2009 Kasm Anneleri

kızlar,şebnemin annesiyle konuştum faceden.bebeği alınmış malesef:KK43:((ilk şoka girmiş,çok kotuymuş ama dun daha iyiymiş.annesi keşke yanıma gelseler ben gidemiyorum dedi.:KK43:

kızlar,şebnemin annesiyle konuştum faceden.bebeği alınmış malesef:KK43:((ilk şoka girmiş,çok kotuymuş ama dun daha iyiymiş.annesi keşke yanıma gelseler ben gidemiyorum dedi.:KK43:

ahh cnm ya keşke yanında olabilsek böyle durumda yanlız kalmak zor kendimden biliyorum :KK43:(( neden gidemedi ki annesi ülkeler arası prosedürmü ki efeyle mircan ne yaptı acaba off offf şoka girmiş derken psikolojik olarak mı yoksa bedenen mi ay Allah'ım korusun inşallah iyidir biran önce aramıza ve çocuklarının başına döner bekliyoruz iyi haberlerini :KK16:

bu sabah eymenle diyaloğumuz ;
B-günaydın pıtırcığım hadi uyan
E-uyandııı günadınnn
E-babam yede
B-işe gitti
E-mama alcak
B-evet annecim mama alıcak bende işe gidicem ben ne alayım
E-çoba,pilav
B-köftede istermisin
E-isterim
B-hadi annem geç kalıcam gel giydireyim
E-pamam geç kama
B-giyinsin oğlum
E-baaanneye gidecekk
O kadar çok öpüyorum ki birgün ehhh yeter demez inşallah :))) ya varya en tatlı zamanları yarım yarım konuşmalar içime sokasım geliyo severken biri bişey dese gözlerim doluyo tamam bazen bende bağırıyorum ama babası bile sesini yükseltse alınıyorum anne olmak böyle bişey mi söz konusu oğlumsa çok hassasım normalde çok katıydım kolay kolay ağlamaz yıkılmazdım anne olduğumdan beri tvdeki dizilere bile gözüm doluyo içinde çocuk olan herşeye sizde de var mı bu durum :KK1:
evetttt olmazmı erim onun dillerini

benim oğlumda da konuşma çabaları var ama niyeyse utanıyo. dün camdan baktırıyorum karşıdan gelen arabaya bu ne diye sordum abece diyo. önce alfabeyi öğrenip sonra konuşacak heralde :KK9:
eğitimin bukadarı pes :KK9::KK9:
:))))))))

kızlar ben bide ikramların arasına şu renkli toplardan yapıcam pötibör bisküvi kokao cviz vs karıştırıp top top yapılıyo sonrada hindistan cevizi fistık yada puflarla süslenip rekli kurdan batırılıyoya onlardan görüntü süper oluyo ne dersiniz
ayy iiki aklıma getirdin bende gelecek misafirlerime ne yapayım diye düşünüyodum

gözünaydın cnm annen gelmiş dr için randevunuz varmış inşlallah olumsuz bir durum yoktur benim anacığımda bayramın 2. günü gelecek nasipse
bende akşam eve gidince eymene soruyorum açmısın oğlum açım,babanne yemek vermedimi vermedi gülmekten öldürüyo bizi yani kayınvalide değilde bakıcı falan baksa inanırım kadın akşama kadar yok meyve yok yemek yok çorba peşinde geziyo he arada sıralarını karıştırıyo oda ayrı mevzu bizim kutlamamız bayramın 3.günü cnm 5gün erken kutlucaz hazır tatilde herkes gelmişken yapalım pasta fiyatınıda en uygun rıhtım ve pasto verdi 70 tl sen sordun mu hiç ama şeker hanurlu olursa bu fiyat 120-200e çıkıyo yuhhh dedim yani vermem o kadar para
ben geçen sene hamurlu pastasını 60 a yaptırdım çok güzeldi ama sıcaktan eridi gitti bu sene normal pasta yaptırcam birde bolll kavurma önceki yıl o kadar şey boşuna yapılmıştı millet eti görünce yaanaşmamışlardı doya doya kavurma yesinler belki 1 2 çeşit daha tatlı bişi yapabilirim doğumgününde

bundan iyisi şamda kayısı:))harika canım ya ağzım sulandı desenm inanır mısın?birde buna benzer havuç,pötibör ve cevizle yapılan var biliyorsundur.ondan da yapabilirsin 2 renk olur,guzel gozukur masan:KK34:dur ben şundan yapayım bugun kocişde sevinsin:)):KK56:
aa oda vardı bende yapıcam afiyet olsun size canım

gamzecim,size kolay gelsin doktor kontrolleriyle uğraşacakmışsınız.allah sağlık sıhat versin anneciğine..

zeynepcim,mert iiyi çok şukur,uykuya yatmaya direniyor bu sıralar onun dışında evde sıkılıyor parka gitcem diye tutturuyor.bazı şeylere takıyor bizim diş fırçalarımızı istiyor,sıvı sabunu istiyor,şampuan istiyor bu sıralar.vermeyınce kıyameti koparıyor,boyle boyle geçiyor işte gunler.

arkadaşına allah sabır versin zaten tup bebekmiş ne zorluklar yaşamış kımbilir birde kaybetmek..çok zor ya benim arkadaşımda aynılarını yaşadı4 aylıktı onun bebeği kaybettiğinde.5 senedir bebek istiyor:KK43:(allah isteğen herkese nasip etsin inş.

