aynenn aynennn ben 1-2 aydır eymenin saçlarını saç kurutma makinasıyla kurutuyorum sizde durum nedir zaten saçı syrek 2 dk bile sürmüyo acaba yanlışmı yapıyorumm meralll darksea bir fikriniz varmı :26:
canım neden yanlış olduğunu duşundun ki,ses çıkarmıyorsa kurut gitsin.
tarif içinde ayrıyetten teşekkurler..
saol cnm kusma vardı ishal ve iştahsızlık da çıktı dr enfeksiyon dedi ilaç verdi ama sürekli uyuyor ya baygın gibi kuzumben geldim herkesler gtmiş....
deryacım ucuz atlatmışsınız. allah beterinden korusun. geçmiş olsun.
şekercik geçmiş olsun canım. geçmişi okuyamadım. nesi var kuzunun?
saol cnımyok anacım bugün havamda değilim zira kocama kızgınım
merte çok geçmiş olsun reflor veriyor bizim dr suyuna yada meyve suyuna katıyorum vücut çok su kaybetmesin diye
şekerciğim tarığada acil şifalar diliyorum
bu arada eymen deli gibi kaşınıyo ama banyo yapmayı reddediyo dün ne ettimse ikna edemedim
ayy cnm geçmiş olsun bizimki de aynı kızlar dikkat edin gerçi biz dışarı çıkıyoruz ya eve taşıyoruz heralde...günaydın kızlar çok berbat bir gece geçirdik tuğkan dün akşamüzeri meyvesini beni hayretler içinde bırakarak yedi 1 haftadır yemiyordu hiç doğru dürüst bişey süt ve çıbuk krakerle yaşıyordu akşam gece bende yemek yedirmeyi dendim bikaç lokma ısrarımla yedi halsizdi çok hep yatıyordu bende uykusu geldi dedim gittim süt yapmaya teyzeside tulumunu giydiriyordu kustu neyse dedik olur sütüde içmeden uyudu bütün gece durmadan kustu bizim yatağımız kendi yatağı battaniyeler üstümüz başımız sabahı zor ettik bütün gecede durmadan su içmek istedi içtikçede kustu sabaha karşı uyuduk teyzemiz okula gitmiş babmız ie duymamışız yorgunluktan ikimizde 10 da uayndık yine habire su içiyor ama iyi şükür kahvaltı etmedi bende krakaer verdimyine şimdide bikaç lokma kuskus yaptımona ev kuskusu ondan yedi 2 kaşık işte ishalimizde var allahım sonumuzu hayır etsin bakalım eşim götürelim dedi beklemedeyim bakalım ii gibi ishal harici ama yememsine alıştım zaten keyfi gelince elbet yiycek
cnm dr karnı aç ya çocuğun daha çok midesi bulanır diye tatlı vermeyin dedi yoksa başka bi nedeni yokminecim farklı bir şey yemedi ama bir gun once kuru fasulye yemişti,epeyde yedi o mu ağır geldi acaba diye duşundum bende.
serapcım,kahve lımon karışımı bende hep işe yaramıştır,aklımada geldi ama bir de kusturmayayım diye vermedim..
şekercik çok iyi anlıyorum seni ama bak yarın evdeymişsin en azından.ben ishalde muzla,elma verilir diye biliyorum sizin dr verme demiş.benimde kafam karıştı,hoş bir sey farkmiyor yediremedim zaten ikisinden de..
darksea,nagiş teşekkur ederim canlarım...nagihancım evde bulundurayım bende o ilaçdan...
gamzecim size de çok geçmiş olsun,yememesini bende dert etmiyorum boyle ekstra zamanlarda.iyileşsinler ,yerler yıne...
sabah kahvaltısını her zamankınden az hazırladım yedi.sonra patates haşladım yediremeyınce,tarhana çorbası yapıp patatesi içine ezdım.eh işte yarısını yedi.arada teklif ettığım herseyı geri çevirdi.yemeğin sonrasında kaka yaptı,yine gurultulu bir sekilde geldi kaka:)))eyval ishal hala derken koyu kıvamda çıktı kaka:25şimdide uyumakta.
ne yedircem uyanınca şaşırdım.herşeye burun kıvırıyor...
