2009 Kasm Anneleri

cnm sağol yardımın için. senin fikrin önemli çünkü hava aynı...bu akşam uyumadan emmek istdi ama süt getirdim atlattık bakalım... şimdi uyuyor babamız ankaraya gitti, iki gün gelmicek. benimki de dışardan (kıyafetimin üstünden) emme hareketi yapıyor ağzını şapırdatıyor öpüyor memeyi o zaman için acıyor kıyamıyorum.
biz yaptık alışverişi geldik kızlar oğlumun doğumgününü hAFTAya ct kutluyoruz belki kayınvaldemler gelemez diye bi sürü hediye aldık hepsini paketlettik :) toyz shoptan oyuncaklar aldık eminim beğencek. bi de gömlekle pantolon aldık balon aldık gene işte böyle bi de o gün ne yapacağıma karar verdim liste hazırladım eşimin yeğeni gelcek kesin çok istiyor eşimin ablası da gelcek ama eltimle k.valdem belli deil kısmet annem hediyesini aldı :)
cnm ben çok sıkıldım o çantalardan sadece bikaç günlüğüne bi yere gitçeksem kullanıyorum normalde kendi çantalarımı kullanıyorum alırken bol cepli ve büytükçe alıyorum hem normal çantalar daha da şık duruyo:)
Merhabalarr!! burada daha yeniyim.. bizim problemimiz emzikle' bir turlu biraktiramiyoruz. 7 kasimda iki yasini bitirecek. Var mi aranizda hala bebegi emzik emen?
emzik bizimki hiç emmedi bilemem ama ben meme bıraktırmaya çalışıyorum onun yerine geçecek bi şey bulmak lazım snaırımya da kouşmak lazım sen artık büyüdün kardeşler emecek biz seninle mama yiyelim veya süt içelim gibi şeyler mi söylemek lazım bilemiyorum ki?

iyi akşamlar kızlar ben geldimm çok yoruldum eşimle gezdik bugün bayağı çağana uyku tulumunu aldım sonunda ,çıtçıtlıu badi aldım 4 tane bide çok güzel bi kot tulum aldım ama adam 3-4 yaşındaki çocuklara satıyorum deyince aldandım aldım ama bacakları filan oldu aslında ama üst kısmı olmadı hiç bakalım napıcaz ..ordan yemek yedik bauhause gittik gece lambası aldık çağana ve odasını ayırdık bugün yeni uyuttum bakalım uyuyacakmı bu gece nasıl geçecek..
şekercik güle güle kullansın atrık cicilerini bende bayram sonunda yapmaya karar verdim menüde neler yapacaksın yazda bizlerde fikir olsun canım

cnm :) siz de güle güle kullanın cicilerinizi inş bu gece kolay geçer...

bizde bittik yorgunluktan bugün bi dünya para harcadık ama değer yavruma...

v alla ben kıyafetlerin üstündeki rakamlar ne ifade ediyor anlamıyorum yaa tarıka 80-86 alıyorum bazen büyük geliyor bazen küçük 80cm 80 cmdir neden fark ediyor aklım almıyor bende mi var bi acayiplik diyordum ne alsam büyük geliyor çocuğun üstüne cuk otursun istiyorum emanet gibi durmasın... dimi amaaaa

d.gününde menüm şöyle olacak:
hazır bi pasta (ben beceremem arabalı olsun diye hazır alcaz)
lor kurabiyesi (annemin tarifi)
kolay su böreği
çin salatası
puf kek
bon bon (bisküviden yapılanlardan)
bide sarma sarıcaz işte
gazoz büyüklere, küçüklere de (2 taneler ama olsun:)) meyve suyu vericez o kadar
çay kahve servisi de yaparım tamamdır
zaten k.valdem gelcekmi belli deil eşim gidi p alırsa onu anca öyle gelir
eltim bi gün önce annesine gitçek orda kalır d.günü akşamsa belki gelirim dedi
görümcemle kızı gelir işte annemle babam zaten evdeler
yani bizbizeyiz öyle dışardan kimse yok ondan biz anne babası olarka tarıka çok hediye aldık
bide bol bol balonu var salona şişirip balonları atmayı düşünüyorum bi de masaya ikramları koycam o kadar işte.
yeter heralde diyodum ama şimdi netten tariflere baktım içim gitti yaaa bi şeyler daha mı eklesem

