- 1 Ekim 2009
- 448
- 8
- 41
merhaba arkadaşlar nasılsınız.
benim psikolojim hiç iyi değil. zaten iyleşmesi içinde birşey yapmıyorum. dr verdiği ilaçları kullanmıyorum bağımlılık yapar diye :18:
eşim hala şehir dışında benim. dün telde denizin konuşamadığını filan kafama taktığımı söyledim. dert edecekbirşey yok bizim oğlumuzda böyle kabul et geç konuşacak fln diyo. bende eğer bir anne böyle şeyleri dert edip çözüm aramıyosa o anne değildir filan diyorum. bi baktım oğlum pijamasını çıkarmaya çalışıyo. meğer kakası gelmiş,(gelinve poposunu işaret eder)
tabi ben konuşmaktan çocuğa bakmamışım e oda konuşamadığından altına yapıvermiş.
niyeyse onun konuşamamasının ve babasının uzakta olamsının acısını ondan çıkardım. bağırdım, hatta 1-2 tanede poposuna vurdum.
ama içim yanıyo kavruluyo şimdi vicdan azabından...
cnm eşin ne iş yapıyoda sizden uzakta merak ettim veeee bence senin stresinde tamemen eşinin uzakta olmasından kendimden yola çıkarsam akşam eşim geliyo eymenle oyunlar oynarken ben yemek hazırlıyorum vs yük omuzlarımdan kalkıyo azıcıkta olsa mesela dün ben yemek yaptım o evi süpürdü misafir gelecek diye sonra misafir gitti babası eymenle oyucaklarını topladı ben bulaşıkları makinaya attım ben eymenin pijamalarını giydirirken oda sigarasını içti vs sonra geldi oğlunun yanına yattı ben düş aldım yani şöyle totale vurunca nerseyse yüzde 50 yükümüz ben ondan ev işi vs istemem ama geldiğinde eymenle ilgilenmesi bile bana zaman yaratıyo eminim eşin dönünce stresin azalacaktır üzme kendini arada hepimiz bağırıyoruz çocuklara bazen popişleride bu sinirden nasibini alıyo
ya inanmıyorum bide kafana takıyosun böyle bir şeyi ne kadar zeki bir çocuğun var farkında değilsin sanırım akıllı çocuklar daha geç konuşur kaldıki henüz geç bile değil daha 2 sine girecek yawrular dertmi arıyorsun dertsiz başına burda doktor bir yakınımız var çocuğu 3,5-4 yaşlarında konuşmaya başladı hiç bir şey konuşmuyordu ama hiç dert ettiklerini görmedim aman be ya zopayı sana atmak lazım bence :) sakın vurdum diyede canını sıkma bende her sabah ''akşam asla kızmayacağım'' diyorum ama muhakkak bişi yapıyor kızıyorum o kadarcıkta olur hatta bizimki bağımlılık yaptı çimdiklemeden uyumuyo sabah kreş var diye hemen uyusun istiyorum ama o şımarmaya devam ediyo tabi uykusuzluktan yapıyo bende çimdiği basıveriyorum popoya hemen uyuyobende her sabah vicdan yapıyorum ama anneyiz biz yawrularımızın kötülüğü için birşey yapmıyoruz iki popoya vurma hakkımız var ne olmuş yani ay üzülme lütfen..
genelde sabırlı olmaya, yatramazlıkları karşısında kendimi sakinleştirmeye çalışırım ama dün yavruma patladım. ki onun suçu bile yok. o beni uyarmaya çalışmış oysaki.
bir düzine resimli kitap alırsam ona barışırız heralde
cnm eşinden ayrı olmak çok zor hele ki bir çocuğun varken...eşim mühendis canım. görevlendirmeyle gitti. 5 aydır süren bir işi takip ediyo.
bu ilk gidişi değil. ben hamileykende, oğlum 1 yaşındaykende gitti. haftasonları geliyo ama daha geldiği gün beni gideceği günün üzüntüsü telaşı sarıyor....
bir kere benim psikolojim iyi değil diye başlarsan cümleye o psikoloji hiç düzelmez!! ilaç kullanma tabii ki bağımlılık yapıyor o ilaçlar... ben olsam ben de kullanmazdım zaten dr lar vara yoğa ilaç yazıyor:) senin böyle kötü hissetmenin nedeni eşinden uzak olman... gerginsin, aslında çocuk normal, doktorlara götür bişeyi de yok diyecekler sen de biliyosun. içine sinmiyorsa bol bol yazı oku internetten kitaplardan. yok bir gariplik olsa biz sana deriz dimi:)))merhaba arkadaşlar nasılsınız.
