiri yükseltemiyorduk bildiğim birşeydi yani. Ferromixsin diye bir toz kullanacağız 2 ay bakalım yükselecekmi. Bu arada Efe 12 kilo ve 91 cm . Şimdilik tek sorun EEG çekimimiz inşallah iyi çıkar , çektirilirken yanında olmak istiyorum kuzumun inş. izin alabilirim ... Bayram sonrası herkes işini hallediyor ve tekrardan Efe yanıma gelecek :) biraz annem sonra kayınvalidem kalacak .

ne çok yazmışım , ama buraya yazmak beni rahatlatıyor ...

tüm kuzuları ve annelerini öpüyorum :)

günaydın kızlar nasılsınız kuzucuklar nasıl
muhteremcim çok geçmiş olsun okuduğumda çok üzüldüm face olmadığı için birçok olaydan habersizim umarım diğer testlerde temiz çıkar ve bir daha böyle birşey yaşamazsınız
buketim büyük ihtimalle ctesi gece yola çıkıcaz önce izmir sonra didime gelicez sanırım salı gb didimde oluruz gelince seni gene ararım

merhaba kızlar nasılsınız işlerden pek fırsat bulup giremiyorum girsemde okuyup çıkıyorum
damlacığım canım çok sevindim inşllah sağlıkla kucağına alırsın meleğini
bizde batuşa tavşan ve balık aldık hayvan sevgisini aşılayalım diye seviyodu gerçi ama evde olması daha farklı olur diye ben bi tavşan hastası olduğum için tercihim tavşan oldu adını concon koyduk batuhan gidiyo besliyo onu seviyorda bakalım nasıl olursa kışın ayrılmak zorunda kalacağız galiba
bende eylül 7de bodruma gidiyorum inşallah kimse yokmu oralarda
muhteremciğim geçmiş olsun canım facede tam anlamıyla giremiyorum işlerden biçok şeyi kaçırıyorum inşallah sonuçları iyi çıkar efeninn

slmmm kızlar bende taşındım evi değiştirdik yeni girebildim çok yorulmuşum toparlan temizlik yap yerleştir bide buğrahanla :))) muhterem çok geçmiş olsun inşallah sonuçlar ii çıkar... buğrahanda 12 kg 89 cm:))).... damlacım çok sevindim minnacık kalp insanı nasıl mutlu ediyo rabbim sağlıkla kavuştursun sizi.... hepinizi öpüyoruz ii geceler...

günaydın kızlar
nasılsınız kuzucuklarım nasıl bizler iyiyiz
esmacım ve huriyecim çok teşekkür ederim umarım sağlıklıca kucağıma alırım şuanlık bi sıkıntı yok çok şükür
ben Adanın boyunu ve kilosunu yazmaya korkar oldum artık 22-23 kiloya, yaklaşık 110cm boyumuzda ne etcem ben bu kızı böyle bilmiyorum neyseki sağlığı yerinde

slmm kızlarr
primanın yarışmasına katıldık
bizi desteklerseniz seviniriz :))
Prima Yıldızını Arıyor
sitesine girip ''medaa'' diye aratırıp oylarınızı verebilirsiniz :))

inanamıyorum adaya reyyan 12kilo oldu diye seviniyorum boyuda 92cm ama ada sanki bizimkilerden 2yaş büyük gibi maşallah..

mart 2009 :) ne çabuk geçmiş 2,5 yıl...
okuyabildiğim kadarıyla gebelik sürecinden beri yazışıyorsunuz..değişik..hiç aklıma gelmemişti bu şekilde iletişim kurmak aynı yolda aynı zamanda yürüyüpte tanımadığım insanlarla ulaşmaya çalışmak..

belki buradan sonra yakalarım vakit bulursam..

