2009 Kasm Anneleri

neler oluyo kızlarr nagiş niye gidiyo anlamadım yaa..bi kaç gün girmedim fransız kaldım bütün olaylara vallaha..kv olaylarına ben hiç girmiycemm:KK50::KK50::KK50:

geldim geldim :KK9:
hasta olan çocuklara acil şifalar diliyorum herkese mutlu huzurlu seneler :KK16:
yılbaşında çekirdek ailemle evdeydik oğlum 10 da uyudu bizde biraz tv falan işte sonrada yattık :KK1:
oğlum hasta geceleri öksürüyo gündüz bişey yok drnin verdiği ilaç işe yaramadı başka dryemi götürsem gece üstünü örtmezsen böyle olur diyorum saat 04:30 uyku sersemi örtmicem işte diyo :KK37: falan filan mineeee yazmasamda takipteyim bilesin :KK51: hem ben gelmeden yapamam geçti gitti o kriz :KK1:

geçmiş olsun paşaya,çok tatlılar ama ya yırım ben onu,ortmuyecek demek ustunu..

kıalar ya sızınkıler ruya goruyormu hatta ruyasında sayıklıyormu?ben bir kaçkere tanık oldum da şaştım kaldım.bir keresinde pepeee,pepeee dıye sayıkladı,enson dun gecede anne mavi çiçeği suya koy dedi:KK52::KK52:birkerdede korkula ruya gordu sanırım çığlık atıp ağlamaya başladı iççekeçeke:KK30::KK30:

kıalar ya sızınkıler ruya goruyormu hatta ruyasında sayıklıyormu?ben bir kaçkere tanık oldum da şaştım kaldım.bir keresinde pepeee,pepeee dıye sayıkladı,enson dun gecede anne mavi çiçeği suya koy dedi:KK52::KK52:birkerdede korkula ruya gordu sanırım çığlık atıp ağlamaya başladı iççekeçeke:KK30::KK30:

bizimki çok görüyo yaa en son rüyasııı babasın askerlerle çekilşmiş fotosunu görmüştüü baba asker olmuş kıh kıh kıh diyip gülüyoduu..

onun hariçinde ağlayarak uyandığıda oluyo kahkaha atarakta uyandığı oluyorr

bizimkide cok sayıklar bazen aglar uykusunda hatta gecen gün kimle kavga ediyorsa kalktı yasta vurdu geri yattı

bizimkide cok sayıklar bazen aglar uykusunda hatta gecen gün kimle kavga ediyorsa kalktı yasta vurdu geri yattı

esincim sizede geçmiş olsun:KK43:çocuğun hastalıyla uğraşmak başlı başına zor,birde sen hastaymışsın zor ya ,allah yardımcın olsun..

bizimki çok görüyo yaa en son rüyasııı babasın askerlerle çekilşmiş fotosunu görmüştüü baba asker olmuş kıh kıh kıh diyip gülüyoduu..

onun hariçinde ağlayarak uyandığıda oluyo kahkaha atarakta uyandığı oluyorr

minecim ana,kız sızın bu durumunuz ne olacak:KK52:biriniz asker gorur biriniz bombalar,uçaklar falan..askeri eşi,kızı olmak boyle birsey demekkı:KK34:şaka bir yana bende çok etkılenirim savaş vs durumlarından kendimi savaşın ortasındayken gormuşluğum var ruyalarımda:KK14::KK14:

selam kızlar nasılsınız bizde hastayız off çok zor pazar dışarı çıktık çok soğuktu çıkmasak iyimiş yedik soğuu anında hastlandı kuzum inşallah iyileşir hemencicik hasta hali hiç çekilmiyo çocuğun

iyi gecelr kızlar hangiinizz önce girerseniz topiğimize bana kuzularınıza yaptığınız yeşil mercimek çorbasının tarfini yazarsanız çok sevinirim yarın biizm için bir ilk olucak ilk defa yicekk tee bu çorbayııı bu arad mercimek çorbasını artık sorunsuz yiyoruzz:nazar::nazar:

iyi gecelr kızlar hangiinizz önce girerseniz topiğimize bana kuzularınıza yaptığınız yeşil mercimek çorbasının tarfini yazarsanız çok sevinirim yarın biizm için bir ilk olucak ilk defa yicekk tee bu çorbayııı bu arad mercimek çorbasını artık sorunsuz yiyoruzz:nazar::nazar:

günaydın ben girdim ben :KK9:
benimki çorba sayılmaz yemek gibi oluyo ama seviyoruz
önce göz kararı mercimeği haşla siyah suyunu dök yıka
sonra bir tane soğanı ufak ufak doğra kavur içine bir kaşık salça sonra mercimeği koy suyuda ekle biraz pişir indirmeye yakın bir avuç kadar ev eriştesi kat süper oluyo ama benim tarif göz kararı umarım sana uyar :KK56:

günaydınnnnn:KK16::KK16::KK16::KK16:

minecim benim tarifimde annemden hep boyle yaparız.
yeşil mercimeyı yıkarım.bir havuç,1 soğan rondada çekerim..
hepsini ddudukluye atarım uzerini,kaynamış suyu ve tuzuda ekleyıp,pişiririm,
ayrı bir yerde biraz zeytın yağda salçayı kavurum.pişen yemekden 2 kaşık alıp birde boyle kaynatırım salçayı sonrada tencereye eklerim.bu kadrrr..

