• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2009 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ya evet çalışma zamanı geldi nasıl bırakıp da giderim işe bilmiyorum çalışmaktan soğudum bebişimi özlerim been

arkadaşlar inanın iznimin -doğum izni yıllık izin vs..- bittiği gün o kadar çok ağladım ki evde, size anlatamam sanırsınız ki kötü bi şey oldu, ilk günü zaten düşünmek bile istemiyorum, arabayla işe gelirken durmaksızın ağladım, bütün sürücüler bana bakıyordu resmen, ikkatim o kadar dağıldı ki bi ara kenara çekip sakinleştim,o gün öğlen olmasını iple çektim süt izni için.... çok haklısınız işten soğuyor insan, canı çalışmak istemiyor, benim performansım çok düşüktü ilk bi kaç hafta çünkü aklım hep oğlumdaydı... ama zaman geçti oğlum yengeme (bakıcmız) alıştı, yengemde ona alıştı, ben işe başlamadan son bir haftayı bakıcımla geçirdim hep o ilgilendi meriçle, ben sadece emzirdim ve çok ağladdığında aldım kucağıma çok faydasını gördüm sizede tavsiye ederim...
her şey onlar için onların geleceği için... allah hepinizin, hepimizin yardımcısı olsun

slm canolar ben geldim ne pisirsem diye bişeyler bakıyom netten milföy hamuruyla pratik.

merall sağol verdğn tavsylr için bnmkinede eski bir tandğmz bakacak çocuk hastası kırmadı sağolsun 24 yaşnda kızı var bebem durmuyo şmdlk bu kdr yazablymmmmm:)

merall sağol verdğn tavsylr için bnmkinede eski bir tandğmz bakacak çocuk hastası kırmadı sağolsun 24 yaşnda kızı var bebem durmuyo şmdlk bu kdr yazablymmmmm:)

tamam canım müsait olduğunda yazarsın :)) bebişinle ilgilen :)) ohhh mis gibi bi öp benim içinde.... bende 1 saat sonra kavuşcam kuzuma
bebekler kısmetleriyle doğuyor zaten, bakacak biri illaki bulunur canım

merhaba arkadaslar...
oglum gece ateşlendi. ilk defa oldu boyle. 37 küsürlerde idi ateşi. alt dişleri yarıya kadar cıktı halbuki o zaman ateşlenmemişti. oksürük akıntı falan da yok. fitil ve surupla düştü ondan gitmedik doktora. emmesi falan iyi biraz halsizlik var. acaba gitsek mi hemen doktora. gitsek o da fitil ve surup veriri diye düşündüm

Selam arkadaşlar.
Çok devamsızlık yaptım bu sıralar Esmacım yoklama alıyodu değilmi kesin bana ceza verecek.
Ama Anılın gece uykusu beni sinir etmeye devam ediyor.. Emip yatsada aynıııı, gece maması yesede aynıııı... Bende şarj kalmıyor. Burayada bakamıyorum... Sol alt dişimiz çıkmıştı.. Dünde sağ alt dişimiz patlamış.. Sanırım diştendir bu huysuzlğumuz... Bi düzene girsek artık..

ayyyyy maşallah canım yaaaa

Kızlar hepinize günaydın.Dün gece 8 gibi uyudu Nisan.1 gibi sesini duydum emzirmek için odasına gittim.Genelde uyku sersemi yatağından şak diye alırım.Bu sefer allahtan şöyle bir almadan baktım ki bir bacağı yok ortada dudak büzüp bana bakıyo.Duvar dibinden parmaklıklar arasından bacağını sarkıtıp baldırına kadar sıkıştırmış.çekiyim dedim hemen ağlamaya başladı gelmedi.Hemen eşimi uyandırdım.Yatağın kenarını indirdik.Ben yatağın içine girdim yavaş yavaş döndürerek çıkardım ama çok korktu kuzum.Tabi biz ondan çok korktuk.Ya öyle uyku sersemi kucağıma almak için çekseydim bacağı kırılırdı kesin offffffff aklıma geldikçe sinirim bozuluyo.Yatak kenarlıklarını yıkamıştım.Yenisi yarım kenarlık yarısı boşta kalıyo.Hemen gece eskileri kurumuş onları serdim yine.Çok dikkat etmek lazım bunlar çok hareketli herşeyi yapıyolar.
kiz o nee bicim anlatmal öyle cok korktum.. gecmis olsun bisey olmadan atlatnmissinizz... dikkat et nisanima olur mu annesi :))

