- 22 Temmuz 2009
- 2.007
- 5
şşşişşt naber minecim. ben burdayım
merhaba cnm denizi soracaktım sana konuşması ne alemde geçn gün kızlardan birine sormuştun yalnış hatırlamıyorsam dönüp bakmadımda kelimeleri çoğaldı birsonraki aşama nedir diye bende senin gibi dertleniyordum ama bizim kelimelerimiz vardı biçok ama cümlemiz yoktu yavaş yavaş başladı sanıım birsonraki aşama bu önce anne bab mama dede gel al gibi basit kelimeler vardı.sonra kelimler çoğaldı mesela domates patates gibi meyveler ne bileyim üç beş gibi bikaç sayı muz elma gibi bikaç kelime yani herşeyden bikaç kelime biliyordu sonra su ver-mama yicem-atta gitcemler başladı bu aralar 10a kadar sayıyor tam anlamıyla konuşamıyor konuşamazken nasıl sayabilir diye söyleyen arkadaşlara hayret ediyordum merdivenleri saya saya inipçıkıyor insan hayretler içinde kalıyor anne ben koşuyom anne atlıyom anne düştüm anne oynuyom aklımada kalanlar bunlar bunu gibi biçok şeyi aşamalar sanırım bu akşamları hiç susmadan anlamlı anlamsız sürekli bişeyler anlatıyor heralde açılıcak artık tamamıyle hepimşzin ismini biliyor benim annem var annenem var babannem var dedemde me(inek) var ,üüü üü var (horoz)anne et yiycem ,baba işe gitti ,otobüse gitcem ben cümlelerimiz malesef henüz bu uzunlukta ama bisürü bunada şükür diyorum sakın dert etme aşama aşama ilerliyorlar trt çocukta bilirsiniz louranınyıldızı var onu seviyor çok denkgelince izliyoruz orda ayıcığı var louranın tuğkanda ayıcık istedi aldık neyse yatağına koydum bende sbh kalkınca anlatıyor bu sbh anne ayı örttüm ,ayı uyusun dedi tamam annecim dedim baktım örtmüş üstünü atladı park yataktan döndü baktı içi rahat etmedi uyumasına sanırım yine atladı park yatağına ayı sen otur otur dedi köşeye oturttu by by dedi birde öpücük çıktık allahım diyorum bir oyuncaklarla konuşmamız eksikti