:)) haftaya deniycez biz dün ilk tarhanamızı içtik ıhh ıhhh diye diye bayıla bayıla içti valla:))) ilk kez bişeyi bu kadar çok içti şaşırdım kaldım....sğl canım bende dana kıymaya karar verdim:ecrin_bebek:
cnm bak sütü arttıran 3 şey: bol uyku, stressiz bir hayat ve bolca su bolca derken de ölçerek 3 lt si su olmak üzre 4 lt sıvı tüket günde. ama ben ısırgan ve rezene poşet çayını bi fincana koyup her gün 2 fincan içiyorum bi de sabah akşam 1 tatlı kaşığı rezene 1 tk ısırgan 1 tk ıhlamur 1 çay kaşığı tane kimyon 1 çay kaşığı da anasonu sıcak suda demlenmeye bırakıp süzüp içiyorum o da iyi arttırıyor bi de bebek uyudukça sen de dinlen bi de süt vermeyi ve emzirmeyi iste yani benim sütüm çok ben emzircem de bu da işe yarıyor :)))canım bende aynı senin gibiyim benimde bebeğim ayın 24 ünde tam 6 aylık olucak ve bende sütümü sağıp bırakıyorum 500-550 cc civarı 11 gibi meyve püresi ve 3 gibide yoğurt veriyoruz ben 6 da evde oluyorum ve ondan sonra emziriyorum ne kadar isterse ama benimde sütüm sanki sağa sağa azaldı gidi geliyor önceden 3 saatte bir sağdığımda 120 cc gelirken şimdi zorla 100 cc geliyor 1 yaşına kadar günde 500 cc anne sütü yata devam sütü alması gerekiyor diye biliyorum ama nasıl yapıcağımı hiç bilmiyorum sütümü arttırmak için denemediğim şey kalmadı ama sanki hiç bi değişiklik yok
cnm meyva suyu yerine meyve püresi de verebilirsin muhallebi gaz yapmasın istiyosan pirinç unun bolca pişircekmişsin cnm yoksa gaz yapıyomuş. bizim sıpa da 4. gün sebze püresine isyan etti:) tarhana içti bi gün yoğurt yedi yoğurta elma püresi kattım filan. bıkıyorlar her gün aynı şeyi yemekten ve bence de haklılar:)benim tosunun menüsüde şöyle teyzeleri)
sabah 9.30-10.00 gibi uyanıyo kahvaltı mamaları var ondan yiyiyo.daha kendim hazırlamaya başlamadım.başlıycam artık.peynirini pekmezini bisküvisini alıcam bugün.yarın ilk deneme var:)))
saat13.00gibi uykudan kalkıyo.kahvaltıdan sonra uyku alışkanlığımız varda:) sebze çorbası içiyor bazen.bazende yoğurt yiyio.içne birazda meyva püresi katıyorum arada...
15.00gibi meyva suyu içiyo..
17.00 de muhallebi yiyiyor.....
21.00da devam sütünü içiyo..o saatte muhallebi veremiyorum.denedim acaip gaz yapıyo rahatsız oluyo çok uykuda..bende sütünü içiriyorum..
gecede tekrar 1.00 gibi sütü var gene tosunun...
böyle işte canlarım...ben sebze çorbasına kıymada kaatıcam artık6.aydan sonra bebeklerde demir eksikliği başlıyomuş.takviye etmek çin kıyma şart diye okudum..azcık dana kıyma çektircem..
bazen bayılarak yediği bişeyi ertesi gün istemeyebiliyo ozman menüde değşiklik oluyo mecburen..tosun paşaya tabiyiz mecburen heheee.))))
canım bende aynı senin gibiyim benimde bebeğim ayın 24 ünde tam 6 aylık olucak ve bende sütümü sağıp bırakıyorum 500-550 cc civarı 11 gibi meyve püresi ve 3 gibide yoğurt veriyoruz ben 6 da evde oluyorum ve ondan sonra emziriyorum ne kadar isterse ama benimde sütüm sanki sağa sağa azaldı gidi geliyor önceden 3 saatte bir sağdığımda 120 cc gelirken şimdi zorla 100 cc geliyor 1 yaşına kadar günde 500 cc anne sütü yata devam sütü alması gerekiyor diye biliyorum ama nasıl yapıcağımı hiç bilmiyorum sütümü arttırmak için denemediğim şey kalmadı ama sanki hiç bi değişiklik yok
canım aynı sorunu yaşıyorum önceden üç saatte bir sağdığımda 120-130 cc süt çıkardı ama şimdi 100 cc zor çıkarıyorum ve azalıp bitecek diye çok korkuyorum. eskiden göğüslerim sütten çok gerilirdi ama göğüslerim bayağı yumuşadı. yarın doktora soracağım artması için yapılacak bişey yokmu diye
innuk yapılıyor anne sütünden yoğurt ama bilmem ki senin sütün o kadar çok mu yani hem emzirip hem yoğurt yapıcak kadar çok mı
kızlar hakkatten ya ek gıdaya geçtik die mi anlamadım benm göğüslerim çok dolu maşallah da hem yedirip hem emzirmesi nasıl olcak anlamadım annem de sütün varken emzir ek gıdayı hep yer diyor ama şimdi fire verirsem sonra nasıl toparlarım diyorum anlamadım bu işi ben
saphira dün sorduydum fırsatın olursa cevaplar mısın cnm ben akşam muhallebisine ve kahvaltısına hipp 2 biberon maması katacakmışım 3 ölçek ama bu mamayı toz şeklinde mi katıcam yoksa sıvı hale getirip hazırlayıp mı katıcam sıvı olamaz heralde çünkü bebiş o kaa yiyemez ki dr da biberon maması ile ıslat die yazmış sormak aklıma gelmedi siz nasıl yapıyodunuz ben direk toz katıyorum ama dokunur mu die de korkuyorum ılık su hipp 2 peynir yumurta ekmek içi (varsa benm sütümü koyuyorum mama deil) tereyağ ile hazırlıyorum bide ayrıca bi kaşık pekmez veriyorum ama?