Ahucum gecmis olsun ve hayirli yolculuklar :))

Kizlar hani demistim ya rüya yorgan üstünde yatiyor yerde sabah esim ise gitti sabahciydi bugün sonra uykuya öyle bi dalmisimki kalktim rüya yok etrafima bi baktim masanin altina dogru gitmis orda uzanmis sonra ben uyaninca basini kaldirdi ilerlemeye calisti tekrar tam basini tekrar yere koyucakti ve masanin sivri ayak ucuna gelicekti nasil tuttum nasil kaldirdim anlamadim tabi kaldirirken kendi basimi masaya carptim neye ugradigimi sasirdim mafoldumben mafoldumben mafoldumben Neyse birsey olmadi ama :))
Bugün kkdan dilek86yla bulustum oda viyanadan sonra kocisle gezdik tozduk erken cikti simdi evdeyik ....

Herkes nerelere kaybolmus?
Yeni arkadaslarimiz HOSGELDINIZ opuyorumnanaktan

ahh kızlarrrrrr ben kızım 30 günlükken aldım bakıcıyı hemen işe başladımmm 4 aylıktı 3 gün şehir dışı iş seyahatine gttm 5 aylıkken de 7 gün iş seyahati içim kan ağladı üstelik bakıcıma bırakıp gittimmm şükredin halinizeeee hakikatten analık zor ama hayat dewam ediyor tanrı yardımcımız olsun

ben bakıcıya veremedıgım için kayınpederı ve kayınvalıdeyı cagırdım eve herseye karısıyolar valla oglum sakin bir bebek olsa hemen güvenılır bir bakıcıya verecem kafamrahat olacak en azından ama benım oglan cok aksi yerde gökte durmuyo uyuması bı sorun yemesı bı sorun Allahtan işyerım evımın karsısı kayınvalıdem 3 kere getırıyo emzırıyom emmedıgı zamanlar sagıp hemen verıyorum böylelıkle alıstım işe yoksa bende cok dagılmıstım ılk haftalar Aslıcım güvenılır bır bakıcı buldugun için şükret canım tanıdık falanmıydı bakıcın yoksa tavsıye üzerınemı ben nasıpse 1 yasından sonra verecegım

merhaba kızlar, son sayfayı okuduğum kadarıyla 2 bebeğimiz büyük tehlike atlatmış:(((((( Nisan çileğime ve Rüya mıza çok geçmiş olsun. yazdıkalrınızı okurken kafamda canlandırıyodum hemen panik yaptım kalp atışlarım arttı:(((((((((
dikkat edelim düşürdük falan ama hayat devam ediyo daha tehlikelilerinden uzak olsunlar hep...

kızlar öğlen girdim alıntı yapıyodum baktım Ela uyumaya çalışıyo hemen onla ilgilendim. uyuyca da evi toparladım. anca girebiliyorum. kontrol ettiğim birkaç sayfadan Emel in rahatsızlığı dikkatimi çekti. çok geçmiş olsun. diğer sayfalara bakamadım. cumadan beri bakamıyorum düzenli şekilde. bi buluşma fotolarını gördüm bi yorum fırlattım o kadar.

neyse,cuma günü ablam geldi. cumartesi mayışık mayışık yattılar ela ile. zaten rahatsızlandı ablam o gün. akşamına dıaşrı çıktık. pazar da Tekirdağ a gittik. kızıma milupanın brokolili sebze püresini aldım. sevdi kerata. bugün de kalan yarısını yedi. maşşallahh maşallah hihihihih.:)))))))))) aynı gün yani pazar günü eşim annemlere bıraktı. ankaradan kızımı görmeye geldiler:) 8 aylık bebekleriyle. kızımı istiyo onlar da:))) pazartesi de eeri evime döndüm. hepsi bu. ev çok dağılmıştı bugün de anca düzene soktum.

herkes iyidir umarım.... yaramaz bi durum yok dimi?

