2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

buketim hoşgeldin canım
valla bendede durumlar aynı hala sabah ıslak kalkıyor ama gece çok süt içiyor kakasını ya yaparken yada yaptıktan sonra söylüyor mutlaka uykusunda bile yapsa (ki çok nadir ) uyanıyor anne kaka yaptım diyor
hatta geçen gün babasına baka baka ben kaka yapıyorum dedi biyandan ıkındı bi yandan güldü eşimde şu sıpaya bak ya hem s...yo hemde gülüyor resmen senin paranın içine ediyom ben diyor bu kız dedi koptuk ama o anda
lazımlık hiç mi hiç düşünmüyorum çünkü ordan bide tuvalete alıştırmak var direk aparat aldım onunla başlaacağım hatta dediğim gb canı isterse ona oturup yapıyor

hoşgeldin Buketcim... Buğrahanda hala bezi ıslak kalkanlardan:)))))))) maşallah batuşuma akıllı kuzusu annesinin... esmacım gerçekten rabbim nazarlardan korusun... Damlacım o aparatlar rahat oluyormuş nasıl kullanışı?? çoktan beri yazan olmuyordu ohh bee yine konuşur olduk:KK16:

Son düzenleme:
günaydın kızlar
bizler iyiyiz çok şükür bi yaramazlık yok sizler nasılsınız
esmacım hakikaten maşallah batuşuma ne kadar güzel valla siz yarı yarıya bezden kurtulmuşsunuz darısı bizim başımıza işallah
huriyecim direk klozetin üstüne koyuyorsun tam onlar için düzenlenmiş bişey benimkinin yanlarında tutma yeri var ordan kendisi tutuyor yalnız alacaksan şuna dikkat et ben bi 6 tlye aldım direk içine göçüyor klozet büyük geldi ona o daha bi korku yaratıyor ona dikkat et ucuz diye alma sakın canım
burada kız çocuğu olanlar için özellikle tuvaletini yaparken muhakkak klozetin altına ayakları için destek konmalıymış ayaklar havada sallanmamalıymış sallandığı taktirde idrar yolu enfeksiyonuna yol açıyormuş ben Ada için ayaklarının altına tabure koyuyorum ellerini yıkarkende önlüğünü giydiriyorum tabureyi koyuyorum kendisi yıkıyor bitincede suyu kapatıp annecim bitti diye yanıma geliyor sıpam

kızlar bide Ada sürekli bana defile yapıyor akşam eve gidiyorum kendisi gidiyor odasına dolabından onu çıkartıp öbürünü giyiyor annecim nasıl olmuş güzel mi diye yanıma geliyor bu defile olayları sizdede var mı

günaydın kızlar damlacığım adaya maşallah batuya su aç saatlerce ayrılmaz başından her yerini ıslatana kadar kandırarak içeri alıyorum el yıkadıkdan sonra geçen gün hamam tasını almış babaannesinin odasındaki çiçekleri sulamış kaygana her yer su olmuş tasmış çiçeklerin altından diyo suladım babaanne diyomuş:KK70:
valla çok fena bunlar çokkkkk

slm kızlar buğrahanda suyla oynamaya bayılıyo bizi uyutup gidiyo açıyo suyu :KK9: bi bakıyoruz sırılsıklam olmuş... bi ara tuvaleti açıp ordaki suyu oynuyodu klozete bişeyler atıp sifonu çekiyodu :S:S:S çok şükür onu unuttu

slm kızlar ben geldim:21: nasılsınız bakalım biz iyiyiz cok sukur. Daha tuvalet egitimine başlamadık. Hergun yeni kelimeler söylüyo kızım ama daha cumle kurmuyor. Kendince biseyler söylüyor sarkı falan mırıldanıp dansediyor. Tepelere cıkmak hala zevklerimizin ilk basında. Evcilik oynamaya basladık. Haftada 3 gun spora gidiyoruz. Spor merkezinin kreşi var kızımda orda oyalanıyor. Anaokulu ogretmenleri var onlar ilgileniyor. 1 saat ancak dayanıyo kızım. Hemen adım anons ediliyo krese gidiyorum kızım ayakkabılarını eline almıs kapıda beni bekliyo :KK1::KK1: tam bir dolmus hastası dolmusa otobuse binmeye bayılıyor. Surekli bana bıseyler gosterip annee annee diye kolumu bacagımı sıkıyo:KK76: ne oldugunu soyluyorum tabi tekrar tekrar soruyor. Oyuncak yada esyalarını kesinlikle paylasmıyor. Inadımızda hat safhada:KK14: babası uzerine bisey giyerken hayiır diye bagırıyor ve gidip babasına giymek icin kıyafet seciyo. Ee eli mahkum babamızda kızımın sectiklerini giyıyo:KK52:

Son düzenleme:
valla kızlar benim sıpada öyleydi ama önlükle hemen hemen işi çözdüm çok ıslanmıyor önlükte su geçirmiyor zaten ona unnadodan önlük aldım çokta memnun kaldım

hoşgeldin fatmacım maşallah Eylül'e
eee büyüyorlar artık zamanla paylaşımıda öğrenir Ada da paylaşım var ama yeterki karşısındaki hırcın olmasın
konuşmasıda baya ilerlemiş anladığım kadarıyla yavaş yavaş acılır cümlelerede başlar zaten ondan sonra arkası kesilmiyor bıcır bıcır konuşuyorlar

hoşbulduk arkadaşlar
demekki suyla oynama da dönemsel bişey. aynı anda başlamış hepsi baksanıza. bu sıralar ben elimi yıkıycam diye tutturuyor. sandalyeyi koyuyorum üstüne çıkıyor,suyu açıyor ama kolay kolay kapanmıyor :KK35: bazen feryat figan iniyor bazende kendiliğinden kapatıp iniyor,çekmeceden havlusunu alıp silip yerine koyuyor :KK9:
tam bir itiraz dönemi bizdede var. en sık kullandığı kelime :istemiyom hıh hep pepenin yüzünden trt çocuk karakteri bayılıyo o karaktere bittiğinde bile gitme diye ağlıyo :KK5:
eve girmek istemiyo anahtar benim kapıyı ben açıcam ben yıkıycam ben silcem herşey herşey muhaliflik şu sıralar ........ inşallah geçici bir dönemdir şu 2 yaş sendromu dönemi :KK59:

hımmmm buketcim dediğin gibi demek ki bunları hepsi 2 yaş çocuklarının tümünde görülüyor... yaa kızlar bazen sinirleniyoruz yoruluyoruz ama bebişlerimizde haklı değil mi artık herşeyin farkındalar merak ediyorlar mesela bardağı attığında kırılacağını biliyor ama elini keseceğini bilmiyor yada pc yere düşürmek onun için çok önemsiz ama kenine zarar gelebilir yada maddi hasar olur bunları düşünemez sadece görebildikleri ilk sonuçlar sonrasını bilemiyorlar ve zevk alarak yapıyorlar haliyle aslında sabırlı olmamız çok çok çok önemli bu dönemde çocuklara kendine güven gelişiyor ... ben bunları söylüyorum ama inanın çok sabırsızım bazen etrafımdaki insanlar çok sabırlısın ben olsam çoktan vurmuştum yada bağırmıştım yada ceza vermiştim diyor ama ben kendimi sabırlı görmüyorum belkide insan evladına kıyamadığından.... fatmacım buğrahanda ecrin eylül gibi tepelerde nerde yaramazlık var orda en tehlikeliyi seviyor bu sıpalar.... buğrahan 11.400 gr bu arada kızlar....

cevaplarınız için çok teşekkür ederim,bende sıcaklar gelince bıraktırmayı düşlünüyorum alışsın diye günde bir kaç keç götürüyorm tuvalete, klozet aparatı aldık ondan günde 2 kere çişini yapıyor 1 kerede kakasını yaptı ona oturmayı seviyor çünkü oturunca ses çıkartıyor hoşuna gidiyor,inşallah hepsi kısa sürede alışırlar...

kızlarrrrrrr şükürler olsun eşimin evrakları gelmiş rabbim herkesin gönlünce versin herşeyi..... çok mutluyum inşallah yarın ev tutmaya gideceğiz eğer ev bulabilirsek cumartesi taşınacağız önümüzdeki haftada adliyeden arayacaklar göreve başlatmak için çok mutluyum şükürler olsun sabrın sonu inşallah selamet olacak....çok şükür.... bir süre giremeyebilirim nete hepinizi öpüyorum....