darksee nasıl oldun?deniz direk alfebeden başlıyor demek,çok tatlı ya:nazar:
ay yy bunlar hep aynı ya takıntılı veletler herşeyi istiyor elimde bişi görmesin

slm cnm geçmiş olsun oğuzada benim oğlum ilk 10 aylıktı bronşrolit olduk biz çok tıkalıydı o panikle biz osmangazi tıp merkesine gittik nagihan bilir die yazıyorum orda çocuk dr bana oğlunuz astım ömür boyu bu ilaçları kullanıcak die elime bir rapor tutuşturdu antibiyotiğini yazdı gönderdi ben şok tabi eşimle biz şşaırdık kaldık astımlı çocuk 11 ay belli olmazmı geceleri rahatsız olmazmı ilk defa tıkanan çocuk astımmı denir direk bahar hastanesine şimdiki drumuza gittik tavsiyeyle raporu yırttı dediki çocuğunuz bronşrolit alerji testi yaptı alerjimiz çok yüksekti buhar verdi çocuğu rahatlattı ogün sonra antibiyotiğimizi kullanıp iyileştik tabi biz bua bikaç ayda bir özellikle ben ilçelerdenköydenim oraya gidip her dönüşte yani alerjiye bağlı olduğunu burdan anlarık okudum biçok şey biçok kez acile gittik gece açılması için buhar alıp rahatladı ataklarını hep yaşadık yaşıyoruz dr ne dediyse yaptım yazın halı yoktu evimde çarşaflarını yastıkkılıflarını her makinada yıkadım evin tozunu kesinlikle sık aldım herşeye dikkat ettim sigara içirmedim eşime elletmedim ama yine oldu ataklar eve buhar makinası aldım bununla rahatladık şükür şimdi eskisi kadar sık değil ama arada sırada yaşıyoruz buharınıda verince iyileşiyoruz ilerlemeden antibiyotik te kullanıyoruz bazı durumlarda ama sık değil bu arada tabi bizim reflümüzde çıktı oda ttikliyormuş gece beslemiyorum bakalım

merhaba kizlar.. zor gunlerin ardindan tekrar siz dert ortaklarimla birlikteyim cok sukur.bir umutla amniyosentez yaptirmaya gittigimiz gun bebegin kalbinin durdugunu ogrendik. duyduklarimi hazmetmeye calisirken yeni seyler duyup tekrar tekrar kahrolmak ne kadar zormus. bir suru testler genetik arastirmalar yapilmasi icin esimle ikimizi arastirmaya aldilar. ertesi gunude normal dogum yapilmasina karar verildi. cuma gunu hastaneye yattim sabah 10 gibi islemler basladi. aksam sekizde sancilar basladi sekizbucukta dogum yaptim. bebegimi gordum minyatur bir bebekti. eli ayagi herseyi cok guzeldi ve oda erkekti. azi burnu gozleri hersey normaldi anormal olan neydi bir turlu anliyamiyorum..dogumun on dk sonrasinda kanamam durmayinca soka girmisim. acil ameliyata almislar sonrasi yogun bakim falan derken pazartesi gunune kadar hastanede yattim. esim dr la konustugunda gene bir sok yasadik. nerdeyse rahmimi alacaklarini soylemisler. kanamayi durduramasalarmis rahmimi alicaklarmis. son anda farkli bir yol denemisler durmus. tuplerimi baglatmaya bile tahammul edemezken nerdeyse rahmimden olacaktim. tek basina kaldigim hastanede tek dusundugum cocuklarim oldu babalariyla birlikteydiler ama ben onlari dusundukce sanki daha cabuk iyilesmek icin ugrasiyordum. kendi halimde toparlanamayinca iki unite kanverildi de anca kendime geldim. eve dondugumde sanki asirlar gecmis gibiudi cocuklarimdan ayri gecirdigim asirlar yuzyillar olmus gibiydi ne cok ozlemisim ne cok anlatmak bile imkansiz. allah onlarin bahtini hayirli kilsin. simdi iyiyim sukurler olsun beni cocuklarima bagisladida gene yanlarindayim. bu arada bebegin resmini cekip bana verdiler. minnacik bir sapka minicik bir kundak icindeydi bana gosterdiklerinde oyle tatliydiki oyuncak bebek gibi...
sizler nasilsiniz gecmisi okumadim hic umarim hersey yolundadir ve yakislilarda guzellerde iyidir insallah.

merhaba kizlar.. zor gunlerin ardindan tekrar siz dert ortaklarimla birlikteyim cok sukur.bir umutla amniyosentez yaptirmaya gittigimiz gun bebegin kalbinin durdugunu ogrendik. duyduklarimi hazmetmeye calisirken yeni seyler duyup tekrar tekrar kahrolmak ne kadar zormus. bir suru testler genetik arastirmalar yapilmasi icin esimle ikimizi arastirmaya aldilar. ertesi gunude normal dogum yapilmasina karar verildi. cuma gunu hastaneye yattim sabah 10 gibi islemler basladi. aksam sekizde sancilar basladi sekizbucukta dogum yaptim. bebegimi gordum minyatur bir bebekti. eli ayagi herseyi cok guzeldi ve oda erkekti. azi burnu gozleri hersey normaldi anormal olan neydi bir turlu anliyamiyorum..dogumun on dk sonrasinda kanamam durmayinca soka girmisim. acil ameliyata almislar sonrasi yogun bakim falan derken pazartesi gunune kadar hastanede yattim. esim dr la konustugunda gene bir sok yasadik. nerdeyse rahmimi alacaklarini soylemisler. kanamayi durduramasalarmis rahmimi alicaklarmis. son anda farkli bir yol denemisler durmus. tuplerimi baglatmaya bile tahammul edemezken nerdeyse rahmimden olacaktim. tek basina kaldigim hastanede tek dusundugum cocuklarim oldu babalariyla birlikteydiler ama ben onlari dusundukce sanki daha cabuk iyilesmek icin ugrasiyordum. kendi halimde toparlanamayinca iki unite kanverildi de anca kendime geldim. eve dondugumde sanki asirlar gecmis gibiudi cocuklarimdan ayri gecirdigim asirlar yuzyillar olmus gibiydi ne cok ozlemisim ne cok anlatmak bile imkansiz. allah onlarin bahtini hayirli kilsin. simdi iyiyim sukurler olsun beni cocuklarima bagisladida gene yanlarindayim. bu arada bebegin resmini cekip bana verdiler. minnacik bir sapka minicik bir kundak icindeydi bana gosterdiklerinde oyle tatliydiki oyuncak bebek gibi...
sizler nasilsiniz gecmisi okumadim hic umarim hersey yolundadir ve yakislilarda guzellerde iyidir insallah.

