2009 Kasm Anneleri

slm kızlar ben girip oldum oglumunda burnu akıyo öksürüyo sabah dr götürdüm girip şurubuyla öksürük şurubu verdi allahtan annemlerdeyimde annem mustfayla ilgileniyo ben çok kötü grip olmuşum annem kırşehirdeye ordayız sabah kalktıgımızda buraya kar yagıyordu mustafnın baya dikkatini çekti anne bu ne diye sordu oglum kar yagıyo dedim camdan dışarı bakmış anne kay yaıyo diyo ...kızlar ben burdayım eşim ank çalışıyo izin alıp yanımıza gelmeye çalışacak izin alamazsa günü birlik gelip bizi alıp gidecek ayrı kalmak okadar iyi geldik eşim günde 10 kez arıyo msj çekiyo sizi çok özledim dırdırını (ona göre dırdırcıyım) bile özledim diyo

esincim mustafayada sanada çok geçmiş olsun eşimde çok hastalanmış ondanda bana ve çağana geçer kesinn yandık yani ama o kendi kaşındı banyo yapıp dışarı çıkıyo bu soğukta tişörtle işe gidiyo evde atlet ve kapriyle geziyo sonrada havalar soğumuş bende hastayım diyo bide yarın izinliydi yemeğe çıkacaktık yalan oldu oda..ayrı kalmak kesinlikle çok iyi geliyo kıymet bilirler boşver arada lazım böyle benim kocaya sorarsan bende çok dırdır yaparım
minecim dra gidicem ama alttan muayne ettikleri için hoşuma gitmiyo doğumda bıktım çünkü o yüzden gitmiyordum ama hormon testi filan istiycem bide kanda baktırcam idrarda negatif çıktı
ya kızlarr bu çağan bıktırdı beni artık annem gelmiş herşeye ağlıyo ama gözünden hiç yaş akmıyo sadece dediklerini yaptırmak için yapıyo yanii beni istemiyo benden korkuyo yanaşmıyo bana bu aralar çok üzülüyorum acaba beni sevmiyormu?

hasta annelere babalara geçmiş olsun nesli kuzusunada geçmiş olsun cnm hırıltı varsa ciğerlere inmiş demektir yani bizde öyle oluyor diş çıkarma dönemlerinde bağışıklık zayıflıyor zaten
ahh şu maddi durumlar hep aynı evimiz kendi evimiz eşimin geliride çok şükür güsel sadece bana bağkur ödüyoruz başkada birikim yok kendimizi idare ediyoruz ona şükür diyoruz

deyacım sen eşinle oturup konuş senin hayır dediğini o evet diyormuş.bu durumda senin çağanda otorıte kuramamana sebep oluyordur.senden korkmuyor da sen yuz vermiyorsun diye seni takmıyordur diyelım.

şekercik tavsiyeler için teşekur edrim canım.tarık şimdi nasıl geçmiş olsun
esin sizede geçmiş olsun

bende sabah dinledim sabiha hanımı,gamzede çok guzel ozetlemişsin elıne sağlık..

konuscamda canım sanırım bugün olmayacak çok hastaymış çok nazlı ve sinirli olur şimdi tartışma çıkar beni çağan hiç iplemiyo zaten

bu gece yıne uyandı mert 3,4 kere ama hemen geri uyudu.boyle olmasına razıyım ya uyanıpda uyumak bilmeden uğraştırdığında zor oluyor.gece uyanmaları diştendir demişsiniz.hiç aklıma gelmemişti.4 azı var ama 4 tane daha gelecek tabiki.onlar için erken değilmi acaba,gerçi mertin ilk dışı çıktığında 5 aylıktı,onlarda gelıyor olabilir.kızlar bebekler için balla karbonatı karıştırıp diş macunu hazırlanıyormuş.mercimek kadr fırçasına koyup fırçalatılıyormuş.gulben ergen oyle yapıyormuş onun programında dr yapılabilinir demiş.ama asıl f ile başlayan (ama annemin aklına gelmeyen) bir madde ile bal karıştırılıp diş macunu hazırlanırsa daha ıyı olurmuş.o f ne acaba???netde bulabilirmiyiz kı?diş macunu çocuklar için bile olsa vermek hiç işime gelmiyor,hepsinde bir dolu kimyasal var.organiklerde ne kadr guvenilir bilinmez..

