2009 Kasm Anneleri

evet nazlımmm 20. hafta yazdığı gün tickerın 5. ayın dolmuş 6. aydan gün alıyo oluyosun soranlara 5 aylık diyebilirsin yani :teytey:
benim daha bunun için 1 haftam var

Tamamdır Şimdi oldu anladım durumu ama çok sevindim yaa ben sıkıntıdan bulantıdan anlamamışım canım bu ayları yaaa :teytey::teytey:Aman çok şükür bugünleri gördüğüme ozaman

kızlar ya kacıncı haftanızda kac kilosunuz boyunuz kac..kacla hamile kaldınız

ben 1.70 boy 62 hamile kaldım 20 nci hafta içindeyim 67 kg su an

ben 1.68 boyum 60 kilo ile hamile kaldım. şu an 17+4 teyim ve 59 kiloyum..
dr um kilo ile ilgili hiç yorum yapmadı...

ben de öyle düşünüyorum..

[/URL][/IMG]

[/URL][/IMG]

[/URL][/IMG]

ben daha önceleri buna bakmıştım... ama gerçekten kullanışlı olur mu bilemiyorum... gerçi eskiden anadoluda tarlada çalışan kadınlarımız parça kumaşla bu taşıma yöntemini kullanıyorlarmış ve halen yapanlar var...

Tamamdır Şimdi oldu anladım durumu ama çok sevindim yaa ben sıkıntıdan bulantıdan anlamamışım canım bu ayları yaaa :teytey::teytey:Aman çok şükür bugünleri gördüğüme ozaman
nazlııım 3lü amniyo derken bir çırpıda 5 aylık oluverdin kuzumm
gerçi ben onlarla uğraşmamama rağmen gene de anlamadım nasıl geçtiğini yaa
bi 4.5 ay daha geçcek ve bebişimiz kucağımızdaa inşş..
bende seni dinleyip bundan sonra 4.5 dicem cicim :)

aferin yevruum şakkıdı

offf hakkaten yapılcak çok şeyyy varrr
bebişerimiz kış bebeğiolacak bol bol yelek süeter örmek lazım
ben tembelliğimden daaha bi halt eddemedim
diğer topiclere bebişleree alınanlara bakıyorum da
daha biz yolun çok başındayız epeyce bi alışferiş yapılcak ve para harcanacak
yavaş yavaş başlamassak çok zorlanıcaz gerçekten
bu arada ben şimdiden ajandama birsürü notlar aldım işime yarayacak
ilerleyen zamanlarda sizlede paylaşıcam.

zerenciğim arkadasım cok memnun bundan tabi tercih sizin biz alıcaz 24 tl bişe beğenmezsek kullanmayız diom

Aman diyeyim canım zaten ilk beşikte yatıyorlar nolur nolmaz sönmeyi öğrenip bu konuda kendine sahip çıkana kadar derler sonrasında 6 ay diyelim oturmaya başlıyor beşikler sağlıklı olmuyor park yataklar olabilir yükselip alçalabiliyor..

Ve en önemlisi süt bebeğimizi emzirme dönemi 1 yıl genelde erkek çocuk için veriyorlar doktorlar cinsellik vsvs olguları etkilemesin ve sonrası zaten pek işe yaramıyor Muzaffer İlgün kitap serisi var bebek gelişimi ve doktorlarımızda hemfikirdi bu konularda bizimle..Düşün bu kadar önemli birşeyi 1 yılda bitirtiyorlarsa Oda ayırma işlemi daha çabuk olmalı..

Anneye zor oluyor eve bebektelsizi bu yüzden yazdım zira en ufak kıpırtıda başında bitiyorsunuz.. Doğamda 6-7 aylıktı odasına tamamen geçirdiğimde sıksık gidip kontrol ediyordum..Öğlenleride sadece ve sadece odasında uyuttum..Çok fazla anne baba kokusu ayırmayı zorlaştırıyor..o kokuyuda aldıkça bakarmış işi biliyor ve anlayacağın illa memeyi istiyor:))))))Ama aynı yatakta uyumak çok keyifli biz oğluşumla hala babamız gece gelmediğinde sarılır uyuruz..

nehiriver nasıl dedigin o şey banda yazıversene bende kanguru düşünüyorum aslında ilk 6 ay için özellikle babamızda istiyor hep öyle hayal etmiş bebegini alıp taşımayı falan..

