2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar bir şey sorucam.bebeklerinizin tv ile arası nasıl..ben hiç izletmiyorumda..bana kızıyorlar arada bir baktır diye.bende kk da okumuştum en azından 1.5 2 yaşına kadar bebeklere tv ye baktırılmaması gerekirmiş dikkat dağınıklığına sebep olabiliyor diye ileriki yıllarda..
hiç baktırmıyorum ben.gündüzleri tv açmamaya çalışıyorum açacaksamda alyayı öteki tafa atıyorum sesini duyuyor sdece..siz neler yaptınız merak ediyorum.
bu arad şehnaz fotodaki sensen süpermişssin.maşşalah sana.

Gülşahım benim tv açık oluyor gün boyu.. Anılın sadece reklamlar dikkatini çekiyor. Reklamlarda pürdikkat izliyor. Bitince çeviriyor kafasını.

gülşahcım benim tv de açık sürekli müzik kanalları açık oluyor ama ben fazla seyrettirmemeye çalışıyorum akıllı bebek videolarını indirdim netten,bu aralar onları izlettiriyorum çok ilgisini çekiyor.

öyle valla ay benim çok uykum var yaaaa 2. bardak nescafemi içiyorum ama banamısın demiyor gece 2 de yattım yaaaaa delikafadulden
ece de bu sabah 5 de uyandı görseniz öyle mutlu oldu ki, yanımıza yatırdım biraz daha uyuyayım istedim saçımızı başımızı yoldu bunlar çok yaramaz yaaaa....

slm bugün bizde dokdora giddik biz öyle özele filan gidmiyoruz oğlumda gidmişdik bunda gidmiycem dedim eeee nede olsa ikinci acemilik kalmadı artık burda aile hekimliği var sanki özel gibi valla aşı günümüz geldiğinde tlf bile ediyolar kilosu boyu kontrol edilip bilgisayara geçiyo bide ebemiz var özel eğitim almış bebekler için her mahalle için bi dokdor var çok rahatız valla sıra filan beklemiyoruz heryerde yokmuş bu uygulama daha ama biz çok rahatız
ay ne yazcakdım ne anlattım yaaa bugün aşımızı olduk 3 tane 2 bacakdan 1 koldan kilomuz 7700 olmuş boyumuzda 69 cm ben kilosu az gibi sanki ama dedim ebe iyi dedi yüzde ellinin içine giriyo dedi görseniz geldiğimizden beri yatıyo hiç oturmadı hele bacaklarını hiç kımıldatmıyo altını değişirken biraz mızırdandı bende bak abisi uf yaptılar bacağına bak dedim abisine bakıp daha çok ağladı ayyy pek nazlı pek ebe ateşi 38e çıkmadan calpol verme dedi ilaç aşıyı etkiliyo artık ilaç vermiyoruz kolay kolay biraz katlanıcaksınız dedi ne yapalım katlanıcaz tabiki

canım geçmiş olsun bizim de aşımız 24 ünde, bebeğinin kilosu da normal bence,benim kızımın kaç kilo olduğunu bilsen 6200 civarında, eskiden çok takıyodum kilosu az diye ama artık sağlıklı olasına şükrediyorum.

kızlar bir şey sorucam.bebeklerinizin tv ile arası nasıl..ben hiç izletmiyorumda..bana kızıyorlar arada bir baktır diye.bende kk da okumuştum en azından 1.5 2 yaşına kadar bebeklere tv ye baktırılmaması gerekirmiş dikkat dağınıklığına sebep olabiliyor diye ileriki yıllarda..
hiç baktırmıyorum ben.gündüzleri tv açmamaya çalışıyorum açacaksamda alyayı öteki tafa atıyorum sesini duyuyor sdece..siz neler yaptınız merak ediyorum.
bu arad şehnaz fotodaki sensen süpermişssin.maşşalah sana.