cnmm çok geçmiş olsun Allah sabır ve dayanma gücü versin sana... biz hepimiz seni öyle çok merak ettik ki hep seni konuştuk naptı acaba diye.. aklımız sendeydi.
bizler iyiyiz bildiğin gibi işte. bıcırıklarla uğraşıyoruz yaklaşan doğumgünlerini düşünüyoruz

ahh cnm ya keşke yanında olabilsek böyle durumda yanlız kalmak zor kendimden biliyorum :KK43:(( neden gidemedi ki annesi ülkeler arası prosedürmü ki efeyle mircan ne yaptı acaba off offf şoka girmiş derken psikolojik olarak mı yoksa bedenen mi ay Allah'ım korusun inşallah iyidir biran önce aramıza ve çocuklarının başına döner bekliyoruz iyi haberlerini :KK16:

yanlis anlasilmazsam eger nasrettin hocanin kissasi vardi hani essekten dusenin halini essekten duser anlar derler ya. yanlizlik caresizlik anca ceken bilir. sende yanlizliz cekmissin ya anliyorsun iste. annem kanada vizesi olmadigi icin yanima gelemedi. gelmeye kalksa bir ayi bulurdu zaten ki o zamanda is isten gecmis olurdu. ilk duydugum gunden beri psikolojik soka girmistim sonrasinda kankaybindan kaynaklanan beden soku gecirdim. kafa zati kirikti simdi iycene kirdik contayi desem yeridir..gerci esim iki unite kan aldiktan sonra atom karinca gibi olmusun yerinde duramiyorsun dedide cok guldum. ehh cocuklarimin yoklugunu bi ben bilirim bide ben. hemen bakima aldim cocuklarimi zayiflamislar azcik nasil yatarim nasil dinlenirim ki ben .
efeyle mircan ilk defa annesiz kaldiklari icin huzursuzluk icinde gecmis gunleri. en son efeyle telde konustugumda sesimi duyunca aglamaya baslamisti. mircan da daha guclu olmaya calisip bogazi dugumleniyodu konusurken. napsin yavrularim babalariyla birliktelerdi bende hasatanede onlari dusunmekten kafayi yicektim. dr soyluyorum ben iyiyim biseyim yok cocuklarimin yaninda olmam lazim yanlizlar nolur birakin gideyim diye yalvardim resmen ama nafile birakmadilar. cocuklarin bir iki gun mu yanliz kalsin yoksa omur boyumu yanliz kalsin sen boyle cikarsan olursun hic yanlarinda olmazsin dedilerde sakinlestim elim mahkum.ama cok zordu kizlar cokkk. yasayanlari dusunmekten gidenin acisini bile yasayamadimallahim kimseyi yavrusundan ayirmasin kimseye yasatmasin yavrularida anasindan ayirmasin.

meralcigim sanada ayrica tesekkur ederim arkadasim annem bugun soyledi konustugunuzu arkadasin seni merak etmismesaj yazdi deyince once sasirdim sonra sevindim.. bu siralar azcik nazliyimya yakin ilgi hosuma gitmedi desem yalan olur :)) gecmisi okumadim henuz ama eminim diger kizlarda merak etmis yazmistir hepinize ayrica tesekkur ediyorum. kotu gunler gecti bitti hafif desti gitti ama olsun bunada sukur diyorum rabbim daha beter acilar yasatmasin.

Son düzenleme:
günaydın kızlar
molfix hakkındaki fikirlerimi tamamen değiştirmiş bulunuyorum sabah 4te bir uyandım eymenin belinden aşağısı çiş içinde üstü nasıl ıslanmış hemen değiştirdim yazık yavrum gözünden uyku akıyo sildim heryerini değiştirdim hadiii uykusu açıldı oyuncak oynucam diye tutturdu neyseki uyuttum acaba ben mi yanlış bağladım dicem ama 2 senedir bez bağlıyorum alışmış olmalıyım değilmi :))

şekerciğim şimdi bursada sırf parti malzemesi satan yerler var burda bebek mevlütleri kınalar büyük seramoniyle olduğu için sırf bu malzemeleri satan dükkanlar mesela ben doğum gününde gelenlere dağıtmak için 20 tane kadar çerçeveli mağnet yada masa üstü süsü yaptırabilirim içinede eymenin resmi tanesi 2 tl daha ucuzlarıda var yani uygun ben onun için herşeye özeniyorum çok pahalı olmuyo toplamda bir doğum günü için 70 tl pasta 30 tl kurabiye vs geçen yıldan süs var magnet yaptırırsam 40 tl 10tlde içeceklere versem yeter o kadar insana çay faslı yapamam ama geçen yıl sadece pastayı 120lere ve dahada pahalı yaptıranlar vardı şöylede bir avantajım var denetime çıktığım için nerdeyse bütün patanelerin imalathanesini biliyorum ayyy toplaşın gelin hepsini beraber kutlayalım masrafta tek olsun arkadaşın düğün salonu var bedavaya getiririz çocuklar kudurur bizde vur patlasın çal oynasın ohhhhhh hahayy hayale bak :KK37:

nagihancım o bendede oluyor her sabah komple üst baş değiştiriyoruz çağan gün içinde çok fazla sıvı tüketen bi çocuk onun için ayrı bez varmış bu ay sadece geceleri bağlamak için ondan almayı düşünüyorum baktım olmadı bende bez değiştirebilirim ..
hayalinde süpermiş bayıldım vallaha ama sadece hayal işte değilmi?o magnetler benimde çok hoşuma gidiyo bende seneye almayı düşünüyorum öyle