:)) haftaya deniycez biz dün ilk tarhanamızı içtik ıhh ıhhh diye diye bayıla bayıla içti valla:))) ilk kez bişeyi bu kadar çok içti şaşırdım kaldım....
offf mis gibi afiyet olsun bebişine.ben hiç tarhana vermedim evdede var aslında hamileyken annem yapmıştı oğlum için tatlı tarhana,ondan da versem değişiklik olur,hep sebze çorbasından çocukta sıkıldı:lepi:
bugün seda sayanda ibrahim saraçoğlu söyledi anne sütü arttırıcı besinler şunlarmış kızlar çoğunu biliyoruzda
en önemlisi yeşil üzümmüş tazesi daha makbulmuş kırmızıda olurmuş ama bildiğimiz üzüm çok arttırımış mevsimide geliyor bol bol yiyelim
taze incir bulunmayınca kurusuda olurmuş
taze sıkılmış havuç suyu
dut kkurusu çok iyimiş tazeside olurmuş
taze marul dereotu çoook iyimiş sütü arttırımış özellikle dere otu mucizeymiş hiçte sevmem
rezene çayı zati biliyoruz bunu 1 bardak suyla 1 tatlı kaşığı dolusu rezeneyle birlikte 5 dk kaynatıcakmışız dakika önemliymiş çok içicekmişiz günde 1 tane kafiymiş
birde bol sıvı tabiki
bol sütlü günler inş.hapimize benimde azaldı benimki nazlandıkça tabi
innuk cnm neden her şeye anne stü kullanıyosun bize dr biberon mamasıyla yapın dedi biz hipp 2 kullanıyoruz suyla karıştırıyoruz anne sütü tabii yetmez öyle... bence zorlama bi de benim artık süte ihtiyacım yok nasılsa yiyor de o zaman taşıyor süt:)) ben sağmak zorunda kaldım bi de iyi uyumak lazım
innuk süte alerjisi olan bebişler için aptamilin ozel mamaları var diye biliyorum,onları denediniz mi
walla yap şekerim bayılıyor bebişler...:)) haftaya deniycez biz dün ilk tarhanamızı içtik ıhh ıhhh diye diye bayıla bayıla içti valla:))) ilk kez bişeyi bu kadar çok içti şaşırdım kaldım....
offf mis gibi afiyet olsun bebişine.ben hiç tarhana vermedim evdede var aslında hamileyken annem yapmıştı oğlum için tatlı tarhana,ondan da versem değişiklik olur,hep sebze çorbasından çocukta sıkıldı:lepi:
her gün sıkılıyorlar aynı çorbadan ben bikaç gün sebze çorbası verdim eklemelerle tabii sonra tarhana sonra da yoğurtlu pirinç çorbası verdim.. dr öyle önerdi.
Canımcım işte biberon mamasınada alerjimiz çıkınca anne sütüne mecbur kaldık. Şimdi alerji testi dsonuçlarını bekliyoruz haftaya çıkacakmış test sonuçlarına göre özel mama başlayacak doktor. Heyet raporu falan verceklermiş. Öyle gidip kafana görede alamıyormuşsun o mamayı. Şimdilik bekliyoruz bu sürede de anne sütüne devam. Valla bolken sağ sağ at dolaba çok kıymetli gerçekten anne sütü. Ben 2 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyordum. Bu alerji yüzünden mecburen emzireceğim. İnşallah o zaman kadar yeter sütüm.