ya bide ben bunları almak için hep izire gitmek zorunda kalcam

listeni yap paranı hazırla bir gidişte hepsini almaya çalış hem o zaman indirim yaparlar daha ucuza gelir hem de sen yorulmamış olursun
eğer arabayı önce alcak olursak
ana kucağı
bebek arabası
oto koltuğu
bunların üçünü aynı anda aynı yerden alayım diyorum ben
nazlıı, iteek (gerçi hatun yok uğramadı hiç), krispi
ve diğer tecrübeli anneler başka ne lazım söleyin hele

elifsun neyseki benim bebeğin kazak hırka sıkıntısı yok hem burası cok soguk olmuo hemde teyzemle seri üretime gecmiş vaziyette :))

İnşallah Canım yaa yemin olsun heyecan ayptım hesaplarken ayları az kalmış yolu yarılamışız canım yaa Rabbim hepimize nasip etsin sağlıkla alalım kucaklarımıza..:Saruboceq::Saruboceq:

paylşaş tabii anacımm
annem sağolsun yelekleri örüyo
bana da bi tane başladı hala sürünüyo elimde kafamçokkarıştı
eşim dün derlerki o örgü ne kadar uzun sürse onu giycek kişi o kadar uyuşuk olurmuş diyoo :roflol:
hemen bitirmeliyim yoksa kızım uyuşuk olcaaak :sm_confused:

evet nazlım haklısın bence de 2 yıl çok fazla
ya ben 2 yıl falan emzirsem diyordum o da mı yanlış yani? gerçi çalışırken çok pratiğe geçirebileceğim bi işlem olmaz bu
bir de beşiklerden düşme tehlikesi olabilir park yatak daha mı sağlıklı bu durumda

kocaya bak beee krispiiiiiiiiii sen az diilsin haa adama bezelye ayıklatıyo görüyon mu haturnuuuuu abbaaowwdelikafadulden
kız çoğunu o ayıkladı ben zaten pazara gidip gelene kadar pilim bitti bi baktım sermiş mutfağa sofra bezini ayıklamaya başlamış birazını ben yaptım çoğunu o yaptı

seni gidi kötü falcı senüüüüüüü en iyisi bencede sus yarın konuşursun kız bide pipiş çıkarsa ozamanda dilinden kurtulamayız haaaa

Mama sandalyesi ve araba aşağı yukarı aynı zamanda kullanılmaya başlanıyor sonuçta ikiside bebeğin oturmasıyla ilişkin..

Bunlardan önce minik minik olanlar inanın oda parası kadar tutuyor BEbek çantası ...Ona özel sağlık Seti çok önemli içinde tırnak makası,tarağı,ilk göbek kordonu için steril bezler vs doktorda söyleyecek bunu..

Ama senin dediğin bu 3 lüyü bir arada almak hem daha ekonomik oluyor hem daha kullanışlı ve takım oluyor..Şuanki arabaların koltukları özellikle crafttta oto koltuğuda oluyormuş..

Bolbol çıtçıtlı badi hiç riske atmayın kusar terler sürekli değişiliyor yada sıcakta sadece onlar giyilir kışın sıcak tutar okadar kullanışlı ve hepsi pamuklu..

doktorum ve sağlık ocakları 2 sene diyor özgüven acısından önemliymiş emzirme bu hafta tetanoz aşısının ilk dozu var 20 haftalıklara hatırlatılırrr

offf kızlar benim şişmdiden ellerimin ayaklarımın hafiften şiştiğini hissediyom hele dün pazara gittim geldim ellerim balon gibi olmuş

ben de artık bebek psikolojisiyle ilgili kitaplar edinsem iy iolacak zira bebeğimin gelişimini kötü etkileyecek hiçbirşey yapmak istemiyorum
hamilelik ve bebek bakımı ile ilgili bi kitap aldım ama onda somut sağlık problemleri ile ilgili şeyler var

paylaş valla cnm yaa.benimde ilk bebişim aklım çok karışık alışveriş işlerinden nasıl bitcek bilmem.

Kartanem bu tamamen tercih meselesi burada kkda yani yazan diğer annelerin yazılarınıda okuyorum çoğuda arkadaşım ..Diyorlarki normal yataklarda hani az önce resim eklendi bebek odası oradaki gibi beşik şeklinde sonra büyütebiliyoruz ama odasında duruyor..Park yatak ise istediğimiz zaman alıpbaşka yere monte edebiliyoruz diyorlar bu açıdan çok rahat etmişler..Doğada beşik kullandım yatak deidğim şekilde korumalıydı oturmaya geçtiğinde direk yatağına geçirdim..

Bu konularda inanın doktorlarımız yçnlendiriyor ..OZAMAN bizim doktorlar bitiyor bebiş doktoru aylık ne yapacağımızı anlatıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…