2009 Kasım Bebekleri de Ek Gıdalara Başladı

kafayı yiycem hiç bişey yemiyor oğlum başlarda n egüzeldi ne ypsam ne hazırlalsm yerdi şimdi istemesmde yesin diye zorlayaak yediriyorum 2 kaşıkta olsa ...eminim yazdınız ama arkadaşlar kahvaltı tarifleriniz varmı farklı nasıl ve neler yediriyorsunuz ben karıştıırnca yemiyo besleyici bişeyler hazırlamak istiyorum.kabızdı yavrum niye olduysa o kadarda dikkat ediyorum kabız edecek besinleri az ve ayrı ayrı kullnmaya zeytinyağı koyuyorum ama olmuyo işte ...dün ağlaya ağlaya zar zor yaptıda rahatladı ama o ağladı ben ağladım tam yarım saat mahvoldu yavrum tarifler bölümümüz varmı ben yeni yeni keşifteyim hala uyuyorum

ben şekercik arkadaşımızn tavsiyesiyle şöyle hazırlıyorum
cici bee ekmeği yada normal ekmek sıcak suyla ıslıyorum mama olunca yemiyo mamyla ıslatsak besleyici olur
1 tatlı kaşık labne
bıçak ucuyla tereyağ
yumurta sarısı
geçen gün zeytin ezmeside kattım azıcık çok sevdi

ama içine biz pekmezde katmıyoruz meyveyeyle yiyoruz pekmezi tuzlu kahvaltı oldumu yiyior içinde ttalı oldumu yemiyor sende damak zevkini dene öğren ve sevdiğini ver en ufak bir değişiklik olsun istemiyor benimkide tahıllı mama meyve rendesi işte

ben 100ml kadar devam mamasına,
bir tane bebek ekmeği yada tam tahıllı ekmek,bebe biskuvisi kullanmıyorum kahvaltıda)
kibrit kutusu kadar peynir(diğer gun yumurta sarısı)
tereyağ veya çay kaşığı zeytın yağ
1 çay kaşığı pekmez eklıyorum
bazende 1 kayısı rendeliyorum.kayısı olunca daha severek yıyıyor,labne yerine beyaz peynir koyunca yemiyor.
kabız için bol bol kayısı ver bence.emin değilim ama incir de verilebilir belki araştırmak lazım:)ben dun kayısı ve kırmızı eriktenpure yapmıştım yarımda incir koydum,sorun olmadı.birde biz artı cevize başladık,meyve purelerine bir ceviz rendeliyorumüç gundur.

Kızlar sorun ortak galiba. Neden böyle yapıyorlar acaba. Birde bizimkine istemeyerek yedirince kusup çıkartıyor hepsini. Çıkardıktan sonrada bir seviniyor görseniz komedi...
Ama artık yemek yedirmek hakikaten işkenceye dönüştü. Yapmadığımız kalmıyor eskiden TV izleken yiyordu şimdi TV de ilgisini çekmiyor ne yapsam nafile. Zaten peynir yoğurt yiyemiyor. Anne sütünde kaşık maması veriyordum onuda yemek istemiyor sütlerim ziyan oluyor zaten bitme noktasında. Nasıl yedireceğiz biz bu çocukları..

ahh ahhh sorma karşı olduğum halde gece tahıllarımı almadım sabah tahıllarımı almadım öğüre öğüre bi hal oluyor bugun sadece yumurta sarısı yedirdim onuda parmağımla nasıl zevkle yiyor parmağımı ısırıyor ya olan bana oluyor napacam bilmiyorum eşim verme birkaç gün bişey diyor bişey olmaz diyor ama vicdanen dayanamıyorum aç bırakmak istemiyorum gerçi o zevk olur ben ona ek gıda vermesem ama sütümde yetmezki napcamı şaştım çok güzel yerdi eskiden ne versem yerdi şimdi ağzını kapatıyo ağlıyo zorlarsam da öğürmeye başlıyo offfffyawww

demekki tek benim oğlum iştahsız değilmiş
ben birazda havalara bağlıyorum bizler bile yemek yiyemiyoruz bu sıcak havalarda iştahımızı bozuyor biizmkinin dişide çıkacak biraz da o yüzden iştahsız
bence geçici bu durum düzelecekler inşallah

merhaba arkadaşlar aynı sorunları bizde yaşıyoruz benim kızımda iştahsız üzülmeyin geçer bunlar arada bende üzülüyom ama napim zorla da olmaz bu işler

evet ya donem donem oluyor galiba bu iştahsızlık durumu,bıze sabretmek kalıyor,geçici bir durum.oğlumun dişleri patlamadan once aynen yazdıklarınız gibiydi şimdi tam olarak duzelmesede,idare eder
milupanın kahvaltılıklarından bende kullanıyorum bugun ilk defa 8 tahıllı ballı olanından verdim oğlum bayıldı.