Haklısın canım oğuzda idrar yolu enfeksiyonu oldu o zaman bende verdim takıntılıyım ama haklıyım yaa napim çok üzülüyorum çevremdeki herkes ama herkes çocuklu olanlar özellikle bağımlı gibi her ay antibiyotik muhakkak kullanıyorlar ben tahlilsiz sebepsiz yazılan antibiyotiklere karşıyım adam bir dinledi hemen yazdı dinlemekle bana göre yazılmaz gerçi bende bunu netten araştırdım kadir tuğcuyu takip ediyorum o adam hakikaten tam bir doktor oğuzda sürekli kontrolüm altında dinliyorum göğsünü falan Allah korusun kötüye gitse tekrar muayeneye hemen götürürüm ama yinede önce kan tahlilini yaptırırım.. bizim doktorlar bronşiolit ve bronşiti karıştırıyormış bir kez iyi ettim tekrar kontrole götürdüğümde söyleyemedim verdiği antibiyotiği kullanmadığımı ama kesebilirsin dedi oysaki kullanmamıştım kadir tuğcununda muayene ücretleri öğrenmek için aradım ama kimse açmadı 3 yıl önce 170 liraymış şu anda daha fazladır eminim oda beni aşar ama belki uygundur düşmüştür diye aradım :) onun bir hastası neredeyse hiç antibiyotiksiz büyüttüm yawrumu diyor bizimkilerin nesi eksik çok şükür onlar için çalışıyoruz sağlıklı olmaları için yedirip giydiriyoruz vallahi takıntılıyım napim.. bundan 6 ay öncesine kadar bende veriyordum ne zaman yazılırsa ama artık düşünüyorum çevremdeki insanlarda yadırgıyo bu tavrımı ama ben bence doğru olanı yapıyorum bu şekilde inş. ilerde sağlıklı bir çocuk yetiştirmiş olacağım..
eşimin amcasının kızı şu anda doktor doktor geziyo kız 11 yaşında bağışıklık sistemi çökmüş ne yiyor nede içiyor bir deri bir kemik kaldı doktor kendisi söylemiş bağışıklığı çökmüş diye sebep belli Allah korusun bir gün birde bu durumla karşılaşmak istemem..
cnm benm eskişehirdeki doktorum da tarıka pek ilaç vermiyodu biz şimdiye kadar bikere antibiyotik kullanmak zorunda kaldık şükür. mecbur olmadıkça dikakt etmek lazım nedne evhamlı olasın sana göre doğru olanı yapıyosun cnm o adamı ben de netten tanıyorum ama bazı fikirlerine katılmasam da sıradışı bi dr.
benim oğlumda da konuşma çabaları var ama niyeyse utanıyo. dün camdan baktırıyorum karşıdan gelen arabaya bu ne diye sordum abece diyo. önce alfabeyi öğrenip sonra konuşacak heralde :KK9:
eğitimin bukadarı pes :KK9::KK9:
yerim ben onun alfabesinii:)
kızlar ben bide ikramların arasına şu renkli toplardan yapıcam pötibör bisküvi kokao cviz vs karıştırıp top top yapılıyo sonrada hindistan cevizi fistık yada puflarla süslenip rekli kurdan batırılıyoya onlardan görüntü süper oluyo ne dersiniz
bak sana bi tarif:
Çikolatalı cevizli truffle
Çikolata trufflenin hazırlanması fazla zamanınızı almaz.Hem şık bir sunum hemde harika bir lezzet.
25 adet icin;
bir paket kakaolu biskuvi (petit beurre biskuvi olmasi tavsiye edilir)
bir kutu cig krema
40 gram tereyagi
iki paket bitter cikolata
bir paket cikolata sosu
dovulmus ceviz
hindiztanceviz
kakao
damla cikolata
Biskuviler mutfak robotundan gecirilip un haline getirilir.
Hazir cikolata sosu uzerinde yazan sut miktarinin yarisi kadar sut ile kaynayincaya kadar pisirilir. Benim kullandigim cikolata sosunda 2.5 bardak sut yaziyor bu durumda ben 1+1/4 bardak sut ile hazirliyorum.
Bitter cikolatalar benmari usulu tereyag ile birlikte eritilir. eridikten sonra icerisine cig krema karistirilarak 2-3 dk kadar cirpilir.
Bitter cikolata,tereyag ve krema karisimi, hazir cikolata sosuna karistirilip tencere dip tutmadan biraz daha pisirilir.
Karisim sogutulduktan sonra uzerine un haline getirilmis biskuvi ve dovulmus cevizle karistirilir ve yarim saat kadar buzdolabinda bekletilir.
Soguyan karisimdan el ile yuvarlaklar yapilir. Hindistan cevizi,kakao ve damla cikolatalar ile suslenir. Uzerlerine kurdan batirilir. ve tekrardan bir sure sogumasi icin buzdolabina konur. Afiyet olsun.