benim psikolojim hiç iyi değil. zaten iyleşmesi içinde birşey yapmıyorum. dr verdiği ilaçları kullanmıyorum bağımlılık yapar diye :18:
eşim hala şehir dışında benim. dün telde denizin konuşamadığını filan kafama taktığımı söyledim. dert edecekbirşey yok bizim oğlumuzda böyle kabul et geç konuşacak fln diyo. bende eğer bir anne böyle şeyleri dert edip çözüm aramıyosa o anne değildir filan diyorum. bi baktım oğlum pijamasını çıkarmaya çalışıyo. meğer kakası gelmiş,(gelinve poposunu işaret eder)
tabi ben konuşmaktan çocuğa bakmamışım e oda konuşamadığından altına yapıvermiş.
niyeyse onun konuşamamasının ve babasının uzakta olamsının acısını ondan çıkardım. bağırdım, hatta 1-2 tanede poposuna vurdum.
barışır cnm hiç üzülme onlar çok çabuk unutuyo :)
bu arada pepe dergisi bayilere ayın1inde geliyomuş eymen sabırsızlıkla bekliyo dün gelen misafire bile annem pepe dergisi alacak diyo :)
cnm eşinden ayrı olmak çok zor hele ki bir çocuğun varken...
benim eşim de sık sık şehir dışına gider 2 gün 5 gün bazen 7-8 gün ama o kadar uzun gitmediydi hiç seni kısmen de olsa anlıyorum aslında. ama eğer siz de yanında gidemiyorsanız yapacak pek bir şey yok kabullenmekten başka.
bir kere benim psikolojim iyi değil diye başlarsan cümleye o psikoloji hiç düzelmez!! ilaç kullanma tabii ki bağımlılık yapıyor o ilaçlar... ben olsam ben de kullanmazdım zaten dr lar vara yoğa ilaç yazıyor:) senin böyle kötü hissetmenin nedeni eşinden uzak olman... gerginsin, aslında çocuk normal, doktorlara götür bişeyi de yok diyecekler sen de biliyosun. içine sinmiyorsa bol bol yazı oku internetten kitaplardan. yok bir gariplik olsa biz sana deriz dimi:)))
bence sen fazla takıyorsun kafaya, belki de takmasan çocuğu da strese sokmasan çocuk konuşacak. bi de böyle denesen...
yani sen kafana takınca düzelmiyor ki durum, daha da beter oluyor, çocuk da geriliyor ve belki de konuşması gecikiyor, sen streslki oluyorsun ona kızdığında kendini kötü hissediyorsun zaten babası da yok bi de ben böyle davranıyorum diyorsun dimi. bu bir kısır döngüve sen bu zinciri kırmadığın sürece de böyle devam edip gidecek. herşey senin elinde. dünkü olay da bu nedenle gerçekleşmedi mi? tabii ki ben de kızıyorum bazen sinirlerime hakim olamıyorum bi tane patlatıyorum poposuna tarıkın, dayanamıyorum; ama sonra da oturup sabaha kadar ağlıyorum ben nasıl vurdum şuncacık çocuğa aklı ermiyor ki her şeye diye. senin davranışın da o hesap işte.
bence baştan de ki ben iyi bir anneyim benim oğlum gayet normal gelişiyor bişeyi yok, eşim de elbet işi bitince gelcek; şimdilik anne oğul bütün işleri beraber halledicez:) de; de ki, hayat sana güzel şeyler göndersin. (secret'ı okudun mu bilmiyorum ama orda diyor ki, eğer hep olumsuz şeyler söylersen sana olumsuz şeyler gönderir olumlu şeyler söylersen olumlu... yani kırk kere söylersen olur demek gibi bişey bu... o yüzden kendine iyi şeyler söyle hep bi de bi yerde okumuştum çocuk tv izlerken bilinçaltı açık olur ve ne söylersen anında alırmış tv izlerken ona güzel şeyler söylemek lazımmış mesela sen dünyanın en akıllı erkeğisin:) en güçlü insanısın. sen çok başarılı olacaksın gibi... olumlu şeyler yani sen de dener misin bunu)
arkadaşım biliyorum haddim değil ama sen kendine o kadar çok haksızlık ettin ki tutamadım kendimi:) yanımda olsan emin ol omuzlarından sarsar heeey bi dakika dur ve kendine gel derdim... seni kırdıysam çok özür dilerim ama nolur artık kendine de çocuğuna da haksızlık etme... son derece normal anne çocuk ilişkisi bu...
seni de yavrucuğunu da çok öpüyoruz:)
şekerciğim süpersin süper üstüne söylenecek lafım yok hadi bakalım top sende darksea sen mükemmel bir annesin hepimiz mükemmeliz
cnm benim öyle üzülüyorum ki arkdaşımız öyle düşünüdkçe yazdıkça. hepimiz bazen böyle dertleniyoruz.