SLM kızlar nasılsınız
hurüyeciğim gözün aydın canım çok sevindim senin adına hayırlısıyla evinizi tasıyın ve güle güle oturun inşallah
dün akşam markete gideceğiz hadi öğlum dedim ben markete gitmem yaaa çarşıya gidelim diyo bide balkonda içeri alamıyorum sıpamı balkon yapısını kapatıyorum biz gidiyoruz sen burda kal o zaman dedim bende geliyorum dedi geldi üstümüzü giyinirken başladı nereye gidiyoruz diye sormaya ki başta söyledim evden çıktık asansöre bindik hala nereye gidiyoruz diyo ben cvplıyorum ayyyy kafayı yiyecekdim markete gittik bunu arabaya oturttum önümüzdeki insanlara bağırıyo yoldan çekilin diyeee çookk fenalar çoookk evden çıkmadan dondurma istedi markete gittik vazgeçti bebe bisküvisi gördü bundan istiyorum dedi neyse aldık dondurma alalımmı diyorum yok diyo ama sakız sakızdan vazgeçmez sakız aldık bide yetti batuya:KK70:
ben olsam neler alırım neler:KK37: ama diyete başladım haftada 5 günde yürüyüş yapıyorum daha nolsun demi:KK53: ama çok yoruluyorum iş yoğun ev yoğun:KK37:

günaydın kızlar
huriyecim çok sevindim canım hayırlı olsun telaşınızı atlatınca bolbol girersin yeni evinden hayatım
esmacım çok fenalar bunlar yaa ben daha Adaya dondurma almadım hasta olur diye korkuyorum valla havalarında sağı solu belli olmuyor ki
buketcim valla anahtar konusu bizdede var ama ben onu eve girerken ben açıyım diyorum sende kitle kapımızı diyorum onu kabul ediyor artık neyseki pek sorun yaşamıyorum herşeyi ben yapcam diyorlar valla hele yapamazsada ortalığı yıkıyor sinirleniyor nasıl yapamazmış onu yardımda kabul etmiyor sıpa

günaydın kızlar nasılsınız
damlacığım günaydın canım bizimkide asansörü kendi çağıracak sonra kat düğmesine o basacak çok alemler dondurmaya gelincede valla batuhan bu sene 5 kere yemişdir kışın ortasında bile yedik:))) dünyine istedi masanın üstünde külah gördü koydum biraz yaladı bırakdı sonuna kadar yiyim derdi yok abur cuburla pek arası yok benim dananın ona yeşil zeytin turşu olsun yeter:)))
babaannesi kapıyı kiştli tutuyo çünkü birden kapıyı açıp hadi görüşürüz ben okula gidiyom top oynuyum geliyim tamamı siz burda durun diyo :21: dün babaannesi şikayet ediyo bana kapıyı kitliyo diye sonra ona dönüyo neden kitliyosun kapıyı diyo
ayy bide çok güldüm babasının küçüklük fotosunu bulmuş bu kim batuhan diyorum abi diyo yok anneciğim o babanın küçüklüğü bak orda çocukmuş diyorum yok bu baba değil diyo benzemiyomu babaya diyorum yok benzemiyo diyo kabul ettiremedim:)))):KK52: video yüklensede yüklesem izleseniz çok tatlı yaaaa
akşam geliyo annm seni çokkk ösledim diyo bide seni çokkk seviyorum diyo dünyalar benim oluyo valla :KK36:

$31032011184 (2).jpg $31032011185 (2).jpg $31032011183 (2).jpg $03042011189 (2).jpg $23032011791 (2).jpg $18042011199 (2).jpg
işde bunlarda fotolarımız:)

:nazar::nazar::nazar: maşallah canım batuşuma nasılda büyümüş kuzum benim çok yakışıklı olmuş valla çok canlar yakar bu şu gözlere baksana :KK9: işin zor canım senin

kapıyı açık ben gidiyorum siz oturun lafınada çok güldüm yaaa ayyy maşallah bu büyünce valla sizi uyutup kızlara gider babasının arabasınıda yürütür :KK9:
çelik kapayı bende sürekli kitli tutuyorum bizinkininde hiç sağı solu belli olmuyor valla

babasına çekerse yandık zaten damlacığım arabayı kaçırma huyu babasında mevcutmuş gençliğinde ama oğlum kızlara bakmayacak çünkü biz birbirimize aşığız aramızda kız istemiyorum hahahaaa:KK53:

X