şekercik senin bu moral veren,yemek konusundada uyku konusunda da zorlamamız gerektığını belırten yazılarına bayılıyorum..o kadr haklısın kı...işte alışkanlık halıne donuşmeye başladı geç yatıp geç kalkmalar o yuzden endişem.yazdan beri boyle nerdyse:KK43:9,10 larda kalkınca bu sefer yemeklerde geç kalıyor tam bir kısır donguye donuyor.pazar gunu saatlerde alıncakmış o yuzden bir duzen oturtmaya çalışıyorum..
cnm sağol böyle düşündüğün için. ama ben tarıka davranışlrımda hep empati kurmaya çalışıyorum mesela ben çocukken annem zorla yemek yedirmeye çalışrıdı kabus gibi bak kaç yaşına geldim hala hatırlıyorum tüylerim diken diken:) hoşlanmadığım şeyleri ona da yapmıyorum o kadar tabii okumaya da çalışıyorum
cnm o zaman şöyle yapab,ilirsiniz: mesela 9.30 10 gibi gce alın yatak odasına filan götürün karanlıkta beraber yatın bizimle zaman geçirmek istiyorlar işte napsınlar. belki işe yarar çok cozuttu mu ben de öyle yapıyorum:)
günaydın herkese bugünlere hep kötü haberler alıyorum dün akşamtüp bebek yöntemiyle hamile kalan arkadaşımın 2 aylık bebeğini kaybettiğini öğrendim canım nasıl sıkıldı anlatatmam çok mücadele vermişti bu bebek için doğru düzgün sevnememişti kanamalardan içime bişi oturdu yazısını görünce facede ne denir nasıl teslli edilir nasıl aranır çeken bilir hasretini öff allahım kimseyi bu sınavla sınamasın evlat acısıyla sevdiğinin acısıyla güzel bişiler olsun artık
cnm Allah yardımcısı olsun ama ben şöyle bişey okumuştum: düşen bebeklerde mutlaka bir kusur bulunuyormuş bedensel veya zeka ile ilgili. yani normal ve sağlıklı bebekler çok olağanüstü haller dışında düşmüyormuş arkadaşına böyle söyle belki biraz teselli bulur:KK43: çok zor çokk
bu sabah eymenle diyaloğumuz ;
B-günaydın pıtırcığım hadi uyan
E-uyandııı günadınnn
E-babam yede
B-işe gitti
E-mama alcak
B-evet annecim mama alıcak bende işe gidicem ben ne alayım
E-çoba,pilav
B-köftede istermisin
E-isterim
B-hadi annem geç kalıcam gel giydireyim
E-pamam geç kama
B-giyinsin oğlum
E-baaanneye gidecekk
O kadar çok öpüyorum ki birgün ehhh yeter demez inşallah :))) ya varya en tatlı zamanları yarım yarım konuşmalar içime sokasım geliyo severken biri bişey dese gözlerim doluyo tamam bazen bende bağırıyorum ama babası bile sesini yükseltse alınıyorum anne olmak böyle bişey mi söz konusu oğlumsa çok hassasım normalde çok katıydım kolay kolay ağlamaz yıkılmazdım anne olduğumdan beri tvdeki dizilere bile gözüm doluyo içinde çocuk olan herşeye sizde de var mı bu durum :KK1:
maşallah cnm bizim de diyaloglarımız çok bi ara günlük tutuyodum artık zamanım olmuyor:KK43: he ben de babasından kıskanıyorum çocuğu bu nedir yahu!
günaydın kızlar
molfix hakkındaki fikirlerimi tamamen değiştirmiş bulunuyorum sabah 4te bir uyandım eymenin belinden aşağısı çiş içinde üstü nasıl ıslanmış hemen değiştirdim yazık yavrum gözünden uyku akıyo sildim heryerini değiştirdim hadiii uykusu açıldı oyuncak oynucam diye tutturdu neyseki uyuttum acaba ben mi yanlış bağladım dicem ama 2 senedir bez bağlıyorum alışmış olmalıyım değilmi :))

şekerciğim şimdi bursada sırf parti malzemesi satan yerler var burda bebek mevlütleri kınalar büyük seramoniyle olduğu için sırf bu malzemeleri satan dükkanlar mesela ben doğum gününde gelenlere dağıtmak için 20 tane kadar çerçeveli mağnet yada masa üstü süsü yaptırabilirim içinede eymenin resmi tanesi 2 tl daha ucuzlarıda var yani uygun ben onun için herşeye özeniyorum çok pahalı olmuyo toplamda bir doğum günü için 70 tl pasta 30 tl kurabiye vs geçen yıldan süs var magnet yaptırırsam 40 tl 10tlde içeceklere versem yeter o kadar insana çay faslı yapamam ama geçen yıl sadece pastayı 120lere ve dahada pahalı yaptıranlar vardı şöylede bir avantajım var denetime çıktığım için nerdeyse bütün patanelerin imalathanesini biliyorum ayyy toplaşın gelin hepsini beraber kutlayalım masrafta tek olsun arkadaşın düğün salonu var bedavaya getiririz çocuklar kudurur bizde vur patlasın çal oynasın ohhhhhh hahayy hayale bak :KK37:

ayyy süper hayallll:))) keşke olsa ya ben sizleri öyle merak ediyorum ki keşke görüşebilsek çocuklarımız arkdaş olsa bizler de oturup bol bol muhabbet etsek ne hoş olurdu!!!

sebnemcim çok çok geçmiş olsun canım okudukça tüylerim diken diken oldu canım arkadasım ..söyleyecek kelime bile bulamıyorum canım rabbim seni eşine ve çocuklarına bağışlasın...

iyi geceler kızlar geçmişi okudum ama fazla zamanım olmadığı için tek tek cvp yazamıycam unuttuklarım olursa affola
serapcım hoşgeldin canım nerelerdesin yahu bi gittin gidiş o gidiş neyseki oğuzda sende iyiymişsin ne güzel oğuz alışmış kreşe maşallah hastaymış sanırım geçmiş olsun canım antibiyotik konusunda bende ilaç vermeyi sevmiyorum ama baktım ilerliyo hastalığı mecbur kalıyorum
gamzecim annene geçmiş olsun canım sen nasılsın?tuğkan nasıl?
nagihancım fazla yapsaydın köfteyi bizde geliyoruz..afiyet olsun eymenimede
meralcim sen nasılsın canım?behlülümüz nasıl?
mineee sen nerelerdesin yahuuu?
esinn mustafayla uğraşmaktan zaman bulamıyosun sanırım nete girmeye
şekercik tarif çok güzele benziyoo deniycem ilk fırsatta..ya bu arada bi senin ismini bilmiyoruz herkes bilir burda ben pek nickle hitap eymeyi sevmiyorum kendimi bi tuhaf hissediyorum
zeynepcim geçmiş olsun duruya noldu birden böyle yavrucağa ya..arkadasının adınada çok üzüldüm canım ya geçmiş olsun

