Ben de iki gündür ruh gibiyim. Sürekli ağlayasım geliyor.
Çocuğum konusunda eşim ve annem dışında hiç kimseye güvenmem zaten.
Sitedeki çocuk istismarı bölümünü okudum. Maalesef insanlar bilmeden de olsa cinsel istismarda bulunabiliyorlar.
Sağlıklı cinsel gelişim için bebeklikten itibaren çocuğa mahremiyet kavramının öğretilmesi gerekiyormuş.Ben Can'ın altını hiç kimsenin yanında açmam mesela. Daha şimdiden oranın özel bölgesi olduğunu öğretmek gerekiyormuş.Senin dışında sadece anne,baba ve gerekli olduğunda doktor dokunabilir denilmesi gerekiyormuş.
Benim kayınpederim sevgisini göstermek konusunda biraz dengesiz. Daha doğrusu biraz abartıyor.Bir de olmamış şeyleri olmuş gibi anlatma huyu var. Geçen sene yazlıkta rahat rahat sevsinler diye bebeği iki saatliğine bırakıp eşimle arabanın muayenesine gittim.Giderken de eşim bebeğin yüzünü ve ellerini öpmeyin diye tembihledi. Döndüğümde kayınpederim Can'ın pipisini öptüm çok güldü dedi. Zaten hep yerim senin pipini falan diye seviyorlardı. Benim surat allak pullak oldu tabii. Kayınvalidem de gayet saf yüzüne çişini yapsaydı görürdün falan dedi. Gülüştüler.
Eşimle iki saniye göz göze geldik. Anladı tabii hemen. Sen çok yoruldun, çık biraz dinlen dedi. Tabii ben odaya çıkar çıkmaz eşyaları toplamaya başladım. Eşim de geldi hemen yanıma. Ben hallederim dedi. ış yerinden acil telefon almış gibi konuşa konuşa indi aşağıya. Hemen yola çıkmamız gerek dedi. Ve biz 15 dk içinde ıstanbul'a doğru yola çıktık.
Tabii ıstanbul'a gelince kayınvalidemi arayıp sordum hesabını. Yeminler etti, öyle birşey olmadı, huyunu biliyorsun falan diye. Yalan söylemediğini biliyorum. Ama yine de bunun sanki normal birşeymiş gibi karşılanmasına çok kızdım. Şimdi yapmamıştır ama sen böyle espriye vurursan bunun normal olduğunu düşünür falan dedim. Normalde 15 günde bir gider kalırdım yazlıkta bir daha hiç gitmedim.
Bu tip şeyler bazı insanlar normal geliyor. Belki aranızdan bana abartıyorsun diyenler bile çıkabilir. Ama ben bebeklerin zorla öpülmesine, böyle şakalar yapılmasına falan çok karşıyım. Zaten bir bebeğin zorla öpülmesi bile çocuk istismarına giriyor.
Mesela kayınpederim diğer yeğenimize(torununa) gel bikerecik öpeyim falan diyor. Ve arkasından para veriyor. Ben çok ama çok yanlış buluyorum. Dedesi sonuçta tabi ki kötü niyetle yapmıyor ama çocuğun eğitimi açısından çok yanlış davranışlar. Bir kere sevgi para karşılığı gösterilmez.Çocuk içinden geliyorsa gider öper yada kendisinin öpülmesine izin verir. ıkincisi çocuk bunun normal olduğunu düşünebilir. Yarın birgün yabancı bir gel sana para vereceğim falan dediğinde arkasından kötü birşey olmayacağını düşünür. Bzi evde bile severken Can sıkıldığında,kucağımızdan inmek istediğinde hemen serbest bırakıyoruz.
Tabii ki bütün insanları potansiyel sapık gözüyle göremeyiz ama iyi niyetle de olsa birçok kişi çocuğumuza yanlış mesajlar verebilir. Ve ne yazık ki genelde bu insanlar en yakınımızdaki kişiler oluyor.