• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

SELAM KIZLAR NE ZAMANDIR YOKUZ GERÇI BIZI MERAK EDENDE OLMAMIS:sinifsinif:BUGUN OGLAN OYUNCAKLA OYNUYORDU OYUNCAGIN IPI VARDI ONU KOPARMIS AGZINDA GEVELIYO ELIMI ATAR ATMAZ KENDINI GERI ÇEKTI BOGAZINA TAKILDI AYYY BIRAN NEFESSIZ KALDI NASIL YAPTIM BILMIYORUM KARNINDAN BASTIRDIM BAS ASAGI SALLADIM NE VARSA MIGDESINDE ÇIKTI İPTE TABI AYYYY BU OGLAN BENIM OMRUMU YEDI

emelcim çok geçmiş olsun aferim sana çok soğuk kanlılıkla hemen yapılması gerekeni yapmışşın insanın öyle bi anda eli ayağına dolaşır valla sıpalar bizi ne hallere sokuyorlar

Ada nın dişi geldiiii hoşgedliiiii:teytey:

canım çok mutlu oldum :lepi: tebrik ederim hayatım sositososito darısı başımıza zemuszemus

Selam arkadaşlar, bir haftayı geçti giremedim siteye, şöyle bir baktım hasta bebişlerimiz varmış, geçmiş olsun kuzucuklara, inşallah en kısa zamanda iyileşirler, havalar çok dengesiz aman aman dikkat edelim.
Ali Tuna sünnet olmuş geçmiş olsun küçük erkeğimize.
Diş çıkaran bebişlerimizin incileri hayırlı olsun,
Öğretmen arkadaşların yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun, çok zor olmuştur bebişlerden ayrılmak eminim allah sabır versin, oğlumda yaşadım bir süre sonra alışıyor insan ama kolay değil, benim ücretsiz iznin 1 ekimde başlayacak, şu anda raporluyum yani küçük bir kaza geçirdim bileğim burkuldu o yüzden aldım raporu, aslında 1 ine kadar gidecektim. Bu arada dilekçemi verdim ama geri çevirirler mi bilmiyorum henüz bir sonuç yok, bu ücretsiz izinleri kim onaylıyor bilen var mı acaba?

canım geçmiş olsun önemli bişeyiniz yoktur umarım

selam arkadaşlar bizde halen bayram tatilindeyiz. önce bir bursaya geçtik ordanda çanakkaleye geldik. ben hasta oldum mide bulantısı kusma baş dönmesi. kızımda hasta 2 haftadır burnu tıkalı. uykusundan uyanıo gece bile. hep damlaşlarla açıyoruz. çkalede de götürdük dr a ama bişi yok dedi anlamadım bende. aman ya yaramadı bize tatil. istemiyorum evimden çıkmak ve çok özledim kızımı. kızımdada bir iştahsızlık basladı ki sormayın. tarhana yapmış ananesi ondan pişirdim yedi. offf çok özledim evimi:((((

fatmacım geçmiş olsun canım kuzum nasıl iyi mi sen nasılsın

selam arkadaşlar bizde halen bayram tatilindeyiz. önce bir bursaya geçtik ordanda çanakkaleye geldik. ben hasta oldum mide bulantısı kusma baş dönmesi. kızımda hasta 2 haftadır burnu tıkalı. uykusundan uyanıo gece bile. hep damlaşlarla açıyoruz. çkalede de götürdük dr a ama bişi yok dedi anlamadım bende. aman ya yaramadı bize tatil. istemiyorum evimden çıkmak ve çok özledim kızımı. kızımdada bir iştahsızlık basladı ki sormayın. tarhana yapmış ananesi ondan pişirdim yedi. offf çok özledim evimi:((((
Geçmiş olsun ikinizede bol bol tarhana için çok iyi gelir. Umarım kısa zamanda kavuşursun evine.

selamlar kıslarr,
eşimin amcasına gittik bugün ozan iyiydi ama akşam kustu ilaç midesini bulandırdı yavrukuşumun annesi yesin onu.
Ozanımada geçmiş olsun kıyamam, annesi ye onu ye...