yanlis anlasilmazsam eger nasrettin hocanin kissasi vardi hani essekten dusenin halini essekten duser anlar derler ya. yanlizlik caresizlik anca ceken bilir. sende yanlizliz cekmissin ya anliyorsun iste. annem kanada vizesi olmadigi icin yanima gelemedi. gelmeye kalksa bir ayi bulurdu zaten ki o zamanda is isten gecmis olurdu. ilk duydugum gunden beri psikolojik soka girmistim sonrasinda kankaybindan kaynaklanan beden soku gecirdim. kafa zati kirikti simdi iycene kirdik contayi desem yeridir..gerci esim iki unite kan aldiktan sonra atom karinca gibi olmusun yerinde duramiyorsun dedide cok guldum. ehh cocuklarimin yoklugunu bi ben bilirim bide ben. hemen bakima aldim cocuklarimi zayiflamislar azcik nasil yatarim nasil dinlenirim ki ben .
efeyle mircan ilk defa annesiz kaldiklari icin huzursuzluk icinde gecmis gunleri. en son efeyle telde konustugumda sesimi duyunca aglamaya baslamisti. mircan da daha guclu olmaya calisip bogazi dugumleniyodu konusurken. napsin yavrularim babalariyla birliktelerdi bende hasatanede onlari dusunmekten kafayi yicektim. dr soyluyorum ben iyiyim biseyim yok cocuklarimin yaninda olmam lazim yanlizlar nolur birakin gideyim diye yalvardim resmen ama nafile birakmadilar. cocuklarin bir iki gun mu yanliz kalsin yoksa omur boyumu yanliz kalsin sen boyle cikarsan olursun hic yanlarinda olmazsin dedilerde sakinlestim elim mahkum.ama cok zordu kizlar cokkk. yasayanlari dusunmekten gidenin acisini bile yasayamadimallahim kimseyi yavrusundan ayirmasin kimseye yasatmasin yavrularida anasindan ayirmasin.

meralcigim sanada ayrica tesekkur ederim arkadasim annem bugun soyledi konustugunuzu arkadasin seni merak etmismesaj yazdi deyince once sasirdim sonra sevindim.. bu siralar azcik nazliyimya yakin ilgi hosuma gitmedi desem yalan olur :)) gecmisi okumadim henuz ama eminim diger kizlarda merak etmis yazmistir hepinize ayrica tesekkur ediyorum. kotu gunler gecti bitti hafif desti gitti ama olsun bunada sukur diyorum rabbim daha beter acilar yasatmasin.

sebnemcim tabiki yaşayan daha iyi anlar canım benim annem yakınımda her dkka beraberiz nerdeyse ama anlayabiliyorum ne hissettiğini
canım çok zor günler yaşadın ama bitti gitti artık efe ve mircana sıkı sıkı sarılmalısın onların sana daha çok ihtiyacı var ama ben seni çok güçlü biri olarak tanıdım canım ve ailenle beraber bu zor günleri atlatacağınızı biliyorum.rabbim bidaha bu acıları yaşatmasın ..

gunaydın kızlar;bir bakayım dedim mert şimcik uyandı pepeyı izliyor.kahvaltımızı halledeyım gelırım..

nagihancım,nasılsın canım?eymen pasa yedimi kofteleri:KK56:

ahh cnm ah geçti artık geçti çok şükür ki sağ salim çocuklarının başındasın hangi kelimeyi bulayım nasıl teselli edeyim bilmiyorum çok geçmiş olsun Rabbim tekrerını yaşatmasın.Nacizane fikrim kalbinin durmuş olması iyi aslında yani eğer canlı olsaydı ömür boyu acaba doğsa sağlıklı olurmuydu yanlış mı yaptım düşüncesinden kurtarmış sizleri Rabbim,Efe de Mircan da büyüdü cnm bak efe sesini duyunca ağlasada mircan tutmuş kendini :KK43: yazdıklarını okurken gözlerim doldu oda kalabalık olmasa çoktan dökülmüştü yaşlar kendimi yerine koydum içim acıdı sanıyorum aynen senin gibi gidenin acısına yanamadan diğer çocuklarım için toparlanırdım mecburuz biz anneyiz sadece ne var biliyomusun insan böyle zaman da kendi yakınlarını çok arıyo anne abla kardeş histereskopi geçirdiğimde kimsesizim psikolojisi sarmıştı beni hep ağlamıştım eşim çok üzülmüştü halbuki kimse bilmesin çocukları olmuyo demesinler diye biz kimselere söylelemiştik bazı şeyleri tek başına göğüslemek gerçekten zor :KK43:

gunaydın kızlar;bir bakayım dedim mert şimcik uyandı pepeyı izliyor.kahvaltımızı halledeyım gelırım..

nagihancım,nasılsın canım?eymen pasa yedimi kofteleri:KK56:

günaydınnn
malesef cnm yiyemedi eve giderken eşim aradı misafir gelecek diye ok dedim
ben yemek hazırladım çorba makarna eşimde evi süpürdü falan ancak yetiştik ama kendimi sözünü tutmamış anne olarak kötü hissettimde yetiştiremezdim :KK43: bugün inşallah yaparım hazırda almak istemedim içinde ne olduğu belli değil benim için comannn (eymence) öp merti :KK1:

şebnemcim çoook geçmiş olsun. allah sabır versin. çocuklarına uzun ömürler versin.
seni teselli etmeye çalışmak okadar zor ki...
ama sen güçlü bir annesin ve çocukların için metanetli, sabırlı olmalısın...

