2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Damla'cım çok teşekkür ederim
Esma'cım geçmiş olsun
bizde grip olduk 4-5 gündür vardı ama dünden beri iyice arttı gece uykusunda burnu çok tıkanıyo buğrahanın yavrum nefes alamıyo haliyle uyuyamıyo buna ne çözüm bulacağımı şaşırdım inanın burun damlası 5 günden fazlası yasak dedi doktor, odaya viks gibi burun açıcı ilaçlar oluyo onlardan yaptım olmadı zeytinyağı damlattım burnuna açar dediler açmadı ne yapacağım yaa... dün gece hiç uyumadı desem yeridir... yarım saate bi kalkıp ağladı öyle böyle ağlamakta değil bağırıyo anne nennen diye yavrum.. uyuyacak uyuyamıyo zaten normaldede akşam yatıp sabah kalkan bi çocuk değil 2 saate bi kalkar doğduğundan beri hasta olunca iyice kötü oluyo... neyse bunada şükür Allah çaresiz dert vermesin tek... bebişlerimiz hep ii olsunlar

geçmiş olsun canım , burun açmak için son derecede kolay ve etkili bir ilaç COLD MİX . yakasına ve yastığına damlatıyorsun 2 dk içinde açıyor biz bu hafta 1 şişe bitirdik gün içinde bile kullandım çok işime yaradı , ben mardinde bulamadım netten aldım sende bulamas isen netten al ve kullanmaya başla derim . Odada bile 30 dk kadar kokusu ve ferahlığı kalıyor , bize bile faydası oldu diyebilirim ama benim gibi abartma Efe 1 metre öteden bile mentol koktu bu hafta :)))))

evet huriye muhteremin dediği gibi bende COLD MİX kullanıyorum dün gece hem yastığına hem pijamasına damlattım çok rahat etti ama neden damlayı sadece 5 gün kullanabiliyorsun deniz sularını ve serum fizyolijiği istediğin kadar kullanabiliyorsun bence bunlardan kullan canım damla rahatlatır bebeğini

günaydın kızlar nasılsınız
bugün benim kafam çok karışık Ada artık biçok şeyden korkar oldu bakıcısıyla alakalı bir şey mi yoksa buda büyüme evrelerinden birimi anlayamadım suyu banyoyu çok severdi dün banyo yaptırayım dedim soktum banyoya çığlık çığlığa ağlamaya başladı ve çıkmak istedi bende üstüne düşmedim ve çıkardım ama çok ağladı korktun mu kızım dedim koktum anne dedi ayrıca altınıda değiştirmemi hiçmi hiç istemiyor artık kızılca kıyamet kopuyor evde ne yapacağımı şaşırıyorum aşşağıdaki komşulardan tıkırtılar gelsin bir bana koşuşu ve sarılışı var anlatamam daha bunlar gb bisürü ufak tefek şeyler var
ve ben bilemiyorum bakıcısıyla mı bişeyler yaşıyor yoksa bi dönem mi geçiriyor acaba bakıcımız öcü çıkar gbisine korkutuyor mu Adayı anlayamıyorum offf kafam çok karışık sizlerdede var mı kızlar lütfen yardımcı olun bana yoksa kafayı yicem

bide son günlerde evet çok küçük ama sürekli değişik yerlerinde yaralar oluyor kayda değer pek önemli şeyler değil gerçi ama bu olayladan sonra midemi bulandırıyor onlarda acaba diyorum bazen ama bakıcımızda çok seviyor Adayı 2 aylıkken başladı bakmaya aklımdan bile geçirirken zorlanıyorum maşallah güzelde bakıyor kilosu 16 boyu 90-91 cm Adanın eğer yedirmese içirmese böyle olamazdı iyi bakılıyor ama ?

iyi bakıyordur seviyordur ama illaki birazgeri kafalık vardır yaşı kaç bilmiyorum ama batuhan çişine gayet iyi bir şekilde alışmıldı unuttu ben biliyorum ki babaannesi yüzünden bir aa altını değiştirmiyordu özellikle kaka yapınca dikkat ettim babaannesi kokmuşun yine felan gibi şeyler söyledi uyardım bebek değiller artık iyi kötü herşeyi anlıyorlar banyo meseleside aynen nüksetti yeni eve taşınınca ben hiç yıkayamadım banyoda ne oldu bilmiyorum ama banyoya bayılan bebe küvete girince ağlamaya başladı istemeyerek bilinçsiz yapıyorlar damlacığım çünkü ben biliyorum batuyu ne kadar sevdiğini kaynanamın doğru yaptıklarını zannediyorlar sen güzel bir şekilde konuş adaya herşeyi oyunla yaptır de altını değişirken bile oynaya oynaya değişsin senin işin daha kolay çünkü sonuçda bakıcı senin söylediklerini yapmak zorunda benim kayganaya ben birşey söyleyince zoruna gidiyor o kadar bakıyorumda bunlaarı sorun ediyorsunuz diyor