sizin ufaklıklar ne alemdeler bilemiyorum ancak benim 03/09 um oldukça hassas bir bebek...geçen hafta ilk defa onu odasında yalnız ve sessizce gözyaşları akıtırken buldum..yemeğini yemediği için onunla oynamayacağımı söylemiştim sadece bu :) sessizce, genel yapısına ve tavrına uymayan bir şekilde yanımdan ayrılıp gitmişti..kafasına takacağı bile aklıma gelmemişti ama bi süre sesi soluğu çıkmayınca odasına gidip baktım ve onu o halde buldum...:) canım benim..güleyimmi ağlayayımmı...ilk derin hislenmesi oldu sanırım :) bu güne kadar duygulanmak demek ne demek bilmiyordu :) ağlamak, kızmak, inatlaşmak hepsi vardı ama duygulanmak....

sizin 03/09 ların iç dünyaları ne alemde? özellikle çalışan annelerinki??

hepinize iyi yolculuklar yoldaşlar :):nazar:

arkadaşlar , özellikle oğlu olan kızlar :)
bayramlık ne aldınız siz bu sıpalara ya , ben Adana'da her mağazaya baktım , h,ç güzel birşey bulamadım . Her biri evdekinin bir değişiği, yani ben kafayı yedim bu akşam . Yarın da bakarım belki ama tüm mağazalara fiyatı bile kafaya takmadan baktım cıkkkk bulamadım . Tişört , şort, gömlek. başka yok şöyle değişik bişeyler. Hal böyle olunca alasım gelmedi, evden giydirirm diye düşündüm. Bazı mağazalar Adana'nın kavurucu sıcağına inat yeni sezon diye kışık bile koymuş :)
Biz yarın sabah Efe^ye EEG çektireceğiz, Efe nin uyuması lazım çekilirken bu sebepten Efe hala uyanık ve cin gibi :) demek hergün zorlanmasa duracak bu saatlere kadar. Yarın inşallah ayırlısıyla çektirir kurtuluruz bu işten :KK43: Neyse size iyi geceler , değişik bayramlık bulan bana acilen haber ederse çok makbule gececek :))))))

muhteremciğim hayırlısıyla sorunsuz atlatırsınız inşallah güzel sonuçlarla dönersiniz güzel haberler verirsin bizlere
kıyafet konusuna gelince dediğin gibi evdeki olanların aynısı ama farklı rengini aldım ailecek lacivert ağırlığı verdim bayramlıklara :))) batuyuda uydurdum bu çalışmaya göleğini babasınınkinin aynısından bulsam iyi olacakdı ama olamadı:KK70: erkek çocuğu ne giyecek yaaa sınırlı işde hele hele yaz günü