cnm bak milupanın var istersen eczaneye sor belki alınıyordur direk. bi denersin en azından... valla ben dolaba süt koyamam bana hiç sağlıklı gelmiyor poşetle konuyor ya dolaba buzluğa poşetle veya pet şişeyle bişey koymamaycakmışız bütün kanserojen maddeler açığa çıkıyormuş. yeter sütün ben artık çok sütüm olmasa da olur dedim o günden beri taşıyo sütüm:) kasmıyorum artık kendimi ya heralde ondandır. sen de kasma artık her şeyi yer gerek yok emzirmeye de bak nası coşuyo sütün şekerim:))) ben de emdiği yere kadar emzircem dr lar ilk 6 ay kesinlikle emzirin ama 1 yıla kadar devam edin diyorlar hatta dün bi dr 2 yıl emzirin diyor valla olursa emsin diyorum en sağlıklısı bu... bazıları diyorlar işte falanca kişi 2 ay emmiş 6 ay emmiş ama dalyan gibi sağlıklı filan ama ben şöyle düşünüyorum: evet sağlıklı olabilir zeki olabilir ama emseydi demek daha sağlıklı olcaktı:) düşünsene amerikada eczanede anne sütü satılıyor ne kadar önemli emzirmek. biz bazen keyfi yere bıraktırıyoruz bebeklere aman göğsüm sarkmasın diye emzirmeyen arkadaşlarım oldu benim yazık günah bebeklerin rızkı o... ya da sigara içmek için emzirmeyenler oldu... içim sızladı haa sütün olmaz o ayrı ama olursa da emmesi lazım sırf benim keyfim için kıyamam.
cnm bak milupanın var istersen eczaneye sor belki alınıyordur direk. bi denersin en azından... valla ben dolaba süt koyamam bana hiç sağlıklı gelmiyor poşetle konuyor ya dolaba buzluğa poşetle veya pet şişeyle bişey koymamaycakmışız bütün kanserojen maddeler açığa çıkıyormuş. yeter sütün ben artık çok sütüm olmasa da olur dedim o günden beri taşıyo sütüm:) kasmıyorum artık kendimi ya heralde ondandır. sen de kasma artık her şeyi yer gerek yok emzirmeye de bak nası coşuyo sütün şekerim:))) ben de emdiği yere kadar emzircem dr lar ilk 6 ay kesinlikle emzirin ama 1 yıla kadar devam edin diyorlar hatta dün bi dr 2 yıl emzirin diyor valla olursa emsin diyorum en sağlıklısı bu... bazıları diyorlar işte falanca kişi 2 ay emmiş 6 ay emmiş ama dalyan gibi sağlıklı filan ama ben şöyle düşünüyorum: evet sağlıklı olabilir zeki olabilir ama emseydi demek daha sağlıklı olcaktı:) düşünsene amerikada eczanede anne sütü satılıyor ne kadar önemli emzirmek. biz bazen keyfi yere bıraktırıyoruz bebeklere aman göğsüm sarkmasın diye emzirmeyen arkadaşlarım oldu benim yazık günah bebeklerin rızkı o... ya da sigara içmek için emzirmeyenler oldu... içim sızladı haa sütün olmaz o ayrı ama olursa da emmesi lazım sırf benim keyfim için kıyamam.
Canım çok haklısın yazdıklarına tamamen katılıyorum. Hele sigara içmek için insan bıraktırırmı çocuğuna memeyi. Vicdansızlık gibi geliyor bana. Ben daha önce içiyordum sigara ama hamile olduğumu öğrenir öğrenmez bıraktım. Bir daha da asla başlamam.
Eczanede anne sütü satmak çok iyi fikir walla. olsa alırım ne yalan söylüyüm. Mamadan iyidir sonuçta. Dün internetten alerji konusunu araştırırken bir doktorun yazdığı ilgimi çekti çokta haklı bence diyorki Eskiden bir bebeği annesi herhangi bir nedenden dolayı emziremediği zaman bebeğe bir süt anne bulunurmuş hiç bir zaman dişleri çıkana kadar bebeğe mama ya da gıda vs. vermek düşünülmemiş. Sadece ve sadece insan sütü ile beslenmiş. Bu nedenlede eski insanlar hep daha güçlü kemiklere sahip uzun boylu dinç sağlıklı ve uzun ömürlü oluyorlarmış. Zaten diş çıkarma döneminin 6. aydan sonra olduğu düşünülürse çok da mantıklı geliyor kulağa. Bende kendimi ilk 6 ayı anne sütüyle tamamladım diye içim rahat. Artık çok takmayacağım canım.
aynı cnm işte benimki öyle dün bizde gezmedeydik sbh emzi zorla 5 dk
gittiğimiz yerde denedim yok emmedi akşam geldik emmedi gece yatmadan sağdım gece uyanınca verdim sbh yine 5 dk zorla bakalım şimdi uyuyor uyanınca emicekmi diye düşünmekten alamıyom kendimi biz 6 ay ldu ama benimki mucize 6 ay dayanması yani 40 gün bile ememz diyıordum ama nasıl uğraştım aynı şekilde normalde hiç ağlayıp bağırmayan çocuk memede sanki biyerine bişey olmuş gibi emecek diye aklı çıkıyor çorbada hazırladım ezmirmeyi deniycem emmesse işte çorbayı yiyicek otrucak mis gibi anne sütü varken işte hep böyle tabi sütümde verimli değil bi emmip bir emmediği için çok yoruldum vallhi tek derdim emmemesi dertli oldum çıktım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?