günaydın kızlar nasılsınız bakalım
dün Ada düştü yavrum koltuk kenarında sıralıyordu bende vardım babasıda birden dengesini kaybetti ne oluyor derken küt yerde tutmaya kalmadı yerden bir ses çıktıki offf yavrum çok ağladı elim ayağım titredi çok kötüydü o an neyseki şimdi iyi bişeyi yok bunlar büyüdükçe dertleride büyüyor anacım daha neler gelcek başımıza kimbilir ozamanda hep küçük kalsalardı keşke deriz
Ay ay ay geçmiş olsun canım erken başlamış sıralamaya vallahi nazar değmiştir annesi, artık bundan sonra sık sık düşer yaramazlar alışmak lazım allahım korusun onları..

canım geçmiş olsun önemli bişeyiniz yoktur umarım
Sağol canım iyiyim çok şükür, basınca biraz canım yanıyor ama önemli değil, alıştım artık bende biraz sakarlık var da sık sık düşerim.

SELAM KIZLAR NE ZAMANDIR YOKUZ GERÇI BIZI MERAK EDENDE OLMAMIS:sinifsinif:BUGUN OGLAN OYUNCAKLA OYNUYORDU OYUNCAGIN IPI VARDI ONU KOPARMIS AGZINDA GEVELIYO ELIMI ATAR ATMAZ KENDINI GERI ÇEKTI BOGAZINA TAKILDI AYYY BIRAN NEFESSIZ KALDI NASIL YAPTIM BILMIYORUM KARNINDAN BASTIRDIM BAS ASAGI SALLADIM NE VARSA MIGDESINDE ÇIKTI İPTE TABI AYYYY BU OGLAN BENIM OMRUMU YEDI

Çok geçmiş olsun canım vallahi tüylerim diken diken oldu okurken, tebrik ediyorum hemen müdahale etmişsin, bu gibi durumlar hepimizin başına gelebilir soğukkanlı davranmak gerekiyor, o anı yaşatmasın allahım hiç himseye...

dün Ada düştü yavrum koltuk kenarında sıralıyordu bende vardım babasıda birden dengesini kaybetti ne oluyor derken küt yerde tutmaya kalmadı yerden bir ses çıktıki offf yavrum çok ağladı elim ayağım titredi çok kötüydü o an neyseki şimdi iyi bişeyi yok bunlar büyüdükçe dertleride büyüyor anacım daha neler gelcek başımıza kimbilir ozamanda hep küçük kalsalardı keşke deriz
ayy damlacım geçmiş olsun valla ya gün geçtikçe herşey daha zorlaşıyor allah yardımcımız olsun .
Geçmiş olsun ikinizede bol bol tarhana için çok iyi gelir. Umarım kısa zamanda kavuşursun evine.

Ozanımada geçmiş olsun kıyamam, annesi ye onu ye...

Ay ay ay geçmiş olsun canım erken başlamış sıralamaya vallahi nazar değmiştir annesi, artık bundan sonra sık sık düşer yaramazlar alışmak lazım allahım korusun onları..

Sağol canım iyiyim çok şükür, basınca biraz canım yanıyor ama önemli değil, alıştım artık bende biraz sakarlık var da sık sık düşerim.

canım çok sağol umarım çabuk geçer aşısı da var bugün.

selam kızlar,
okuldan geldim oğlum uyuyor uyansında aşıya gitcez. sormamı istediğiniz birşey varsa yazın doktorumuza soralım canlarım.

selam arkadaşlar yarın çanakkalede thanderc arkadaşımızla buluşacağız .çok heyecanlıyım çanakkalede olan arkadaşlarda gelecek başka siteden güzel bir buluşma olması dileklerimle

kızlar lütfen bana yardımcı olan kızım 6 ay19 günlük ek gıdalara başladık ama çok sorunluyuz reddediyor ısrarcı olmak istemiyorum ama bzen elimde olmadan oyunla felan zorla yediyorum yanlız son zamanlarda öğürmeye başladı kaşığı görünce öğürüyor ne yaparsam yapıyım tadına bakmadan itiraz ediyor sizce ek gıda olayına aramı vermeliyim ne olur yardım

Damlacığım merhaba umarım henüz çıkmamışsındır, öncelikle karakuzuma şimdiden geçmiş olsun öpüyorum onu, doktoruna sorabilirmisin balık yağı verebiliyormuyuz bebeklerimize benim kızda iştah sıfır belki iştahını açar diye ümit ediyorumda

kızlar lütfen bana yardımcı olan kızım 6 ay19 günlük ek gıdalara başladık ama çok sorunluyuz reddediyor ısrarcı olmak istemiyorum ama bzen elimde olmadan oyunla felan zorla yediyorum yanlız son zamanlarda öğürmeye başladı kaşığı görünce öğürüyor ne yaparsam yapıyım tadına bakmadan itiraz ediyor sizce ek gıda olayına aramı vermeliyim ne olur yardım

