- 18 Mayıs 2009
- 2.101
- 9
cnm bizim ev de soğuk oluyor bi oda klimayla ısınıyor çocuğun odaısna akşam ufo koyduk azcık ısıttık sonra tabii güvenemedim kapattım onu yatırırken. böyle idare edicez artık. tarık şükür akşam uyudu, sabaha karşı uyandı emdi (hala emiyor az önce de emdi ya kıyamıyorum nasıl ayırcam bilmiyorum) sonra uyumak istemedi ben de yatağına yatırdım odasında yerde bi sünger atmıştık ona uzandım bataniye aldım üstüme bak annecim ben de burdayım dedim o da kıpırdamadan yattı uyur gibi olunca odama kaçtım kocam diyor nerdeydin buz gibi olmuşsun ben bu kış hep hasta olcam heralde çocuğa kalk yat derken nasıl yapıcam bilmiyorumgunaydin kizlar gunun ilk mesaji benden olsun bugundaha iyiyim sukur dun gece yine aytes pek uyumadi uyutup yatagina koymamizla uyanmasi bir oluyor ve bir daha uyumuyor babasi kucaginda uyuttu artik sabaha kadar.... nartan da birkac kez anneeee diye bagiriyor yanina gidiyorum gitme anneeee diyor ben de buradayim deyip parmak ucumda sivisiyorum oradan
sabah basladigim bu mesaji saat kacta tamamlayip gonderebilirim bilmiyorum valla....
şebnemi merak ediyoruz ama ya operasyona girdi yani doğum yaptı ya da amino sentez için gün mü aldı acaba naptı merak ediyorum ben de ama iyi hissetse girerdi belki morali iyi değildirsebnemcigim nasil oldun canim?? bir haber ver hepimiz meraktayiz
ayy gelin de o tatliyi siz evde gorun 1 gun gecirin kendisiyle bakin bakalim cok tatli oldugunu dusunecekmisiniz ::))sakak bir yana yesiller icinde saclar da kirmizi tam bir kurbaga
veee kurbaga usuttu galiba oksurup duruyor yada bogazi gicik yapti umarim ikinci secenektir...
hmm mert le aynı odada mı yatıyorsunuz? biizm odalar ayrı. biz tarıkın odasına ufo koydukmerhaba kızlar;
nuran yerim ben o kurbayı,çok şirin maşallah..
şekercik,bizde evde klıma kullanıyoruz, yattığımız oda da ufo var arada açıp kapıyoruz ufoyu devamlı yanmıyor yani.mert uyanırsa onu pışpışlarken falan açıyorum birde ilk yattığında.daha çıkarmadım gerçi ufoyu , çok soğuk değil izmir.yani geçen kış dediğim gibi yapmıştım.
ben sıcak odada yatmayı sevmem ve sağlıklı olanda soğukda uyumakmış aslında.şoyle bir bilgi bulmuştum;
Çocukların yatak odasını ideal sıcaklığı 18-20 derece olmalı.
- Sıcak odada çocukların burnu daha cok tıkanır. Zira bakteriler belli bir sıcaklığın üstünde burun içinde hareketlenmeye başlıyorlarmış. Bu da ödeme ve tıkanmaya yol açıyormuş.
- Yurdum çocuklarının basit bir nezleden üst solunum yolu enfeksiyonuna geçişinin; enfeksiyonun da ciğerlere inip bronşiyolite çevirmesinin en büyük nedeni nezle olan çocuğu aşırı sıcağa maruz bırakmakmış.
