- 23 Aralık 2009
- 5.907
- 2.248
bu sabah eymenle diyaloğumuz ;
B-günaydın pıtırcığım hadi uyan
E-uyandııı günadınnn
E-babam yede
B-işe gitti
E-mama alcak
B-evet annecim mama alıcak bende işe gidicem ben ne alayım
E-çoba,pilav
B-köftede istermisin
E-isterim
B-hadi annem geç kalıcam gel giydireyim
E-pamam geç kama
B-giyinsin oğlum
E-baaanneye gidecekk
O kadar çok öpüyorum ki birgün ehhh yeter demez inşallah :))) ya varya en tatlı zamanları yarım yarım konuşmalar içime sokasım geliyo severken biri bişey dese gözlerim doluyo tamam bazen bende bağırıyorum ama babası bile sesini yükseltse alınıyorum anne olmak böyle bişey mi söz konusu oğlumsa çok hassasım normalde çok katıydım kolay kolay ağlamaz yıkılmazdım anne olduğumdan beri tvdeki dizilere bile gözüm doluyo içinde çocuk olan herşeye sizde de var mı bu durum
maşallah eymene. bıcır bıcır baksana.
hani starda anneler ve kızları diye bir dizi varya biara ona bakmıştımda kadın oğlunu bırakıp gitmek zorunda kalmıştı.
çocukta annesinin yazmasıyla filan avunuyodu. allahım ben o sahnede koptum. hiçkıra hıçkıra ağlamaya başlamıştım( 14:
benim oğlumda da konuşma çabaları var ama niyeyse utanıyo. dün camdan baktırıyorum karşıdan gelen arabaya bu ne diye sordum abece diyo. önce alfabeyi öğrenip sonra konuşacak heralde
eğitimin bukadarı pes
konuşacak tabi hemde bizimkiler gibi yarım konuşmadan direk güzel konuşacak bence
günaydın hanımlar keyfimiz süper annem geldi tuğkan tabi çok sevindi bugün dr randevularımız var kontrol oralara gidicez tuğkan babennesinde klaıcak oyyy yemeyen bebek çok zor cnm ben ne uğraştım şu ara dilimiısırayım maşallah ii gidiyoruz dün gece ilk kez balık çorbası yaptım somondan bayıla bayıla yedi tarifini vericem geniş bir zamnda çokta güsel oldu üzerinede tavuk yedi şaşırdık kaldık eşimle inş. değişmez iştahı artes te yer annesi tabi kilo almamsı çok üzücü çok emek gerekior çok bıkmadan usanmadan yine denemek başka bişey denemek günde 3 çeşit çorba yaptığım hiç birini yemeden döktüğüm günler oldu
doğum günleri yaklaştı ikaram telaşlrı ben bayam sonu yapıcam die hiç daha plan program yok ay süper olur o toplar nagihan tarifini alırım senden
şu konuşmalar bizdede yeni yeni kelime tabi 2 kelimelik minik cümlelerde başladı yavaştan bizimkide dün babnesineindi
banyo yaptırmıştım srmuşlar banyo yaptınmı die demiş bıcıbıcı yaptım demiş bannesi neden ağladın sen banyodan çıkmamk için yırtıyor kendinide demişki gözlerini eline kapatıyor akşamdan beri ağlama numarası yapıyor grçek gibi be bıcı bıcı yaptım ıııhh ağladım neden ağladın diye sormuşlar babanne dövdü demiş bu ara kim ona kızsa anne babanne dövdü diyor çocuklar varya nasıl hemen yazıyolar bilmiyorum kadın deli divane oluyor sonuç bu
cnm tarık akşam ne zman isterse o zaman uyyuor arada 12de bile uyuduğu oldu ben bu konuda sıkmıyorum bence sen de sıkma bırak uykusu gelince uyusun askerde değil ya:) düşünsene hiç uykun yok birileri habire seni uyutmaya çalışıyor ama alışkanlık haline getirmemesi lazım tabii zaten o da bi gece geç uyuyor dier gece normal.. bence boşa üzme kendini de çocuğu da.
d.günü planlarınız güzel biz geçen yıl ilk d.gününde bi foto çektirmiştik fotoğrafçıda. bu yıl bilmiyorum foto konusunu. pepeli pasta fikrini tuttum :) arabaya da pepe dur bakalım eşim ne dicek? ya da en iyisi tarıka sormak hangisi diye:))) ya şekerim süsleri nerden alcaksın biz markette göremedik toyz shopta da bi tek balon vardı süs nasıl alcaksın ben de istiyorum süslemeyi. bi de bence truff tarzı bi şey yapabilirsin atıştırmalık gibi daha .çok... ben de seneye olsa diyorum ama kısmet biz arkadaştan yana çok şanssızız eşimle, çalıştığımız yerlerde nerde bi dangalak var ona denk geliyoruz arkdş edinemiyoruz hep böyle soğuk ya da havalı insanlarla çalışıyoruz ben gidelim gelelim çat kapı bişeyler yapalım istiyorum ama denk gelmiyor maalesef böyle gidecek burda da öyle!