benimde oğluşum bu aralar yemek istemiyor .Kahvaltısını ağzına bile sürmüyor ben de labne peyniri ,pekmezi,yumurta sarısını ve suyu yanıma alıyorum tatlı kaşığıyla tek tek ağzına koyuyorum şu anda işe yaradı gibi.Gerçi diğer türlü miktar olarak 1 kase yiyordu şimdi ise çok çok az yiyormuş gibi geliyor bana ama değil aslında .ılk oğlumda da aynı sorun u yaşamıştım ,yiyecekleri tek tek vermeye başlayınca doymuyor sanıyoruz ilk başlarda ama aslında böyle yemesi lazım .

maşallah diyim ben sizinkilere bakarak iyi bizim durumumuz dişimiz 3 gün oldu atlayalı ilk dişimiz ama iştahımızda değişiklik olmadı 1 ay evvel aynı böyle yapmıştı ne versem öğürüyordu kendiliğinden değişti sonra inş. birdahada değişmez insan yemedimi perişan oluyor vallh ne yapsam ne yedirsem diye kara kara düşünüyordum yedimi insanın kafası rahat oluyor ayy iştahsız çocuk çok zor 2 saat sonra gelicek çocuk yine yemiycek die tasası tutuyordu benide maşallah diyorum çok iyiyiz şimdi dişlerde biraz rahatlattı gerçi 2. si patlamadı ama gece uykumuzda normale döndü bakalım nezmana 1 haftaya gelir dimi kızlar diğeride

8. dişimiz patlamak üzere
iştahsızız.
7.800gr.dr boyuna göre zayıf diyo

bide peynirle yumurtayı aynı öğünde verebilirsin dedi

8. dişimiz patlamak üzere
iştahsızız.
7.800gr.dr boyuna göre zayıf diyo

bide peynirle yumurtayı aynı öğünde verebilirsin dedi

ah o dişler bizide mahvetti bizde sekizledik boyunuz ne kadar bizimde boya göre kilomuz fazla ama zaten yemiyoki yavrum bizim boy 66 kilo 9.100 sinirlerim bozuluyo benimde

cangum bizim zamanımızda da peynirle yumurtayı dönüşümlü verenler vardı içimizde,doktorlarının önerisini uyguluyorlardı tabi.benim kızın doktoru da ilk zamanlarda cevizle yumurtayı dönüşümlü vermişti.1 gün yumurtalı,1 gün cevizli kahvaltı yediriyordum

ceviz ne zaman verilmeli???
doktora gitmeden not alıyorum sorularımı yinede unutulan çok şey oluyo...

cangum bizim doktor yanlış hatırlamıyorsam 7-8 aylıkken başlatmıştı cevize.Ben de unutuyordum hep o yüzden bir sayfa dolusu soruyla gidiyordum uanıma,bir de unuttuklarumıda telefonda soruyordum sonra

ceviz ne zaman verilmeli???
doktora gitmeden not alıyorum sorularımı yinede unutulan çok şey oluyo...

bende geçen haftadan beri ceviz veriyorum oğluma yarım verdim ilk hafta şimdi bir cevizi havanda dovup,meyve purelerıne ekliyorum.
kızlar kabuklu ceviz alıp, kullancağımız kadar cevizii taze taze kırıp vermek gerekiyormuş,aklınızda olsun

bende sabah kahvaltısında yumurtayı ve devam kaşık mamasını kariştirip veriyordum ama gecen cuma diş yüzünden 38.5 ateşi görünce artık yumurta yemez oldu..1 haftadır..cici bebe ve peynir karısımını yediyorum..diş olayı baya sarstı ama cabuk atlattık..muzu çok seviyor..

emzirirp çalışan anneler bir sorum olacak. benim kızım sekiz aylık oldu sağıp süt bırakıyorum sütüm eskiye oranla azaldı. siz işyerindeyken gündüz içmesi için ne kadar süt bırakıyorsunuz. süt tamamen bitince yerine mama mı verilmesi gerekiyor.

kızlar selam denizengindenizcim bilmiyorum inanki ben daha başlamadım çalışmaya... ama süt yerine biberon mamaları veriliyor sanırım devam sütü de deniyor günlük 500 ml süt içmesi lazımmış anne sütü veya devam sütü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…