merhaba arkadaşlar nasılsınız.
benim psikolojim hiç iyi değil. zaten iyleşmesi içinde birşey yapmıyorum. dr verdiği ilaçları kullanmıyorum bağımlılık yapar diye :18:
eşim hala şehir dışında benim. dün telde denizin konuşamadığını filan kafama taktığımı söyledim. dert edecekbirşey yok bizim oğlumuzda böyle kabul et geç konuşacak fln diyo. bende eğer bir anne böyle şeyleri dert edip çözüm aramıyosa o anne değildir filan diyorum. bi baktım oğlum pijamasını çıkarmaya çalışıyo. meğer kakası gelmiş,(gelinve poposunu işaret eder)
tabi ben konuşmaktan çocuğa bakmamışım e oda konuşamadığından altına yapıvermiş.
niyeyse onun konuşamamasının ve babasının uzakta olamsının acısını ondan çıkardım. bağırdım, hatta 1-2 tanede poposuna vurdum.
ama içim yanıyo kavruluyo şimdi vicdan azabından...:KK14::KK14::KK14:

kreşde hersey yolundaymış ne guzel arkadaşımın 3 yaşındakı oglu gidiyor eylulden beri çocuk hep hasta 3 gun gidiyor 2 gun evde o derce yani.şimdide cildinde yaralar cıkmış kırmızı kırmızı kabarcıklar meğerse kreştekı 5 çocukda daha varmış.bir çeşit virüsmuş.hasta olmadığı zamanlardada hiç gitmek istemiyormuş,evde kalayım,gitmeyım diye yalvarıyormuş annesine:KK43:(belkı daha erken başladığı için oğuzun alışması kolay olmuştur.:nazar::nazar:

oğuzda ilk zamanlar hasta oluyodu hatta ilk 6 ay çok hasta olurlarmış ondan sonra rahatlarmış kreşte çeşşit çeşit mikrop var zaten en zoruda bu sanırım oğuzunda ağzında birsürü aft çıkmıştı çok şükür şimdilik rahat sayılırız.. yok canım ya alışması pek öyle kolay olmadı ilk 2 hafta çok zor geçti ağlamaktan kendini kusturuyodu ama şimdi beni görmüyo kreş diyince gözü :))

kesinlikle antibiyotıkden once kan tahlili yada boğazdan kultur alınıp bakılması taraftarıyım bende.dr kolay geliyor ilaç yaz,gonder.kendi çocuklarınada bu kadr kolay antibiyotık yazabiliyorlar mı acaba??geçmiş olsun bu arada,ne guzel araştırıp,uygulamışsın:KK16::KK16:

çok saol canım inş. yaptığım planlar tutarsa ilerde daha az hasta olcak bebem inş.. :KK70: ben bu işin içindeyim belkide bu yüzden bu kadar hassasım bilmiyorum ama burdaki hiç bir doktor ne tahlil ne birşey yapıyor ben kan tahlili yaptırdım diye bozuldu sanki doktor hiç güvenim kalmadı.. eğer doktor 30 lu yaşlarındaysa hele hiç güvenmiyorum herşey eski doktorlardaymış şimdikiler ezberci ve ne dolaplar döndürüyolar insanların sağlığı üzerine neyseki en azından ben elimden geleni yapmaya çalışıyorum çevremdeki annelerede anlatmaya çalışıyorum ama bana dedikleri tek şey ''ama antibiyotiği kullanmadan da geçmiyo'' o kadar alışılmış yani gerçi geçen yıl bende bu durumdaydım :)) ateşimi çıktı hemen antibiyotik versede rahatlasak derdim içimden :)

serapcım bende kadır tuğcuyu mert'in ilk aylarında keşfettım.anneoluncaanladım dakı soruları zaman zaman okurum.banada uyuyor bir çok goruşu.keşke çevremizde boyle drlar çoğalsa..

malesef çevremizde böyle doktorlar azalıyo banada ters gelen bazı şeyleri var aşırı güvenli kendine ve diğer doktorları çok aşağılıyo belkide haklı kendince ama sonuçta meslektaşlar.. ama onun sayesinde 2 kez iyi ettim sıpayı hemde doktora götürdüğüm ve antibiyotik yazıldığı halde :)

valla cnm biz bu konuda şanslıyız o zaman bu zamana kadar dr 4-5 kez ancak antibiyotik verdi kadın epey yaşlı annemden yaşlıdır bek ilaç vermek taraftarı değil onuda tahlil yapmadan vermez dahası tahile itimat etmeyip kültür yaptırıyoki hangi ilaca uyumlu ise onu yazıyo boşuna yükleme yapmayalım diyo hatta bir ara eşim kızdı bu ne biçim dr ilaç vermiyo çocuk iyileşmiyo diye :KK1:

ya neden bana rastlamıyo böyle bir doktor gittiğim her yerde genç doktor çıkıyo karşıma devlet hastanesinde artık iyi doktor durmuyo hep özeldeler şanslısın valla inş. benim karşımada çıkar böle biri zaten yapışsam bırakmıcam her hastalığında başka doktor denemekten bıktım sonuçta zaten hep aynı oluyo keşke aynı şehirde olsaydık..

akşamdan karnıbahar+brokoliden çorba yapmıştım uydurdum ama güzel oldu sanırım baba+oğul 2şer tabak yediler :)
eve giderkende kıyma alayım eee eymen paşa köfteyle pilav istedi gelin hadi bize yemeğe :KK1:

ellerine sağlık vallahi sabah sabah iştahım açıldı :KK70: ben artık eve daha erken gittiğim halde yapacak bişi bulamıyorum ama kıskandım bu akşam bende brokoli çorbası yapıcam yawruya yesin tosun paşa..
bu arada dün apartmana girdik oğuz ''süt kokuyo'' dedi şok oldum ya hakikaten süt kokuyodu ama nerden bildi nasıl anladı hala anlamış değilim eşiminde yorumu çocuğu kendine benzettin oldu benimde kokulara karşı hassasiyetim var :))

