• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Her Gün Yıkamak Büyümesini Kolaylaştırır
Bazı bebekler banyodan sonra çok rahatlar ve güzel uyur. Büyüme hormonu uykuda salgılandığından indirekt yolla banyo, bebeğin büyümesine katkı sağlayabilir.

Bebeği Tuzlamanın Ölümcül Sonuçları Olabilir (Bunu ilk defa duydum)
Anadolu'da halen yaygın olarak kullanılan yenidoğan bebeğin tuzlanması adeti, son derece tehlikeli ve ölümcül sonuçları olabilecek çağdışı bir uygulamadır ve asla yapılmamalıdır.

Kizlarla Erkekler ve Farkliliklari
Boy ve kilo

Ortalama olarak erkekler kızlara oranla daha ağır ve uzun oluyorlar. Bu şu anlama geliyor: Erkekler daha kilolu olduğu için oturmayı daha yavaş gerçekleştiriyorlar. Ama, onlara destek olan daha ağır bacakları sayesinde çok çabuk yürümeyi öğreniyorlar. Bu adımdan sonra gelişim süreci eşit seviyede devam ediyor.

ılk tepkiler

Amerika Birleşik Devletleri´nde yapılan bir araştırma bebeklikten itibaren erkeklerin, annelerinin negatif davranışlarına daha sert tepki verdiklerini ortaya koyuyor. Özellikle bir istekleri rededildiği takdirde bunu kızlara göre daha zor kabulleniyorlar.

Yaramaz erkekler

Ebeveynler erkek çocuklarla daha çok bedensel güce dayalı, hareketli oyunlar oynadıkları için erkekler genellikle fiziksel aktivite gerektiren oyunları tercih ediyorlar. Bu durum da onların daha yaramaz olmalarına neden oluyor. Oysa kız çocukları daha çok hayal gücüne yönelik oyunları benimsiyorlar.

Bağımsız kızlar

Çocuklar 2 yaşa doğru yürüme, konuşma, beslenme ve tuvalet alışkanlığını edinme ile birlikte bağımsız davranışlar geliştirirler. Annelerin erkek çocuklarına daha toleranslı ve daha koruyucu davranmaları, kız çocuklarının ise anneleri tarafından daha çok eğitilmesi bu durumu yaratan etmenlerin başında geliyor. Kızlar ayrıca okul öncesi döneme oldukça yatkın bir yapıya sahipler ve sosyal ilişkilerin kurallarını daha çabuk öğrenebiliyorlar.

Dil öğrenme

Kızlar normal olarak erkeklere göre çok daha çabuk ve uzun cümlelerle konuşmaya başlarlar. Erkekler ise genellikle geç konuşmaya başlarlar. Bu farklılığın sebebi muhtemelen kızların beyinlerin sol tarafının erken gelişimi ve özellikle babaların kız çocuklarıyla erkeklere göre 2 misli çok konuşmaları ile açıklanıyor.

3 - 6. ay

Bebekler 4 aylık olduklarında yuvarlanarak dönebiliyor. Bu nedenle düşmemeleri için gerekli önlemleri almayı sakın unutmayın.. Çoğu bebek 5 aylık olduğunda bir nesneye doğru uzanabilir ve sırt üstü dönebilir, 6 aylıkken de genellikle yastıklarla desteklenerek oturabilir.

6 - 9. ay

Bebek, oturduğu yerde kendi ekseni etrafında dönebilir ve ellerini çırpabilir. Küçük bir nesneyi baş ve işaret parmaklarını kullanarak kavrayıp bırakabilir. Çoğu bebek bu dönemde emeklemeye başlar.

En sık görüleni orta kulak iltihabı, en tehlikelileri menenjit ve bakteriyemi (kana mikrop karışması), en çok öldüreni ise zatürredir. Her yıl dünya üzerinde 1.5 milyonu ilk 5 yaştaki çocuklar olmak üzere 4.300.000 insan zatürre nedeniyle hayatını kaybetmektedir. Pnömokoklar bu hastalıklara en sık neden olan bakteridir. Orta kulak iltihaplarının % 30-40’ında, menenjitlerin % 30-50’sinde, bakteriyemilerin % 50’sinde, zatürrelerin % 50-60’ında etken pnömokokdur. Pnömokok ayrıca sinüzitlerde de en sık rastlanan etkendir (% 30-40). Başka bir deyişle; nezle, grip ve bronşit gibi antibiyotik tedavisi gerektirmeyen hastalıklar ve halk arasında kısaca “beta” diye adlandırılan streptokokların neden olduğu bademcik iltihapları bir tarafa bırakılırsa, kış aylarında görülen solunum yolu enfeksiyonlarının en az yarısının nedeni pnömokoklardır.