günaydın kızlar.. ne oluyor bu kasım bebişlerimize yaa( dün gecemiz çok kötü geçti akşam çok güzel yemeğini yedi sütünü içti neşesi gayet yerindeydi ne zamanki yatırdım titremeye başladı yavrum eli ayağı buz kesti vucuduna bakıyorum ısısı gayet normal kayınvalidemdeydik hemen kalktık eve gidelim diye ben önden çıktım arabayı çalıştırayım ısınsın dedim eşimde oğuzla geliyordu merdivenlerde bir kusmuş ne var ne yok çıkarmış.. geldi savaştan çıkmış gibi bebeğim anne kustum diyor neyse eve gittik hemen banyoyu hazırladım duş aldırdım ama ılık değil normal ısıda daha çok üşütmeyim diye kafasını yıkamadım sonra başladı ateş nöbeti..
ateşi 40,5 e çıktı yavrumun fitil şurup ne varsa verdim çok şükür düşürmeyi başardım atletle uyuttum gece ama yinede çorap giydirdim.. saat 1 gibi uyuduk sabah 6 da yine ateş çıkmaya başladı hemen şurup verdim 3 saatte dönüşümlü vereceğim aslında gecede verecektim sürekli uyanıp baktım ateşine düşüktü bide uyku sersemi insan düşünemiyor veremedim.. sabah neşesi gayet yerindeydi bebeğimin ama ben yanında olup ona bakmak isterdimAllah çalışan annelerin yardımcısı olsun.. Allahtan kreşinde hemşire var doktor hemen yanında Allah korusun kötü bişey olursa onlar benim evden çıkıp götürmemden daha hızlı ilgilenirler diye içim biraz rahat.. şurupsuz düşürmeyi deneyelim dedim eşime ama neden riske atıyorsun dedi benimde zaten akşam hiç gücüm yoktu mecbur önce fitil sonra şurup verdim napim ya bebeğim ii olsun yeterki annee annne diye ağlayışı hala kulağımda kuzumun
hayy allhım ya ne oldu bebişlere böylee anlamıyorum demekki salgın var kızlar daha dikkatli olalımm geçmiş olsun canım sizedee:2::2: ayy Allahım çalışıyorsun diye kendini üzme paşana daha iyi bakabilesin diye dimi bak bize çocuğu evden çıkmadığımız halde hastaa oluyorlarr
saol canım ya haklısın ama valla kafam çok dalgın sabah bi arabayla kafa kafaya geldim görmüyorum bide eşim uyardı aklım nereye gittiyse Allah korusun ya.. çocuk büyütmek hakikaten çok zor.. Dün akşam bir kez daha düşündüm sanırım ben 2. çocuğu yapamıcamistiyorum ama tekrar aynı şeyleri yaşamak şimdikten çok zor geliyor.. görümcem ve abimin eşi hamile onları izliyorum şimdi hamilelik iyi güzelde o muayeneler, doğum, heyecan onları geçtim çocuğun hastalığı derdi stresi amaaan ne bilim ya neler düşünüyorum sıyırdım mı acep içim baya buruk bu gün
üzme kendini bak kreşte doktor var diyorsun rahat olmaya çalış benm eski doktorum baktın atei var fitil ver ilaç etki edene kadar fitil daha etkili olur çocuk da sen de rahatlarsın diyordu haklı da bence cnm benim üst kat komşumun da çocukları hastaymış bana salgın var mutlaka doktora götür dedi bende ondan gittim hemen doktoragünaydın kızlar.. ne oluyor bu kasım bebişlerimize yaa( dün gecemiz çok kötü geçti akşam çok güzel yemeğini yedi sütünü içti neşesi gayet yerindeydi ne zamanki yatırdım titremeye başladı yavrum eli ayağı buz kesti vucuduna bakıyorum ısısı gayet normal kayınvalidemdeydik hemen kalktık eve gidelim diye ben önden çıktım arabayı çalıştırayım ısınsın dedim eşimde oğuzla geliyordu merdivenlerde bir kusmuş ne var ne yok çıkarmış.. geldi savaştan çıkmış gibi bebeğim anne kustum diyor neyse eve gittik hemen banyoyu hazırladım duş aldırdım ama ılık değil normal ısıda daha çok üşütmeyim diye kafasını yıkamadım sonra başladı ateş nöbeti..