Aynı dert bende de var canım ama sadece ek gıda değil su bile içiremiyorum. Hiç acıkmıyor ben anlamadım nasıl bir şey bu, ben zaten iştahsız bir çocuk büyüttüm ama bu ondan daha beter allah yardımcımız olsun.

canım kaşıkla verme elinle verebilceğin şeyleri dene o zaman yiyor valla bu aralar ozanda öğürüyor ama oyunla felan yediriyorum bende daha çok biz yemek yerken yakanıyo o zaman elimle veriyorum ekmek yemeklerin suyuna felan banıyorum. kahvaltılıkları elle ver mesela.
Damlacığım merhaba umarım henüz çıkmamışsındır, öncelikle karakuzuma şimdiden geçmiş olsun öpüyorum onu, doktoruna sorabilirmisin balık yağı verebiliyormuyuz bebeklerimize benim kızda iştah sıfır belki iştahını açar diye ümit ediyorumda

sağol canım. not edeyim soracaklarımı onu da arasına yazayım.opuyorumnanaktan

ayy damlacım geçmiş olsun valla ya gün geçtikçe herşey daha zorlaşıyor allah yardımcımız olsun .

selam kızlar,
okuldan geldim oğlum uyuyor uyansında aşıya gitcez. sormamı istediğiniz birşey varsa yazın doktorumuza soralım canlarım.

betülcüm ve damlacım çok teşekkür ederim dediğiniz gb işimiz artık daha zor düşmesinide öğrenmek zorunda düşmek var düşmek var o yüzden çokta engel olmuyorum elim ona deymeden hep arkasında çok büyük şeylerde engel oluyorum düşmeyi öğrensin diye
damlacım şimdiden geçmiş olsun sizi umarım ateşsiz atlatırsınız

Gülşahcım ben mamalardan yeterlı dvit aldıgını düşünüyorum Dvit genelde anne sütünde olmadıgı için kullanılıyo ama bızım cocuklar mama yıyo hoşgeldın Rebeca
evet bende bu yüzden vermiyorum canım.
fazla devitin bıngıldağı erken kapadığını okumuştum bir yerlerden.
neyse hayırlısı diyelim

benım oglum da nısan dogumluydu tam dogum gunu dısı cıktı
oy maşallah ona..ben 8 yada 9.ayımda çıkarmışım genetik ise bu durum bizede daha var gibi görünüyor
son sayfaya baktım sadece kızlar, Gülşahcım üzüldüm, ama hayırlısı olsun. siz mutlu olun rahat olun yeter.

d vitaminini sormuşsunuz tüm doktorlar şiddetle tavsiye edyolar. 1 yaşına kadar hem de.... kuzenim almanyada standart verilen vitaminmiş ki onlar 3 sene kullanıyolarmış az güneş aldıkları için. kuzenim hemşiredir bu arada. bir de istisnasız verilen şey flor muş. ben de sağlık ocağına gitmiştim, içerde ebe bebeğin anne ve babasına fena azar çekti. d vitaminin vermedikleri için. ben de doktoruma sordum mutlaka veriyosun dedi. hatta 6. aydan itibaren değiştirdik acd alıyoruz şimdi. bence kullanılmalı.
dişlerin de bununla alakası olduğunu düşünmüyorum. ırsidir büyük oranda. deniz otobüsünde bi bebek gördüm. annesi Elayı görünce şaşırdı diş mi dedi. kızının dişleri 15 aylıkken çıkmış. yani sakın telaşlanmayın. kuzenimin kızının da 11 aylıkken çıktı. yani take it easy....
yerim elanın 2 dişini çok tatlı duruyorlar ama ya.
görümcemin oğlundada 2 diş çıkmış insanın o ağzı yiyesi geliyor
..
tolgada bende 5,5- 6 gibi çıkarmışız defnenindeaynı zamanda çıktı.. bencede genetik...
çıkmayanlar takmasın eninde sonunda çıkıcak...

