2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

muhteremcim buğrahanda kıpır kıpır hiç yorulmuyo mu bu sıpalar anlamıyorum

Son düzenleme:
muhterem canım batuhaında oturarak tek yaptığı aktivite lego oynamak oda maksimum 10 dakika kitapmıs kartlarmıs batuda pek ilgilenmiyo atına biner bisikletine biner ve nerde tehlikeli yasak seyler var onunla uğrasır sıpa bide kağıtla kalem biraz uğrasıyor işde o kadar ama eline krem ver saatlerce eline yüzüne sürer bu bebeler değişik bende hiç takmıyorum vakti gelince oturup oynayacak galiba gayuu bile izlemiyo oturup

erkekler bebekliklerinden belli oluyor.sürekli hareketli gerçi ne hikmetse evlenince su içmeye bile kalkmıyorlar ama :KK1: reyyan fazla hareketli değil oturmayı boya yapmayı çok sever hattta daha yeni tırmanmaya başladı oda çok zor oluyor bi bakıyorum masada oturuyor.
önce arkadaşı olunca hiç ilgilenmezdi şimdi deliriyor deliriyor çok seviniyor anlatamam.belki burda yalnızlıktan insan görünce seviniyordur :KK24:

bırılerı hareketten mi bahsediyo aman aman anlatmayada yazmayada sıkıldım. O kadar hareketli o kadar uc noktalardaki kızım sureklı gum gum kafa ustu yere cakılıw tekrar aynı yere cıkan cocuk, ayagının altına sandalye koyup buz dolabının kapagının kulbunda tarzan gibi sallanan cocuk tum gun pencerelere tırmanıp asla pencereden indiremedigim cocuk klozetin icindeki jeli parmaklayıp yanaklarına makyaj yapan cocuk. Ben neremi nerelere vurayım neler yapayım. Anlatmayada izlemeyede yazmaya da yoruldum anlatılmaz yasanır. Kızımı cok sevıyorum her annenin evladını sevdigi gib:KK16:i dogum yaptıgımdan beri annem teyzem vb. Buyukler yaza rahatsın kısa rahatsın dıyolar yaz geciyo kıs bitiyo durum aynı gunler gectıkce dahada zorlasıyo kızımın yetenegı artıyo daha yukseklere cikmayi acamadıgı dolapları da acmayı basarıyo... Bu yazı uzarrr gider!..:KK64::KK24::KK60:

slm kızlar grip oldum başımı kaldırasım yok yarın doktora gideyim diyorum boğazlarım falan felaket... herkese güzel bi pazar diliyorum....
doğumgünü çekiliş listemiz hazır kızlar katılan arkadaşlar listeyi koydum 2009 bebişlerinin 2011 doğumgünü listesi topiğine

2 gündür Efe hasta , burun akıntısı, gözlerde sulanma, haifif öksürük ve sürekli hapşurma.
Teşhis : nezle
Tedavi: malesef hiç bir ilaç önerilmiyor , kendiliğinden geçecekmiş , zaten ateş yok genel durumu hareketi yerinde ama öksürük ve burun akıntısı var. Olmayan iştah şimdi hiç yok :KK43:(
Anne : napacağını şaşırmış durumda bal limon , ılık su ve hergün sıcak banyo ...
başka ne yapabilirim diye sordum aynı zamanda arkadaşım olan çocuk doktoruna , yok dedi :KK43:(
sadece için rahat ederse umca al dene istersen dedi, zararı yokmuş. ama KAdir tuğcu hiçde iyi değil diyor umca için aranızda kullanan var mı ?
Doktorumuzun dediğine göre ateşli başlayan nezleler daha erken iyileşiyormuş bizde hiç ateş yok 2 haftayı bulurmuş iyileşmesini...

Hafta sonu tatlimde böyle geçti , yarın yine nöbetçiyim .Annem ve Selçuk ilgileniyorlar ama akıl hep evde olacak ...