ateşi 40,5 e çıktı yavrumun fitil şurup ne varsa verdim çok şükür düşürmeyi başardım atletle uyuttum gece ama yinede çorap giydirdim.. saat 1 gibi uyuduk sabah 6 da yine ateş çıkmaya başladı hemen şurup verdim 3 saatte dönüşümlü vereceğim aslında gecede verecektim sürekli uyanıp baktım ateşine düşüktü bide uyku sersemi insan düşünemiyor veremedim.. sabah neşesi gayet yerindeydi bebeğimin ama ben yanında olup ona bakmak isterdimAllah çalışan annelerin yardımcısı olsun.. Allahtan kreşinde hemşire var doktor hemen yanında Allah korusun kötü bişey olursa onlar benim evden çıkıp götürmemden daha hızlı ilgilenirler diye içim biraz rahat.. şurupsuz düşürmeyi deneyelim dedim eşime ama neden riske atıyorsun dedi benimde zaten akşam hiç gücüm yoktu mecbur önce fitil sonra şurup verdim napim ya bebeğim ii olsun yeterki annee annne diye ağlayışı hala kulağımda kuzumun
insan çalışınca kendini suçlu hissediyor maalesef bizim de handikapımız bu çalışsak nolcak sanki. çocuğa bi şekilde bakıcaz büyütücez memur olmasma bi dk bile çalışmam hakkım yanacak diye çalışıyorum ben 20 yılda emekli olcam zaten. ikramiye filan istemiyorumhayy allhım ya ne oldu bebişlere böylee anlamıyorum demekki salgın var kızlar daha dikkatli olalımm geçmiş olsun canım sizedee:2::2: ayy Allahım çalışıyorsun diye kendini üzme paşana daha iyi bakabilesin diye dimi bak bize çocuğu evden çıkmadığımız halde hastaa oluyorlarr
allah korumuş cnmmmsaol canım ya haklısın ama valla kafam çok dalgın sabah bi arabayla kafa kafaya geldim görmüyorum bide eşim uyardı aklım nereye gittiyse Allah korusun ya.. çocuk büyütmek hakikaten çok zor.. Dün akşam bir kez daha düşündüm sanırım ben 2. çocuğu yapamıcamistiyorum ama tekrar aynı şeyleri yaşamak şimdikten çok zor geliyor.. görümcem ve abimin eşi hamile onları izliyorum şimdi hamilelik iyi güzelde o muayeneler, doğum, heyecan onları geçtim çocuğun hastalığı derdi stresi amaaan ne bilim ya neler düşünüyorum sıyırdım mı acep içim baya buruk bu gün
ne yalan söyliyeyyim ikinci çocuk ta beni korkutuyoo gazıydı kakasıydıı ne bilim gece uyanmalarıı ki hala uyanıyorumm biraz rahat etmek istiyorumm ama nerdeeee((
sen kendine dikkat et canım allah korumuşş bak kreşte doktor falanda vaarmışş inş düzelşir bu günn bişiyciği kalmazz
şimdi kreşi aradım kahvaltıdan sonra kusmuş yine ateşi yokmuş ama sanırım kusması daha iyi çünkü balgamı vardı bu sayede onu atıyor hoca rahatladı dedi kusması iyi oldu dedi telefonda konuştuk bebemle anne ben iyiyim diyo yavrum.. kuzum benim ya
üzme kendini bak kreşte doktor var diyorsun rahat olmaya çalış benm eski doktorum baktın atei var fitil ver ilaç etki edene kadar fitil daha etkili olur çocuk da sen de rahatlarsın diyordu haklı da bence cnm benim üst kat komşumun da çocukları hastaymış bana salgın var mutlaka doktora götür dedi bende ondan gittim hemen doktorabiz dışarı çıkarmasak bile ben ya da kocam taşıyoruz enfeksiyonu... dün akşam bizimki de kustu babsı da bana bağırıyor annem diyor çocuk kırk yılın başı bi hasta oldu iki günde girdiniz birbirinize.. kızdım kocama: çocuk sürekli bana anne kalk anne kalk diyor sürekli beni ayaüğa dikiyor babası devrilmiş yatıyor işten gelince ilgilenmiyor bile onun ilgilenmek dediği şey kanepğede uzanıp çocuğa laf atmk. ben sofra kur kaldır çocuğun altını al yedir okula git okulda ayrı ayrı dertler sorunlarla uğraş kafam karışıyor alt üst oluyorum sonra da bana bağırıyor sen doktordan dinlemedin mi hangi ilaç önce artık beynim durdu ya çocuğun her şeyine ben tek başıma koşuyorum bide benim işim kafayla yapılan bir iş ders anlat yazılı yap oku çocuklarla ilgilen