allahım bu sefer de iki kez çıkmış yazdığım çok pardon

Son düzenleme:
günaydın kızlar
nedir bu ülkemizin üstündeki kara bulutlar vanda bu acıyı yaşayan herkese sabırlar diliyorum inş oralarda yakını olanınız yoktur
bizde haftasonu normaldi dün eşimle yeşil zeytin topladık oğlumada istemeye istemeye babannesi baktı kayınvalideye bize bir dünya topladık yoruldum sonra onları kırmak için oturduk yukarıya eymen durmadı eşimde siz inin ben hallederim dedi indik ben 1-2 parça ütü yaptım sonra oğluşumla koyun koyuna yattık ay Allah'ım nasıl güzel bir duygu Rabbim herkese versin inş
yanlız şöyle bir sinir bozucu durum var ki o kadar iyi niyetli yaklaşmama rağmen bazı insanların kendi ufak beyinleri benim 28 yaşında olduğu onlardan daha zeki olduğumu anlayamıyo ortaya lafı koyup peşine gülücük ekleyince masum oluyolar sanki susmam salaklığımdan değil onuda bilmiyolar ufff neyse şebnemden haberi olan var mı

Merhabalarr!! burada daha yeniyim.. bizim problemimiz emzikle' bir turlu biraktiramiyoruz. 7 kasimda iki yasini bitirecek. Var mi aranizda hala bebegi emzik emen?

hoşgeldin cnm biz 18 ay emdik artık ağzından 1 dk çıkartamaz hale gelmiştik oyunda sokakta hep ağzıdaydı tek kelime edemiyordu ıhh ıhh dedim çocuk emzikten konuşamıycak ucunu kopardım emziğin eskimişti zaten değiştiricektik yenisini almıştık aa dedim bu çöp oldu artık bunu biz çöpe atalım götürdü attı ama bikaç kere geri akdı ama ucu kopuk die ümidi kesiti memem diyordu bikaç gün memem die gezdi bende annacim şöpe attıkya onu çöp oldu pis oldu artık dedim ısrar ederse koptuğunu gösterdim öyle bitti gitti o gece hi,ç uaynmadı şşaırdım umduğumdan çok kolay oldu bignü evvel bıraksın aslında emzik emen çocuğu 1 yaşına geldimi bıraktırmak gerek ama bende beceremedim maleswef

yeni odanız hayırlı olsun cnm çağan güsel güsel uyusun benimkide dün gece hiç utyumadı desem yeridir kesin dişimiz geliyor çok huzursuz saat 10 da aldım götürdüm yatak odasına dedim uyuyalım annecim normalde sütünü içer ve uyur hiç kalkmaz bidaha elini gözüne kapattı ağlıyor gibi hep numara yaptı elini gözünden çekince güldü neyse dedim oyun oynuyoruz allahım saat 11 oldu yok iice çıldırdı babsı sonra aldı sarıldı uyuttu gece sürekli kaldı bişeyler anlattı bızbız mızmızlanıp durdu beni çok yordu sbha karşı uyumuş artık 9 da kalktı bigünleri bigünü tutumuyor bunlarım çok büyük sabır ve emek gerekiyor vallhi

oyuncaklarıyla güsel güsel oynasım mert cicilerini ii günlerde giysin bende d.günümüzü bayram sonu yapıcam inş. sizin gibi hemen kendi aramızda niyetim

canım 80-86 cm 12-18 aylık bebekler için ben 2 yaş grubu alıyorum o bile bazen küçük geliyor bu sefer hep 2 yaş aldım ama 1-2 ay ancak giyebilir diye düşündüğüm için halbuki tam cuk diye oturmuştu 2-3 yaş grubu aldım oda biraz büyük tam içime sinmedi ama giydirmiş bulundum .canım aile içinde yapacaksanız bu menü yeter bence ama yok bi kaç çeşit daha yapayım dersen sen bilirsin annen yanındaya yardımcı olur sana.