kızlar ben bu aralar ii takip edemiyorum... geçmişide okumaya pek zamanım olmadı... pc m yoktu 2 gün.... bi gün şöyle bi toparlayım çok birikmişim var:1shok:

müjjjjdeeeee.... defnemayaktan inincede uyumaya devam etmeye başladı. valla benalıştıramadım tolga 1 hafta izinliydi adam nasılyaptıysa alıştırmışzemuszemus...bende uyyanıyordu onun dizinden inince gıkıçıkmıyordu 1 hafta devamedince alıştı :lepi:

defnemin nazı banaymış şimdi sabahları salladıktansonra yatağına koyuyorum uyuyor....
daha annemlere bile söylemedim nazar değmesin diye :nazar:

benim kocişte doğuştan yetenek varmış .... tuvalet eğitimini da ona kaktırıcam kaydirigubbakcemile3
aman maşallah diyelim ahucum nazarlarımız değmesin.huy değişiyor bebekler...iyi olsunlar inşallah:nazar:
ne diyosun sen emel canım ya..nasıl bir şeydir o.tüylerim diken diken oldu inanki.
çok üzüldüm canım geçmiş olsun.başınızdan bir tuz çevirin verin nolur.
papatyama nazar değdi..mafoldumben
geçende de eltimin oğlu parfüm şişesinin küçük halkasını çıkarmış alyanın ağzına vermiş.alya eline almış onu ağzına götürüp yalıyordu görünce şok oldum.çocuğa bağırdım,kayınvalidemede kızdım ki hayatta tek bir laf edemem kayınvalideme severim çünkü..
çok dikkat lazım inanın..Allahım korusun meleklerimizi

Süheyla bebeğinin kolu nasıl çıktı ya :( çok geçmiş olsun

Gülşahcım alyam en kısa zamanda iyileşir işallah

emelcim çok soğukkanlılıkla hareket etmişsin tebrik ederim.

Bizde ek gıdalara alışmaya çalışıyoruz.Zor bir süreç...
çok sağol fusunum..Allah kolaylık versin biz hala alışamadık zorluk çekiyoruz 7.ayı sürüyoruz sözde.
inşallah nisanım çabuk alışır

oyy gözümüzaydınnnn şükürler olsun..öp onun ağzını annesi benim yerimeŞeniz

Selam arkadaşlar, bir haftayı geçti giremedim siteye, şöyle bir baktım hasta bebişlerimiz varmış, geçmiş olsun kuzucuklara, inşallah en kısa zamanda iyileşirler, havalar çok dengesiz aman aman dikkat edelim.
Ali Tuna sünnet olmuş geçmiş olsun küçük erkeğimize.
Diş çıkaran bebişlerimizin incileri hayırlı olsun,
Öğretmen arkadaşların yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun, çok zor olmuştur bebişlerden ayrılmak eminim allah sabır versin, oğlumda yaşadım bir süre sonra alışıyor insan ama kolay değil, benim ücretsiz iznin 1 ekimde başlayacak, şu anda raporluyum yani küçük bir kaza geçirdim bileğim burkuldu o yüzden aldım raporu, aslında 1 ine kadar gidecektim. Bu arada dilekçemi verdim ama geri çevirirler mi bilmiyorum henüz bir sonuç yok, bu ücretsiz izinleri kim onaylıyor bilen var mı acaba?
sanada çok geçmiş olsun canım..
ücretsiz izin olayını inan hiç bilmiyorum ben

canım çok geçmiş olsun..diştenmi acaba

evine bir an önce kavuşursun umarım FAtmacımm çok zor evden ayrı kalmak ben iyi bilirim :((( kocamı özledimm kendisine ilk kez kocam dedim hahahahahahahaha ahh ahh eski günlerin vitaminsizi bile koca oldu boşune dememişler sinek kadar olsun başımda kocam olsun diyeee ühüühühühüüüü

saolasın betülcüm darısı diğer bebeklerimizin başına sızısız ateşsiz çıkartsınlar inşallah
aslı çok güldüm..:roflol:
vitaminsizede kocam dediysen başımıza taş yağacak kesinakannehir

geçmiş olsun canım çok.kıyamam ben ona. böyle büyücekler işte ama bizde mahvolucazakannehir

canım çok sağol umarım çabuk geçer aşısı da var bugün.