nagihan san mujdem var mc de uyku tulumlarıda indirime girmiş.dun başlamış pırlanta gunleri yarın son gunmuş.inşallah beden bulabilirsin ve alırsın eymenciğime.orda bulamazsan chiccoyada bakabilirsin onun tulumuda ince oluyor ama sıcacık tutuyor.

offf eşim bu gece nöbetçi evde yanlızları oynuyoruzz nesliyle yemek yapmadım kendime dolapta 1 tane poaca vardı migrodalgada çevireyim yiyeyim yeter bana dedim odaya geldim nesli kıtlıktan çıkmış gibi atladı poacanın üstüne o yedi bitirdi onada tarana çorbası yapmıştımmm :)) aman yesinde zillli hanımm sorun diil ama çorbayıda işnş içer ilerliyen saatlerdee...

he he bizde de durumlar aynı.eşimin halı saha maçı var 10'a doğru gelir ve yemek yemez gelince.bende yemek yapmadım akşam için ,oğlen kıymalı şehriye yapmıştım akşamda merte yoğurtla birlikte onu yedirdim oh bir tabak da bana kaldı onu yer yeter bana dedim... daha istedi,kendime ayırdığımın yarısını yedi.bende kalanı yedim artıkın ne yapayım.meyveyle falan idare ederim:))zaten bugun tartıldım moralım bozuldu,emzirmeyı bıraktığım ramazan bayramından beri 3 kılo almışım oha dedim bu hızla almaya devam edersem yandım....şu an için ideal kılomdayım,daha fazlasını almamak için kontrollu olmam lazımm

kızımla duşa giedik annesini hiç üzmedi bu sefer bi güzel cıbı cıbı yaptık birbirimize sarıldık öptük saçlarımızı yıkadık birlkte bebeğini yıkadık çok keyifli bi banyoydu çilek gibi çok güzeel koktu kızımm canım benimm

gule gule otur bircancigim temizlikten sonra da mis gibi olur evin.... huma da ayni nartan gibi cok icli yavrum sesim yukselince hemen icleniyor aglamaya basliyor kizsam bir turlu kizmasam iki turlu yani ben de ne yapacagimi nasil davranacagimi sasirmis vaziyetteyim zaten bir de kardes faktoru var etkileyen kiskanclik anneyi paylasamama....

sallan yuvarlan boyle boyle buyuyecekler isallahhhhh..

benim eşimde maç izlemeye gitti yemeğini yediği gibi bizde köyden ördek getirmiştik ava gittiler köyde eşim küçük bir ördek vurmuşlar ben asla yiyemem eşime pişirdik onu yanınada bulgur yaptık kendimize sebzeli tuğkana deneteyim bakalım yiycekmi dedi ördeği bizimki bayıldı babsından çok yedi çok etçi kızlar bizimki et olsun balık tavuk kırmızı kıyma severek yiyor ördek yiyeceği hiç aklıma gelmezdi avda yiyor eşim bidahakine oğluma tavşan vurcam dedi

cumartesi d.günü yapıcam kızlar kararımı verdim bugün 2 odamı temizledim perde cam genel temizlik bayramda yapmadığım temizlik bugün başladı yarında mutfağı halledetek niyetim alışveriş pasta siparişi ikramlar tmmdır haftasonuna kadar ancak

kizlar bir yandan dizi izlerken biryandan da size bakayim dedim deryacigim cok uzuldum senin adina su komsu meselesi yuzunden umarim hallolur sen de kafana takmamaya calis onca sorunun arasinda bir de bu mesele cikmis uffff...

hasta annelere bebislere gecmis olsun allahim sagliklar versin herkese...

her zaman nartan i anneme birakip aytes le cikan ben gecen arabada bir saat boyunca agladigindan dolayi nartanimla ciktim venice de indirim varmis oraya gittim nartan i oyun parkina birakip baktim birseyler aldim da pek ince gorunduler gozume ama aldim icine saglam seyler giydirirm dedim... sonra mothercare e gittim indirimde alacak sey bulamadim sonra oglumla ogle yemegi yedik kofte olsun dedi aslinda pizza dedi ama dominos pizza yi seviyor kerata ben kofte dedirttim buyumus baya kerata oturup yedi benimle bebek arabasinda zapdetmek zordu tabi.... bir magazaya bakiyorum indi saklaniyor falan sonra birbaktim ki kayboldu nartan diye sesleniyorum ses yok cok korktum valla kalbim duracakti ki magaza gorevlisi vitrinde buldu sasirmis oyle mankenler gibi duruyordu...... kizlar ya cok dikkat etmemeiz lazim cocuk kacirma olaylari cok fazlalismis.... sonra eve geldik aytes ten ayri kalmak iyi geldi valla ohhhhh dedim......