biz dün EEG çekimini gerçekleştirdik , ömrümden ömür gitti . Bir kere daha sağlık sistemimize küfürleri savurdum . Koskoca Adana'da çocuk nöroloji Dr. zor buldum ,bulduklarımda 22 Ekimden sonraya randevu verdiler. EEG çekimi zor bir işlemdi , bir kere tamamen uyuması lazım , uyutuyorum Efe yi tam kafasına kablolar takılacak , uyanıyor. Birde hani Efe konuşmuyordu ya ilk defa düzgün birşekilde anneeeee diye uykusundan uyandırılıyor diye bana sarıldı. Tabii ben tam bir duygu seli, çocuğun ağzından bilinçli çıkan ilk anne kelimesine mi ağlayayım yoksa kafasındaki kablolaramı ?
Sonuç mu ? tam bir fiyasko ilk yaptırdığım EEG raporunda patolojik bulgulara rastlanmıştır yazıyordu. Ben ropuru okuduğumda kafamdan kaynar sular döküldü. Birde bu raporla bize bilgi verecek çocuk nöroloji bulamadım , bulduklarımda tenezül edip hasta arasında bile bakmadılar. Ne mi yaptım , kucağımda Efe sabah 11 den akşam 6 ya kadar 4 hastanede nörologların kapısında bekledim, tabiii randevum yok diye hast. kabul etmiyor. Acil durum diyorum yok yine konuşmadılar. Ünv. bir asistan buldum sağolsun o yardımcı ooldu , tekrra EEG çektirmemi istedi, bir Prof. varmış akşam 6 da onu buldum . Özel muayenesi varmış sadece ( aslında öncden ünv. prof. özel muayene yapıyodu hemde 125 liraya , ama bu hast. tam gün yasası denen saçmalıktan dolayı , artık kaldırıldı.. Ne güzel eğer asistanlarla çözemediysen baktırıyordun hocaya, ben başka hast. paramla bile muayane olamadım . Tam bir fiyaskoydu) Neyse Prof. Dr. Şakir Altnbsşsk hocaya gittik, bizimle çok iyi ilgilendi , zaten Efe sabahtan beri yorgun kuzum , uyuttuk tekrar EEG çekti . eski rapora göre Efe EPİLEPSi ydi. ama artık değil , içimi rahattlatı sadece ateşi çıktığında sürekli kontrol edeceğiz ve 1 yıl coumulex diye bir şurup kullanacağız . Epilepsi filan değil, yalnız ateşe duyarlılığı var önümüz kış ateşlenebilir , ateşli havaleler geçirebilir , bu havalelerde ciddi hasarlara yol açmaması için bu şurubu kullanacağız dedi. İçimi aydınlattı , rahattladım derin bir ohhh çektim . Efe de öyle akıllı davrandıki muayene olurken ben bile şaşırdım . Oruç oruç dolu küfür bastım bana ilk raporu verenlere , yani aslında ilk çekim de doğru ama yorumlama biçimi yanlış, sen raporun altına patolojik durum var yazarsan tabiiii ki okuyan basit bir çocuk dr. Epilepsi der. İşte böyle arkadaşlar Face yazamadım çünkü askerde olan babamıza herşey yolnunda diyebildim :KK43:( aslında yolunda ama yinede ilaç kulllanmamız filan üzücü şeyler. ben sağlıkçıydım bu işten az yara alarak kurtuldum , Allah birşeyden anlamayan anne babalara yardım etsin , Dr. güvenip çocuğum epilepsi diyip epilepsi ilaçları kullandırabilridim. neyse ne çok yazmışım yine , herkese hayırlı kandiller Allah günahlarımızı afffetsin ...

bu arada bayramlık işi hala bekliyor evet esmacığım kızımız olsa neler giydirirdik kimbilir oğlanlar hep aynı :)))

bu arada bayramlık işi hala bekliyor evet esmacığım kızımız olsa neler giydirirdik kimbilir oğlanlar hep aynı :)))

ay canım benim ya bilgisayarım arızalıydı sana cvp yazamadım ama hep dua ettim şu mübarek günler yüzüsuyu hürmetine sonuçlarınız temiz çıksın diye şimdi okuyunca sevindim hemde çoook ama sana bişey soracam hani ben sağlıkçıydım analadım havale geçirdiğini falan deöişsin ya bizede anlatırmısın belirtileri nasıldı allah yaşatmasın ama konu hakkındada bilgili olmuş oluruz.rabbim saana da bi daha yaşatmasın.:nazar:

muhterem çokkkk geçmiş olsun çok üzücü bir durum ilk sonuca göre değerlendirip ilaç tedavisi yapılsa allah korusun sonucunu düşünmek bile kötü.... böyle kimbilir kaç hasta kaç çocuk yok yere harcanıyor.... bu arada hepinize hayırlı kandiller arkadaşlar... dualarımız kabul günahlarımız bağışlansın inşallah...

ay canım benim ya bilgisayarım arızalıydı sana cvp yazamadım ama hep dua ettim şu mübarek günler yüzüsuyu hürmetine sonuçlarınız temiz çıksın diye şimdi okuyunca sevindim hemde çoook ama sana bişey soracam hani ben sağlıkçıydım analadım havale geçirdiğini falan deöişsin ya bizede anlatırmısın belirtileri nasıldı allah yaşatmasın ama konu hakkındada bilgili olmuş oluruz.rabbim saana da bi daha yaşatmasın.:nazar:

