domates mi?pirinç unu mu? Dur tatlım naptın sen,onun sindirim sistemi kaldıramaz daha bunları.Laktoz alerjisi varsa da sütlü olmayan kaşık mamalarından kullanabilirsin,onlar anne sütü/devam sütüyle hazırlanıyor.Bence onlar içinde sanki biraz erken ama sen bilirsin gene canım.Selamlar 2009 kasım anneleri a.s.
bizlerde artık yavaş yavaş ek gıdalara başladık.Bu başlıktan takip edelim istedim neler veriyoruz yavrularımıza :uhm:
Suan 4 ay 3 haftadayız ben geçen hafta elmanın suyu ile başladım 2 gün sonra pütürleri ile verdim sonra içine armut ve havuç ekledim.
Bu haftada patates,havuç,soğan ve domates ten püre yapıp veriyorum.
Pazar günü kahvaltı vericem nasipse.
Daha sonraki hafta pirinç unu vericem.biz kaşık mama yiyemiyoruz laktoz alerjimizden dolayı az az pirinç unu yapıcam bende.
En sonda bunların hepsine alışınca gün içne yayarak hepsini menü olarak vermeye başlayacağım işte..
domates mi?pirinç unu mu? Dur tatlım naptın sen,onun sindirim sistemi kaldıramaz daha bunları.Laktoz alerjisi varsa da sütlü olmayan kaşık mamalarından kullanabilirsin,onlar anne sütü/devam sütüyle hazırlanıyor.Bence onlar içinde sanki biraz erken ama sen bilirsin gene canım.
topiğiniz hayırlı olsun hanımlar.iştahlı,sağlıklı ve kolay geçiş yapılan bir ek gıda dönemi diliyorum hepinize opuyorumnanaktan
http://www.kadinlarkulubu.com/kasim-anneleri/257537-ek-gidalara-basliyoruz.html
Bu da 1 sene önce açılan 2008 kasım annelerinin paylaşım yaptığı ek gıda topiği,burada merak ettiğiniz bir çok şeyi bulabilirsiniz diye düşünüyorum.Arkadaşlarım beni ek gıda uzmanı ilan etmişlerdi de hemen bu topikte ilgimi çekti kaydirigubbakcemile3
mrb bizde bu hafta elma armut havuç suyu ile başlayacağız hergün birirni verecem daha sonra 1+1 1+2 şeklinde devam edeveğiz doktor bir günde 50 cc kadar meyve suyundan verebilirsin dedi. elma ve armutu cam rendede havucu haşlayıp ezebilirsin dedi veya katı meyve sıkacağı ile birazda pütüründen ekleyerek ver dedi. şuan için alabildiğince anne sütü vermelisin bu meyveler sadece beslenme amaçlı değil çiğnemeye öğrenmesi için dedi. benim kızımın vücudunda alerjik kabartılar çıktı doktor bana çikolata,portakal ve domates yemememi söyledi. çiğ domates alerji yaparmış.
itekciğim portakal 6-7 aydan önce tavsiye edilmiyor,o da en erkeni yani.Çok gaz yapar bebişine,ishal ve pişik yapabilir.Midesinde geçici reflü olabilir
evet canım muz da erken daha.şimdilik elma armut suyu ve ev yapımı yoğurt.benim kızımın doktoru böyle başlatmıştı.miktarda yarım çay bardağı
evet canım mecbur.sütü kaynatmadan yoğurt yapımı için yeterli ısıya getirsen yeterli olur a.spastörize sütle yapcaz mecbur dimi
evde yaptığın yoğurdun ekşi olmamasına dikkat et,ekşi olduğu için sevmemiş olabilir ama tatlandırmak için asla pekmez koyma.Süt ürünleriyle pekmez bir arada verilmez.elma da ekşi gelmiştir belki ondan sevmemiştir,suyunu sıktığın elmanın tatlı olmasına dikkat et.elma suyundan pütürüne geçerken de bence önce doktoruna danış.şu anda devam sütü/anne sütü daha fazla alması gereken bir dönemde yani ek gıdaya kıyasla.bunlar benim tavsiyelerim,her bebeğin annesi daha iyisini bilir opuyorumnanaktanayyy yaşasınnnn bizim minnoşlar da büyüdü de ne yediriceğimizi konuşucaaazzz kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2
ben de şimdilik sadece tattırıyorum...yoğurt yaptım 3 gün üst üste bi çay kaşığı bile yememiştir...hiç sevmedi...ben de ara verdim... şimdi içine pekmez koyarak vermey denicem..çünkü dr.umuz ilk verilicek ek gıda yoğurt dedi... 2 gündür elma suyu veriyorum zannedersiniz ki limon suyu içiyo surat o kadar ekşi yani... meyve püresi için acele etme pütürlü çünkü dedi ama herkes vermiş ben de veriyim bari... bi de sütlü pirinçli mama aldım yarın da onu deniycem...
şimdilik hiçbirini bi öğünün yerini tutucak kadar severek yemedi... biberondan da nefret ediyo... bi haftadır canımıza okudu...önce meme veriyorum uykuya darlaken biberonu tıkıyorum ağzına uyanmazsa ne ala uyanır da farkederse kıyamet kopuyo... ne kadar ek gıda versem de devam sütünü mutlaka içmesi gerekiyo di mi yani benim sütüm yetmediği sürece...?? napıcamı şaşırdım valla yaa
kızlar bu pıanrın bebek sütleri var 6-12 ay arası yazıyo üstünde onlarla hiç yoğurt yaptınızmı benim arkadaşım söylemişti olurda ek gıdaya başlarsan bununla yap diye biz başlayamadık ama onuda çok merak ediyorum bide o evde süt olmadığı zaman aptamilin devam sütüyle mayalıyomuş nasıl oluyo acaba çok merak ediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?