günaydın canım evet sabah duydum ve çok üzüldüm benim dayımın kızı orda öğretmenlik yapıyo yeni tayini çıkmıştı tamda van ercişte kendisi dün aramış dayımı iyiyim demiş ama tlflarına ulaşılamıyomuş sanırım onların yanındaki binalar filan hep yıkılmış..ohh ne güzel zeytinler toplanmış afiyet olsun şekerim bizde isteriz ama ben yeşil zeytini çok severimm.dün bende bi ara çağanla yattım ama çok deli yattığı için hep dönerken vurdu bana..yine birileri bozmuş sinirlerini ama takma kafana canım boşver gitsin yaaa

sağol canım ama dün gece seninle aynı şeyleri yaşamışız sanırım zaten geç yattı çağan ama pek uyumadı tahmin ediyordum bu gecenin böyle olacağını sürekli ağladı yanına yatıyorum uyutuyorum tam kalkıcam uyanıyo başım beynim çatladı ayağımda salladım yok o yatağında ben yerde yattım yok ne yaptıysam uyutamadım artık baktım olmayacak saat 4 olmuş koydum yatağına kızdım bidee eee yeter dedim sen burda kendi yatağında yatacaksın bende kendi yatağımda dedim lavaboya gittim ordan kendi yatağıma bi ara sesi geldi konusuyodu kendi kendine sonra uyumuş ağlamadı ve gelmedi yanımıza sabahta bi kalktım başım çatlıyor midem bulanıyo çok kötü oldum ama şimdi daha iyiyim çağan yeni uyudu benimde çok işim var yemek filan yok ama hiçbişey yapasımda yok

alışveriş yapan anneler çocuklar iyi günlerde giysin cicilerini deryacım odanız hayırlı olsun bizde eymene oda alıcaz yani babannesi ve dedesi alacak doğum günü hediyesi arabalı kombinasyon alınacak şimdilik bakıyoruz en uygun fiyatlı olanı alsınlar diye uğraşıyorum aslında ben hiç istemiyorum ama taktılar eşimde dün kızdı bu çocuk bu kadar ısrarcı değil siz yapıyosunuz aklına sokuyosunuz oda ne olduğunu bilmeden kafasına koyuyo diye çoookkk haklı cnm kocam söylüyoda Aallah'tan

sağol canım biz bişey almadık oda takımı için daha erken olduğu düşünüyorum biraz daha büyüsün genç odası gibi olmayı planlıyoruz şimdilik beşiğini koyduk kendimiz raf yaptık,avize aldık,gece lambası yaptık ,figürlü askı aldık çadır alıcaz oynaması için bide şu ikeadaki masa ve sandalyeyi çok beğenmedi eğer pahalı diye düşünmezsem ondan alıcam şimdilik yeter daha alışacakmı bakalım ama bişey itiraf edeyim dün eşimde bende çok kötü olduk bi ara dayanamadık ve bugün beşiği geri yatak odamıza götürmeyi bile düşündük yani..çokz zorlandıkk..şimdiden sizin odanızda hayırlı olsun canım

afyet bal şeker olsun ohhh miss bidünya şey ya yeter cnm -endi kendinizeymişsiniz madem yeterli bence yenmiyor zaten tarık iigünlerde giysin cicilerini benim bildiğim boydur dimi 80-86 ama dediğiniz gibi saçmalığın daniskası bu bedenler şimdi bende 92 alıyorum tuğkan93 cm büyük gelende oluyıor tabi küçük gelende markaya göre değişiyor sanırım wenice mesela tulum aldım bu yaz 92 çuval gibi ydi ca genelde güsel uyar biçok marka değişiyor
nagihan cnm birileri yine keyfini kaçırmış boşver cnm ya ölümlü dünya ama benimde fikrim oğluşlara mümkünse uzak bir yerden ev ayarlamak bizler gibi altlı üstlü innş. olmayız çok istiyorum uzak olsunlar huzurlu olsunlar özleyelim mümkünse
şu habrtürkün bugün bşlıyor hikaye okuyan calıosu biz başladık hanımlar başlayan varmı benimki calıo hastası inş. güsel bişeydir de değer

valla gamzecim kesinlikle aynı fikirdeyim 2 sokak ötemde olsun komşum olsun Allah nasip ederse paşama uzaktan ev alıcam haftada 1 gelseler yeter arada ararlarsada memnun olurum
ahh deryacım ahhh bende istemiyorum oda zaten bir oturma odam var onu bozmam gerekiyo ee benim annemler gelince orda yatıyo şimdi nasıl olacak bilmiyorum çocuğunda kafasına girdiler arabalı yatak diyo başka bişey demiyo bizde ona kızıyoruz ya bide neymiş alt kata kendi evlerine koyacaklarmış hayatta olmaz dedim öyleyse almayın ben akşamları yanımda iaterim çocuğumu zaten günde 8 saat kaybım var kendi evini bilsin değil mi ama