Aileler çocuklarını hasta olduğu bilinen insanlarla kapalı ortamlarda birarada bulundurmamaya dikkat etmelidir. Özellikle kreş ve okullarda hasta olan çocukların hekim tarafından muayene edilmesi sağlanmalı ve hekimin önerilerine uyulmalıdır.

bu hepimizi yakindan ilgilendiriyor galiba:)

Yapay beslenen sağlıklı çocuklara (çocuğun anne sütü alamadığı durumlarda uygulanan beslenme şekli) da dışarıdan su verilmesi gerekmez. Çünkü bebeklere verilen mamalar uygun şekilde hazırlandıklarında büyük oranda su içermekte ve bu da çocuğun su ihtiyacını karşılamaktadır. Ayrıca mama veya anne sütüne ek olarak su verilmesi durumunda çocuğun susama hissi azalacağından mama veya anne sütünü daha az alacak ve bu da yetersiz kalori alımına neden olacaktır. Ancak çok sıcak havalarda aşırı su kaybı olması durumunda veya ishal ve kusma gibi ekstra su kaybına neden olan hastalıkların olduğu durumlarda doktor önerisiyle ek olarak su verilmesi gerekebilir. Ayrıca bu noktada yapılan hatalı bir başka uygulama da annelerin çocuğunun daha iyi besleneceğini düşünerek mamayı daha konsantre hazırlamasıdır. Bu durumda böbreklere osmolar yük artacağından çocuk solüt yükünü atabilmek için idrarla fazla su kaybeder. Çocukta susuzluk hissi ağlamaya neden olur. Annesi tarafından çocuğun acıktığı düşünülerek tekrar mama verilir ve sonuç olarak çocuğun susuzluğu daha da artar. Bu ise tehlikeli sonuçlara yol açabilir. Dolayısıyla mama hazırlanırken kaç ölçek mamaya ne kadar su katılacağı öğrenilmeli ve buna göre mama hazırlanmalıdır.

Bir bebeğin susadığı nasıl anlaşılır?
Genel olarak bir çocuğun susuz kaldığının belirtileri şunlardır: susama hissi, vücut ısısının artması, cilt, ağız içi ve dilde kuruluk, cilt gerginliğinde azalma, organların kanlanmasının azalması, kilo kaybı, yorgunluk, idrar çıkışında azalma, huzursuzluk ve halsizlik, kalp atımının ve soluk alıp vermenin hızlı olması, bilinç değişiklikleri. Bu belirtilerin varlığı ve şiddeti vücudun susuz kalma derecesine bağlı olarak değişiklik gösterir.

Su yemeklerle mi verilmelidir? Yoksa ayrı olarak mı verilmelidir?
Genel olarak çocukların ihtiyacı olan sıvı miktarını gün içerisinde almalarını sağlamak önemlidir. Bu sıvıyı yemeklerle beraber almak şart değildir. Mide besinleri sindirmek için suya ihtiyaç duyar ancak yemeklerle beraber su almasak bile vücutta bulunan suyu bu amaç için kullanabilir. Ayrıca yediğimiz yiyecekler büyük oranda su içermektedir. Sebze ve meyvelerin %90’ı sudan oluşur. Bu nedenle erişkinlerde yemek öncesi veya sonrasında su içme bir kişisel tercih meselesidir. Burada önemli olan yemek öncesinde su vermek özellikle küçük çocuklarda midenin dolmasına ve kalori sağlayan besinlerin yetersiz alınmasına neden olacaktır. Bu yüzden verilecek olan sıvıların miktarı ve zamanı çocuğun yaşına göre değişmekle beraber suyun yemek esnasında veya sonunda verilmesi daha uygun olacaktır.