nagihan kanz da tamamen pamuk cok guzel tulum vardi cok begendim ben morhercare den aldigim uyku tuliumlarini iade ettim icinde elyaf olunca istemedim baska da almadim gecen seneki torba uyku tulumlari vardi aytes e de almistik onlari giydiriyorum nartan istemese de uyuynca giydiriyorum ayaklari bile sicacik oluyor bu arada icerinin isisini da 20-21 yapiyorum iyi oluyor....

ayyy ya sarilmak sarmalamak dedmek neredeyse ben surekli sarilmak istiyorum nartan a ama kucagim dolu olunca oglum da sira beklemek zorunda kaliyor kardes iste boyle birsey demek ki..... kendisine cok zarar vermeyecekse gormezden geliyorum ama bazen sabrimi zorluyor ne yapalim ki kiziyorum....

afiyet olsun tugkan a masallah degisik lezzetler tadmasi guzel bizim nartan huylu yeni lezzetlere hep kapali bir zaman gecmesi lazim ki alissin ama ben her sabah kahvaltida kirmizi biber birseuru yesillik yerim o da basladi artik kirmzi biber yiyor kahvalti da....

kizlar nartan bu karisim kahvaltidan sikildi sanirim bizimle ediyor daha az yiyor ama napayim alisacak sanirim.....

tek tek çok az yiyorlar cnm bazı sbh sadece yumurta yiyor mesela tuğkanda napalım yumurta tok tutar diyip avunuyorum karışık yedikleri zaman çok yiyorlardı ama artık mesela istiyor anne zeytin yicem diyor istersen verme anneanesi peynir yaptı mesela onu çok sevrek yiyor yumurta fiks zaten her sbh domates salatalık yer krem peynir seviyor ama kesinlikle reçelmiş çikolyatmış pekmezmiş balmış yemez kalvaltıda ekmekte bu aralar sadecde çorbasına doğrarsam hiç ekmek yemiyor

selam kızlar ya derya çok üzüldüm komşularınla ge.çinememene çünkü bilirim komşusuzluk geçimsizlik çok yıpratıcı bir duygu...
oğluşum uyuyor bizimki de huzursuz uykusuz kızlar, sanırım dişlerden... işten geldim bugün çok özlemiş beni kucağıma geldi bayağı bi zaman inmedi
s.paktuna yı ben de biliyorum ama inandığım bir şey var ki o da psikologlara çok güvenilmeyeceği, çocuğu kalıplara sokmak sınırlandırmak sınıflandırmak ne derece doğru? onlar kurallara göre hareket ediyorlar. oysa ben bir anne olarak b,iliyorum ki benim çocuğum farklı, tepkileri, oyunları, tavırları, konuşmaları genetiği yaklaşımları kişiliği farklı ben de onun annesi olarak ona nasıl davranacağımı biliyorum benden başka da kimse bilemez, aramızda özel bir bağ var ya; onun bakışından konuş(ama)masından duruşundan ne istediğini ne hissettiğini ben anlarım onu en iyi ben anlarım bazen (ben de insanım) ona yanlış davranabilirim, ama yanlışımı düzeltmeyi de kabullenmeyi de bilirim birilerinin çıkıp ahkam kesmesine sinir oluyorum! (bu sözlerim s.paktuna için değil aslında=) ama dedim ya ne yaapcağımı kendim el yordamımla bulmayı tercih ediyorum onca kitap okudum hep aynı şeyler yazıyor oysa her çocuk özeldir ben buna inanıyorum kızlar, bakın hepiniz demişsiniz ben zaten çocuğuma bol bol sarılıyorum diye yani aslında biz anneler biliyoruz ne yapacağımızı... ben de sık sık sarılıp duruyorum çocuğa, ama bazen kaçıyor bazen o sokuluyor mesela bu akam uyumadan önce o mayışma anlarında babası kanepede uzanmıştı gitti baabsına sokuldu öpe öpe daldı gitti:) bırakın psikologları kızlar eğer aşamadğınız bi sorun varsa başvurun onlara... yoksa siz annesi olarak bilirsiniz en iyisi nedir:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…