tarif istiyorum o zamann yaaa nasıl yapıyosunn
tabi canım ne demek...
4/3 su bardağı halis zeytinyağı
4 köy yumurtası
4-5 kaşık tahin
4/3 su bardağı köy yoğurdu
1 su bardağı şeker
tam buğday unu (yaklaşık 2 su bardağı ama ben göz kararı ekliyorum unu)
1-2 kaşık un haline getirilmiş ceviz
kabartma tozu
yapılışı:
şekerle yumurtayı çırpıyorum. ayrı bir yerdede geri kalan tüm malzemeleri karıştırıp şeker-yumurta karışımına döküyorum. çok fazla karıştırmadan tüm malzemelerin karıştırıp kalıba döküyorum.
önce yüksek ısıda 15 dk pişirip 175 derecede kürdan temiz çıkana kadar pişiriyorum...
yarısını dondurucuya atıp yarısını 4-5 gece veriyorum. sonra diğer yarısını çıkarıyorum...[/QUOTE
zeytinyağı güzl olurmkii ya ben evde hiç zeytinyağı kullanmamki sıvı yağla deniyeyim buunu bide içine fındık ceviz badem çekip atayımm
bende öyleyim habire yedirmeye çalışıyorum ama ben zorladıkça o yememkte ısrar ediyo. kendi yiyecek beyefendi. ama ben bişey keşfettim. bol malzemeli kek yapıyorum. gece yatrken rondodan 1 dilim kek ile bir cezve sütü rondodan geçirip içiriyorum. pek yaradı kilo almaya başladı oğlum
canım biz zeytinyağı şehrinde yaşıyoruz. ayçiçek yağını sadece kızartmalarda kullanır oldum. ne bilim biz alıştık zeytinyağına. hem sütün içine girince pek anlaşılmıyo heralde götürüyo bizim sıpatabi canım ne demek...
4 köy yumurtası
4-5 kaşık tahin
1 su bardağı şeker
kabartma tozu
yapılışı:
şekerle yumurtayı çırpıyorum. ayrı bir yerdede geri kalan tüm malzemeleri karıştırıp şeker-yumurta karışımına döküyorum. çok fazla karıştırmadan tüm malzemelerin karıştırıp kalıba döküyorum.
önce yüksek ısıda 15 dk pişirip 175 derecede kürdan temiz çıkana kadar pişiriyorum...
yarısını dondurucuya atıp yarısını 4-5 gece veriyorum. sonra diğer yarısını çıkarıyorum...[/QUOTE
zeytinyağı güzl olurmkii ya ben evde hiç zeytinyağı kullanmamki sıvı yağla deniyeyim buunu bide içine fındık ceviz badem çekip atayımm
tabi canım ne demek...
4 köy yumurtası
4-5 kaşık tahin
1 su bardağı şeker
kabartma tozu
yapılışı:
yarısını dondurucuya atıp yarısını 4-5 gece veriyorum. sonra diğer yarısını çıkarıyorum...
bu arada tarif için teşekürlerr canımcımm:13::13:
canım biz zeytinyağı şehrinde yaşıyoruz. ayçiçek yağını sadece kızartmalarda kullanır oldum. ne bilim biz alıştık zeytinyağına. hem sütün içine girince pek anlaşılmıyo heralde götürüyo bizim sıpa
nerde oturuyosunuz canımm ben aydında asıl yeri burası ama ben kullanmıyorum bide bizim kültürde öyle zeytinyağı entel dantel şeyler yok varsa yoksa et et et ıspanağı bile kıymalı yaparızzz
hemen akşama yapıyorum iş çıktı bana süper bi tarif hatta sütüne azcık muzda katsam fena olmas bence eline sağlık teşekkür ederim...
artık eşimde erken çıkacak işten o oğuzla ilgilenirken bende bunu yapayım..
nerde oturuyosunuz canımm ben aydında asıl yeri burası ama ben kullanmıyorum bide bizim kültürde öyle zeytinyağı entel dantel şeyler yok varsa yoksa et et et ıspanağı bile kıymalı yaparızzz
muğladayım canım:))
ne demek. sizin de varsa böyle besleyici tarifleriniz bekliyorum anacımm..