6–12 ay, 12-24 ay ve 24–36 ay arası bebeklerin günde almaları gereken su miktarı nedir?
Temel besin öğelerinden biri de sıvıdır. Büyüme, deri, solunum sistemi, idrar ve gaita yoluyla olan kayıpları karşılamak ve vücut ısısının düzenlenmesi için sıvı alımı gereklidir. Doğumda vücut ağırlığının %75’i sıvı olup, bu oran giderek azalarak %40’a iner. Erişkinlerde günlük sıvı değişimi %6 iken bebeklerde %25’tir. Bu nedenle bebekler sıvı alımının kısıtlanmasına daha duyarlıdırlar. Çocukların günlük sıvı gereksinimleri vücut yüzeylerine göre hesaplanır ve bu da metrekare yüzey alanı başına 1500 ml’dir. Örneğin yenidoğan bir bebeğin günlük sıvı ihtiyacı yaklaşık 375ml’dir. 1 yaşındaki bir çocuğun ortalama sıvı ihtiyacı ise yaklaşık 750 ml’dir. Yaş ve kilo arttıkça yüzey alanı artacağından günlük sıvı ihtiyacı da yaşla beraber artacaktır.

gecenin bu saati Ada hanımcıımın uyanası geldi ve oyun istiyorr bir bilse annesi de uyumak istiyor süreki başaağrısı çekiyorr :((((((((((((ayakta sallıyom inş uyur ah benim tombak kuzum.......

Ezgim bence kreşte olması daha iyi birden fazla bakıcı var orada bebek bölümünün ayrı olması da çok iyi... hm bulacağın bakıcının nasıl bakacağını da bilmiyorsun ama rkeştekiler işinin ehli neticede.. Nilkuşum da sosyalleşeecek annesi:))))

selam kızlar yeniden,
oğluşumu kontrole götürdük boyu 72 cm kilosu 8430 g. olmuş doktoru gelişimini çok beğendi 9 aylık bebek gibi buldu sosyal gelişimini tepkilerini ve fiziksel gelişimini. oturuşuna 8 aylık bebek gibi oturuyor dedi. doktorun asistanına bir kahkaha attı doktora yılışıyo tartıya oturtup tarttılar tartının kase gibi kısmını tuttu aldırmaya çalışıyo doktor bize bırak git sen azcık sevelim kara oğlanı diyo. maşallah kuzuma çok mutlu etti beniiii
maaşallah karakuzuma benim tosuncuğum :)) öp benim yerime annesi

extingusher geçmiş olsun her saniye olay ayaratbilir bu veletler benimkide ikindi uykusunda uyanınca yoğurt yedircem bende fazla giremiyorum nete malum illa yanında olcam ,kucağıma alcam ,gezdircem 6 ayın dolmasına 9 gün kaldı :)o karakuzu ne tatlıdır öyle yaa benimki oturamıyor desteksiz çok da özeniyorum ama öne düşüyor bende üstüne gitmiyorum tabiiki bide ayakta yürütmemi istiyo daha emekleyemiyor 9kg 700 gr ondan olabilirmi acabaa:)
maaşallah senin kuzuna da minocum :))

merhaba arkadaslar...
oglum gece ateşlendi. ilk defa oldu boyle. 37 küsürlerde idi ateşi. alt dişleri yarıya kadar cıktı halbuki o zaman ateşlenmemişti. oksürük akıntı falan da yok. fitil ve surupla düştü ondan gitmedik doktora. emmesi falan iyi biraz halsizlik var. acaba gitsek mi hemen doktora. gitsek o da fitil ve surup veriri diye düşündüm
canım 38.5 tan sonrası ateş sayılıyor diye biliyorum bazen bebişlerin ateşi 37 küsurlara çıkabiliyor vücuda giren mikropları alt edebilmek için.az ateşte ateş düşürücü verilmesi bağışıklık sisteminin gelişmesini engelliyor diye biliyorum istersen bi dr a sor

Selam arkadaşlar.
Çok devamsızlık yaptım bu sıralar Esmacım yoklama alıyodu değilmi kesin bana ceza verecek.
Ama Anılın gece uykusu beni sinir etmeye devam ediyor.. Emip yatsada aynıııı, gece maması yesede aynıııı... Bende şarj kalmıyor. Burayada bakamıyorum... Sol alt dişimiz çıkmıştı.. Dünde sağ alt dişimiz patlamış.. Sanırım diştendir bu huysuzlğumuz... Bi düzene girsek artık..
hayırlı olsun canım dişleriniz bizim sıpa da huysuz bugünlerde bütün mart bebeklerine bi haller oluyor

kiz o nee bicim anlatmal öyle cok korktum.. gecmis olsun bisey olmadan atlatnmissinizz... dikkat et nisanima olur mu annesi :))