- Nezle olan çocuğu temiz havaya çıkarmak, koşup oynamasını sağlamak, burnunu sürekli açık tutmak gerekiyor. Sıkıca giydirip mümkün mertebe serin bir ortamda uyutmak ise en çok önerilen yöntem.
mert mevsim geçişlerinde soğuk algınlığı yaşadı,burnu tıkandı ,hapşırdı falan ama maşallah diyeyım kışları hep çakı gibi oldu şimdiye kadr.formulumuzde yukarda yazılanlar galıba.ev hiç bir zaman çok sıcak olmadı gunduzde gecede ama kalın giyindi.kayınvalıdemler soba kullanıyorlar onlara gittiğimizde mert çok rahatsız oluyor sıcağa hiç gelemiyor,resmen sıcakdan deliriyor çocuk.
yatarken uyku tulumu giydiriyorum içinde pijama takımı,badisi oluyor tabi.uzerinede ince bir yorgan ortuyorum şimdilik yetıyor...
ooo hamaratsın:) ben oturuyorum valla tarık uyurken internette takılıyorum:)) bugün anca bi yemek yapıcam o kadar... yarın eşim izinli onunla alışverişe gidicez hehe bi kriz daha yaşarız artık:) yarın akşam ankaraya gitçek bikaç gün yok o yokken yaparım belki iş:) canım isterse... kasmıcam artık kendimiiislm kızlar ben geldim çağan uyurken ütülerim vardı onları yaptım mutfağı toplayayım derken yoruldum yarın eşim izinli çağanı anneme bırakıp eşimle çıkcaz dışarı çağanın odası için gece lambası alıcaz daha ayıramadık ama yarın ayırmayı düşünüyoruz odası gayet sıcak oluyo ortada olduğu için gayet iyi üşüyeceğini düşünmüyoruz uyku tulumu alamadım her tarafta elyaf satılıyo yarın onada bakıcaz o yüzden yarına iş bırakmamam lazım .
meralcim nasıl oldun canım?kırılmadın dimi?
sebnemcim hadi bi ses ver artık seni merak etmeyiz canım inş herşey yolundadır.
sekercik tarık daha emiyomu ya..bence bıraktırmalısın artık
meralcim çok mantıklı bu yazdıkların evet belkide mert o yüzden çok hastalmıyordur ve sıcağı pek sevmez artık nasıl alıştıysa öyle gidiyolar
nurancım fotolarınıza baktım canım çok tatlı aytesimiz maşallah
hmm mert le aynı odada mı yatıyorsunuz? biizm odalar ayrı. biz tarıkın odasına ufo koyduk
bide ben tarıka kalın bi penye giydirip üstüne de eluş battaniye örtüp yatırıyordum henüz uyku tulumuna geçmedik geçsek mi ki biz de ayvalıktayız cnm yakınız yani:) havalar benzer... bizimki de sıcağı sevmiyor oda ısısı 22-24 arası oturduğumuz salonda. yatığı odayı bilmiyorum kaç derece... ama içimi rahatlattın cnm tarık da hasta olmz pek. ince bi yorganı var ama battaniye daha sıcak tutar diye onu örtüyorum.
slm kızlar ben geldim çağan uyurken ütülerim vardı onları yaptım mutfağı toplayayım derken yoruldum yarın eşim izinli çağanı anneme bırakıp eşimle çıkcaz dışarı çağanın odası için gece lambası alıcaz daha ayıramadık ama yarın ayırmayı düşünüyoruz odası gayet sıcak oluyo ortada olduğu için gayet iyi üşüyeceğini düşünmüyoruz uyku tulumu alamadım her tarafta elyaf satılıyo yarın onada bakıcaz o yüzden yarına iş bırakmamam lazım .
meralcim nasıl oldun canım?kırılmadın dimi?
sebnemcim hadi bi ses ver artık seni merak etmeyiz canım inş herşey yolundadır.
sekercik tarık daha emiyomu ya..bence bıraktırmalısın artık
meralcim çok mantıklı bu yazdıkların evet belkide mert o yüzden çok hastalmıyordur ve sıcağı pek sevmez artık nasıl alıştıysa öyle gidiyolar
nurancım fotolarınıza baktım canım çok tatlı aytesimiz maşallah
ooo hamaratsın:) ben oturuyorum valla tarık uyurken internette takılıyorum:)) bugün anca bi yemek yapıcam o kadar... yarın eşim izinli onunla alışverişe gidicez hehe bi kriz daha yaşarız artık:) yarın akşam ankaraya gitçek bikaç gün yok o yokken yaparım belki iş:) canım isterse... kasmıcam artık kendimiii
tarık pepee ye bayılıyo bu ay sonu pepee ürünleri çıkıyomuş onalrdan alıcam ben bekliyorum bakalım:)
valla emiyo şekerim yaaa bikaç gündür gündüz emzirmiyodum bu sabah geldi anne meme dedi yok yavrum dedim ama sonra kıyamadım o kadar üzüldü ki nasıl ayırcaz bilmem d.gününe kadar ayrılsak iyi olcak yeter artık 2yaş diyorlaRDI 2 yaş oldu işte.
