ya acaba bu çocuklar yavaş yavaş öğle uykusunumu kaldıracaklar kaç yaşına kadar uyumalılar öğle uykusu
benimde aklıma geldi nagihancım.ama erken değil mi,bilmiyorum ne zamana kadr uyuyorlar her çocuk farklıdır gerçi ama şoyle okukla gidene kadr uyusalar iyi olurbu arada arkadaşımın 3 yaşındakı oğlu27 aylıkken bırakmış oğle uykusunu (şimdi telefonda sordum da)
ya acaba bu çocuklar yavaş yavaş öğle uykusunumu kaldıracaklar kaç yaşına kadar uyumalılar öğle uykusu
benimde aklıma geldi nagihancım.ama erken değil mi,bilmiyorum ne zamana kadr uyuyorlar her çocuk farklıdır gerçi ama şoyle okukla gidene kadr uyusalar iyi olurbu arada arkadaşımın 3 yaşındakı oğlu27 aylıkken bırakmış oğle uykusunu (şimdi telefonda sordum da)
cnm çok sevindim inş böyle gider sorunsuzevet canım 2 sene oldu bak aynı odada yatalı ama bu gece iyi geçti biz gece çay içerken bi uyandı ama geri uyudu bidahada uyanmadı alışşıyo sanırım sabahta gayet iyi kalktı keyifliydi
ayy ne güzel haber bu böyle... bizim bızdık da 12 gibi uyuyor 2,5a kadar. hemen her gün aynı saaterde nerdeyse 11-12 arası gibi uyuyor. evet ya dün bizim de babamız yoktu ya sbaha karşı uyanınca tarıkı yanı8ma aldım sokuldu bana (pek sarılmaz) uyuduk mis gibi kokuyor ya Allaha emanet. valla sen deyince düşündüm vazmı geçsem ne arabadan? ben gerçi bi kek daha yapiim yanına diyorum ama kararsızım hala...günaydın kızlar
ben bugün çok iyiyim desem yalan olmaz son 2 gündür oğlum çok mutlu uyanıyo anne kalk diyo üstünü değiştiriyorum benimle evde dolanıyo saat gelince babanneye bırakıyorum öpüşüp ayrılıyoruz ağlamıyo akıllanıyo galiba paşacığım 2 gündür 7de uyanıyo bende babannesine söyledim öğle uykusuna 11:30-12 gibi yatır gece uykularını öne çekelim dedim dün 12de uyumuş 3te kalkmış akşamda 10:30 da uyudu gerçiyatağa girdiğimizde 21:30dü :) babamız grip olmuş aynı odaya gelmedi bende oğluşumla koyun koyuna yattım Allah'ım nasıl sarılıyo nasıl güzel bir duygu yatsın yanımda yattığı kadaryanlız şöyle bir durum varki öğlen 3te uyanınca 4-5 gibi yemek yediği için akşam bizimle öylesine yiyo pek bişey yemiyo 3-4 kaşık yemek arkasından ufacık bir kase çerez ama yemekte pilav makarna varsa iyi yiyo uyku düzene girse yemek girmiyo yemek girse uyku girmiyo saldım gitti
zeynep hem nişanınız hemde mevlütünüz hayırlı olsun
meralcim ve şekercik hadi bakalım yapın doğum günlerini bizede tüyo verirsiniz bu arada şekerciğim çocuk odası konusunda son derece haklısın pasta konusunda ben araba şeklinde yaptırmıcam eymen asla kestirmez
esin bunaltma kendini zamana yay uyku düzenini emzik işini valla biz ne yaparsak yapalım herşeyi onlar şekillendiriyo
nuran inş iyisindir sesin çıkmadı hiç
şeboşum iyi haberlerini bekliyoruz cnm
unuttuklarım varsa herkes iyidir inşallah
molfix bizde yara yapıyor prima fena değil ama biz evy babye alıştık oınunla rahatız:) bulamazsak eğer prima alıyoruz işte. çiş konusunda ben ısrarcı olmıycam zira zamanı gelince söylicekler çocuğu bunaltmanın alemi yokaaa kızlar bu arada dün ilk defa molfix aldım prima 21,50 molfix 18:50ydi içindeki sayılarda aynı olunca hadi deneyeyim dedim primaya göre dışı daha sert kağıt vari ama sızdırması falan olmadı herşeyi söylüyo car car konuşuyo bir çiş demiyo bu çocuk yawwww aaaaa
cnm tarık akşam ne zman isterse o zaman uyyuor arada 12de bile uyuduğu oldu ben bu konuda sıkmıyorum bence sen de sıkma bırak uykusu gelince uyusun askerde değil ya:) düşünsene hiç uykun yok birileri habire seni uyutmaya çalışıyor ama alışkanlık haline getirmemesi lazım tabii zaten o da bi gece geç uyuyor dier gece normal.. bence boşa üzme kendini de çocuğu da.deryacım sevindindim canım,maşallah çağana hep boyle guzel guzel uyusun bebişlerimiz.
