yegane kullandığım ilaçtır peditus. bida vermem yaa. gözüm çok korktu. zaten 1 yaşında filan bronşit oldu deniz. sonra biz eve ventolin makinası aldık. ilaç yerine buhar veriyoruz ama arada kullanırdım peditusu bida asla...
benimde aklımda hepatit ve su çiçeği aşıları ama aşı yaptırmaya kıyamıyorum oğluma :26:
ya kızlar peditus ve alerji şurubumuz benim kurtarıcılarım birde kestane ballı +limon :)
eğer tuğkanda hafifi kırgınlık hissedersem öksürük olur hapşuruk olur burun akıntısı 1 ölçek peditusu yatırmadan veririm gece ballı limonda yaparım 1 ölçek brd alerji şurubumuzu verdikmi sbha mis gibi uyanır
doktorumuz antibiyotik kullanmaktan çok iyidir demişti bana anladınmı ver demişti gerçekten çok işe yarıyor yada bizim gibi ciğerlerine iniyorsa sonra buhar makinası peşinde koşturuyorsan gece aicllerde nefes açıyorsan ver peditusu önlemini al demişti vallhi iyikide demiş sizede tavsiye ederim
cnm aşı 52 yazıyor ama eski fiyattır belkide
ya kızlar peditus ve alerji şurubumuz benim kurtarıcılarım birde kestane ballı +limon :)
eğer tuğkanda hafifi kırgınlık hissedersem öksürük olur hapşuruk olur burun akıntısı 1 ölçek peditusu yatırmadan veririm gece ballı limonda yaparım 1 ölçek brd alerji şurubumuzu verdikmi sbha mis gibi uyanır
doktorumuz antibiyotik kullanmaktan çok iyidir demişti bana anladınmı ver demişti gerçekten çok işe yarıyor yada bizim gibi ciğerlerine iniyorsa sonra buhar makinası peşinde koşturuyorsan gece aicllerde nefes açıyorsan ver peditusu önlemini al demişti vallhi iyikide demiş sizede tavsiye ederim
cnm aşı 52 yazıyor ama eski fiyattır belkide
aynen peditus veririm hafif kırgınsa 1 ölçek vitamin + zencefilli bal tam yakalanmadan tedbir alınca ilerlemiyo
bu arada 12.ayda su çiçeği + hepatit a ilk doz
18.ayda hepatit a 2.doz diyo ki bende aynen böyle hatırlıyorum yaptırdım diye sizin hepatit alar neden geç kaldı ki :26:
canımm seninkiler özelmi biz 18 ayında çiçek ve hepatit a nın birinci dozunu yaptırık şimiddeikinci dozz iştee aanca diilmiii ki bize öyle demişlerdii ama bak kafam karıştı şimdii iknci doz için geç kladık çünkü bi düzenimiz olmadı fırsatta olmadı bi türlü taşındı görevdi ankaraydı hastalığıydı derkenn
valla minecim şöyleki bizim dr 4 aylıktan beri aynı kadın ve özel hastane izin alamadığım için mecburen özele götürüyorum ordada devletin ödedikleri parasız diğer özeller paralı hemen hangi aşı yapılacaksa diğerlerine ilave edip yaptırın diye yazıyodu yapılıyodu yani aşı konusunda içim rahat hiç bişey atlamadım diye biliyorum ama yinede bu akşam aşı kartını kontrol edicem
nesli kusarak atardı çok şükürr ama ben şöyle yaprdım zaten sadece süt içiyoduu bide ayran çorbası içiyodu o dönemde bende 1 tabak ayran çorbası üzerine sütt üzerine sınomarin deniz suyu sıkıyodumm hooppp kusuyodu çok kötü bi anneyim ama ben öyle yapmasaydım hala çekiyo olucaktıkk o hastalığı artı pedutusta bronşiti tetikliyoo mesela biz pedutuss kullanmıyoruz birdaha doktorumuzda öyle dedi hatta bi önceki doktora başalrından savmak için yazıyolarr pedutus ve balgam söktürücü ilacı dedii sonrada gönderiyo evlerinee adam gibi işini yok bu memlekette diyede söylenmişti birsürü:
selam kızlar ben yine geldim.
miragee geçmiş olsun canım. geçmeyen öksürük ne zordur bilirim. ama en güzeli bitki çayları filan. boğazını yumuşatır. ben bi öksürme duyunca hemen ya ıhlamur ya nane limon yada hazır birşeyler yapıyorum iyi geliyor
inşş atlatır oğuzcumm yaa ben hasta çocuğa çok üzülüyorumm hatta yolda hasta çocuk görsem burnunu silesim geliyoo yaaaiçimden dua ediyorumm zaten nesli hasta olunca kendime kızıyorummm kızıyorum bidaha kızıyorumm ama elimizd eolan bişi yok yinede kapacakları varsa kapıyolar iştee
ya daha öksürük başladığı gün öksürük çayı diye bi çay aldım papatya ıhlamur tarçın birsürü ot var içinde.. Limonsuz su içirmiyorum neredeyse maşallah yemesi içmesi iyi ama öksürük denen şey yakamızı bırakmıyor.. dışarı çıkarken bile atkısını benden önce sarıyor ağzına anne soğuk soğuk diyor..
canım ya biz ne kadar korursak koruyalım alacaklar mikrobu zaten ben artık eskisi gibi korumuyorum sende kendine kızma hasta olmasıda iyi bişey aslında ilerde bağışıklık kazanması için.
aslında evde olsam belki daha çabuk iyileşirdi bebeğim herşeyi alıyorum yapıyorum ama eve gittiğimiz 2-3 saatlik sürede yatırmadan önce herşeyini vermeye çalışıyorum.. sürekli yeme halinde çocuk et, süt, yoğurt, sebze çay, limon meyve gün içinde yiyo belki ama içim rahat etmiyorki illa kendim görüp yedircem çocuk karnı davul gibi yatıyo zavallı üzülüyorum aslında ama ne yapayım ya bir çözümde bulamıyorum(
bende öyleyim habire yedirmeye çalışıyorum ama ben zorladıkça o yememkte ısrar ediyo. kendi yiyecek beyefendi. ama ben bişey keşfettim. bol malzemeli kek yapıyorum. gece yatrken rondodan 1 dilim kek ile bir cezve sütü rondodan geçirip içiriyorum. pek yaradı kilo almaya başladı oğlum