2009 Kasm Anneleri

naber kızlar iyimsiniz. benim psikolojim yine taban yaptı. deniz konuşmadığı gibi birde parmak uçlarında yürümeye başladı.
allahım çok korkuyorum ya. stresten boynum yine ağrımaya başladı. kitlenip kalmazsam yine iyidir....:KK50::KK50::KK50:

cnm 8ine kadar galiba eymende dün hiçbişeye binmek istemedi boşverin istemeyenden var karımız bir oyuncak 4 tl olurmu ya :26:
kitaplara bende bir ara bakıcam tekrar yanımdaki arkadaş çok aceleciydi doğru düzgün bakamadım deryanın olaya döndü yani
ayyy derya çok sinir oldum arkadaşına koysaydın ağırlığını aa ne bencil insanlar var ya :KK57:

naber kızlar iyimsiniz. benim psikolojim yine taban yaptı. deniz konuşmadığı gibi birde parmak uçlarında yürümeye başladı.
allahım çok korkuyorum ya. stresten boynum yine ağrımaya başladı. kitlenip kalmazsam yine iyidir....:KK50::KK50::KK50:

canım neden korktuğunu anlayamadım ne var ki bunda çocuk yeni bişeyler keşfedince sıkılana kadar yapıyo, hoplayarak ta yürür zıplayarakta parmak ucundada ohoo sen daha bunları kafaya takarsan çocuğunun büyüdüğünü ilerdeki büyük sorunlarını hiç göremezsin
yaw sorması ayıp olcak ama burcun ne yoksam boğa mı? :) herşeyi kafana tak tak üzül surat as yawrun iyice etkilensin benim başımdaki dert sende olsa heralde atardın kendini bi yerden bekle sabret dua et yawrun için Allah herşeyin en iyisini ve güzelini düşünüyor zaten senin gibi bir annesi var yawrunun çok şanslı üzerine titriyorsun ve en önemlisi çocuğunun yanındasın üzme artık kendini sen kitlenirsen yawruna kim bakacak aaaaaa :KK47:

canım dr goturcem diyordun,ne oldu dr birsey demedi mi?

canım neden korktuğunu anlayamadım ne var ki bunda çocuk yeni bişeyler keşfedince sıkılana kadar yapıyo, hoplayarak ta yürür zıplayarakta parmak ucundada ohoo sen daha bunları kafaya takarsan çocuğunun büyüdüğünü ilerdeki büyük sorunlarını hiç göremezsin
yaw sorması ayıp olcak ama burcun ne yoksam boğa mı? :) herşeyi kafana tak tak üzül surat as yawrun iyice etkilensin benim başımdaki dert sende olsa heralde atardın kendini bi yerden bekle sabret dua et yawrun için Allah herşeyin en iyisini ve güzelini düşünüyor zaten senin gibi bir annesi var yawrunun çok şanslı üzerine titriyorsun ve en önemlisi çocuğunun yanındasın üzme artık kendini sen kitlenirsen yawruna kim bakacak aaaaaa :KK47:

ay canım napim ya. konuşamıyo yavrum. elim kolum bağlı oturamamki. her gün bin tane yazı okuyorum bu konuda. parmak ucunda yürümek otizm belirtisiymiş. allahım vermesin. napim bir gün iyiyim sonra bir şey okuyorum hoop yine başa dön...
canım senin başında ne dert var arkadaşım?
buarada burcum aslan :KK3:

slm kızlar nasılsınız kuzular nasıl ben sonuda evimdeyim hepinizi sohbetinizi çok özledim bi bayrama gitim 1 ay kaldım memlekete tüm düzenim bozuldu sonuda evimdeyim kaç gündür temizlik yapıyorum cok yoruldum

ha kızlar biz bu arda bir saat kadar once sallandık.once ne olduğunu anlayamadım daha kahvaltı yapmamıştım,tahsiyonum bu duştu derken baktım lambada sallanıyor.
alah beterinden korusun ya,deprem haberleri gore okuya korkulu ruyam oldu zaten:KK43:([/QUOTE
geçmiş olsun cnm şimdi bende ona bakıyordum bende ege deniziymiş merkez üstü 5,1 şimdi aklımdan çanta hazırlayayım geçiyordu hep aslında geçiyorda ihmal bir battaniye tuğkana bir kalın üst bir kalın alt birde içine sıkı bişeyler koymalı bir çantaya hatta çıbuk kraker gibi bişeylerde olmalı hep aklımda aslında bu ama ihmal ediyorum

ay evet hep ihmal ediyoruz,benimde hep aklımda.ama 5 katta oturuyorum,dişarı çıkcak vakıt olurmu diye duşunyor insan.tovbe ya insanın aklına neler gelıyor:KK43:serapın dediği gibi evde sağlam bır yer tesbıt etmek daha akıllıca herhalde ilk an için.

