2009 Kasm Anneleri

herkese slmlarrrr hanımlar vallhi az önce geldik çok iyi geçti haftasonumuz

cnm çok geçmiş olsun ben senin bu yaşadıklarını 9 aylıkken yaşadım ilk aynı sizin gibi bir iki derken her boğazları kızardığında her kulağı iltihaplandığında o akşam ciğerine iniyordu yani şimdide iniyor ama ben çocuğumun dru oldum sana tavsiyem eve birgün evvel nebulizatör al ilaçları eksik etme çocuğunhun hafif öksürdüğünü hissettiğin an hemen nebul yap sizde bunu tetikleyen ne mutlaka araştır ya alerjidir yada reflüdür bizdede hiç nefes alamam tıkanma morarma olmuyor ama alerjimizde var reflümüzde çıkmıştı miğde tintigrafisinde ilaç kullandık 1 ay onu atlattık alerji içinde bir pediatrik ilacımız var oda baya bir rahatlattı önlemini alınmazzsa alalh korusun ilerde astıma dönebiliyormuş allahım esirgesin kuzularımızı birde eğer boğazı kötü değilse ciğerlere indiğinde biz antibiyotik kullanmıyoruz buhar mkaşnasına koyduğum iki ilaçala geçiriyoruz her ciğere inişinde antibiyotik kullanırsak çocuklar mahfolur dr çok öenmli oyüzden

canım nebulizatörü bende düşündüm eşim hastalığın ciddiyetini henüz kavrayamadığı için saçmalama dedi bana ama alacağım..
aşırı bir balgam var nerden geliyor anlamadım ya o kadar dikkat ediyorum ama sakınan göze çöp batıyo oğuzu çingene çocuklarının yanına ihtisas için yollamayı düşünüyorum öğrensin azcık hasta olmamayı ben kesinlikle allerji olduğuna eminim ama ne yapacağımı bilmiyorum kan tahlili yaptırmam lazım sanırım.. canım bizimkininde hiç boğazı falan kızarmıyo hafif öksürük derken 3 günde ciğere iniyor anlamadım..
bu arada doktorumuz 6 yaşına kadar böyle olabilir 6 yaştan sonra bişeyi kalmaz dedi inş. doğrudur.

meraba kızlar tüm bebişlere geçmiş olun nedir bu alerjik olma durumu bronşit falan anlamadım yağızda aynı yaaa off.
dr antibiyotik vermiyo bize bi bitkisel şurup var onu veriyo rahatlatıyo biraz peditus öksürüğü daha çok tetikliyomuş ayrıca balgam sökücülerde öyle.dr söyledi bilginize

canım ya mümkünse o şurup un ismini öğrenebilirmiyim? peditus balgam söktürücülere karşıyım ama kafam çok karışık şu günlerde doktoru kullan dese kullanacak durumdayım..

herkese iyi haftalar :KK9:

günaydın hanımlarr
herkese mutlu,sağlıklı,huzur dolu bir yıl geçirmenizi diliyorumm
bizz yılbaşında eşimle başbaş evdeydikk çağan akşam hasta olduğu için 9 da uyudu bende güzel bi sofra hazırladım sohbet muhabbet iyi geçtii çok şükür aramız düzeldi iyiyiz..ama hastayız ailecek bizde sizler gibi..benim gribim çağana geçti yavrum çok hasta dr antibiyotik yazmadı bi öksürük şurubu bide peditus yazdı o kadar ama göz nezlesi olmuş çağan..geçen sabah bi uyandı sağ gözü iltihap içinde hemen acile götürdük 4 tane göz damlası verdi ya çağan ne zaman damlaları elime alsam daha yapmadan çığlığı basıyoo eşimle damlatıyoruz vallaha bağırta bağırta içim gidiyo ama yapmamız lazımm.dr sizede geçebilir sık sık ellerinizi yıkayın bugün her gelen hasta bu şikayetten geldi dedi..
kızlarr hasta olan herkese çok çok geçmiş olsun diyorum..bizde dün öğlen annemle kardeşim geldi akşamada arkadaslar geldi ilk başta ikeaya gittik ordan buraya geldik canları mantı istedi tam herşeyini hazırladım sofrayı kurdum kebap dediler akşam saat 10.30 hadi sofrayı ortada öylece bırak kebap yemeye gittik çağan alt üst etti masayı bardak,çatal,lavaş ne bulursa masanın altına attı zevk olsun diye yapıyo çocuk ama yinede çok güzeldii gece 12.30 da geldik çağan uyudu bizde eşimle sohbet ettik ..