zmaanı gelmemiş demek söylicekler elbet:)
cnm bizimkide almış foto albümünü babasının fotoğraflarına bakıyor öpüyor özlemiş ya kociş bu akşam yola çıktı yarın sabah burda bu arada tarık uyudu yarım saat oldu kesin uyanır bu çocuk uyumadan da emdi napıcam ya nasıl bıraktırcammmm
selam kizlar ben aslinda buralardayim ama yazamiyorum sabah bir aciyorum o acis sonra kaliyor oyle yazayim diyorum yarim kaliyor sonra bilg kapaniyor falan falan kader aglarini da boyle oruyor bana ufffff aytes in ek gidalari basladi baslayali bakiciyla ikimiz hatta nartan ucumuz aytes e bir kasik daha yedirmek icin kirk takla atiyoruz ama adam yemekte israr ediyor emmesi de cok azaldi tabi gunuduzleri gece 4-5 kez ikiser dk emip birakiyor hic kilo almamis bu ay sadece 300 gr ilk aylarda 1 er kilo aldi ya onu dengeliyor kerata ama ne diyoruz saglikli olsun da ama saglik ocagi hemsiresi de az buluyor eeeee napim agzina mi tikayim napayim cocuk isterse yedirebiliyorsun yoksa agzini acmiyor gicik kadin halbu ku boy kilo cetvelinde cocuk iyi cikiyor napimmmm?????\
hepinii zi simdilik opuyorum yarin kardesime gidecegiz orada da bes dk oturmuyorum bakicimiz da izinli... vakit bulursam gelirim kizlar....
kızlar ben bide ikramların arasına şu renkli toplardan yapıcam pötibör bisküvi kokao cviz vs karıştırıp top top yapılıyo sonrada hindistan cevizi fistık yada puflarla süslenip rekli kurdan batırılıyoya onlardan görüntü süper oluyo ne dersiniz
Arkidişlerim uzun bir aradan sonra tekrar merhaba elimden geldiğince takipteyim sizi ama işler baya arttı yazamıyorum..
azcık oğuzdan bahsedeyim kreş çok şükür iyi gidiyo hatta umduğumdan da iyi
bu gün yaptığı şeyi anlatayım hemen oyuncak paylaşım günüydü dedim ki git oyuncak sepetinden bir oyuncak al arkadaşlarla oynayacaksın hadi dedim pıtır pıtır koştu oyuncak sepetini karıştırdı bende o arada üstümü giyiniyordum neyse çıktım gideceğiz bir baktım oyuncak sepetini komple koymuş kapının önüne sabah sabah gülmekten öldürdü beni :)) iki hafta önce ilk sorusunu sordu ''miyam neyde?'' geçen hafta pazar günüde 2. sorusunu sordu ''baba neyde?'' her gün bişeyler yapıp gülme krizine sokuyo bizi.
birde 20 gündür öksürüğü var geçen hafta doktora götürdüm istemeyerek çünkü biliyorum ki hemen antibiyotik yazacak
neyse gittim bir dinledi bu çocuk bronşit olmuş dedi kortizon iğne yazdı üstünede iki tane antibiyotik dedim ama keyfi yerinde doktor dinlemedi bile beni çocuğun keyfi yerinde iştahı yerinde gittim kantahlili yaptırdım kafama göre wbc 12.01 çıktı normalden yüksek ama antibiyotik gerektirecek kadar değil verdiği ilaçları aldım hiç birini kullanmadım ilaçsız netteki doktorun dediklerini yaptım öksürüğü azalttım çok şükür ayrıca yaptığım araştırmalarda bronşitli çocuğa kesinlikle antibiyotik değil hava veya diğer tedavilerin yapılması gerektiğini öğrendim çok şükür biliyorum ki oğuz bronşit değil benim götürdüğüm doktorda kötü değil ama doktorların %90 ı bu şekilde teşhis koyup zaten hassas olduğumuz çocuklarımıza yanlış tedavi uyguluyorlar tamam daha çabuk iyileşiyor ama bozulan bağışıklığın hesabını kim verecek bilmiyorum.. hiç bir doktora güvenim kalmadı( bu hafta 10 gün içinde olan kontrol hakkımı kullanıp tekrar gideceğim bakalım ne diyecek tekrar da kan tahlili yaptıracağım bakalım sonuç ne hayırlısı olsun ama çocuklarınıza antibiyotiği verirken iki kez düşünün derim.. oğuzda aşırı hışırtı, öksürük vardı sanırım balgam göğüse inmişti buna rağmen ben vermedim ikidir oğluma antibiyotik veriliyor ve kullanmadan iyi ediyorum çok şükür.. Rabbim hepimize, bebişlerimize önce sağlık versin inş..
