2009 Kasım Bebekleri de Ek Gıdalara Başladı

sğl canım bende dana kıymaya karar verdim:ecrin_bebek:
:)) haftaya deniycez biz dün ilk tarhanamızı içtik ıhh ıhhh diye diye bayıla bayıla içti valla:))) ilk kez bişeyi bu kadar çok içti şaşırdım kaldım....

cnm bak sütü arttıran 3 şey: bol uyku, stressiz bir hayat ve bolca su bolca derken de ölçerek 3 lt si su olmak üzre 4 lt sıvı tüket günde. ama ben ısırgan ve rezene poşet çayını bi fincana koyup her gün 2 fincan içiyorum bi de sabah akşam 1 tatlı kaşığı rezene 1 tk ısırgan 1 tk ıhlamur 1 çay kaşığı tane kimyon 1 çay kaşığı da anasonu sıcak suda demlenmeye bırakıp süzüp içiyorum o da iyi arttırıyor bi de bebek uyudukça sen de dinlen bi de süt vermeyi ve emzirmeyi iste yani benim sütüm çok ben emzircem de bu da işe yarıyor :)))
cnm meyva suyu yerine meyve püresi de verebilirsin muhallebi gaz yapmasın istiyosan pirinç unun bolca pişircekmişsin cnm yoksa gaz yapıyomuş. bizim sıpa da 4. gün sebze püresine isyan etti:) tarhana içti bi gün yoğurt yedi yoğurta elma püresi kattım filan. bıkıyorlar her gün aynı şeyi yemekten ve bence de haklılar:)

canım aynı sorunu yaşıyorum önceden üç saatte bir sağdığımda 120-130 cc süt çıkardı ama şimdi 100 cc zor çıkarıyorum ve azalıp bitecek diye çok korkuyorum. eskiden göğüslerim sütten çok gerilirdi ama göğüslerim bayağı yumuşadı. yarın doktora soracağım artması için yapılacak bişey yokmu diye

bugün seda sayanda ibrahim saraçoğlu söyledi anne sütü arttırıcı besinler şunlarmış kızlar çoğunu biliyoruzda
en önemlisi yeşil üzümmüş tazesi daha makbulmuş kırmızıda olurmuş ama bildiğimiz üzüm çok arttırımış mevsimide geliyor bol bol yiyelim
taze incir bulunmayınca kurusuda olurmuş
taze sıkılmış havuç suyu
dut kkurusu çok iyimiş tazeside olurmuş
taze marul dereotu çoook iyimiş sütü arttırımış özellikle dere otu mucizeymiş hiçte sevmem
rezene çayı zati biliyoruz bunu 1 bardak suyla 1 tatlı kaşığı dolusu rezeneyle birlikte 5 dk kaynatıcakmışız dakika önemliymiş çok içicekmişiz günde 1 tane kafiymiş
birde bol sıvı tabiki
bol sütlü günler inş.hapimize benimde azaldı benimki nazlandıkça tabi

canım doktor süt için bi şeyler önerirse bizimle paylaşır mısın?Benimde ihtiyacım var..Bildiğim şeyleri hep yapıyorum ama günde ancak 1 kez sağıyorum o da en fazla 50 ml iki göğüsten.Azaldı deyip kaçırmak ta istemiyorum olan sütü ancak...Kızım da emmiyor artık .Haklı da göğüsten doğru düzgün süt çıkmıyor ki...

Canım maalesef o kadar çok değil artık sütüm yani ancak karşılıyor günlük ihtiyacını. Çalışmaya başladığımdan beri azaldı iyice. Bütün konuştuğumuz yöntemleri deniyorum ama çokta fayda sağlamıyor artık. Herhangi bir süt vs. kullanamadığımız için mamasına, kahvaltısına, muhallebisine hep anne sütü kullanıyorum birde her öğünden sonra süt istiyor azda olsa. Şimdi birde yoğurt için kullanırsam vay halime ( süt duasına çıkacam yakında.
Bari devam sütü içebilseydi. Onada alerjisi var. Ek gıdalarıda pek sevmedi özellikle sebze püresinden nefrett ediyor.Ağzını kilitliyor her yer püre oluyor.

innuk cnm neden her şeye anne stü kullanıyosun bize dr biberon mamasıyla yapın dedi biz hipp 2 kullanıyoruz suyla karıştırıyoruz anne sütü tabii yetmez öyle... bence zorlama bi de benim artık süte ihtiyacım yok nasılsa yiyor de o zaman taşıyor süt:)) ben sağmak zorunda kaldım bi de iyi uyumak lazım

sğl canım ya bak ben üzümü bilmiyordum çıksada yesekcokacimcoook

innuk süte alerjisi olan bebişler için aptamilin ozel mamaları var diye biliyorum,onları denediniz mi