selamlarrrr...

bol eğlencelı,bol gezmelı bir hafta sonunu geçirdik bizde.bu yıl hep boyle olsun inş:))

hasta kuzulara geçmiş olsun:KK43:(serapcım çok duşuncelısın canın arkadaşım çok sağol soylemen yeterlı,eşime bugun coldmix bulmadan gelme dedim:KK52::KK52:,bulacak inş..oksuruğun ve balgamın ilaçla kesilmemesi gerektığıne kesinlikle katılıyorum okuduğum bir ton makaleden sonra.oksurmek aslında intihabın dışarı atılmasını sağlıyormuş,ilaç içirek /içirerek bu enfeksıyonun ciğerlere iğnmesine sebep olabilirmişiz...bir kere peditus yazmıştı dr hiç içirememiştim merte sevmemişti..bu geçenlerdekı gece balgamlı oksuruk olayındada yazdı bir şurup onuda ben içirmedim.gunde 2,3 kere bir tatlı kaşığı bala 8,9 damla limon sıkıp içirdim bazende minicik zencefil koydum içine..birde gın içinde sallama ayvalı ıhmamur çayından içirdim.çok şıukur şimdi kalmadı birsey...:KK34:

nagihanda artık uğramayacak sanırım topiğe:KK43:(

slm canlarımmmmm nasılsınız bakalımmm nesıl geçti hafta sonunuz ...

benim çok yorucu olsa bile çok güzeldi kayınvalidemler kaynım eltim falan filan derken gerçekten güzel geçtiii hiçç sorun çıkmadı çok şükürrr hatta eşimin tarafı bu sefer daha çok sevdimmm:KK1::KK1: ha bu arada işime karışan olmadı bunada çok sevindimm gerçi karışılacak bişi yoktuu da neysee:KK34::KK34::KK34:

bi ara kayınvalidem ve eşimin konuşmalrını duydum bak evi eşiği ışıl ışıl dolapları mis gibi herşey ütülü askıdaaa aferin eşine falan diyodu gerisini duyamadımm zaten tam ordan yatak odasına geçmek zorundaydım acil bişi almak içinn:KK1::KK1: neyse duyduklarımda yettiydi zatennn:KK1::KK1:

neyse dün akşamda balık aldık bigüzel eşimle temizleidk sonra yıkadk fırında buğlamısını yaptım onlara çok beğendiler bid ekocman bi salata yaptımm yendi bittii:KK56:
sonrada çay faslı falan iyiyidi güzeldi herşey yaniii:KK16::KK16:

selamlarrrr...

bol eğlencelı,bol gezmelı bir hafta sonunu geçirdik bizde.bu yıl hep boyle olsun inş:))

hasta kuzulara geçmiş olsun:KK43:(serapcım çok duşuncelısın canın arkadaşım çok sağol soylemen yeterlı,eşime bugun coldmix bulmadan gelme dedim:KK52::KK52:,bulacak inş..oksuruğun ve balgamın ilaçla kesilmemesi gerektığıne kesinlikle katılıyorum okuduğum bir ton makaleden sonra.oksurmek aslında intihabın dışarı atılmasını sağlıyormuş,ilaç içirek /içirerek bu enfeksıyonun ciğerlere iğnmesine sebep olabilirmişiz...bir kere peditus yazmıştı dr hiç içirememiştim merte sevmemişti..bu geçenlerdekı gece balgamlı oksuruk olayındada yazdı bir şurup onuda ben içirmedim.gunde 2,3 kere bir tatlı kaşığı bala 8,9 damla limon sıkıp içirdim bazende minicik zencefil koydum içine..birde gın içinde sallama ayvalı ıhmamur çayından içirdim.çok şıukur şimdi kalmadı birsey...:KK34:

nagihanda artık uğramayacak sanırım topiğe:KK43:([/QUO

çok şükür geçmş canımm...
ya artık buraların tadı yavas yavas kaçmaya başladıı şebooo nagiş derkenn:KK43::KK43::KK43:

slm canlarımmmmm nasılsınız bakalımmm nesıl geçti hafta sonunuz ...