bırılerı hareketten mi bahsediyo aman aman anlatmayada yazmayada sıkıldım. O kadar hareketli o kadar uc noktalardaki kızım sureklı gum gum kafa ustu yere cakılıw tekrar aynı yere cıkan cocuk, ayagının altına sandalye koyup buz dolabının kapagının kulbunda tarzan gibi sallanan cocuk tum gun pencerelere tırmanıp asla pencereden indiremedigim cocuk klozetin icindeki jeli parmaklayıp yanaklarına makyaj yapan cocuk. Ben neremi nerelere vurayım neler yapayım. Anlatmayada izlemeyede yazmaya da yoruldum anlatılmaz yasanır. Kızımı cok sevıyorum her annenin evladını sevdigi gib:KK16:i dogum yaptıgımdan beri annem teyzem vb. Buyukler yaza rahatsın kısa rahatsın dıyolar yaz geciyo kıs bitiyo durum aynı gunler gectıkce dahada zorlasıyo kızımın yetenegı artıyo daha yukseklere cikmayi acamadıgı dolapları da acmayı basarıyo... Bu yazı uzarrr gider!..:KK64::KK24::KK60:
allah yardımcın olsun cnm masalah varmış tırmanmadık yer bırakmamış asyam ında çenesi hiç durmuyo bende cevap vermekten yorulluyorum cırcır böceğim benim

slm kızlar grip oldum başımı kaldırasım yok yarın doktora gideyim diyorum boğazlarım falan felaket... herkese güzel bi pazar diliyorum....
doğumgünü çekiliş listemiz hazır kızlar katılan arkadaşlar listeyi koydum 2009 bebişlerinin 2011 doğumgünü listesi topiğine
çok geçmiş olsun cnm gezmek yaramadı sanırım sana kendine iyi bak ihmal etme git bi doktorada

2 gündür Efe hasta , burun akıntısı, gözlerde sulanma, haifif öksürük ve sürekli hapşurma.
Teşhis : nezle
Tedavi: malesef hiç bir ilaç önerilmiyor , kendiliğinden geçecekmiş , zaten ateş yok genel durumu hareketi yerinde ama öksürük ve burun akıntısı var. Olmayan iştah şimdi hiç yok :KK43:(
Anne : napacağını şaşırmış durumda bal limon , ılık su ve hergün sıcak banyo ...
başka ne yapabilirim diye sordum aynı zamanda arkadaşım olan çocuk doktoruna , yok dedi :KK43:(
sadece için rahat ederse umca al dene istersen dedi, zararı yokmuş. ama KAdir tuğcu hiçde iyi değil diyor umca için aranızda kullanan var mı ?
Doktorumuzun dediğine göre ateşli başlayan nezleler daha erken iyileşiyormuş bizde hiç ateş yok 2 haftayı bulurmuş iyileşmesini...

Hafta sonu tatlimde böyle geçti , yarın yine nöbetçiyim .Annem ve Selçuk ilgileniyorlar ama akıl hep evde olacak ...

cnm sizde çok geçmiş olsun biraz uzun bi sürede geçicek galiba ateş olmadıkça korkma artık ilaçsız hastalıkları yenmeye başlamaları gerekiyomuş inşallah çabucak atlatır asyada aynı son dişlerini çıkardı sadece burun akıntısı var bi gün halsizlik yaşadı am burnu bi başladımı 2-3 hafta devam ediyo havuç gibi geziyoruz bizde krımızı burnuyla

herkese güzel bir hafta diliyorum güzel anneler
huriye canım gecmiş olsun kendine dikkat et inşallah buğrahana geçmez
muhterem canım efeyede geçmiş olsun ballı limona ek olarak damla önermedimi kadir tuğcu insallah hemen atlatır bebeklerin hasta olması çok zor
meltem canım hosgeldin nasılsın melek nasıl
gelelim bize cumartesi günü süperdi damla ve ozanı aldık geldik batuhan ozanı görünce çok mutlu oldu kardes diye evdeki ilk yarım saatte iydi ozan ata bindi batu bisiklete ama ondan sıkılp arabalara yönelince bizlm haylazlar aynı arabaya göz koydular batu vermem diyo ozan o sarı arabayı istiyo derken damla arabayı yok etti
müzik actık dans ettiler batu ozana kanka hadi diyo bizi otturtmadılar sağolsunlar ozan bana hala dedi beni cağırırken batu her zamanki gibi cool tavırlarıyla dolandı tabi ev kendi evi ozan deplasmandaydı yavrum
ama çoook tatlı yanaklar tam öpmelik allahdan öpmeye izin var süper bi gündü bi ara foto koyarım kızlar

günaydın kızlar
hasta anne ve bebişlerimize çok geçmiş olsun umarım biran önce iyileşirsiniz acil şifalar diliyorum

esmacım öncelikle doğum günü menün süper bide bunca koşturmanın ardından bunlarıda yapmışsınya helal olsun sana canım damla ile buluşmanıza ve güzel bir gün yaşamanıza çok sevindim ozanla batuş nasıl kudurmuşlardır kimbilir valla özenmedim desem yalan olur keşke bizde olsaydık orda :97:

kankicim valla daha henüz bi gelişme yok hala aynı yerdeyim ve bekliyorum bakalım bazı gelişmeler bi olsun ondan sonra sesimi çıkarıcam şimdilik beklemedeyim canım ama inan olmuşken o taraflar olsun çok istiyoruz izmir didim bizim için kaçınılmaz fırsat ama bölgeler arası tayine girdiği için şimdilik biraz zor gibi o çok torpil istiyor hayırlısı olsun bakalım bizim için en iyi yer neresiyse orası olur işallah

kızlar bizimde cuma akşamından annemle beraber anneanneme gittik pazar akşama kadar ordaydık 4 kuşak bir aradaydık ctesi annem anneannem 3 teyzem ada ve ben kayınvaldeme kahvaltıya gittik çok güzeldi herşey benim için değişik bir hafta sonu oldu eşimde pazar akşamı geldi antalyadan ama yarın gene yola çıkıyor :KK5: çok zor valla kızlar sürekli gidip gelmesi ada artık telefonda aslan babam seni çok özledim demeye başladı içim parçalanıyor valla

Kızlar geçmiş olsun tüm hasta olanlara. Grip bizede gelmeye çalıştı ama çok başarılı olamadı. Anıl 1 gün burun akıntısı 1 gün de hapşurukla ayakta atlattı şükür. Sadece öksürük var arada. Benimde sadece sesim borozonlaştı bide kuru bir öksürüğüm var...
Kankicim ne güzel bir haftasonuymuş öyle. teyzeler ananneler Allah uzun ömürler versin..

Dün hava çok güzeldi sahile indik yürüyüş yaptık,parkta kaydıraktan indiremedik Anılı. çocuklar özlediler güzel havaları,dışarıyı....Eve gelince bile çok mutluydu enerji depoluydu yawrum.

Anıl bu sabah kahvaltı yapmak istemedi.1 dilim labneli ballı buğday ekmeği yedi onuda ayakta gezinirken lokma lokma ağzına istedi beyefendi. şimdide kayu bebeğini almış aburcubur dolabının başında kek yiyelimmi diye dikiliyo :)))

herkese günaydın teşekkür ederim kızlar muhteremcim buketcim burcucum sizlerede geçmiş olsun ii haftalar diliyorum herkese.... burcum sorma hava değişikliği hiç yaramadı:)))) esmacım ne güzel batuhanın böyle mutlu olması kardeş istiyo demek ki:KK8:

kızlar hepinize selam, hasta olanlarınıza çokkk geçmiş olsun, Allah acil şifalar versin... hayırlısıyla şu kışı bi atlatsaydık, az kaldı....

umarım güzel bi hafta geçiririz...

biz iyiyiz meriçte iyi çok şükür, koşturmacayla geçen bir hafta sonunun ardından hiç dinlenemedn işe geldim yine:KK43:(( meriç ele avuca sığmıyor tüm diğer çocuklar gibi :) çok hareketli, çok haylaz :)))) akla gelmedik şeyle yapıyor kuzucum benim... dün su istedi benden bardakta, bardağa doldururken "tamam yeter" dedi.... tabi "deter" şeklinde söledi... nasıl kullacağını nerden biliyor anlamıyorum bi alem bunlar :))))

Son düzenleme:
huriye canım yok kardes olsa kıskanır ozanla bile ilk yarım saat sonra azıttı oyuncakları vermem diye tutturdu yaramaz