bazen bakıyorum hepimiz az çok aynı şeyleri yazıyoruz anlatıyoruz pek fark yok ki
benim oğlum geç yürüdü pek emeklemedi bunu kafama taksam nolcaktı yani:)
tabii ki hepimiz mükemmel anneleriz hangi anne çocuğu için dergiler alıyor boyamalar yaptırıyor onunla konuşup oturup oyun oynuyor onu düşünerek hala özel yemekler pişirmeye çalışıyor burda hamileliğimiz esnasında da birbirimize tatlı sert sütünü içtin mi meyveni yedin mi demedik mi şimdi de bu yaramazlarla uğraşırken birbirimize gene destek olcaz :) hepimizin handikapları var önemli olan ilgi.. tökezlediğimizde birilerinin bişeyler demesine ihtiyacımız oluyor. ben de tökezliyorum sizler olmasanız bugüne gelemzdim:) hepimizin birbirimizden öğrenecek bişeylerimiz var.
yanlis anlasilmazsam eger nasrettin hocanin kissasi vardi hani essekten dusenin halini essekten duser anlar derler ya. yanlizlik caresizlik anca ceken bilir. sende yanlizliz cekmissin ya anliyorsun iste. annem kanada vizesi olmadigi icin yanima gelemedi. gelmeye kalksa bir ayi bulurdu zaten ki o zamanda is isten gecmis olurdu. ilk duydugum gunden beri psikolojik soka girmistim sonrasinda kankaybindan kaynaklanan beden soku gecirdim. kafa zati kirikti simdi iycene kirdik contayi desem yeridir..gerci esim iki unite kan aldiktan sonra atom karinca gibi olmusun yerinde duramiyorsun dedide cok guldum. ehh cocuklarimin yoklugunu bi ben bilirim bide ben. hemen bakima aldim cocuklarimi zayiflamislar azcik nasil yatarim nasil dinlenirim ki ben .
efeyle mircan ilk defa annesiz kaldiklari icin huzursuzluk icinde gecmis gunleri. en son efeyle telde konustugumda sesimi duyunca aglamaya baslamisti. mircan da daha guclu olmaya calisip bogazi dugumleniyodu konusurken. napsin yavrularim babalariyla birliktelerdi bende hasatanede onlari dusunmekten kafayi yicektim. dr soyluyorum ben iyiyim biseyim yok cocuklarimin yaninda olmam lazim yanlizlar nolur birakin gideyim diye yalvardim resmen ama nafile birakmadilar. cocuklarin bir iki gun mu yanliz kalsin yoksa omur boyumu yanliz kalsin sen boyle cikarsan olursun hic yanlarinda olmazsin dedilerde sakinlestim elim mahkum.ama cok zordu kizlar cokkk. yasayanlari dusunmekten gidenin acisini bile yasayamadimallahim kimseyi yavrusundan ayirmasin kimseye yasatmasin yavrularida anasindan ayirmasin.
meralcigim sanada ayrica tesekkur ederim arkadasim annem bugun soyledi konustugunuzu arkadasin seni merak etmismesaj yazdi deyince once sasirdim sonra sevindim.. bu siralar azcik nazliyimya yakin ilgi hosuma gitmedi desem yalan olur :)) gecmisi okumadim henuz ama eminim diger kizlarda merak etmis yazmistir hepinize ayrica tesekkur ediyorum. kotu gunler gecti bitti hafif desti gitti ama olsun bunada sukur diyorum rabbim daha beter acilar yasatmasin.
mutlaka deseteğe ihtiyacımız var ben mesela aktivite konusunda vasatın altındaydım hayal ve oyun kabiliyetim pek yoktu ama sizlerin tavsiyesi ile sarsıldım kendime geldim arada birbirimizi silkelememiz lazım
bak mesela darksea konuşmuyo diyo ama deniz çişini söylüyobizimkilerde tık yok hepsi farklı
bizde son dönem sorunu oyuncaklarını paylaşmama eve gelen misafir çocuklara o benim eymenin oyuncağı gibi telkinlerde bulunuyo çocuk vermeyincede dudağını büküp dayak yemiş kadar ağlıyo bende çözümü şunda buldum nazımın geçtiği arkadalıma gelirken çantana 1-2 parça oyuncak at diyorum
merhaba arkadaşlar nasılsınız.