benim çok yorucu olsa bile çok güzeldi kayınvalidemler kaynım eltim falan filan derken gerçekten güzel geçtiii hiçç sorun çıkmadı çok şükürrr hatta eşimin tarafı bu sefer daha çok sevdimmm:KK1::KK1: ha bu arada işime karışan olmadı bunada çok sevindimm gerçi karışılacak bişi yoktuu da neysee:KK34::KK34::KK34:

bi ara kayınvalidem ve eşimin konuşmalrını duydum bak evi eşiği ışıl ışıl dolapları mis gibi herşey ütülü askıdaaa aferin eşine falan diyodu gerisini duyamadımm zaten tam ordan yatak odasına geçmek zorundaydım acil bişi almak içinn:KK1::KK1: neyse duyduklarımda yettiydi zatennn:KK1::KK1:

neyse dün akşamda balık aldık bigüzel eşimle temizleidk sonra yıkadk fırında buğlamısını yaptım onlara çok beğendiler bid ekocman bi salata yaptımm yendi bittii:KK56:
sonrada çay faslı falan iyiyidi güzeldi herşey yaniii:KK16::KK16:

minee çok sevindim insan kv gelince nasıl geriyor kendini deme.bak sen birde ovguler almışsın,ne mutlu olmuışsun belllı:KK76:..bende bir itirafda bulanayım ne kadr bazen kızsamda seviyorum aslında eşimin ailesini,ozellıkle kayın valıdeyı..bugunlerde hasta biraz uzuluyoruım inş iyileşir bir an once...

ellerinede saplık yemekler falan hersey guzel olmuştur eminim

selamlarrrr...

nagihanda artık uğramayacak sanırım topiğe:KK43:([/QUO

çok şükür geçmş canımm...
ya artık buraların tadı yavas yavas kaçmaya başladıı şebooo nagiş derkenn:KK43::KK43::KK43:

aynı şeyı duşunuyorum ve uzuluyorummm...:KK43::KK43:

minee çok sevindim insan kv gelince nasıl geriyor kendini deme.bak sen birde ovguler almışsın,ne mutlu olmuışsun belllı:KK76:..bende bir itirafda bulanayım ne kadr bazen kızsamda seviyorum aslında eşimin ailesini,ozellıkle kayın valıdeyı..bugunlerde hasta biraz uzuluyoruım inş iyileşir bir an once...

ya ben seviyorum zatenn
ama bazen işime karışılıyor ya bunu annemde yapıyorr ikisinede kızıyorumm benimde yapım bu ne yapim çıldırıyorumm ama iyiliğime söylüyolar belki amaaa ne ypim söylemesinlerr:KK1::KK1: herşey çok güzel olmuştu gerçektende:KK56::KK56:

kayınvalidem geldi yine eli kolu doluu tavuklar etlerrr aburcuburlarrr eşimle pazara gittiler cumartesiiii eşime hiç bişi harcatmamış hepsini kendi almış market alışverişine gittik kızım diyo burası çok pahalı sen ne lazımsa bana söyle ben alıyım izmirden diyooo market alışverişini de yaptı yinee bizim tarafta gelince yine herşeyi yaprlar gelirkende getirilerr herşeyii içleri rahat etmiyo galiba niyeysee:KK53::KK53::KK53::KK53:

benim biraz işlerim var onları halledeyım,sonra merti uyutayım gelirimm.neslı nasıl????

nesli hapşırıyoo dün 4 5 kere öksürdüü falann ama burun akıntısı yokk hasta olcaksada olsun eşim 10 gün sonra bursaya göreve gitcekk anem gelcek ama aydını tam bilmiyorum diyarbakırda olsam karşı caddede taksiciler tanıyodum arıyodum gecede olsa geliyolardı eşim yokken bilee hastaneye götürüyolardı burda kimseyi tanımıyorummm apartmanda bir kulu bile tanımıyorumm:KK43::KK43:korkuyorum bu yüzdennn eş,imin devereleri varr ama eşlerine pek ısınamadımm:44::44: onlarıda çağıramammm ahh diyarbakır gözünü seviyimmm ...

of cok ateşim var yataktan kalkamıyorum oglum bendende hasta sürekli yatıyo nezaman geçecek bu hastalık

saogul canım yok kimse annem kızkardeşimin bebegine bakıyo kaynanada gelmez zaten istememde beni bahane edip gelir kızından cıkmaz dogumdan 20 gün sonra geldi öyle yaptı