Son düzenleme:
bugün aklım oğlumda kayınpederim hastanede kvde yanına gitti oğlumda eşimin amcasına gitti yengem iyi bakar ama eymen orda durur mu işte orası muallak eskiden duruyodu yengemin kızıda oğluda şehir dışında ünvde şimdi onlarda olmayınca kadıncağız inş oyalayabilir 1 çantada oyuncak koydum yanına :KK50: böyle durumlarda çalışıyor olmam çok zoruma gidiyo
zaten hasta acayip öksürüyo sabah gine seriye bağladı resmen ciğrlerim söküldü o öksürdükçe eşimde bana kızıyo bir daha o dr ye götürmücezde verdiği ilaçlar işe yaramıyoda bul bir dr götürelim dedim sanki ben illede o dr diyorum babamın çocuğu değil ya :KK50: dryi sen bul randevuyu sen al çocuğu sen hazırla drde sen giydir soyundur aynı zamanda dr yi iyi dinle çocuğu zapdet eee baba ne yapıyo bitek arabayla götürüyo oda benim basiretsizliğim çözemedim şu araba işini :KK47:akşama götürmem lazım durum iyiye gitmiyo :KK50:

bugün aklım oğlumda kayınpederim hastanede kvde yanına gitti oğlumda eşimin amcasına gitti yengem iyi bakar ama eymen orda durur mu işte orası muallak eskiden duruyodu yengemin kızıda oğluda şehir dışında ünvde şimdi onlarda olmayınca kadıncağız inş oyalayabilir 1 çantada oyuncak koydum yanına :KK50: böyle durumlarda çalışıyor olmam çok zoruma gidiyo
zaten hasta acayip öksürüyo sabah gine seriye bağladı resmen ciğrlerim söküldü o öksürdükçe eşimde bana kızıyo bir daha o dr ye götürmücezde verdiği ilaçlar işe yaramıyoda bul bir dr götürelim dedim sanki ben illede o dr diyorum babamın çocuğu değil ya :KK50: dryi sen bul randevuyu sen al çocuğu sen hazırla drde sen giydir soyundur aynı zamanda dr yi iyi dinle çocuğu zapdet eee baba ne yapıyo bitek arabayla götürüyo oda benim basiretsizliğim çözemedim şu araba işini :KK47:akşama götürmem lazım durum iyiye gitmiyo :KK50:

bende tam eymen nasıl dıye soracaktım...bir sekılde kadın oyalar onu,sen emanet vermişsin eminim çok çok ıyı bakacaktır...
ilaçları 5 gun kullandıktan sonra tekrar aynı dr goturseydınız keşke.bizim dr 5 gun kullanın geçmezse,gelın demişti..gerek kalmadı bizim gitmeye ilacıda kullanmamıştım zaten..
nagiş eymene limonlu bal versene balgamının sokulmesinde ıyı gelıyor..uyanınca 1 kaşık,yatmadan once bir kaşık verdim,sende dene istersen..

geçmiş olsun canımmm yaaa allah şifa versin tüm kuzucuklarımaaa neslinin kahvaltısını yaptırayım elmalı ıhlamurunu içirip geliyorumm hemen

bende tam eymen nasıl dıye soracaktım...bir sekılde kadın oyalar onu,sen emanet vermişsin eminim çok çok ıyı bakacaktır...
ilaçları 5 gun kullandıktan sonra tekrar aynı dr goturseydınız keşke.bizim dr 5 gun kullanın geçmezse,gelın demişti..gerek kalmadı bizim gitmeye ilacıda kullanmamıştım zaten..
nagiş eymene limonlu bal versene balgamının sokulmesinde ıyı gelıyor..uyanınca 1 kaşık,yatmadan once bir kaşık verdim,sende dene istersen..

yemiyo meral 4-5 gündür hiçbişey yemiyo zencefilli balı bile veremedim inat ediyo su istiyo mutfağa arkamdan geliyo buz gibi su istiyom buz gibi :18: içine sıcak su damlatmasın diye geliyo takibe görürse sıcak su koyduğumu içmiyo :KK1: hep kucağımda hep ilgi bekliyo ay iyileşse bir an evvel :KK5:

kızlar bugunlerde çok soru soruyorum ama aklıma takılıyor ne yapayım...

soylekı mert'in bazı şeylere aşırı ilgisi var 1 yaşında bile değildi çiçek,kelebek diye tuttururdu.bir markete gırdığımızde çiçek reyonlarının olduğu yerlerden uzak durmaya çalışıyoruz yada gittiğimiz herhangi bir evde illa gorduğu yapma çiçekleri istıyor.milletın vitrininden çiçek indirmişliğimiz var.yada arabayla giderken yol kenarında çiçek gorup tutturduğundan dolayı,inip çiçek koparmışlığımız var.ikeaya her gittiğimizde ordakı teklı yapma çiçeklerden bir kaç tane mutlaka alır tum ikeayı onlarla dolaşır vs vs.yolda,parkda elınde mutlaka çiçek olan bir çocuk gorurseniz işte o merttir:))son 2 aydırda bu çiçek ve kelebeğe anahtarlıklar eklendi tum gun anahtarlıklarla geziyor bir 10 tane oldu galıba.hepsinin belırgin ozellıklerine gore adı var ve onlarla uyuyor,uyanınca onları arıyor.

uzattım ama şunu demek istıyorum bu saydığım seylere duşkunluğu takıntımı acaba??psilolojik bir sorun mudur yoksa geçişi bir seymıdr;?sizimkilerde varmıboyle aşırı ilgi halleri bazı oyuncaklara,yada bizimki gibi şeylere karşı??

yemiyo meral 4-5 gündür hiçbişey yemiyo zencefilli balı bile veremedim inat ediyo su istiyo mutfağa arkamdan geliyo buz gibi su istiyom buz gibi :18: içine sıcak su damlatmasın diye geliyo takibe görürse sıcak su koyduğumu içmiyo :KK1: hep kucağımda hep ilgi bekliyo ay iyileşse bir an evvel :KK5:

canım ya kıyamam içi yanıyor demek.allah şifsa versin tum hasta bebişlerimize:KK43:(

X