aynı şeyler oluyor aynı muabetler bizdede oluyor cnm allahtan en eşimden ne benden yüz bulamadıkları için tuğkanı alt kata alma muhabbetini isteselerde dile getiremiyolar birde belki, ben çalışmadığımdan ikinci çocuk olursa tuğkanıbizde yatar rahat edersiniz faland emişlerdi bikere eşimde hemen verdi cvbını benimde oturma odamı bozup oda yapma durumun olacak bende şöyle bidaha ki yaza istiyorum 3-4 yaşlarında benimde yatklı kanepem var ve gelenler kalıyor hatta şimdi kardeşim biliyorsunuz bizde o yatıyor benimde hep niyetim şöyle o kaneeyi bırakıcam odada ve kaplatıcam odanın mobilyaları rengine başka yapıcak bişey yok malesef

cnm aynı şeyleri düşünmüşüz yani bende oda bile yapsam 3-4 yaşında düşünmüştüm hemde bir çekyatı aynı dediğin gibi kaplatıp oda da bırakmaktı niyetim ama diyorum ya taktımı takıyolar bide yatıya vermem ben yavrumu mecbura kalmadığım sürece hastalık ölüm düğün bişey olur ancak 5tanede olsa vermem ya (büyük konuşmayayım tabi )

abartmışlar artık ya zaten akşamdan akşama görüyosun eymeni saçmalamışlar iyice..bide çocuğun yeri anne çalışsada çalışmasada annesinin yanıdır sen onlara bakma canım ya

selam kızlar;
kızlar nedir bu ya ust uste kotu haberler ülkemden.once şehıt haberleri,sonra tem'dekı trafik teroru şimdide deprem(allahım; sabır guç kuvvet versin...

giysilerdeki bendenlere bende takığım,her markanın farklı galıba.lcw 2 yaşlar ustler tam geliyor.hatta kış sonuna kalmadan kuçulur.başka bir markanın ustleri var ablam almış 3yaş bedenleri,boyu tam kolları uzun geliyor bir kere kıvırıpta giydiriyorum.lcw altlarıda ayrı bir alem 2 yaş grubuyla,2-3 yaş grubu arasında hiç fark yok aynılar.merte buyuk gelıyor bunlar allahtan aldığım altların çoğunun paçasında manşet varda dokumlu dokumlu giyiyor.

şekercik mert'in doğum gunu cumartesi aynı gun kutlayacağız sizinle.menun guzel olmuş daha ne olsun...

nagihancım aman alsınlar boşver canım, ama kendi evlerine koymak istemeleri çok saçmaymış.

deryacım biranda alışması zor tabi ayrı odaya daha kuçukken ayırsaydık daha kolay olurdu.anlattığın kadarıyla çok guzel olmuş odanız.gule gule kullanın.o masa sandalye benimde çok hoşuma gidiyor ama bana masanın alanı kuçuk gibi geldi.benim ikea sehbam vardı dikdortgen basit hafif birsey onu kullanıyoruz mertle aktivitelerde,birde plastık sandalye aldık.bende yatak konusunda kararımı değiştirdim,bazadan vazgeçtım.ikeada kura yatak var ust ranza altı oyun alanı.ilk başta ters kuruyorsun yatak altta kalıyor guvenlık açısından sonra çocuk buyuğunca ranzaya çeviriyorsun onu alacağım bahara doğru.bakın şoyle birsey http://4.bp.blogspot.com/-iZjK-KmXYkg/TXWisgWui8I/AAAAAAAANSU/e1aBJCPiTho/s640/101_0262.JPG

cnm bu yatağı bizde çok beğendik eşimde çok boş falan dedi bende ben onu dizayn ederim dedim zaten fotodaki görüntüde bir anne elinden geçmiş belli yoksa çok basit bişey ama diyorum ya eymenin kafasına kazıdılar arabalı yatak diyo başka bişey demiyo kaç sene kullanacakki en fazla ilk okul 5te bu bebek işi bana genç odası alın diyecek bende istiyodum ki azıcık daha büyüsün geçn odası çocuk odası kıvamında bişey olsun

evet nagihancım bu dizayn edilmiş şeklı çok çok farklı şeyler yapmışlar.eskilerden kartanesinin blogu var orda gordum bende farklı farklı yapmış anneler.

içine sinmeyecekse arabalı yatak konuşsanız kayınvalıdenlerle de istediğin bir seyı alsalar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…