selam kızlar,
oyyyy geçmiş olsun damlacım.inşallah ateş yapmaz
selam arkadaşlar yarın çanakkalede thanderc arkadaşımızla buluşacağız .çok heyecanlıyım çanakkalede olan arkadaşlarda gelecek başka siteden güzel bir buluşma olması dileklerimle
hadi bakalım fotoları bekliyoruz
canım alyada aynen öyle kokusundan mı anlıyor nedir.öğürüyor kusuyor.
benim yeni doktorum tek çare aç bırakmak dedi

canlarım hepinize selamlar...

emelcim çok geçmiş olsun, ALlah evladını sana bağışlasın canım, beterinden saklasın...
tülaycım sanada geçmiş olsun canım....

adanın dişi hoşgelmiş sefalar getirmiş :))

huzur84 canım meriçte hiçbi mama tarzını yemiyor sadece çorba içiyor o kadar ben artık zorlamıyorum

zemuszemuszemuszemuszemuszemus
emel sana derken benim de başıma geldi.dün 50cc anne sütüne çeyrekten az muz ve 1 adet cici bebe ekmeği koydum.önlüğü bağlayana kadar süt çekildi.neyse verdik bizimki yutamadı boğazına takıldı babası sırtınas vurdu çıkardı hem de iki kez.morardı bwebek bir kaç saniye.elim ayağım titredi.
oooo aslı kutlarım yeni incilerinizi.sızlanma olmamıştır inşallah.
esmerimin annesi meslektaşım günaydın sana da
benimki sol mememi tamamen bıraktı onu sağıyorum artık.diğerini de anca uykuda .sevemedi bu bebek mememi ya
aman geçmiş olsun benimkide akşam banyko suynu yuttu nefes alamdı nsıl ağladı anlatama

anam ne oluyor dikkat edin kuzuzlara
ya aslında öyle düşünüyodum deryacım ama dün bir kız çocuğu gördük.13 aylık.nerdeyse tüm dişleri çıkmıştı.
annesine sordum kaçıncı ayda çıktı ilk diye.5.5 aylıkken çıkmış ilk olarak.
dvit kullanıyomusunuz dedim,hayır dedi hiç kullanmadım ben..genetiktir diş olayı.gerçi bende 8 aylıkken mi ne çıkarmışım.bana benzediyse geç çıkar yani
valla böcüğüm bizimde grç çıkarmış bana çektiyse 8-9 aylık olması lazım
benide merak eden olmamış zaten
yiğit pasaya dikkat aman öyle ipli mpli şeyleri vermeyin ya
nbenimkinede geçen babsı ilç kutusunu vermiş bezinde kırmızı kırmızı şeyler vardı nasıl korktum meğerse kağıtmış yutmuş hep nasıl yutmuşsa
kız deli oluyor kağıt görünce

bu arada nasılsınız kızlar şu köy yüzünde n giremiyorum bi türlü
idil de tekrar iye başlamış ben artıık deliricem valla billa
yarın yarı yaşımız dolduruyoruz tam 6 aylık oluyoruz kilomuz6.5 olmuş boyumuz 66 cm
allahım nsı hareketli bi görseniz hiç drmuyor
gece sat üçte bi uyandım allahım 2 göz bakıyor bi korktumki uyku seinin altınada girmiş çaky bebk gibi ödümü düşürdü
oyun arıyor geri 4:30da zorla yatırdım hiç uyumuyor ölüyorum uyku diye
neys eişte köyden geldik şükür
ıyyy
sizlerde ne var ne yokkk ??

derya inan bugün aklıma geldin cnm.
alyanında hastalığı iye çıktı.sinsi olduğu için grip gibi belirirmiş.
gecelerdir ateşimiz 38.5-39 bizde nöbetteyiz o kadar yorgunumki elim hiç bişeye kalkmıyor.

gecelerdir ateşimiz 38.5-39 bizde nöbetteyiz o kadar yorgunumki elim hiç bişeye kalkmıyor.
ya biz naoacaz bu iye denen illetle ne kadar dikkat edersem okadar hasta oluyor valla yakında iyice piskopata bağlıycam
alya cığımada dikkat et geçmiş olsun
idil şuan alya nın resmiyle konuşuyor

teşekkürler arkadaşlar. alıntı yapamıorum tek elle yzıorum. kızım biraz daha ii sanki. ay allahım delircem yaw. dün tv izlerken spagetti makarna gördüm bian canım istedi sonra geçti. ay sonra bi gögsüm şişti bi acı bi sancı. süt çekermiş annem öyle dedi. bu sabah 7 de domatesli makarna yedim. geçermiş annemler öyle dedi. sürekli emziriorum sagmaya çalışıorum. inşallah geçer. yarın çkale buluşmamız var bakalım

selam kızlar iki gündür elif nazın mızmızsız bir anı yok... okulla birlikte çok zor oluyo... sanırım dişi çıkıcak... :hulya:

canlarım hepinize selamlar...