derkseaa cnm sen çok takıyorsun kafana vallhi kendine edersin başkada kimseye bişey olmaz bak benimki 15 gündür adam gibi bir öğün yemedi zaten konuşamıyor dr şurup verdi onları içirmek bizde nasıl dert bir görsen her şurup saati burnumdan getiriyor ama şükür ediyorum şüt içiyorya kaker yiyorya die kendimi teselli ediyorum nasıl olsa konuşacaklar bırak istediği gibi yürüsün şımarsın evin içinde oyun olsun diyemi yapıyor heryerde mesela dışarı gezmeye gittiğinizdedemi parmak ucunda yürüyor vallhi şımarıklıktan yapıyorlar bazen öyledir dert etme lütfen
dr ne dedi bende senden haber bekliyorum banada fikir olur die

derkseaa cnm sen çok takıyorsun kafana vallhi kendine edersin başkada kimseye bişey olmaz bak benimki 15 gündür adam gibi bir öğün yemedi zaten konuşamıyor dr şurup verdi onları içirmek bizde nasıl dert bir görsen her şurup saati burnumdan getiriyor ama şükür ediyorum şüt içiyorya kaker yiyorya die kendimi teselli ediyorum nasıl olsa konuşacaklar bırak istediği gibi yürüsün şımarsın evin içinde oyun olsun diyemi yapıyor heryerde mesela dışarı gezmeye gittiğinizdedemi parmak ucunda yürüyor vallhi şımarıklıktan yapıyorlar bazen öyledir dert etme lütfen
dr ne dedi bende senden haber bekliyorum banada fikir olur die

ben yemesini içmesini geçtim zaten :KK43:((
yaatabii çok şükür oğlum çok sağlıklı. maşallh bu kış direncide pek iyi. ama konuşamamsına üzülüyorum. isyan etmiş gibi de olmayayım. rabbime milyonlarca şükürler olsun.. başka sorunumuz yok....
benim ki anne pimpirikliği heralde...
dr perşembe gidicez canım..

geçer geçer bunlarda kitap yerine geçer :KK1: hiç üzülme serapcım bendevakit bulamıyorum :) burda kızlar anlattıkça gaza geldim işyerinin yakınında da kitap fuarı var ordan alıcam ama daha çok eymene her akşam bir masal istiyo ve artık sallama masallarım tükendi yapıkredi yayınlarının bir kitabı var hergüne 1 masal diye 25 tl oda çok geldi birkaç ufak masal kitabı almam lazım

nagiş,cuma kargom geldi.mertde aldığım kıtaplardan 2 sı şu an ona gore diğerlerinde baya metın var seneye okumak için kaldırdık.kendi kıtaplarımdan 1 gunu okumaya başladım çok hoş bir kıtap.okumasıda kolay oyle edebiyat falan parçalamıyor,çerez kıtap yani:)kafa dağıtmak isteyenlere,birebir...

hergune 1 masal kıtaplarından bende var bir tane daha mert yokken dunyada kupon biriktirip almıştım.hiç hoşuma gitmedi masallar.ama yapı kredininkı ıyı olabilir,incelemek lazım...

selam kızlar nasılsınız bende sabah deprem olunca uyandım allahım beterinden korusun o 2saniyede bile bir sürü şey geçti aklımdan korktuk allahım korusun hepimizi...