Ahucum gecmis olsun ve hayirli yolculuklar :))

Kizlar hani demistim ya rüya yorgan üstünde yatiyor yerde sabah esim ise gitti sabahciydi bugün sonra uykuya öyle bi dalmisimki kalktim rüya yok etrafima bi baktim masanin altina dogru gitmis orda uzanmis sonra ben uyaninca basini kaldirdi ilerlemeye calisti tekrar tam basini tekrar yere koyucakti ve masanin sivri ayak ucuna gelicekti nasil tuttum nasil kaldirdim anlamadim tabi kaldirirken kendi basimi masaya carptim neye ugradigimi sasirdim mafoldumben mafoldumben mafoldumben Neyse birsey olmadi ama :))
Bugün kkdan dilek86yla bulustum oda viyanadan sonra kocisle gezdik tozduk erken cikti simdi evdeyik ....

Herkes nerelere kaybolmus?
Yeni arkadaslarimiz HOSGELDINIZ opuyorumnanaktan
ay kıyamam ben ona ya masayı kaldırsanız ordan ? yastığı geçiyorlar çünkü bi şekilde gerçi park yatakta yatırcam demişsin de senle yatmaya alıştı orda yatarmı bilmem :)

selam kizlar cok yorgunum saat 6 da eve geliyorum ama dus al Nili yika yemek biraz muhabbet saat 10 bucuk oluyo bu arada size bi tavsiyem var esim internetten casting malzemesi almis casting dis dolgusunda kullanilan malzemeyle elin ayagin yada nereyi isteseniz seklinin cikmasi sanati oluyo biliyorum iyi aciklayamadim ama nette arastirirsaniz bulursunuz herneyse Nilin elini ayagini casting yaptik birde benimle elele tutusurken yaptik cook guzel oldu cok guzel bir hatira olarak kalicak pahali bisey degil mutlaka yapmanizi tavsiye ederim, bende Nil i anaokuluna vermeye karar verdim ekimin sonunda bi tane tavsiye uzerine bulduk cok iyiymis her iki bebege 1 bakici dusuyomus gidip gorucem aslinda bakici daha ucuz saati 5 pound tan bakiyolar ama 3 cocuga birden bakiyolar diger cocuklar Nile zarar verir diye korkuyorum ondan anaokuluna vericem ama sizinde fikrinizi sorayim dedim sizce bakicimi okulmu olsun? anaokulunda bebek bolumu ayri diger cocuklar o bolume giremiyolarmis. lutfen fikirlerinizi yazin.
evet canım biliyorum ben de ayakizini çıkardım çerçeve şeklinde satılıyor internette anneme söyledim izmirden aldı geldi yanına da fotosunu koyabiliytosun gerçekten çok hoş

Kizlarla Erkekler ve Farkliliklari

Dil öğrenme

Kızlar normal olarak erkeklere göre çok daha çabuk ve uzun cümlelerle konuşmaya başlarlar. Erkekler ise genellikle geç konuşmaya başlarlar. Bu farklılığın sebebi muhtemelen kızların beyinlerin sol tarafının erken gelişimi ve özellikle babaların kız çocuklarıyla erkeklere göre 2 misli çok konuşmaları ile açıklanıyor.

ahanda ben buna katılmıyorum çünkü batuyu bırksam konuşacak kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
ağzında ne laflar var ne laflar dün çok güzel bir tesadüf oldu gülmekden kırıldık resmen karpuz yiyorduk batuyu aldım küçük parçacıklarla onada verdim epey bi yedi batu annem yeter birazda ben yiyebilirmiyim dedim ve sıpa tesdüfennn yeee dedi gülmekden kırıldık resmen
canı istesin neler söylüyor neler babamm mamammm aannii mememmm bide bunların karıştığını düşünün çok komik oluyo

ezgiciğim bence kreşe ver canım bebeğini 1 bakıcı 2 bebeğe bakıyormuş hem daha güvenilir olur kalabalık bir ortamm keşke türkiyeden birilerini getirebilsen evine tanıdık daha iyi olrdu

herkese kocaman günaydın güzel mart anneleri

sabah 5 de yattım 8 de kalktık
3 saatlik uykum var o da bölük pörçükkkk
liya uyusada bende yatsam yaaaa