evet canım hala aynı odadayız.bu kışı atlatalımda yaza doğru ayıracağım.aynı odadayız ama yanımızda yatmadı pek.aslında isterim arada yatsında sığışamıyoruz yatağa,deli yatıyor:)))
uyku tulumuna geçmediyseniz peluş battaniye ıyıdır.biz çok çok soğuk olunca uyku tulumunun üstüne peluş ortuyoruz..
biz ramazan bayramında bıraktırdık memeyı.bıraktırdık diyorum çunku eşimin çok yardımı oldu sağolsun 4 gece kadr uyandığında o ilgilendi ben salonda yattım.uyanıp meme ıstediğinde anne uyuyor sende uyu artık meme yok falan dedi.bende epey onceden artık meme emmek yok,bebekler ,emer sen buyudun gibi şeyler soyleyıp,onunla konuştum.son aylarda diyice duşmeye başlamıştı.insan kıyamıyor ama bir kaç gece ağlamasına goz yummak gerekıyor.allahtan çok fazla sancılı olmadı biraktıktan 10 gun'e kadr hep sordu anne meme.diye ozellıkle sabahları uyanınca(şimdi arada yıne aklına gelıyor dun geldi kucağıma kazağımı açtı,gogsumu çıkardı optu,kapattı:)))yavrum benim çok duygulandırdı beni.haa birde merte soruyoruz saçın nerde,dilin nerde,ayağın nerde vs herseyı gosteriyor,memen nerde dediğimizde hala benim goğsumu gösteriyor kuzum:))
hamarat hatun,ellerine sağlık herbir işi yapmışsıncanım niye darılayım naz yapayım dedim biraz sana biliyorsun hastayım nazlanmak benimde hakkım:))şimdi daha ıyıyım sesim karga kıvamında onun dışında sorun yok,teşekkuer ederim.opuyorum seni ve çağanı
selam kızlar nasılsınız sizlere bişey sorucam çocuklara hala taşıma çantası kullanıyomusunuz kullanıyosanız nasıl bişey?benim il doğumdaki vardı ama baya yıprandı 2yıldır babymol die bi marka sünger geçen avm ye gittik çantalara baktım baya pahalıydı dedim bayram geliyo yine aynısına bakayım uygundu fiyatı aldım ama değişik modeli o sünger çantadan...sonra bugün gezerekn chicco buldum uygun fiyata çok hoşuma gitti değiştirsemmi dedim düz lacivert valiz gibi bişey benim aldığım pembe gri şekilli bişey karar veremedim napsm hani bana sanki benim aldığım bebek çantası gibi geldi chicco birazdaha ciddi çocuğa dahamı uygun nolur akıll verin değiştireyimmi...
selam kızlar nasılsınız sizlere bişey sorucam çocuklara hala taşıma çantası kullanıyomusunuz kullanıyosanız nasıl bişey?benim il doğumdaki vardı ama baya yıprandı 2yıldır babymol die bi marka sünger geçen avm ye gittik çantalara baktım baya pahalıydı dedim bayram geliyo yine aynısına bakayım uygundu fiyatı aldım ama değişik modeli o sünger çantadan...sonra bugün gezerekn chicco buldum uygun fiyata çok hoşuma gitti değiştirsemmi dedim düz lacivert valiz gibi bişey benim aldığım pembe gri şekilli bişey karar veremedim napsm hani bana sanki benim aldığım bebek çantası gibi geldi chicco birazdaha ciddi çocuğa dahamı uygun nolur akıll verin değiştireyimmi...