dun sabah geç kalktı oğlen uykusuda 2,5 civarı oldu 4,5 da uyandı akşamda 1 saat uğraştım uyutmak için 11,30 da uyutabildim ancak.sinirimden ağlamadığım kaldı o derece çocuğa bağırdım bilehata bende aslında 2den sonra çocuk uyutmamak lazımmış anladım bıraksaydımda uyumasaydı 9 da uyumuş olurdu.allahtan kı gecemız iyi geçtı sabahda 8,30 da kalktı.hemen kahvaltımızı yaptıp.11.30 dada çorbasıyla,yoğurdunu yedirdim 12.15 gibide uyuttum.en fazla 2 saat uyumasına izin vereceğim artık oğlenleri yoksa uyutamıyorum...
kızlar oğluşumun doğum gunu 29 ekım resmi tatıl zaten baba evde ogun sabahdan fotografçıya gidip mertin fotolarını çektirmrk istıyorum.hiç çektirmedik daha once çunku sadece bizim çektiklerimiz var.eşim pasta yaptıralım dedi pepelı.ben rasgele alalım bir tane dedim,zaten mert yemiyor.bakalım daha karar vermedik.eşimin uzak bir akrabasının düğünü varmış ogun biz gitmeyeceğiz ama eşimin anneleri,abileri falan gidecekler yani onlar olmayacak o gun sadece annem ve ablamlar olacak o yuzden çok fazla bir hazırlığımız olmayacak.once yemek yeriz fırında balık,salata çeşitleri ve çorba yapayım diyorum.sonrasında pastamızı keseriz.sonrada meyve,çerez,çay vs...
hafta için balon falan alacağım,bakarım beğendiğim parti susleri olursa onlardan da alırım.işte boyle,asıl partıyı seneye saklıyorum bu sene bu kadr olacak...inş oğlumun arkadaşları olur seneye bol çocuklu tam bir partı havasında kutlarız doğum günunu...
zmaanı gelmemiş demek söylicekler elbet:)valla ya bilmedikleri bi çiş onuda deseler tam olacak.dunyanın parasını veriyoruz her ay beze içim gidiyor.oğreniğverselerdi ne ıyı olacaktı..
ben 3 numarasını kullanmıştım 2 paket sonra primaya geçtıkmolfix sankı daha kalındı...yan bantları esnekmıymı nagihan molfix'in unutmuşum..
cnm bizimkide almış foto albümünü babasının fotoğraflarına bakıyor öpüyor özlemiş ya kociş bu akşam yola çıktı yarın sabah burda bu arada tarık uyudu yarım saat oldu kesin uyanır bu çocuk uyumadan da emdi napıcam ya nasıl bıraktırcammmmçocukda babasıyla vakıt geçirmek istiyor demekkı
deryacım oncesinde yemek yenecek,yapsam borek vs yenmez oyuzden yapmayayım diye duşunuyorum,tabi bellı olmazda çoşarsam yaparım..
sağol canım bol bol okuduk ama sabahı sabah ettik duruyla ne mevlüttü allah kabul etsin kızımın huyu değiştislm zeynepcim ilk önce arkadasına çok üzüldüm canım rabbim sabır,güç kuvvet versin..çok zor bi durum .nişanınız hayırlı olsun,mevlütünüzüde ALLAH kabul etsin canım.nazara çok inanırım nazar değimiş olabilir bol bol oku canım.
sağol canım mert nasıl epeydir soramıyorumof ne zor , allah sabır versin(((enkazın başında beklerken kı haberleri gormuştum bende arkadaşının,yureğim parçalanmıştı
mevlut işini halletmişiniz,allah kabull etsin zeynep'cim.