Gunaydın Şekerler nasılsınız bakalım oglum kahvaltısını yaptı oyun oynuyo tembel anasıda oturuyo kalksamda su evın tozunu alsam barı aksama babam gelecek yemek yapım sosyetık anamda kıbrıs dan cumartesı donuyo ablamla yıgenım telefonda teyze yıgıt hazır olsun yaramazlık yapmaya dıyo amannnnn
bu arada fırın temızledım dun ılk defa anway ın fırın temızleyıcısı kullandım aman allahım superdı ya benım fırın Çok kırlenır malum pasta borek ama aksam yorulmadan halletım

kızlar hepinize günaydın yaa çok keyifsizim bakıcı bulamıyorum annem bakıyodu şimdiye kadar annemler ankarada oturuyo evine gitmesi lazım artık kardeşim var babam var. kayınvalidemlerde kastamonuda yanı çok yalnızız çorluda bulamıyorum bakıcı napcam bilmiyorum kızlar bakıcıya baktıran var mı kaç paraya bakarlar buralarda tanıdığı olan var mı çok sıkıldım yardımmmmÇok üzgünüm çoook

kızlar benim pc gidiyo bu bozukdu yenisi gelecek ama ne zaman bilmiyorum hepinizi kocaman öpüyorum

Gunaydın Şekerler nasılsınız bakalım oglum kahvaltısını yaptı oyun oynuyo tembel anasıda oturuyo kalksamda su evın tozunu alsam barı aksama babam gelecek yemek yapım sosyetık anamda kıbrıs dan cumartesı donuyo ablamla yıgenım telefonda teyze yıgıt hazır olsun yaramazlık yapmaya dıyo amannnnn
bu arada fırın temızledım dun ılk defa anway ın fırın temızleyıcısı kullandım aman allahım superdı ya benım fırın Çok kırlenır malum pasta borek ama aksam yorulmadan halletım

canım gözün aydın şimdiden annen geliyormuş, benimde annemle babam dün bende iftardalardı....
benimde temizlik yapmam lazım ama hiç canım istemiyor :(((( eve gidince yorgunluktan elim kolum kalkmıyor

kızlar hepinize günaydın yaa çok keyifsizim bakıcı bulamıyorum annem bakıyodu şimdiye kadar annemler ankarada oturuyo evine gitmesi lazım artık kardeşim var babam var. kayınvalidemlerde kastamonuda yanı çok yalnızız çorluda bulamıyorum bakıcı napcam bilmiyorum kızlar bakıcıya baktıran var mı kaç paraya bakarlar buralarda tanıdığı olan var mı çok sıkıldım yardımmmmÇok üzgünüm çoook

canım allah yardımcın olsun, inşallah en kısa zamanda bulursun bakıcı

ahucum geçmiş olsun tatlım dikkat et hAYIRLLI YOLCULUKLAR DİLİYORUM
ve füsun geçmiş olsun canIMM KUZUMA İYİ BAK ALLAH NAZARLARDAN SAKLASIN MELEĞİMİZİİ

Sağol canım karakuzumada maşallah Ozan ne güzel gelişmiş aferin ona muckkkkk

selam kızlar.. daha geçmişe bakamadım ama hasta anneler var sanırımm çok çok geçmiş olsun..
benden güzel bi haberr ablam ilk bebeğine hamile 8 hafta 3 günlük muhtemel doğum tarihi 2 nisann çok sevinçliyim oğluşuma kuzen geliyor abi olacak oğlummm :)
az sonra üst komşuma gideceğimm çocuk bakmayı düşünür mü diye soracağımm inş düşünür yaaa oğluşumu hergün dışarılara sürüklemek istemiyorumm zaten annemler gelene kadar ve onlar olmadığı zamanlarda bakacak gideyim konuşayım...

canım hayırlı olsun çok sevindim ne güzel kuzenler kardeş gibi büyüycek

çok geçmiş olsun nisan'a. kıyamam ben onun tombik bacagına canım ya allah korumuş. zaten tüm bebekler allah emanet. rabbim hepsini korusun:nazar:

Fatmacım sağol

merhaba kızlar, son sayfayı okuduğum kadarıyla 2 bebeğimiz büyük tehlike atlatmış:(((((( Nisan çileğime ve Rüya mıza çok geçmiş olsun. yazdıkalrınızı okurken kafamda canlandırıyodum hemen panik yaptım kalp atışlarım arttı:(((((((((
dikkat edelim düşürdük falan ama hayat devam ediyo daha tehlikelilerinden uzak olsunlar hep...