slm cnm geçmiş olsun oğuzada benim oğlum ilk 10 aylıktı bronşrolit olduk biz çok tıkalıydı o panikle biz osmangazi tıp merkesine gittik nagihan bilir die yazıyorum orda çocuk dr bana oğlunuz astım ömür boyu bu ilaçları kullanıcak die elime bir rapor tutuşturdu antibiyotiğini yazdı gönderdi ben şok tabi eşimle biz şşaırdık kaldık astımlı çocuk 11 ay belli olmazmı geceleri rahatsız olmazmı ilk defa tıkanan çocuk astımmı denir direk bahar hastanesine şimdiki drumuza gittik tavsiyeyle raporu yırttı dediki çocuğunuz bronşrolit alerji testi yaptı alerjimiz çok yüksekti buhar verdi çocuğu rahatlattı ogün sonra antibiyotiğimizi kullanıp iyileştik tabi biz bua bikaç ayda bir özellikle ben ilçelerdenköydenim oraya gidip her dönüşte yani alerjiye bağlı olduğunu burdan anlarık okudum biçok şey biçok kez acile gittik gece açılması için buhar alıp rahatladı ataklarını hep yaşadık yaşıyoruz dr ne dediyse yaptım yazın halı yoktu evimde çarşaflarını yastıkkılıflarını her makinada yıkadım evin tozunu kesinlikle sık aldım herşeye dikkat ettim sigara içirmedim eşime elletmedim ama yine oldu ataklar eve buhar makinası aldım bununla rahatladık şükür şimdi eskisi kadar sık değil ama arada sırada yaşıyoruz buharınıda verince iyileşiyoruz ilerlemeden antibiyotik te kullanıyoruz bazı durumlarda ama sık değil bu arada tabi bizim reflümüzde çıktı oda ttikliyormuş gece beslemiyorum bakalım

çok geçmiş olsun canım iyiki tek doktora güvenip çocuğu ilaçların esiri yapmamışsın iyiki sizin gibi bilinçli bir ailesi var ama sizin gibi olmayıp kullanan birsürü kişi var Allah hepimizin yardımcısı olsun bu kadar basitmi ya.. kadının teki
yıllarca çocuğu astım diye astım ilaçları kullanmış çocuğu tatilde rahatsızlanmış ege üniversitesine götürmüş incelemişler çocukta astım falan yok kadın diyorki kim verecek bu kullandığım ilaçların hesabını bunları okudukça iyice pimpirikleniyorum.. eşime diyorum doktora sölicem işte ben ilaçsız iyileştirdim diye diyorki doktor her zaman haklıdır neyi ispatlayacaksın ki kaç tanesini değiştireceksin o böyle söyleyince vazgeçiyorum ama susmasak belki değişirdi bişeyler :KK43:

şebnemciğim çok geçmiş olsun uzun bir aradan sonra böyle bir haberle karşılaşmak çok üzdü beni :KK43: ama her işte bir hayır vardır muhakkak sen iyisin bebiklerin iyi onların başındasın ya Allah daha beterlerinden korusun sakın ama sakın üzülme..

cnm benm eskişehirdeki doktorum da tarıka pek ilaç vermiyodu biz şimdiye kadar bikere antibiyotik kullanmak zorunda kaldık şükür. mecbur olmadıkça dikakt etmek lazım nedne evhamlı olasın sana göre doğru olanı yapıyosun cnm o adamı ben de netten tanıyorum ama bazı fikirlerine katılmasam da sıradışı bi dr.

Maşallah yawruya bakalım bu akşam ne diyecekler bana çok merak ediyorum sizede bilgi veririm inş. hayırlı haberlerle gelirim.. siz böyle anlatıyosunuz ya rüya gibi geliyo bana neden karşıma çıkmıyor böyle birisi kesin vardır ama bende şans yok sanırım :)) kafamın tası atıyo tekrar sınava girip tıp okuyacağım hee belki torunlarımın doktoru olurum :KK70: gerçi gelin izin vermez ben antibiyotik verdirmicem dedikçe kavga ederiz kikikikiki :KK14:

merhaba arkadaşlar nasılsınız.
benim psikolojim hiç iyi değil. zaten iyleşmesi içinde birşey yapmıyorum. dr verdiği ilaçları kullanmıyorum bağımlılık yapar diye :18:
eşim hala şehir dışında benim. dün telde denizin konuşamadığını filan kafama taktığımı söyledim. dert edecekbirşey yok bizim oğlumuzda böyle kabul et geç konuşacak fln diyo. bende eğer bir anne böyle şeyleri dert edip çözüm aramıyosa o anne değildir filan diyorum. bi baktım oğlum pijamasını çıkarmaya çalışıyo. meğer kakası gelmiş,(gelinve poposunu işaret eder)
tabi ben konuşmaktan çocuğa bakmamışım e oda konuşamadığından altına yapıvermiş.
niyeyse onun konuşamamasının ve babasının uzakta olamsının acısını ondan çıkardım. bağırdım, hatta 1-2 tanede poposuna vurdum.
ama içim yanıyo kavruluyo şimdi vicdan azabından...:KK14::KK14::KK14:

cnm eşin ne iş yapıyoda sizden uzakta merak ettim veeee bence senin stresinde tamemen eşinin uzakta olmasından kendimden yola çıkarsam akşam eşim geliyo eymenle oyunlar oynarken ben yemek hazırlıyorum vs yük omuzlarımdan kalkıyo azıcıkta olsa mesela dün ben yemek yaptım o evi süpürdü misafir gelecek diye sonra misafir gitti babası eymenle oyucaklarını topladı ben bulaşıkları makinaya attım ben eymenin pijamalarını giydirirken oda sigarasını içti vs sonra geldi oğlunun yanına yattı ben düş aldım yani şöyle totale vurunca nerseyse yüzde 50 yükümüz ben ondan ev işi vs istemem ama geldiğinde eymenle ilgilenmesi bile bana zaman yaratıyo eminim eşin dönünce stresin azalacaktır üzme kendini arada hepimiz bağırıyoruz çocuklara bazen popişleride bu sinirden nasibini alıyo :KK25:

okurken kötü oldum gözlerim doldu ya Allah kimseyi sevdiklerinden ayırmasın dünyanın en zor işi anne olmak değil mi? bebeğin iyi olsun sen zaten mükemmelsin akşamları çocuk bi kaşık az yesin hemen içime oturuyo ama karnı iyice doyduysa benden iyisi yok.. Annelerin hakkı asla ödenmez :KK43:( oyy kıyamam ya mircana abi olmuşta erkekliğe laf söletmiyo görüyomusun :'(( Allah seni onların, onlarıda senin başından eksik etmesin..

X