sağool canım bişey takmadım acaeleden nazarlık kopup dolu çantanın içine düşünce almaya üşendim olan olduay tam aradalar dimi canım gıcık oluyorum yaaa
saol cnm inş yeter bugün susamlı gevrek de mi yapsam dedim ya da pastayı edve mi yapsam dedim beceririm heralde annem de k.valdenler gelcek hazır alın dedi ama pasta arabalı ya bizimki çok düşkün arabalara kestirmez de şimdi haaa
oy oy oy biz de o arabalı yatağa hastayız eşimle oğlan da internette gördü ama fiyatları çok uçuk bi de çok az kullanacak değmez mi ki diyoruz şimdi bizim büyüyen beşiğimiz var genç odası da oluyor ya onu mu kullansak diyoruz kardeşi olursa belki arabalı yatak alırız kardeşi de tarıkın beşiğinde yatar diyoruz. ama sanki çocuk odası için erken eşinle konuş bence bu durumları anlat da engel olun başka bişey alsınalr ya da daha iyisi çocuğun adına bankaya yatırsınlar o parayı:)
valla bizim bi tek beşiği var bide oyuncakları bi de kendimize aldığımız gardrop var yerde de bi sünger bi de sehpa tamam işte...
çadır bizde istiyoruz ama kipaya baktık bi ara vardı şimdi yok pepeeliler çıkacakmış onu bekliyoruz bakalım inş fiyatlar çok uçuk olmaz
bizde ilk gece çok zorlanmıştık daha doğrusu ben:) tarık zırt pırt uyanıyordu en son oturdum ağladım oğlumu istiyorum ben diye eşim gayet sert hayır odaısnda yatacak alışacak dedi bende gaddar deyip sırtımı dönüp uyudum:) ama sonunda alıştı...
saol cnm wenice cidden uymuyor geçen yıl aldıklaırmızı daha anca giycek lcwde de altlar saçma sapan.
calio bizimki sevmiyo pek pepee hastasıyız biz:)
inş cnm gönlüne göre bi ev alırsın en kısa zamanda... bence siz çocuğu bi şekilde avutun yani arabalı nevresim alın başka bişey alın ne bileyim çadır alın filan avutun unutturun yatağı... bozma hiç odanı ya. ne gerek var. ben de çocuğuma oda yapmadım kendi evimde yapıcam mis gibi. şimd i idare etsin
yok artık daha nelerrr saçmalamasınlar ya ben 5 dk fazla göriyim diye çıldırıyorum çocuğumu o kadın uzakta dursun oğlundan madem niye aynı apartmanda oturuyor altlı üstlü o kendi oğlundan bak kaç yaşıan gelmiş ayrılamamış bıraksın senin oğlunu sana alla allaaaaaaaa
haklısın cnm ya gıcık bu markalar alıyorum ama olurmu olmaz mı belli değil...
aaa ne güzel aynı güne denk geliyor hee:) süper... sen nasıl yapıcan
slm cnm uyku için bence melisa çayı içir belki uykusunu getirir ıhlamur içir filan bide dr a sor.
ilgisini tv dışında bişeye çekmen lazım bi kaç gün tv açmayın bakalım nolcak ışığı kapatın uyku saatinde mesela biizmki de bazen uyumak istemiyor o zaman babası ya da ben alıp yatak odasına gidiyoruz beraber yatıyoruz karanlık oda ses yok mecbur uyuyor:) dene bakalım belki olur
slm cnm hayırlı olsun nişanınız. Allah tamamına erdirsin. mevlütü de Allah kabul etsin. nazar olmuşlardır belki biz cevşen takıyoruz nazar olmasın diye. cnm arkadaşına da çok üzüldümallah ona da sabır versin ne zor arasana cnm belki moral verirsin gerçi, ne denir böyle bi durum daki
kızlar slm biz dün gece uyuyamadık babamız yok ondan mı bilmiyorum tarık çok sık kalktı ve gece 2 gibi uyandı geldi karanlık olduğu halde salonda oturdu bana da ışığı aç diyor uyumak istemiyor annem de kalktı zar zor yatırdık ama kucağıma gelip alıyor rüya mı gördü bi yeri mi ağrıyordu anlayamadım bakalım bu akşam nolcak?