AMAN GELMESİN OZMANNN en azından yatıon uzanıon karışan yok eden yokk:KK49::KK49:

ya nagihan neden artık gelmiyo anlamadım bi problem mi oldu sorun ne? :KK50:

geldim geldim :KK9:
hasta olan çocuklara acil şifalar diliyorum herkese mutlu huzurlu seneler :KK16:
yılbaşında çekirdek ailemle evdeydik oğlum 10 da uyudu bizde biraz tv falan işte sonrada yattık :KK1:
oğlum hasta geceleri öksürüyo gündüz bişey yok drnin verdiği ilaç işe yaramadı başka dryemi götürsem gece üstünü örtmezsen böyle olur diyorum saat 04:30 uyku sersemi örtmicem işte diyo :KK37: falan filan mineeee yazmasamda takipteyim bilesin :KK51: hem ben gelmeden yapamam geçti gitti o kriz :KK1:

ya ben seviyorum zatenn
ama bazen işime karışılıyor ya bunu annemde yapıyorr ikisinede kızıyorumm benimde yapım bu ne yapim çıldırıyorumm ama iyiliğime söylüyolar belki amaaa ne ypim söylemesinlerr:KK1::KK1: herşey çok güzel olmuştu gerçektende:KK56::KK56:

kayınvalidem geldi yine eli kolu doluu tavuklar etlerrr aburcuburlarrr eşimle pazara gittiler cumartesiiii eşime hiç bişi harcatmamış hepsini kendi almış market alışverişine gittik kızım diyo burası çok pahalı sen ne lazımsa bana söyle ben alıyım izmirden diyooo market alışverişini de yaptı yinee bizim tarafta gelince yine herşeyi yaprlar gelirkende getirilerr herşeyii içleri rahat etmiyo galiba niyeysee:KK53::KK53::KK53::KK53:

ahh sizi ahh o kadar şeyden sonra toparlayın bakalım:KK9::KK9: ee bende itiraf edeyim bende çok severim kv yi :KK34:

geldim geldim :KK9:
hasta olan çocuklara acil şifalar diliyorum herkese mutlu huzurlu seneler :KK16:
yılbaşında çekirdek ailemle evdeydik oğlum 10 da uyudu bizde biraz tv falan işte sonrada yattık :KK1:
oğlum hasta geceleri öksürüyo gündüz bişey yok drnin verdiği ilaç işe yaramadı başka dryemi götürsem gece üstünü örtmezsen böyle olur diyorum saat 04:30 uyku sersemi örtmicem işte diyo :KK37: falan filan mineeee yazmasamda takipteyim bilesin :KK51: hem ben gelmeden yapamam geçti gitti o kriz :KK1:

hoşgeldin canım üzülmüştüm ne oluyor diye :)) gitme sakın bi yere daha ikinvileri yapacağız çok işimiz var ayrılmak yok :))

ahh sizi ahh o kadar şeyden sonra toparlayın bakalım:KK9::KK9: ee bende itiraf edeyim bende çok severim kv yi :KK34:

bende itiraf edeyim kadınlar kulübü sayesinde kayınvalidemi gerçekten seviyorum.. eskiden ne gereksiz triplere girdiğimi anladım bir derdim var topiğini okuyup dertleniyorum ama ordaki kaynanaları görünce benimki kanatsız melek gibi geldi gözüme hakikaten de öyle çok saftır kayınvalideciğim Allah onun ve sizin kv gönlüne göre versin :)

hoşgeldin canım üzülmüştüm ne oluyor diye :)) gitme sakın bi yere daha ikinvileri yapacağız çok işimiz var ayrılmak yok :))

bende itiraf edeyim kadınlar kulübü sayesinde kayınvalidemi gerçekten seviyorum.. eskiden ne gereksiz triplere girdiğimi anladım bir derdim var topiğini okuyup dertleniyorum ama ordaki kaynanaları görünce benimki kanatsız melek gibi geldi gözüme hakikaten de öyle çok saftır kayınvalideciğim Allah onun ve sizin kv gönlüne göre versin :)

yaww kızlar amma günah çıkardık hee :KK52:
şaka maka bir derdim var topiğine bakınca benim kaynanamda melek bunu hep söylerim :KK9:

X