slm kızlar nasılsınız kuzular nasıl ben sonuda evimdeyim hepinizi sohbetinizi çok özledim bi bayrama gitim 1 ay kaldım memlekete tüm düzenim bozuldu sonuda evimdeyim kaç gündür temizlik yapıyorum cok yoruldum

selam esincim hoşgeldın.duzen yıne kurulur ne guzel ailenleydin,hasret giderdin.aman hiç sorma o temizlik hiç bitmiyor zaten cumartesi temizlik yapmıştıp dip,koşe.sabah baktım heryer saç,toz.az once süpurdum,sildım.yarın buyuk ihtımal yıne aynı olacak:KK37:

ayyy ne guzel hayvanlarla tanismis cok eglenmis denizcik masallah... canim gecmis olsun allerjiye cevirmis nartan da da olmustu tam iyilesiyor gibi oluyordu tekrar kasiyarak kanatiyordu sukur simdi iyi umarim denizcikte iyilesir...

tuvalet egitimi yavas yavas baslamak lazim da hazir olunca zaten kaka var cis geldi gibi hazir oldugunu gozteren isaretler oluyor sanirim sen de ufaktan basla bakalim nasil olacak nabiz yoklarsin ben de bir hisimla baslamistim fakat ishal olunca yine kaldi bir ara yeniden baslarim bakalim kismet....

bu doktorlar da baskalarina soylerken mi bu kadar rahat oluyorlar yoksa kendi cocuklari da heryere cis yapmis mi? meraktayim

sağol canım geçiyo gibi
başlıcamda önce kendimi hazır hissetmem lazım kitap sipariş ettim onlar bi gelsin kafama yatarsa başlıcam

denizle ile mert bu pazar aynı şeyleri yaşamışlar:))bizde tam bahsettiğin gibi bir yer kaşfettık,hemde şehrin çok dışına çıkmadan.hep çocuklu aileler vardı mert başka çocuklarla oynama imkanı buldu en çok buna sevindim ama herşeyıyle çok eğlencelıydi oğlum için.geniş alanlarda koştu,hayvanları inceledi,çocukları ata bindirip gezdiriyorlardı ama mert kadr kuçuğu yoktu bizde seneye erteledik ata binme işini.vee havada yazdan kalma bir gundu.daha ne olsun deme:))

evet ya güzel esadüf olmuş denizde çok eğlendi 2.5 yaşında bi çocuk buldu onunla oynadı benimki maşallah pek girişken çocuk gördümü hemen yanına gidiyo

günaydın hanımlar
hastalara çok geçmiş olsunn
nagihancım bisikletiniz hayırlı olsun güle güle kullanın
meralcim ve sedesecim gününüz güzel geçmiş deniz ve mertcik hayvanlarla tanışmış ne güzel
bizdede çağan grip olmuş yavrum çok halsiz sürekli burnu akıyo dün arkadasım aradı eşi evde maça bakıyomuş gelde bizde seninle avmye gidelim dedi sana mont bakalım dedi yok eşin evde olmaz başka zaman bakarız desemde bişey olmaz dedi bende tamam dedim demez olaydımm çağanı anneme bıraktım gittik evde bişey yememiştim eşimin yanına gittik kredi kartını aldım başladık gezmeye be acıktım dedim bişeyler yesekte öyle devam etsek dedim ben yedim aç değilim dedi hiç soluklanmadan koca avmdeki mağazaları gezdik çpok beğendiğim bişey olmadı alamadım oda çok zor beğendiğim için tavırlıydı kendi işine gelen bişeye bakıyosa zamanı var ben çok kötü oldum bi hamburger bari alayım dedim ona zamanı yoktu eşi evde bekliyomuş ne dermiş falan filan sonra sıkılınca hadi gidelim dedi amacı bence sıkılmış gezmekmiş öyle tamam dedim ama açlıktan başım döndü gözlerim zor görmeye başladı hemen eşimin yanına gittim ama çok kötü dolmuştum ağladım sinirimden eşim böyle olacağını bilsem izin vermezdim sen neden aç kalıyosun diye kızdı otobüs durağı avmye biraz uzak eşim bıraktı durağa kadar otobüs geç geldi dondum çok soğuktu hemen annemi aradım ne yemek var diye kuru fasulye dedi ii tamam bekleyin geliyorum dedim ve kuru fasülyeyi hiç sevmem eve geldim öyle bi acıkmışımki o kuru fasülyeyi bi yedim bi yedim görmeniz lazımdı..saat 9 oldu tabi çağan sütünü içerken kucağımda uyudu annem aldı odaya yatırdı bende olduğum koltukta uyuyaklamışım ve bidaha kalkamadım eşim oraya geldi yemek yedi kalktık 12 de evdeydik çağan uyanmadı iyiki bizde yattık sabah erken gitti eşim bi kalktım sonra geri yattımki sabah 10 ancak kalkabildim ama hala başım felaket ağrıyo birdaha tek giderim ama böyle bencil sadece kendini düşünen biriyle gitmem hayatta bu bana çok büyük bi ders oldu ki ben açlığa asla dayanamam tansiyonum var çünkü