esmacım canım kötü davrandığını bende aklıma bile getiremiyorum açıkcası çok sevdiğini biliyorum ama aklıma şuda geliyor bakıcımızın tvde müge anlıyı filan izlediğini düüşünüyorum (bikaç kere dnk geldim) izleme demedim ama ona benzer şeyler söyledim Adanın onun izlediği programlardan etkilendiğini düşünüyorum ben bile kaldıramıyorum o tür programları herşeyi kapıyorlar bunlar bide belki yapmasını istemediği şeylerde öcü böcü diye kokutmuşta olabilir
offf aklıma neler gekliyor bi bilsen ve elim kolum bağlı işteyim bişey yapamıyorum o çok koyuyor insana bide şu sıralar hiç ilgilenemedim eve hep geç gittim müfettiş belasından ötürü ve yarın izmite gidiyorum ctesiye kadar yokum toplantım var içim hiç rahat değil çok huzursuzum
acaba pedagogla filan görüşsem mi ki
mail atabileceğim sorabileceğim bir pedagog var mı biliyormusunuz ?

damlacığım şuan için en iyi yapacağın şey bakıcınızla konuşmak eğer düşündüğün şeyleri yapıyorsa bunlara biran önce son vermesi illaki onu suçlayarak yapman gerekmiyor ada son zamanlarda korkuyor abla senleykende yapıyormu felan de aç konuyu canım

zaten bugün evden çıkmadan ayak üstü dedim sabah sordu banyo yaptırdın mı diye bende çok korktu çığlık çığlığa ağladı yaptıramadım dedim ama evden çıkmam lazımdı konuşamadık oda Ada şu günlerde kokuyor seslerden filan dedi ve çıktım
yaaa çalışmak evladını bir başkasına emanet etmek ne kadar zor

onlar için çalışıyoruz canım çok zor hemde çoookkkk ama herşey onlar için kendini üzme daha fazla bebek bunlar herşeyden etkileniyorlar senin üzgün olmanda etkileyecek adayı unutma

selam millettt.
Damlacım sünnet işimiz ertelendi canım.kremle açtırdık sorun yok şimdilik...
korkma işi bizdede var. hemen en ufak yabancı seste hiii korktum diye paçama yapışıyo. ama o anda ben yok kuzum korkma bişey yok bak diye onu sakinleştirebiliyorum. Artık herşeyi anlıyorlar,çabuk kapıyorlar,çabuk etkileniyorlar.. umarım normal bir dönemdir sadece,umarım endişelerin doğru çıkmaz. evladını başkasına teslim etmek ne kadar zor.

buketcimmet valla çok zor güvendiğin biri bile olsa zor töhmet altında da bırakmak istemiyorum sevdiğinide biliyorum ama şuda var ki bazen insanlar çok ikiyüzlü olabiliyorlar ummadığınız kişiden ummadığınız hareketler görebiliyorsunuz hele bunları düşündükçe daha kötü oluyorum ama dediğiniz gb umarım düşündüğüm gb çıkmaz o benim herşeyim bebeğim kuzum saçının bir tek teline kıyamazken ben başkasının zarar vermesine dayanamam istifaya kadar da gerekirse gider bu durum

Damla'cım aynı durum Buğrahan'dada var bazen oyun oynarken bile korkuyo hayalet görmüş gibi kaçıyo.... hepimizde olduğuna göre dönemsel olabilir.... dediğin gibi başkasına ne kadar güvenirsen güven insan çocuğunu emanet ederken aklında soru işareti oluyo... Esma'cım çok haklısın bakıcı istediğini yapmak zorunda ama kayınvalide öyle olmuyo... ne yapsak yaranamıyoruz diyolar... benimkide buğrahanı annem diye seviyo diyodum babanem de çocuk öğrensin kimin kim olduğunu diye aman daha küçük o büyüyünce anlar hem bana anne diyo der hep... şurup içireceğim zaman kaç kaç annen şurup getiriyo saklan oğlum diye kucağına alır zaten zorla içiriyorum bide o böyle yapınca çocuk iyice tiksiniyo kaç kere dedim yapma yanlış davranıyosun diye aman daha küçük ne anlar o diyo.. işine gelen şeydede çocuğa öyle davranmayın herşeyi anlıyo o diyo.. benimki ben ne desem inadına yapıyo yani. evladın tadı hiçbişeyde yok rabbim onları bize bağışlasın..

benim kızımda herşeyden çok korkuyordu ama 1 haftadır daha az kokmaya basladı bende endişeleniyordum ama burda okuyunca acaba dönemsel olabilirmi diye düşündüm,bir ara ufak bir ses duysa hemen anne kokti kokti diye yanıma geliyordu annecim korkma ses nerden geliyorsa onu anlatıyordum mesela yukarda komşumuuzn çocuğu çok ses yapıyor mustafa yapıyor diyordum şimdi yukardan ses duyunca korktum demiyor anne bak mustaa attı yada ağlıyöö falan diyor.