Canım, evet uzmanlar televizyon seyrettirmeyin diyorlar ama ben oğluma reklamlar sayesinde yemek yedirebiliyordum, çok şükür dikkat eksikliği falan olmadı, zaten bebeklerin dikkatleri çabuk dağılıyor televizyona bakarken birden başka birşeyle ilgileniyolar. Aklıma geldi, annesi ve babası sağır dilsiz olan bir çocuk vardı, konuşmayı televizyondan öğrenmişti. Ama yinede dikkatli olmak gerekiyor sürekli televizyona odaklanıyorsa önlem almak lazım tabi ki... Bu araca kızınız çok güzel maşallah allah bağışlasın.

selam kızlar dun kardesımın yemın torenıne gıttık. hava cok guzeldı Samsun da. Gulsahım face dekı msj sonradan gordum. Ama ben Kasım gıbı gıdecem yıne hemde bu sefer Alı Tuna ıle. O zaman gorusuruz. Dun zaten kışladan çıkmamız 1'i buldu.

Kızlar ev inanılmaz dağınık. Ali Tuna uyanmadan etrafı toparlayacam sebze atacam ocağa. Yine gelirim öpüldünüz.

Bende çok sık olmamakla beraber arada tv ye baktırıyorum. Bugün akşam üstü şu akıllı bebek cd lerine baktıracam bakalım ne tepki verecek.

He kızlar bu arada Ali Tuna anne dede gel evet dedi şimdiye kadar. ılk anne dedi tabi. Çok sık sölemiyor ama
O kadar tatlı oluyorlar ki. Birde artık salonda durmuyor . Bizim salonda kapı yok bi bakıyorum mutfağın orda :)

Doktordan gelenler olmuş güzel haberlerle. Maşiallah Mart bebeklerimiz çok iyi. Şimdi kızacaksınız ama benim oğlan hala zayıf. bi de sünnetden sonra yiyemezse iyice zayıf kalacak.
Şehnazım Arda ne kadar oldu? kendini iyi toparladı maşallah.

Doktorumuz iştahının açılması için nutrigen üzüm verdi ama propesektüründe 1 yaşından önce kullanılmaz yazıyordu. Süheyla kendi doktoruna da soracaktı bakalım sordumu

Ayyyy beni tutmayın çok işim var

tv otistik yapıyormuş ayrıca dikkat dağınıklığı.ben zorda kalmadıkça hiç baktırmıyorum.ama okul açılınca annem bakar :(
slm melek hpşgeldin.hayırlı tezkerelerbizim kız da iki kere anne dedi.evet inanamadı k ama gerçek.tesadifi mi diye düşündük oyuncağını düşürünce gene dedi.

cok kotu yagmur yagıyorrr.. bızde evde oglumla mustafa cecelı den lımon cıceklerını dınlıyoruz. Sebzemız henuz haslanmadı.

kızlar kuzu etı bır parca, brokolı,havuc, kabak, pırınc, kırmızı mercımek ve bıraz zeytınyagı koydum. bakalım Alı Tuna ne kadar yıyecek

Bende bugün et denedim. Dana eti aldım kendim kıydım bıçakla minik minik.. Kıyma çektirmeye cesaret edemedim.. Kabak,patates ve eti karıştırdım çorba yaptım. ıçine de bir çay kaşığı zeytinyağı koydum. Bayıla bayıla içti kuzum.babasına çekmesin,babası et yemez.

selam kızlarrrr
evdeyiz bugün...dehşet yağmur yağıyor 2 gündür çıkamadık biyere ben birara çıkıp Ali Tuna ya hedaayee aldım:)) kızıma da emekleme arkadaşımı aldım şuan onu yemekle meşgul :))))biz de sabah kahvaltımızı ettik öğlen sebzemizi yedikkk bekliyoz akşam olsun diye :)))