geçmiş olsun çabuk atlatırsınız inşallah arkadaşında ayıp etmiş

günaydın hanımlarrr nasılsınızz kendimi çok iyi hissediyorum inş. ii gider bu hafta
hayvanlarla tanışılmış kuzular avm gezileri yapmış valllhi herşey onlar için kimbilir nasılda hoşlarına gitmiştir kitaplardaki hayvanları canlı canlı görmek tuğkan o konuda çok şanslı köyde bütün hayvanlar var deli oluyor kendi başına bahçede koşup oynuyor toprağa deyebiliyor valhi keşke hep bulabilseler bu sansı bizim gibi sokakta arkadaşlarıyla oynayabilseler
bizde avmdeydik dün akşamüzeri gittik tuğkanda aynı cnm şu minicik tırtıla deli olan çocuk ağladı binmiycem die bende hiç umursamadım aksine güle güle tuğkan nereye gidiyorsun benide götür falan dedim dönmeye başlayınca susutu keyif almaya başladı binince kadınlarda deöiştir ne umursamaz anne ama ağlama desem daha çok ağlıycak biliyorum neyse arabalara sıra geldi dediğin gibi yine binmek istemiyor babası yanına oturdu ay direksiyon ay kornasıda varmış ay konuşuyormuş bu araba derken oda iyi geldi 2 tanede arabaya bindi gönlünü zor yaptık sizin gibi bence bunlar dönemsel çünkü yaz sonlarında binicemd iye ağlıyordu inmiyordu sürekli binmek istiyordu gelip geçicek bu korkular ama deli gibi sevindi koştu gönlünce merkette bıraktım bende elini tutumadım hiç peşimizde dolaştı oyuncak reyonlarında takıldı kaldı aman sağlıkları yerinde olsunda
serapcım sanada geçmiş olsun cnm . deniz ve çağanda iyi olurlar inş. bian evvel
eymen paşada güle güle kullansın bisikletini bende kent meydanındaki o minik kitap fuarına uğradım dün güsel kitaplar vardı aslında iş bankası yasyınlarının şu hareketli kitapların9ı sevdik birde bkm deki timaş indirimleri güsel bikaç minik masallardan aldık yok anam tuğkangidicem diye tuturunca artık yoruldu iyice birde yemek yemediği için halsizde baktırmadı bana nezamana kadar o çadır orda acaba aslında ben tudem yayın evine baktım ama yoktu sanırımm çok güsel kitaplar var fuarda almıştık

3 yaşına kadar böyle gidicek kabullendim ben bi istediklerini bi istemiyorlar ısrarcı olmamak en güzeli

ha kızlar biz bu arda bir saat kadar once sallandık.once ne olduğunu anlayamadım daha kahvaltı yapmamıştım,tahsiyonum bu duştu derken baktım lambada sallanıyor.
alah beterinden korusun ya,deprem haberleri gore okuya korkulu ruyam oldu zaten:KK43:(

aaaay bizde sallandık masada annem deniz ben oturuyoduk allah daha büyük yaşatmasın

canım dra götürücektin süreklimi öyle yürüyor denizde yapıyordu arada

selam esincim hoşgeldın.duzen yıne kurulur ne guzel ailenleydin,hasret giderdin.aman hiç sorma o temizlik hiç bitmiyor zaten cumartesi temizlik yapmıştıp dip,koşe.sabah baktım heryer saç,toz.az once süpurdum,sildım.yarın buyuk ihtımal yıne aynı olacak:KK37:

hoşbulduk canım ev iş nankör ekadar yaparsan yap yine aynı oluyo:21::21:

sağol canım geçiyo gibi
başlıcamda önce kendimi hazır hissetmem lazım kitap sipariş ettim onlar bi gelsin kafama yatarsa başlıcam

evet ya güzel esadüf olmuş denizde çok eğlendi 2.5 yaşında bi çocuk buldu onunla oynadı benimki maşallah pek girişken çocuk gördümü hemen yanına gidiyo

geçmiş olsun çabuk atlatırsınız inşallah arkadaşında ayıp etmiş

3 yaşına kadar böyle gidicek kabullendim ben bi istediklerini bi istemiyorlar ısrarcı olmamak en güzeli

aaaay bizde sallandık masada annem deniz ben oturuyoduk allah daha büyük yaşatmasın

canım dra götürücektin süreklimi öyle yürüyor denizde yapıyordu arada

yok canım sürekli değil arada yapıyor. tabi bide konuşmayınca insanın aklına başka şeyler gelmiyor değil...

ay canım napim ya. konuşamıyo yavrum. elim kolum bağlı oturamamki. her gün bin tane yazı okuyorum bu konuda. parmak ucunda yürümek otizm belirtisiymiş. allahım vermesin. napim bir gün iyiyim sonra bir şey okuyorum hoop yine başa dön...
canım senin başında ne dert var arkadaşım?
buarada burcum aslan :KK3:

yawrumun ciğerinde bir problem var ya çok büyük yada bronşit yada başka bişey var doktor bir anlam veremedi böyle birşey olması imkansız gibi şeyler söyledi sonunda iğne yazdı 5 gün olup gelin tekrar film çekelim dedi ondada sonuç değişmemişse tomografi çekecekler ben umut ediyorum ki önemli bişey çıkmayacak kafama takmamaya çalışıyorum ama ilk duyduğumda şoka girdim doktoru bile tam dinleyemedim Allah çözülemeyecek dert vermsin çok şükür şimdi herşeyin bir çözümü var yeterki doğru yolu izleyelim sende kafana takıp durma yoksam gelir sana ceza veririz ona göre :KK34:

kızlar bu konuşma meselesine ben de takanlardanım bizimki uzun zamandır biz ne dersek oda söylüyo basit 2 cümle kurabiliyo ama tama manasıyla konşmuyo her şeyi biliyo ne söylersem anlıyo getiriyo ama konuşmuyo bana göre ben hemen dr götürecem ama eşim zamanı var diye beni dinlemiyo eşimin ailesinde geç konşanlar var korkuyorum genetik bi şey olabilir diye

esincim hoşgeldin cnm nasılsın paşam nasıl,darksea ne olur cnm ya azıcık rahat olmayı denesen valla gamzenin dediği gibi kendine yaparsın :KK50:
bende şu diyet bölümünde geziniyodum bişeyler yapmam lazım aldı başını gider kilolar minede gözükmüyo spora gitti galiba :KK1:
meralcim içerik önemli cnm ya bazı masallar hem uzun hem korkunç eymende tutturuyo her gece bir masal uydur uydur anlat dahada uyduramıyorum yawwww :KK1:

ayy bütün kızlar burdayken bir soru somak istiyorum... şimdik oğuz benim ilk yawrum ve son yawrum hep kafama takılıyor ikinci olduğunda onun gibi sevemnem diyorum sizinde böyle şeyler geliyormu aklınıza? :26: birde ikinci çocuğu yapan hanımlar onu ilk görünce ne düşündünüz benim gibi bir düşünceye kapıldınız mı hiç yoksam ben deliriyormuyum? :KK70: teşekkürderim :KK70: :KK49:

yok canım sürekli değil arada yapıyor. tabi bide konuşmayınca insanın aklına başka şeyler gelmiyor değil...

denizde yapıyordu bi ara sonra unuttu üzerine düşünce inadına yapıyorlar anlıyorum seni insanın aklına hep en kötüsü geliyor ama önce kendin için pozitif olmaya çalış çünkü bizden çok etkileniyorlar en azından perşembeye kadar düşüncelerini bi kenara bırak bakalım dr nediyecek eminimki normal diyecek konuşamıyor diyorsun ama çişini söylüyor allah korusun ters bişey olsa onu söylemez biraz iyi tarafından bak arkadaşım

X