emelcim çok geçmiş olsun, ALlah evladını sana bağışlasın canım, beterinden saklasın...
tülaycım sanada geçmiş olsun canım....

adanın dişi hoşgelmiş sefalar getirmiş :))

huzur84 canım meriçte hiçbi mama tarzını yemiyor sadece çorba içiyor o kadar ben artık zorlamıyorum

meralciğim sağol canım...

zemuszemuszemuszemuszemuszemus

aman geçmiş olsun benimkide akşam banyko suynu yuttu nefes alamdı nsıl ağladı anlatama

anam ne oluyor dikkat edin kuzuzlara

valla böcüğüm bizimde grç çıkarmış bana çektiyse 8-9 aylık olması lazım

benide merak eden olmamış zaten
yiğit pasaya dikkat aman öyle ipli mpli şeyleri vermeyin ya
nbenimkinede geçen babsı ilç kutusunu vermiş bezinde kırmızı kırmızı şeyler vardı nasıl korktum meğerse kağıtmış yutmuş hep nasıl yutmuşsa
kız deli oluyor kağıt görünce

bu arada nasılsınız kızlar şu köy yüzünde n giremiyorum bi türlü
idil de tekrar iye başlamış ben artıık deliricem valla billa
yarın yarı yaşımız dolduruyoruz tam 6 aylık oluyoruz kilomuz6.5 olmuş boyumuz 66 cm
allahım nsı hareketli bi görseniz hiç drmuyor
gece sat üçte bi uyandım allahım 2 göz bakıyor bi korktumki uyku seinin altınada girmiş çaky bebk gibi ödümü düşürdü
oyun arıyor geri 4:30da zorla yatırdım hiç uyumuyor ölüyorum uyku diye
neys eişte köyden geldik şükür
ıyyy
sizlerde ne var ne yokkk ??
canım çok geçmiş olsun ya gene mii?
sitem etme kuzucummm bende pek giremiyorum artık başladık ya ozan da hasta okul ozan ev zor oluyor bitanem yerim seni. artıkın sahalara dönsen diyorum.
hadi yaa offf alyacımda gene olmuş çok üzüldüm idil türküm ve alyama çok geçmiş olsun minikler yaa.
selam kızlar iki gündür elif nazın mızmızsız bir anı yok... okulla birlikte çok zor oluyo... sanırım dişi çıkıcak... :hulya:

mafoldumbenozanda çok mızmız uykusuzluk okulda olunca beer oluyor inanki tahtaya yazı yazarken gözlerim birbirine giriyor. yanıyor nasıl. dişleri çıksa da rahatlasak :(

doktorumuzn sölediklerini yazıyorum şimdii.
TÜLAYCIM balık yağı şurubu kullanabilir dedi ama pekte gerekli değil gibi söledi.
diş için jel alsam dedim önermiyorum yanetkileri çok dedi.
artık flora başlıyoruz dedi ve flor verdi hap halindeymiş suda eritip vercez. devit3 yerine multitabs kullancaz artık.
gelişimine gayet iyi dedi baya ilerde buldu akranlarıyla bir tutmuyorum baya iyi dedi çokta iyi gelişmeye devam ediyor dedi maşallah:nazar:
(geçen ay 8430 72 cmdi) 9130 g. 73 cm olmuş boyu fazla uzamamış dedim artık öyle gelişmeleri yavaşladı artık dedi.
1 koldan 2 bacaktan 1 ağızdan aşı oldu yavrukuşum ağladı ama pek değil erkek adam kucağıma aldım hemen sustu. kaydirigubbakcemile3 umarım dediğiniz gibi ateşsiz geçer . boğazı ve ciiğerleri temizmiş burnu tıkalı dedim evi nemlendirin artık dedi rüzgar olduğu için nem oranı düşüyor ya bu nedenle nemlendirmelisiniz dedi.

Back