Kızlar böyle çocuklarınızla konuştuğunuzu duyunca imreniyorum maşallah kuzulara, benimkinde hala tık yok.
Bir de Efe hiç oturmuyor , oturarark yapılan hiçbir aktivite yapamıyoruz. mesela , kitaplardaki resimlere bakmak, lego yada kağıtlarla oynamak ... varsa yok sa evin içinde araba sürüyor hızlı hızlı arabaların arkasından imekleyerek sürüyor ya da , mutfak ve salon arası koşturuyor . Tek oturduğu vakit yemek yerken mama sandalyesinde geçirdiği zaman , bazen biraz dinlensin diye mama sandalyesine koyup eline araba verip bile oyalıyorum :))
İki dk kucağıma alıp seveyim diyorum ona bile izin yok , hemen kayıp gidiyor :KK43:( Bu yüzden tedirgin değilim belki Efe 'nin karekteri böyle olacak diyorum ama aklıma da takılıyor . Biizim gibi olan var mı aranızda ?
selam kızlar hepinize muhteremcım demiştim ya benımkıde konusmuyor hatta seslenınce pek bakmıyordu dıger hareketlerı normaldı ama doktorum otizmden süphelendı sonra psikologa gıtık oda otizm degıldır ama davranıs bozuklugu var dedı hep agladı hep benım kucagıma gelmek ıstedı dedıbirde tembek alısmıs dedı isteedıdıgı bıseyı bıle benım almamı ıstıyo 1 hafta boyunca agladım nasıl ama içim şişti sonra bızım hastaede beyın cerrahı var onun ogluda böyle sorunluymustu ona gıttım onunkıde aynı benım oglnan gıbıymıstı hatta göz teması bıle yokmustu Allahtan benımkınde var kresle düzelmiş bana krese ver 1 ay daha düzelmezse nörologa gıtcem bugun kresle konustum haftada 2 gun tam kalacak bakalım ögretmenlerıne bişey demedımn sorunlu dıye almayan oluyormus onlara nasıl davrancak kesın teshıs kreste bellı olacak inşaallah düzelır ve konusur bıran önce gercekten oglum bı baslasa konusmnaya hiç susturmıycam :KK43: :KK43: kafam cok karısık martta baslıycak 2 yasını beklıyoruz sıpanın :KK69:

selam kızlar hepinize muhteremcım demiştim ya benımkıde konusmuyor hatta seslenınce pek bakmıyordu dıger hareketlerı normaldı ama doktorum otizmden süphelendı sonra psikologa gıtık oda otizm degıldır ama davranıs bozuklugu var dedı hep agladı hep benım kucagıma gelmek ıstedı dedıbirde tembek alısmıs dedı isteedıdıgı bıseyı bıle benım almamı ıstıyo 1 hafta boyunca agladım nasıl ama içim şişti sonra bızım hastaede beyın cerrahı var onun ogluda böyle sorunluymustu ona gıttım onunkıde aynı benım oglnan gıbıymıstı hatta göz teması bıle yokmustu Allahtan benımkınde var kresle düzelmiş bana krese ver 1 ay daha düzelmezse nörologa gıtcem bugun kresle konustum haftada 2 gun tam kalacak bakalım ögretmenlerıne bişey demedımn sorunlu dıye almayan oluyormus onlara nasıl davrancak kesın teshıs kreste bellı olacak inşaallah düzelır ve konusur bıran önce gercekten oglum bı baslasa konusmnaya hiç susturmıycam :KK43: :KK43: kafam cok karısık martta baslıycak 2 yasını beklıyoruz sıpanın :KK69:

İnşallah kreş ile düzelir canım , benim burda kreste yok ben şubat sonu adana da dr. götürecem ama otizm olduğunu düşünmüyorum . Bugünkü nöbetçi dr. sordum kendisi pratisyen ve Fizik Tedavi kazandı . Dr. Bey oğlum konuşmuyor dedim '' Olabilir ben de 6 yaşına kadar konuşmamışım '' dedi . Yani her çocuk öyle olacak diye birşey yok. tabiiki biz yine de önlem alırız ama benim içim rahat , sende rahat ol. bak adam aklı başında DR. bile olmuş . Bunlar ilerde bizim yüzümüzü kara çıkaracaklar sus diyeecez susmayacaklar bence :)))

herkese günaydın güzel mart anneleri dün ilk bebeğimiz ali tuna 2 yasını doldurdu sıra arda kaan ve batuhanda 1 er gün arayla çok heycanlıyım
nisanda bende krese baslatacağım bir arastırma yapmam sart
dün kaygana canımı sıktı rabbim bana sabır versin oğlumuda korusun

günaydınlar herkese

ali tunam 2 yaşına girdi gerçekten esmacım darısı bizimkilerin başına işallah

kızlar dün bi kahve falı baktırdım çok inanmam bu tür şeylere ama kadın hayatımda ne varsa şak şak söyledi şok oldum valla izmire taşınmak istediğimizi bile söyledi ama senin için çok hayırlı olmaz dedi sen dur burda dedi tahmininden daha fazla sıkıntı çekersin gidersen eğer dedi valla ağzım açık kaldı hayırlısı olsun bakalım bizim için

selam kızlar. nassınız bakem. Kankim o falcıyı banada gönder merak ettim neler diyecek :)))))
Deryacım korktuğun gibi çıkmayacak ben inanıyorum canım. Yiğit paşam turp gibi. gör bak bütün arkadaşlarını sollayıp hepimizin yüzünü güldürecek.

X