şımarık küstah ukala öğrencilerle uğraş artık elim ayağım titriyor bide ev alalım muhabbeti çıkardı iyi hoş ama onun annesigilin oturduğu yerden alcaz ben gidip gelcem bi yandan iyimi olur diyorum kaloriferli alırız ısınırız burda kalorfierli ev yok denecek kadar az üşüypruz yerler buz gibi, bide salona yatak taşıyorum her aşam koltukları çek kanepeyi aç yatak yap çocuğun kanepesini bizimkine bitiştir hepsiyle uğraşıyorum beyfendi yan gelip yatıyor sinir oluyorum akşam gene tutuştuk yetti artık tamam ben annesiyim ama insanım sabrımın bi sınırı var bıktım herifin öküzlüğünden! tek yaptığı çocuğun ilacını içirmek onda da bana kırk tane emir buyuruyor hiç beni dinlendirmek gibi bi kaygısı yok annem var diye böyle yapıyo desem kadın 74 yaşında bana yardımcı olmaya çalışıyor benim kocam ben çalıştım üşüdüm yorgunum diye yan gelip yatıyor eve gelince... tek tatilimizde de annesine abisine gidiyoruz oturuyoruz ev alırsak annesi de gelip bize yerleşir kaloriferli diye yok anacım, istemem ev mev...
insan çalışınca kendini suçlu hissediyor maalesef bizim de handikapımız bu çalışsak nolcak sanki. çocuğa bi şekilde bakıcaz büyütücez memur olmasma bi dk bile çalışmam hakkım yanacak diye çalışıyorum ben 20 yılda emekli olcam zaten. ikramiye filan istemiyorum
allah korumuş cnmmm
bence çocuk her ne kadar zorlukları olsa da harika bi şey. sen şimdi üzgünsün ondan böyle bakıyosun
biz daha uzuuuun bi süre uyanırız gece:)
şaka bi yana her çocuk farklı yaaa 2. nasıl olur kestiremeyiz önceden.
şimdi randevu aldım doktora akşam 16,20 de gitcez bebeğimle inş. herşey yolundadır
ne güzel anlıyosunuz beni hepinizi çokkk seviyorum kızlar yaaaaşekercik serap meral çok geçmiş olsun paşalarıma da sizede ne olur salmayın kendinizi siz iyi olun ki çocuklara daha iyi bakabilin
şekerciğim yazmışsın ya hani çalışmak eş çocuk aynen katılıyorum sana çalış ev iş geçen eşime bir daha dünyaya gelirsem erkek olmak istiyorum diyorum oda bende diyoaslında herşeyinde farkındalar benim eşim yardımcıdır oynatır vs ama sonuçta erkek çocuk sürekli anne istiyo dün dişçiye gittim eve 1,5 saat geç gittim ne yemek yemiş nede babannesinde kalmış annem yedirsin demiş anne dişçiye gitti demişler kızmış hayırrr işe gitti diye kapıdan girdim eve gidekenden de pepe dergisi almıştım nasıl sevindi sarıldı annecim seni çok seviyorum dedi ayy Allah'ım bugünler geçip büyüdüklerinde rahatlıcakmıyız diyorum ama her gelen gün bir öncekini aratıyo sabır güzel arkadaşlarım herşeye katlanıyoruz da yavrularımız hastalanınca bizde dibe vuruyoruz çok iyi anlıyorum sizleri ama ne olur bırakmayın kendinizi
iyi buluş cnm:) koç değil bizimki terazi... bizimki beğenmedi mi hayatta yemez açar dolabı bi konserve balık açar yada kendine tost yapar tamam.canım yoksam kocişin koç burcumu abimi tarif ettin sanki.. abim aynen böyle ama sadece karısına karşı değil hepimize karşı adamın tek bildiği yatmak sanki bir tek o çalışıyo ve malesef aynı iş yerindeyiz kendisiyle.. karısı şu anda hamile iyice bi gıcık olmaya başladı karısı evde yemek yapamıyor ben elimden geldiğince birde onlara yemek pişirip götürüyorum adam birde yemek beğenmiyor bi teşekkür bile yok.. ikimizde insanlarla uğraşıyoruz ben laf anlatmaktan bazen usanıyorum çünkü çoğu kişi eczacıları artık dolandrıcı gözüyle görüyosenin işin daha zor şimdiki çocuklarda saygı almış başını gidiyor disiplin sanırım artık okullarda kalktı en ufak bişeyde millet ayaklanıyor ama bence daha aklı başında bir nesil için disiplin cezaları, sınıfta kalma, sıra dayağı en azından olmalı az yemedim elime o cetveli öldüm mü sanki Allah yardımcın olsun..