kızlar öğlen girdim alıntı yapıyodum baktım Ela uyumaya çalışıyo hemen onla ilgilendim. uyuyca da evi toparladım. anca girebiliyorum. kontrol ettiğim birkaç sayfadan Emel in rahatsızlığı dikkatimi çekti. çok geçmiş olsun. diğer sayfalara bakamadım. cumadan beri bakamıyorum düzenli şekilde. bi buluşma fotolarını gördüm bi yorum fırlattım o kadar.

neyse,cuma günü ablam geldi. cumartesi mayışık mayışık yattılar ela ile. zaten rahatsızlandı ablam o gün. akşamına dıaşrı çıktık. pazar da Tekirdağ a gittik. kızıma milupanın brokolili sebze püresini aldım. sevdi kerata. bugün de kalan yarısını yedi. maşşallahh maşallah hihihihih.:)))))))))) aynı gün yani pazar günü eşim annemlere bıraktı. ankaradan kızımı görmeye geldiler:) 8 aylık bebekleriyle. kızımı istiyo onlar da:))) pazartesi de eeri evime döndüm. hepsi bu. ev çok dağılmıştı bugün de anca düzene soktum.

herkes iyidir umarım.... yaramaz bi durum yok dimi?

Ayşinimmmmm seni çok özledimmmmmm bennnnnnnnnnnnnnnnnnnnn.Afiyet olsun Elama maşallah...

selam kizlar cok yorgunum saat 6 da eve geliyorum ama dus al Nili yika yemek biraz muhabbet saat 10 bucuk oluyo bu arada size bi tavsiyem var esim internetten casting malzemesi almis casting dis dolgusunda kullanilan malzemeyle elin ayagin yada nereyi isteseniz seklinin cikmasi sanati oluyo biliyorum iyi aciklayamadim ama nette arastirirsaniz bulursunuz herneyse Nilin elini ayagini casting yaptik birde benimle elele tutusurken yaptik cook guzel oldu cok guzel bir hatira olarak kalicak pahali bisey degil mutlaka yapmanizi tavsiye ederim, bende Nil i anaokuluna vermeye karar verdim ekimin sonunda bi tane tavsiye uzerine bulduk cok iyiymis her iki bebege 1 bakici dusuyomus gidip gorucem aslinda bakici daha ucuz saati 5 pound tan bakiyolar ama 3 cocuga birden bakiyolar diger cocuklar Nile zarar verir diye korkuyorum ondan anaokuluna vericem ama sizinde fikrinizi sorayim dedim sizce bakicimi okulmu olsun? anaokulunda bebek bolumu ayri diger cocuklar o bolume giremiyolarmis. lutfen fikirlerinizi yazin.

FUSUUNN cok korkunctu ya okudugum aman diyorum dikkat et cano kiyamam ya nasil korkmustur neyse gelmis gecmis olsun sende dusunup sinirlerini bozma canim.

SIBEELL tatlim ya aslinda boyle yerdeyken etrafina barikat gibi bisey yapsan yastiklardan belli bi alani gecemese , bende cok korkuyorum bizimki daha ilerlemiyo ama esim merdivenin onunu biseyle kapaticak buhaftasonu, en korktugum sey merdivenlerden yuvarlanmasi ALLAH KORUSUN. canim sanada gelmis gecmis olsun.

DAMLAAAMM masallah damadima yerim ben onun tombis yanaklarini kocaman olmus cikolatam benim tam isirilmalik artik:))

Ezgicim çok zor olmalı dükkan ve Nil ama herşeyi düzene sokarsın sen yakında.Bende Aslı ile aynı fikirdeyim bencede kreşe ver daha emniyetli olur.Bakıcı sadece Nil e baksa bakıcı derdim ama kreş şu an için en mantıklısı

kolay gelsin canım benşm de akşam misafirim vardı mutfak savaş alanı gibi temizlemeye kalksam adayı yeni uyuttum uyancak o uyanıkken de geneldı baırakmıyo 2 dk temizliyim bakalım olmadı akşama kalır artık napalım. evet o amweyin fırın temizliyicisinden bende çok memnunum harika bişey

canım benim ya kolay gelsin ben de seneye martta işe başlıcam ama sıkıntısı şimdiden bastı nerden bulcam bakıcı diye. gerçekten zor umarım istediğin gibi birini bulursun

Back