ohhh aysinn gecmis olsun - hayirli olsun - sagol hepsi bi arada :))) iyiyiz canimm :)))

selam kizlar cok yorgunum saat 6 da eve geliyorum ama dus al Nili yika yemek biraz muhabbet saat 10 bucuk oluyo bu arada size bi tavsiyem var esim internetten casting malzemesi almis casting dis dolgusunda kullanilan malzemeyle elin ayagin yada nereyi isteseniz seklinin cikmasi sanati oluyo biliyorum iyi aciklayamadim ama nette arastirirsaniz bulursunuz herneyse Nilin elini ayagini casting yaptik birde benimle elele tutusurken yaptik cook guzel oldu cok guzel bir hatira olarak kalicak pahali bisey degil mutlaka yapmanizi tavsiye ederim, bende Nil i anaokuluna vermeye karar verdim ekimin sonunda bi tane tavsiye uzerine bulduk cok iyiymis her iki bebege 1 bakici dusuyomus gidip gorucem aslinda bakici daha ucuz saati 5 pound tan bakiyolar ama 3 cocuga birden bakiyolar diger cocuklar Nile zarar verir diye korkuyorum ondan anaokuluna vericem ama sizinde fikrinizi sorayim dedim sizce bakicimi okulmu olsun? anaokulunda bebek bolumu ayri diger cocuklar o bolume giremiyolarmis. lutfen fikirlerinizi yazin.

FUSUUNN cok korkunctu ya okudugum aman diyorum dikkat et cano kiyamam ya nasil korkmustur neyse gelmis gecmis olsun sende dusunup sinirlerini bozma canim.

SIBEELL tatlim ya aslinda boyle yerdeyken etrafina barikat gibi bisey yapsan yastiklardan belli bi alani gecemese , bende cok korkuyorum bizimki daha ilerlemiyo ama esim merdivenin onunu biseyle kapaticak buhaftasonu, en korktugum sey merdivenlerden yuvarlanmasi ALLAH KORUSUN. canim sanada gelmis gecmis olsun.

DAMLAAAMM masallah damadima yerim ben onun tombis yanaklarini kocaman olmus cikolatam benim tam isirilmalik artik:))

Sagol ezgimm artik park yatakta yatircam ondanda korkuoyurm ama dönüyo icinde hep artik yastiklarla donatcam aa bizimki yastiklari alip suratia bastiyor sapik kiz

Parkyatakta durur insallah sibel cunku yerdeki ozgurlugu bulamiycak orda belki yeni oyuncaklarla kandirip yeri unutturabilirsin cunku bebekler asla geri adim atmiyolar guzel biseyden sonra sikici biseyi kabul etmiyolar cin bunlar cin :)) hep daha eglenceli daha degisik seyler istiyolar.

Evet ezgicim katiliyorum sana :) bakicam basaririrm herhaldee....:)

Kizlar birkac seyler arastirdim bakalim isimize yarar insallah :)

anne Gazlı ıçecek Tüketirse Bebekte gaz Olmaz
Gazlı içecekler, sıkıştırılmış karbondioksit içeren sıvılardır. Bunlar içildiğinde açığa çıkan serbest karbondioksit midede gaz baloncukları şeklinde şişkinliğe yol açar. Ancak bu gaz baloncuklarının süt yoluyla bebeğe geçmesi fiziksel olarak imkansızdır.

Ağlayan Bebeği Sık Sık Kucaklayın
Yenidoğan bebeğin, dünyada yapayalnız, savunmasız ve çaresiz olarak, kendini güvende ve huzurlu hissedeceği tek ortam olan anne kucağından şımaracağı gerekçesi ile mahrum kalması ne acı! Bebeklerinizi her ağladıklarında kucaklayın.

Yer Yemez Kaka Yapmasından Korkmayın
Tüm canlılarda var olan bir refleksin yenidoğandaki görünümü gastrokolik refleks, mideye bir gıda maddesi girdiğinde, eş zamanlı olarak kalın bağırsaklar da harekete geçerek bağırsak içinde bulunan dışkının dışarı atılması hadisesidir. Son derece sağlıklı ve fonksiyonel bir süreçtir; kesinlikle sindirim ya da emilim bozukluğunun işareti değildir.

Back