of canım ya hayat kolaylaşcağına zorlaşıyor değilmi duru kusma çıkardı ya aha şimdide kusuyor emerken ıkınıyor gaz çıkarcam diye foşş sütler aşağı mevlütten sona oldu bide buda anam milleti anlıyomda babaaanneme ne oluyor tosun gibi kızım diyor millete yav sen ne karıştırıyon kızsam darılıo öffki öfff allahım kolay çocuk olsaalar artık yahuuuu ayteste nartanı bastırır olmuş bak sen yaramaza çok zorlama canım ben cemreyi çok zorluyodum şimdi zorlamadanda anlamıo gücüm yetmioooselam kizlar ben aslinda buralardayim ama yazamiyorum sabah bir aciyorum o acis sonra kaliyor oyle yazayim diyorum yarim kaliyor sonra bilg kapaniyor falan falan kader aglarini da boyle oruyor bana ufffff aytes in ek gidalari basladi baslayali bakiciyla ikimiz hatta nartan ucumuz aytes e bir kasik daha yedirmek icin kirk takla atiyoruz ama adam yemekte israr ediyor emmesi de cok azaldi tabi gunuduzleri gece 4-5 kez ikiser dk emip birakiyor hic kilo almamis bu ay sadece 300 gr ilk aylarda 1 er kilo aldi ya onu dengeliyor kerata ama ne diyoruz saglikli olsun da ama saglik ocagi hemsiresi de az buluyor eeeee napim agzina mi tikayim napayim cocuk isterse yedirebiliyorsun yoksa agzini acmiyor gicik kadin halbu ku boy kilo cetvelinde cocuk iyi cikiyor napimmmm?????\
hepinii zi simdilik opuyorum yarin kardesime gidecegiz orada da bes dk oturmuyorum bakicimiz da izinli... vakit bulursam gelirim kizlar....
ben duruyada molfiix başladım yarası geçmiodu hugies kullannıoduk cemreyede molfix ve can bebe kullanıyorum hangisi denk gelirse ikiside ii hatta molfixe o kadar çiş yapıoki çoğu zaman hiç çıkmıo ama oda bez değilmi bir yere kadar muhafaza ediyor bence eymen çok çiş yapmış yanlış bağlamış olamazsıngünaydın kızlar
molfix hakkındaki fikirlerimi tamamen değiştirmiş bulunuyorum sabah 4te bir uyandım eymenin belinden aşağısı çiş içinde üstü nasıl ıslanmış hemen değiştirdim yazık yavrum gözünden uyku akıyo sildim heryerini değiştirdim hadiii uykusu açıldı oyuncak oynucam diye tutturdu neyseki uyuttum acaba ben mi yanlış bağladım dicem ama 2 senedir bez bağlıyorum alışmış olmalıyım değilmi :))
şekerciğim şimdi bursada sırf parti malzemesi satan yerler var burda bebek mevlütleri kınalar büyük seramoniyle olduğu için sırf bu malzemeleri satan dükkanlar mesela ben doğum gününde gelenlere dağıtmak için 20 tane kadar çerçeveli mağnet yada masa üstü süsü yaptırabilirim içinede eymenin resmi tanesi 2 tl daha ucuzlarıda var yani uygun ben onun için herşeye özeniyorum çok pahalı olmuyo toplamda bir doğum günü için 70 tl pasta 30 tl kurabiye vs geçen yıldan süs var magnet yaptırırsam 40 tl 10tlde içeceklere versem yeter o kadar insana çay faslı yapamam ama geçen yıl sadece pastayı 120lere ve dahada pahalı yaptıranlar vardı şöylede bir avantajım var denetime çıktığım için nerdeyse bütün patanelerin imalathanesini biliyorum ayyy toplaşın gelin hepsini beraber kutlayalım masrafta tek olsun arkadaşın düğün salonu var bedavaya getiririz çocuklar kudurur bizde vur patlasın çal oynasın ohhhhhh hahayy hayale bak
zeynepcim ya nedir bu sende ki haberler hep can sıkıcı Rabbim arkadaşlarına sabırlar versin insan şaşıp kalıyo ara ne diyecek aramasa içi el vermiyo arkadaş sonuçta off offf
merhaba nagiş ordamısın