şekerciğim süpersin süper üstüne söylenecek lafım yok hadi bakalım top sende darksea sen mükemmel bir annesin hepimiz mükemmeliz
bizimki ben ağlarken gelip öpüyor o dakika kahroluyorum.canım ya hiç suçlama kendini,hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz,insanız ve sabrımızın bitiği anlar oluyor.bu bizi kotu anne yapmaz emin ol.bazen sesimi yukseltıyorum yada senin gibi popoya bir iki vuruyorum sonra o bağıran vuran ben değilmişim gibi benden tesellı istiyor bana sarılıyor.daha bir kahroluyorum o zaman ama ne yapalım oluyor işte arada...
bu alkışlarda benden şekerciğe,ne guzel anlatmışsın...
barışır cnm hiç üzülme onlar çok çabuk unutuyo :)
bu arada pepe dergisi bayilere ayın1inde geliyomuş eymen sabırsızlıkla bekliyo dün gelen misafire bile annem pepe dergisi alacak diyo :)[/QUOTE
annesi sende bugun yaparsın kofteyı...bak sen eymene,soylenenide unutmuyor bunlar valla.daha şimdiden cin gibiler.dergi istiyor demek:)
senden ozendim bende bu sabah ki diyoloğumuzu yazayım.
m:anne bak
b:ne var annem
myaya bak(oraya)'parmağıyla pencereyı gosteriyor'
b:ne var orda canım
m:anne bak orda sinek var.
b:aaa nerden gelmiş o sinek
m:sinek uçtu,koş..
bu gunlerde bu ve benzeri diyologlar artacak gibi gozukuyor.konuşmaya teşvik için canlandırma oyunları,evdeki oyuncakları konuşturma gibi şeyler yapılmalıymış...
birde dışardan bir ses duyunca hemen ne oldu?ne oldu diye soruyor ama takındığı ifadeyı gormelısınız çok komık ya.mimikler ses tonu falan tıyatrocumu olcak nedir:))
ya cnm pepeenin oyuncaklarından alcak mısınız dün ben nette peluş beebk şeklinde yastığını buldum ama eşim pahalı almam dedi 38.90tl idi; bence uygundu alla alla bu erkekleri anlamk da zor eminim tarık bayılcak pepeeyi çok seviyor.
aaaa bizimki de sloruyor dışardan ses duyunca ne diye:)barışır cnm hiç üzülme onlar çok çabuk unutuyo :)
bu arada pepe dergisi bayilere ayın1inde geliyomuş eymen sabırsızlıkla bekliyo dün gelen misafire bile annem pepe dergisi alacak diyo :)[/QUOTE
annesi sende bugun yaparsın kofteyı...bak sen eymene,soylenenide unutmuyor bunlar valla.daha şimdiden cin gibiler.dergi istiyor demek:)
senden ozendim bende bu sabah ki diyoloğumuzu yazayım.
m:anne bak
b:ne var annem
myaya bak(oraya)'parmağıyla pencereyı gosteriyor'
b:ne var orda canım
m:anne bak orda sinek var.
b:aaa nerden gelmiş o sinek
m:sinek uçtu,koş..
bu gunlerde bu ve benzeri diyologlar artacak gibi gozukuyor.konuşmaya teşvik için canlandırma oyunları,evdeki oyuncakları konuşturma gibi şeyler yapılmalıymış...
birde dışardan bir ses duyunca hemen ne oldu?ne oldu diye soruyor ama takındığı ifadeyı gormelısınız çok komık ya.mimikler ses tonu falan tıyatrocumu olcak nedir:))
diyaloglaırnız çok şirin
bizimki de dün arabasının şoför kapısını açmış baba buraya oturuyii dedi ben ben oturuyii dedi sonra da öbür kapıyı açtı anne oturuyii dedi:)) aslında evet oyuncakları konuşturmak lazım iyi fikir... biz sineğe inak diyoruz:) ve elimize ne geçerse inaka vuruyoruz (dipnot: inaklar oğluşumun her yerini ısırıp kaşındırıyor da :))
araba bizim de favorisi ama bu yastık büyükçe bi bebek gibi nette gördüm sarılıp uyuyabilir çok da seviyor ya pepeeyi ne bileyim aklım kaldı benm ya:/ay bencede pahalı bir yastık sonuçda.kasım sonunda oyuncakları çıkacakmış onlara bakmak lazım.benim bile hoşuma gidiyor pepe,olmadı kendime alırım:))mert peluş oyuncaklarla pek oynamıyor bir kopeğı var şarkı soyluyor onu seviyor ama diğer peluşlarla ilgilenmiyor,sus olarak duruyor odada.arabalar her zaman favorisi..
bizimki beni şappp diye öpüyor ay çok güzellll babayı nazlanarak öpüyor bide amcaya bayılıyor.benim oğlumun öpme anlayışı yanağını yanağımıza değdirmek amaaaaaa sadece ve sadece beni şap diye öpüyo işte buda annesi olmamın ayrıcalığı
babasıda eymen beni öp diyene "benim oğlum öpmez annesi doğduğundan beri tembihliyo oğlum kimseyi öpme diye "diyoyaşasın kötülük ya söylensek,dertlensek,bunalsakta anne olmak muhteşem bişey oğlum böyle çok sarılan annemmm diyen özedim diyen cilveli bir çocuk bide kız Olsa ne kadar cilveli olur hayal edemiyorum