canım sende işi bilip işe gitme yaptığın herşeyi abart eşimden öğrendim bu tekniği ben her işi yapıyorum gıkım çıkmıyo o bir ev süpürüyo oy öldüm oy bittim oy belim bi dakka susmuyodu şimdi bende kaptım tekniği oda sustu ooohhhher yaptığını rapor verir gibi unutma söle eve geldim yemek yaptım ayaklarım ağrıdı ay bu gün kötüyüm bilmem ne abart iştek ya belkim yola gelir :)
bulaştı gerçekten:) önce ben başlattım kabul ediyorummerhabaaa;
serap uzuldum valla.ne oldu gerçekden boyle hepsi arka arkaya hastalandı.şebnem olsa çocuklara bulaştırdınız derdi:))
kreşde ıyı bakılır,sen rahat ol arkidişim..
mert de ishal kalmadı ama iştahsızlık devam ediyor.normalde yediğinin yarısını binbir oyunla yedirebiliyorum ancabuna da şukur demekden başka bir sey gelmiyor elden...
balık daha fena yapmazmı bizde dün akşam balık yaptık kokusundan bile kustu benden söylemesi cnm dikkat et bence. bide balık yemediği halde ekmek içi yedi su içti masada balık kokusundan fena olup kustu.tünaydın hanımlarrr
vallhi haberler kötü okuyorumda nazarladık kzuuları sanırım salgın var geçmiş olsun hepsine geçsin bidahada uğramasın . benimkide akşam yatmadan kustu bikere bidaha bişey içmedi sbh açıkmış çok yumurtasının yarıdan fazlasını birazda krem peynir yedi nazlı nazlı üzerinede süt istedi şimdi uyudu bakalım dedeside seviyor diye gidip balık almış inş. biraz yerde bugünlük yeter ona bende bulantı için fitil yaptım oda rahatlatıyor ateşimiz yok ishalimizde yok bugün 10 gündür doğru dürüst yemiyor vallhi suratı kaşık kadar kaldı gözleri pörtledi kuzumun off nagişin dediği gibi dibe çakıldık resmen hiç keyfim yok
uyansınpazara götürücem kuzumu uyandı sbh anne gidicem dedi nereye gidicen annecim dedim atta gidicem dedi sende gel dedi sanırım çok sıkıldı hava alsın biraz
kreşte iyidir cnm ah gönül istemezmi yanında olmak ama için rahat olsun misler gibib bakarlar kuzuna okulda
ah bu kocalar varya bizimkide kaç gecedir iş arkadaşını koşturup beni sinir ediyor iş arkadaşı bırakıcakmış işi patronuyla bu 2 gecedir gidiyorlar görüşmeye adam görüşmüyor bende sinirimden çatlıyorum sanane be adam kim bırakırsa bıraksın
hadi bakalım dr görünce içimiz rahatlıyo en azından kalbini ferah tut yoktur bişi.şimdi randevu aldım doktora akşam 16,20 de gitcez bebeğimle inş. herşey yolundadır