Arkidişlerim uzun bir aradan sonra tekrar merhaba elimden geldiğince takipteyim sizi ama işler baya arttı yazamıyorum..
azcık oğuzdan bahsedeyim kreş çok şükür iyi gidiyo hatta umduğumdan da iyi
bu gün yaptığı şeyi anlatayım hemen oyuncak paylaşım günüydü dedim ki git oyuncak sepetinden bir oyuncak al arkadaşlarla oynayacaksın hadi dedim pıtır pıtır koştu oyuncak sepetini karıştırdı bende o arada üstümü giyiniyordum neyse çıktım gideceğiz bir baktım oyuncak sepetini komple koymuş kapının önüne sabah sabah gülmekten öldürdü beni :)) iki hafta önce ilk sorusunu sordu ''miyam neyde?'' geçen hafta pazar günüde 2. sorusunu sordu ''baba neyde?'' her gün bişeyler yapıp gülme krizine sokuyo bizi.
birde 20 gündür öksürüğü var geçen hafta doktora götürdüm istemeyerek çünkü biliyorum ki hemen antibiyotik yazacak
neyse gittim bir dinledi bu çocuk bronşit olmuş dedi kortizon iğne yazdı üstünede iki tane antibiyotik dedim ama keyfi yerinde doktor dinlemedi bile beni çocuğun keyfi yerinde iştahı yerinde gittim kantahlili yaptırdım kafama göre wbc 12.01 çıktı normalden yüksek ama antibiyotik gerektirecek kadar değil verdiği ilaçları aldım hiç birini kullanmadım ilaçsız netteki doktorun dediklerini yaptım öksürüğü azalttım çok şükür ayrıca yaptığım araştırmalarda bronşitli çocuğa kesinlikle antibiyotik değil hava veya diğer tedavilerin yapılması gerektiğini öğrendim çok şükür biliyorum ki oğuz bronşit değil benim götürdüğüm doktorda kötü değil ama doktorların %90 ı bu şekilde teşhis koyup zaten hassas olduğumuz çocuklarımıza yanlış tedavi uyguluyorlar tamam daha çabuk iyileşiyor ama bozulan bağışıklığın hesabını kim verecek bilmiyorum.. hiç bir doktora güvenim kalmadı( bu hafta 10 gün içinde olan kontrol hakkımı kullanıp tekrar gideceğim bakalım ne diyecek tekrar da kan tahlili yaptıracağım bakalım sonuç ne hayırlısı olsun ama çocuklarınıza antibiyotiği verirken iki kez düşünün derim.. oğuzda aşırı hışırtı, öksürük vardı sanırım balgam göğüse inmişti buna rağmen ben vermedim ikidir oğluma antibiyotik veriliyor ve kullanmadan iyi ediyorum çok şükür.. Rabbim hepimize, bebişlerimize önce sağlık versin inş..
CNM HOŞGELDİN bende seni merak ediyodum oğuz paşama çok geçmiş olsun yanlız şu antibiyotik konusunda çok takıntılı buluyorum seni bana kızmada geçen eymen idrar yolu enf oldu görmeliydin ağlayışı idrarda kan olunca tutştuk mecburen verdik ben onada ihtiyacımız var diye düşünüyorum tabi herkesin kendi fikri peki 10 gün sonraki kontrolde Allah korusun ilerlemiş derse yine sen üzülmeyecekmisin
Haklısın canım oğuzda idrar yolu enfeksiyonu oldu o zaman bende verdim takıntılıyım ama haklıyım yaa napim çok üzülüyorum çevremdeki herkes ama herkes çocuklu olanlar özellikle bağımlı gibi her ay antibiyotik muhakkak kullanıyorlar ben tahlilsiz sebepsiz yazılan antibiyotiklere karşıyım adam bir dinledi hemen yazdı dinlemekle bana göre yazılmaz gerçi bende bunu netten araştırdım kadir tuğcuyu takip ediyorum o adam hakikaten tam bir doktor oğuzda sürekli kontrolüm altında dinliyorum göğsünü falan Allah korusun kötüye gitse tekrar muayeneye hemen götürürüm ama yinede önce kan tahlilini yaptırırım.. bizim doktorlar bronşiolit ve bronşiti karıştırıyormış bir kez iyi ettim tekrar kontrole götürdüğümde söyleyemedim verdiği antibiyotiği kullanmadığımı ama kesebilirsin dedi oysaki kullanmamıştım kadir tuğcununda muayene ücretleri öğrenmek için aradım ama kimse açmadı 3 yıl önce 170 liraymış şu anda daha fazladır eminim oda beni aşar ama belki uygundur düşmüştür diye aradım :) onun bir hastası neredeyse hiç antibiyotiksiz büyüttüm yawrumu diyor bizimkilerin nesi eksik çok şükür onlar için çalışıyoruz sağlıklı olmaları için yedirip giydiriyoruz vallahi takıntılıyım napim.. bundan 6 ay öncesine kadar bende veriyordum ne zaman yazılırsa ama artık düşünüyorum çevremdeki insanlarda yadırgıyo bu tavrımı ama ben bence doğru olanı yapıyorum bu şekilde inş. ilerde sağlıklı bir çocuk yetiştirmiş olacağım..
eşimin amcasının kızı şu anda doktor doktor geziyo kız 11 yaşında bağışıklık sistemi çökmüş ne yiyor nede içiyor bir deri bir kemik kaldı doktor kendisi söylemiş bağışıklığı çökmüş diye sebep belli Allah korusun bir gün birde bu durumla karşılaşmak istemem..