slm bugün bizde dokdora giddik biz öyle özele filan gidmiyoruz oğlumda gidmişdik bunda gidmiycem dedim eeee nede olsa ikinci acemilik kalmadı artık burda aile hekimliği var sanki özel gibi valla aşı günümüz geldiğinde tlf bile ediyolar kilosu boyu kontrol edilip bilgisayara geçiyo bide ebemiz var özel eğitim almış bebekler için her mahalle için bi dokdor var çok rahatız valla sıra filan beklemiyoruz heryerde yokmuş bu uygulama daha ama biz çok rahatız
ay ne yazcakdım ne anlattım yaaa bugün aşımızı olduk 3 tane 2 bacakdan 1 koldan kilomuz 7700 olmuş boyumuzda 69 cm ben kilosu az gibi sanki ama dedim ebe iyi dedi yüzde ellinin içine giriyo dedi görseniz geldiğimizden beri yatıyo hiç oturmadı hele bacaklarını hiç kımıldatmıyo altını değişirken biraz mızırdandı bende bak abisi uf yaptılar bacağına bak dedim abisine bakıp daha çok ağladı ayyy pek nazlı pek ebe ateşi 38e çıkmadan calpol verme dedi ilaç aşıyı etkiliyo artık ilaç vermiyoruz kolay kolay biraz katlanıcaksınız dedi ne yapalım katlanıcaz tabiki

çok geçmiş olsun, aşılar azlacak bundan sonra sanırım...

Gülşahım benim tv açık oluyor gün boyu.. Anılın sadece reklamlar dikkatini çekiyor. Reklamlarda pürdikkat izliyor. Bitince çeviriyor kafasını.

gülşahcım benim tv de açık sürekli müzik kanalları açık oluyor ama ben fazla seyrettirmemeye çalışıyorum akıllı bebek videolarını indirdim netten,bu aralar onları izlettiriyorum çok ilgisini çekiyor.

Bende çok sık olmamakla beraber arada tv ye baktırıyorum. Bugün akşam üstü şu akıllı bebek cd lerine baktıracam bakalım ne tepki verecek.

He kızlar bu arada Ali Tuna anne dede gel evet dedi şimdiye kadar. İlk anne dedi tabi. Çok sık sölemiyor ama
O kadar tatlı oluyorlar ki. Birde artık salonda durmuyor . Bizim salonda kapı yok bi bakıyorum mutfağın orda :)

süheyla bu konuda bilirkişi yanlış hatırlaıyosam. tv konusunda çok kötü şeyler d uydum. ben de izletiyorum ama ne yalan söyleyim. azcıkk ama... klip izlwtmiyorum. hatırladığıma göre bebekler tv seyrederken görünttülerin onların anlama dışında değişmesi, konuşma ve görüntünün farklı olması onları kötü etkileyip otizme neden olabiliyomuş. tedavisi de meydana gelmesi kadar çabuk olmuyomuş maalesef..

ayşin Ela ve sen nasıl oldunuzz???iyilrştiniz mi ??

ben tv izliyorum da izletiyorum da engellenmiyo ki ayrıce evet otizm yapıyor ama sabahtan akşama kadar tv izleyen bebeklerde olabiliyor bizimkiler sabahtan akşama tv başında değil ki ayrıca otzme meyilli bebek oyuncak da oynamazz

selam kızlar maalesef bizde düşme kazası gecırdık oglana mama hazırlıyodum babasını kaldırdım halbukı cocuga bakakoy dıye enlemesıne yatırdım yataga nasıl oldu anlamadım bi cıglık nasıl koştum yüz üstü düşmüş Allahtan ıslak mendıl vardı yerde galıba ona geldı yüzü yatak yükseklıgıde fazla ddegıl dı yüzü falan kızarmadı hemen agladı gectı ama canımdan can koptu hain babası uyumus kalmıs benım oglanda kaya kaya düşmüş heralde Allahım kımseye evlat acısı göstermesın inşaallahhbu arada GÜLŞAHCIM benım oglanda reklam falan cıktıgında kafasını cevırıyo tv ye yoksa hiç bakmıyo pek ılgılı degıl

buket bu tarıfını acıklamalı olarak mama tarıflerın paylasırmısın canım degişik tarıfler arıyorum

kızmız biraz daha ii allahıma sükür emmeyede basladı. of allahım ne zor günlerdi ya ruhsal bedensel ve sosyal dengem kaydı mahvoldum. allah saglık versin hepimizin bebeklerine. onlar hasta olmasın acı çekmesin aglamasın. resmen kavruldum bittim. banyo yaptırdık babasıyla emdi ve uyudu canım kızım. hepinize teşekkürler arkadaşlar allah kimseyi evladıyla terbiye etmesin umarım herkes ve bebekler iidir

Back