bu doktor işleri ne zaman bitecek ya :) ne aşısıydı bu aile hekimi demişti 2 yaşında alırsın yaptırırız diye ama ben unuttum özel aşıydı sanırım.. oğuzun öksürüğü hala geçiremedim pazartesi hışırtı artınca korktum çocuğu kreşten aldığım gibi doktora götüreyim dedim medikal parka gittim aciline muayene ücreti 66 dedi şok oldum ya hem ilk kez gidiyorum bir fikrim yok hemde acil 66 ben arabada telefonumu unutmuşum dedim (ne alakaysa aklıma yalan gelmedi doğruyu söledim) :)) hemen kaçtım ordan ama oğuz yolda ''dooktoor doktor'' diye ağladı tamam annem başka doktora gideceğiz diyorum yaşlı dedeler gibiydi zor ikna ettim ya ilk kez böle yaptı doktoru görünce ağlayan çocuk.. medipole gittik tam aradığım doktoru buldum sonunda adam dinledi ciğerler temiz dedi ve antibiyotik vermedi çok şaşırdım hatta antibiyotik vermemek için 1 aydan fazladır savaştığımı doktorların antibiyotik verdiğini ama kullanmadığımı anlattım çok iyi yapmışsın dedi.. çokta ilgilendi zencefil bal limon ver dedi buna daha çok şaşırdım bundan sonra tesadüfende olsa doktorumu buldum inş.. iki şurup verdi balgam söktürücü ve nefesini rahatlatıcı 7 gün kullan 3 gün bekle dedi 7 gün doldu ama hala geçmedi öksürük neredeyse 2 ay olacak 3 gün bekleyip arayacağım bakalım ama gerçekten bıktım yaa.. canımı çok sıkıyo bu öksürük her an tetikteyim sırtını dinliyorum ama bişey anlamıyorum ki hep bir hışırtı var oof ooooff
valla biz vitaminli bi tek mercimek çorbası yemeye başladık oda daha yenii ama olursa yazarım sanadaa bid ebiizmki kadayıflı muhallebiyi sever ben hiç yapamdım ama denicem inş bir günnn
yaa bişi dicemm tam buğday unu nedemek biizm kullandığımz unlardan farklımı cahiliiğime verin komik gelebilir ama merak ettimm
yaa bişi dicemm tam buğday unu nedemek biizm kullandığımz unlardan farklımı cahiliiğime verin komik gelebilir ama merak ettimm
çorba içmezki benim oğlan. makarna pilv köfte tavuk türü şeylerle besleniyor
sebzeyi bile zar zor yiyor. ha bide bu ara severek kivi yiyor. geçen yılda her gün bir kivi yerdi. ve biz kiviyi keşfettikten sonra bida hastalanmadı. inş bu kışıda kiviyle kuratrabiliriz
doğumgününüz kutlu olsun nice yaşlaraçok sağolun hanımlar hepsinin yeni yaşı hayırlı olsun inşallah çokk güsel geçsin 2.yaşları
eymen uyuyabilseydi hiç sorun kalmıycaktı nagihancım birde kalabalık kızların dediği gibi yeni ortam yeni arkadaşlar bence paylşımla ilgili sıkıntı ypktu uyuyamadığı için herşeye taktı kafasını çook teşekkr ederim gedliğiniz ve güzel hediyeniz için bizi mahçup etttiniz eymen çok tatlı kızlaar anne ben kreşemi gidicem napıcam orda diyişi yokmu bıcır bıcır konuşuyor bayıldım. tuğkannındai akşam babsına anlattı heymen geldi die
canım benim görümcemin oğlu 4 yaşında konuşmuş şimdi maşallah kocaman delikanlı hayırlısıyla denizinde konuşacak annesibenim oğlum hala konuşamıyo ya. konuşmak istiyor ama kelimeleri bi türlü çıkaramıyor ağzından. sonra oda üzülüp üff diyor bırakıyor. ne olacak böyle bilmem :2:
bana bir akıl verin arkadaşlar ya. içim içimi yiyor. rüyalarımda görüyorum....
arkadaşın oğlu gelmiş şimdi daireye. 3, 5 yaşında büyük insanlar gibi konuşuyor. bebim oğlum da böyle konuşacak mı allahım(
doğumgününüz kutlu olsun mutlu yıllargünaydın kızlar
dün oğluşumun doğum gününü yaptık geç loldu ama güzeldi yorulduk teyzem sağolsun sabah erkenden geldi çoooooook yardım etti
menümüzde uğurböcüğü pastamız,poaça,börek,zeytinyağlı sarma,patates salatası,mercimek köfte,elmalı kurabiye,cocostar kurabiye,muhallebili kadayıf vardı.hepsi çok güzeldi ama çeşit fazla gibi geldi bana.
ama oğlum çok eğlendi hele ananesinin aldığı ata bayıldı inmiyo üstünden bi türlü:)
afferim tuğkana bizimde haftaya ama ben denizden hiç umutlu değilim daha apartmanın kapısında başlıyo mızırdanmayaaşımızı olduk hiç ağlamadı tuğkan şaşırdım korktu anne bitti anne bitti dedi bitti bitti dedi hemşirede ablalarına by by yaptı öpücük attı geldik sütçü sokakta sütümüzü aldık şimdi kaynıyor yoğurt mayalıycaz bakalım uzunca bir aradan sonra evde yemeğimizde yoktu hemen erişte pişirdik şimdi yiycez soğumasını bekliyoruz buyrun gelin birlikte yiyelim hanımlar
mine aydının neresindesin