herkese günaydın güzel anneler ve melekleri nasılsınız bakalım ben bugün biraz daha iyi gibiyim ama burnum fena artık silemiyorum bile çok ağrıyor
ay kızlar batuhan bana nefes aldırmıyor tuvalette bile beraberiz ben yatmadan yatmıyor yatığına yatırıyorum biraz odada durup o fark etmeden kaçıyorum yerlerde sürünerek ama nasıl anlıyorsa anlıyor kapıdan gidemeden anne diye bağırıyor:))) ve bende yatınca ben ondan ondan önce uyuyuyorum artık ne sallamak nede ninni söylemek yok kendi kendine ne zaman uyursa uyuyor benim haberim olmuyor çünkü ondan önce uyuyorum :))))
dün yatmak için hazırlanıyoruz babasıda maç izliyordu batuhan "anne top gidiyor" diyo pek hoşuna gitti maç:))

günaydınn..
dönem dönem oluyor bu bağlılık şu aralar tavan yaptı bizdede.dün akşam markete gitmiştim reyyan kapının önünde ayakkabıların üstüne yüzüstü yatmış kalmış.babası ağladı arkandan diyor.kreş düşünüyordum yarım gün iyice rafa kalktı evde ağlayan çocuk kreşte çıldırır heralde.reyyanda maçı çok seviyor babamız futbolcu kızım babasını görmek için bekliyor babası yanında bile olsa baba bay bay orda diye bağırıyor..baba gol diyor.rakip takımın golüne dahi seviniyor

merhaba kızlar kimseler uğramaz olmuş topiğe
batuhan önceki gün gece öksürürken kustu kuzum ama dün iyiydi birşyi yokdu zıpamın biraz öncede aradım iyyimiş bende bugün daha iyyim
batuhan bu ara ben istiyoruma taktı kızlar su içsek ben istiyorum kısacası bizim yapıp kendi yapamadığı şeyleri ben istiyorum diye dile getiriyor

merhaba kızlar nasılsınız ben çok gerginim ya batuhanın biberon kullanmaması akşamları brdakdan süt içmemesi beni deli ediyor kaşık kaşık süt içiriyorum evet sırf süt içsin diye kaşıkla içiriyorum eee karşımdaki betu olunca bu iş tam anlamıyla işkence oluyor nasılmı? batuhanın elinde kaseye vurup sütü üzerime dökmesi yada ağzını kapatmayıp sütün ağzının kenarlarından akması her yerimiz süt oluyor dün iyice gerildim artık kızdım üstüm başım süt olunca ağladı sonra kıymadım kendime kızdım kafaları yedim 250ml sütü batuhana içirene kadar birde bana vurup gülüyo kızlar nasıl baş edeceğim ben bu sıpayla heryolu denedim akıtmayan kaplar süslü pipetler pipetli bardaklar aklınıza ne geliyorsa sabah kahvaltıda normal bardakdan içiyor ama akşam içiremiyorum değişik fikirleri olan varsa lütfen akıl versin artık bu konu yüzünden kafayı sıyıracağım beni emdiği müddetce biberon emmeyeceğini söylediler
sırf biberon emsin diyede onu anne sütünden mahrum bırakmak istemiyorum lütfeennnnnnn yardııımmmmmm

merhaba kızlar...

esmacım ortodontik biberon emziği denedin mi... ben elif nazı emzirirken alıştırmıştım ama sadece ortodontik anne memesine benzeyen biberon emziğiyle içiyor... bir de uyanıkken asla içmiyor uykusunda veriyorum sadece sütü.. nuk ve bebedor markalarının var...

ahhh esmacım bu sıpalar ayakta uyutuyor bizi... buğrahanda 2 gündür akşam uykusunda delirtiyor beni... saat 7-8 gibi nennen diyo sonra uyutacak oluyoruz ne uykusu... daha demin zorla uyuttum bana sokuldu iyice öyle sızdı kaldı... ama görseniz gözü açılmıyo zorla açıyo gözlerini... 2 saat rahat uğraşıyoruz uyuyacak diye... bide geceleri uyusa bu eziyete değse.. gece 10 kere kalkıyo uykusunda ağlıyo... napalım sağlıklı olsun tek kuzucuklar..

canım nuk var avent var chicco var wee var neredeyse bütün markalardan var ama dün ilk defa biberonu aldı sütünü bitirmesi 2 saat sürsede verdim kaşıkla içirmekden iyidir hiç yokdan üzerimiz temiz kalıyo:)))

oğlumun hakkını yemeyim gece uykusu iyi batunun gece uyanması çok nadir ama cumartesi yatağına yatırdım uyuduk belki o uyumadı ben uyumusum yarım saat sonra ağlamasıyla uyandım bir kalktım yatak yorgan üst baş batmış kusmuş oğluşum herşeyler batmış olunca bende yanıma aldım babası içeri gitti yatmaya sabaha kadar kıvış kıvış uyutmadı beni sıpammm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…