Dualarınız için teşekkür ederim arkadaşlar, belirti filan yok , eğer ateşli havalelere yatkınlığı varda herhangi bir hastalıkta ateşlennince havale geçirebilirler, ve bu havalaller beyinde kalıcı hasarlara yol açabilir. Yapmanız gereken tek şey sakin olmak, havale geçirirken tabiii bu biraz zor kameraya çekmek , sonrasında hocaya göstermek için çok iyi olacak. Her havale epilepsi olacak diye birşey yok ama havale geçiren çocuklarada özel ilgi göstemek lazım , 40 derece ile havale geçirmeyen bir çocuk olabilirken 37.5 ile de geçiren çocuklar olabiliyormuş. Bende bunları tam olarak yeni hocadan öğrendim. Biz sadece ilacı ateşli havalaeye yatkınlığı var diye kullanacağız yani epilepsi değil çok şükür.

muhterem çokkkk geçmiş olsun çok üzücü bir durum ilk sonuca göre değerlendirip ilaç tedavisi yapılsa allah korusun sonucunu düşünmek bile kötü.... böyle kimbilir kaç hasta kaç çocuk yok yere harcanıyor.... bu arada hepinize hayırlı kandiller arkadaşlar... dualarımız kabul günahlarımız bağışlansın inşallah...

teşekkürler canım , allah kimsenin çocuğuna dermansız dertler vermesin ...
canım ilk tedavide hemen hemen aynı ama tanı yanlış , yani ben 5 saat kucağımda Efe'yi epilepsi hastasıı diye taşırken içim parçalandı, en kötüsü ise bu yaşadıklarımın hepsini tek başıma göğüslememdi :KK43:( neyseki herşey bitti 1 yıl şuubu kullanalım bakalım ne olacak ?

merhaba kızlar
muhteremciğim canım geçmiş olsun çok zor bi gün geçirmişin neyseki korktuğun gibi olmamış daha dikkatli olmann gerekiyor sadece kullanın ilacınızı inşallah 1 sene bil kullanmanıza gerek kalmaz herşey yolunda gider yalnız olmakda çok yaralamışdır seni ama allahdan babanız yanınızda olmasa bile sizinle hem sayılı gün çabuk geçer canım rabbim sağlıkla kavuştursun sizi efeyede sağlık versin annesi
kızlar hepinizin bayramını şimdiden kutluyorum sizleri kocaman öpüyorum
bu arada benim sıpam hasta yaz günü 2.gribi ve dün kulağm ağrıyo diye çok ağladı allahdan geçti dedi bugüne daha iymiş ben çalışıyorum hemde tam gün oooffff offff

esmacım öncelikle çok geçmiş olsun.. biraz daha iyidir inşallah batuş... buğrahanında 3 haftadır burun akıntısı var nerdeyse öksürüğüde vardı aşırı derecede çok şükür o geçti.. bayramın 1. gün gece hafif ateşlendi doktora götürdük hafif boğazı kızarmış önemli bişey yok dedi...
slm kızlar nasılsınız, bayram nasıl geçti ?? buğrahan bayramda 3-4 kişiden bayram harçlığını aldı sonra istemedi yetti herhalde verenlere benim var dedi :)))) dayısıda para veriyordu istemedi yine dayısıda belki ilgisini çeker die bozuk para verdi onu hemen kaptı.. bozuk para hastası babası işe giderken baba 1 lira diyo ve 0,25 kuruş falan olursa almıyo kızıyo küçük ya illa 0,50 yada 1 lira olacak :)))
3 sene önce bu zamanlar hamileliğimizi yeni öğrenmiştik ve şimdi bebişlerimizle 3. ramazan bayramımızı geçirdik ne tuhaf hayat... rabbim acılarını göstermesin.....

Son düzenleme:
uzun bir aradan sonra merhaba..fırsatım olmuyordu bakmaya ama ...artık bakarım inşallah arada..muhterem çok geçmiş olsun canım..az önce blogda okudum tesadüfen sonrada burda detaylı okuyabildim...canım sıkılmıştı ama şimdi burdan okuyunca rahatladım.allah korusun iyi çok şükür..çok öptüm senide efeyide....kızlar sizlerde iyisinizdir umarım..sizleride öpüyorum..

X