Canımcım işte biberon mamasınada alerjimiz çıkınca anne sütüne mecbur kaldık. Şimdi alerji testi dsonuçlarını bekliyoruz haftaya çıkacakmış test sonuçlarına göre özel mama başlayacak doktor. Heyet raporu falan verceklermiş. Öyle gidip kafana görede alamıyormuşsun o mamayı. Şimdilik bekliyoruz bu sürede de anne sütüne devam. Valla bolken sağ sağ at dolaba çok kıymetli gerçekten anne sütü. Ben 2 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyordum. Bu alerji yüzünden mecburen emzireceğim. İnşallah o zaman kadar yeter sütüm.

kızlar kesinlikle aynı fikirdeyim sizlerlede bende 6 ay anne sütü zorla verenlerdenim ilk günden beri bebeğim emmeyi reddediyor göğüslerimde uç uyok yok slikonla yok sağarak bazı uyku arasında bazen uyanırken bazen dalınca bazen gezerek yani her tyolu denemiş çok ama çok uğraştim 6 aydır emiyor ama amm takviyeside var tabiki ve 4,5 aylıktan itibaren ek gıdada var yani bazı durumlarda bebekte emmeyi reddediyor keşke her bebek emse ama benim oğlum göğsüme geldiği an çıldırıyor baı bebek karşıdan atlar
kim emzirmek istemez bebeğini ki keşke emse 2 yaşına kadar emzirsem yani bu gibi durumlarıda göz önünde bulundurmak gerek mamalara zerre kadar güveniyosam ama başka şansım olmadı yani yırttı kendini göğsüme gelince uğraştım uyutmaya çalışıp verdim çoğu zaman ama yinede almadığı oldu mama verdim mecburdum açta bıraktım banamısın demiyor

canım benim bir arkadaşımın oğluda aynı senin gibi onunkide 5 aylık ve memede resmen çıldırıyo çocuk uyurken emzireyim diyor uyutuyor alıyor memeye çocuk gözleri bi açıyor feryat figan yine emmiyor oda yavaş yavaş elma pürelerine falan başladı bu yüzden. dün birlikteydik sabah emmemiş sağmış biraz emmiş sonra dışarda buluştuk kaç saat oturduk çocukta tık yok bi ara emzireyim dedi resmen memede morardı ay ben buçocukla mahvoldum deyip durdu . iştahsız yada emmeyen çocukta çok zor. ben kendimi en azından 6 y olana kadar diye şartlandırdım allah versin dahada emmeye devam etsinde en azından katkısız bi şekilde bu günlere geldim

aynı cnm işte benimki öyle dün bizde gezmedeydik sbh emzi zorla 5 dk
gittiğimiz yerde denedim yok emmedi akşam geldik emmedi gece yatmadan sağdım gece uyanınca verdim sbh yine 5 dk zorla bakalım şimdi uyuyor uyanınca emicekmi diye düşünmekten alamıyom kendimi biz 6 ay ldu ama benimki mucize 6 ay dayanması yani 40 gün bile ememz diyıordum ama nasıl uğraştım aynı şekilde normalde hiç ağlayıp bağırmayan çocuk memede sanki biyerine bişey olmuş gibi emecek diye aklı çıkıyor çorbada hazırladım ezmirmeyi deniycem emmesse işte çorbayı yiyicek otrucak mis gibi anne sütü varken işte hep böyle tabi sütümde verimli değil bi emmip bir emmediği için çok yoruldum vallhi tek derdim emmemesi dertli oldum çıktım

Canım aynı şeyleri bende yaşadım. 3. ay dan itibaren çocuğa bişeler oldu uyanıkken imkanı yok emmiyordu kaç kere aç bıraktım iki dk emiyor sonra cıyak cıyak ağlıyordu. hep uyutup uyutup emzirdim. İnat ettim bilmiyorum doğrumu yaptım yanlışmı ama vermedim mama falan. iyi ki vermemişim diyorum şimdi çünkü alerjisi çıktı ne verdiysem.
patates, inek sütüve ürünleri, keçi sütü ve ürünler, devam sütü ve hazır mamalar bunlar şu an için alerjisi olduğunu bildiklerimiz. Çok zor oluyor yaa anne sütünün kıymeti daha bir ortaya çıkıyor böyle bir durumda. Şimdi kızıyorum bazen o en bol dönemlerinde emmeyi hep reddetti şimdi süt azaldı deli gibi saldırıyor memelere. Ek gıdalarlada arası hiç iyi değil 12 gibi sebze çorbasını verdik 50 dk savaştık en sonunda o kazandı. Her çocuk farklı işte zor kızlar valla yaa...

yumurtaya başlayan varmı kahvaltıda

markalı yumurta mı köy yumurtasımı acaba

tereyağını ne marka veriyosunuz

yoksa köy tereyağsı mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…