2009 Kasım Bebekleri de Ek Gıdalara Başladı

ben yoğurdun inek sütünden olanını daha faydalı buluyorum bence devam mamalrından yapamyı düşünmüyorum inek sütü sonuçta yoğurt olunca içeriği değişiyor kalsiyum bol yoğurtta ama formul mamadan sanmıyorumki okadar faydalı olsun ee 1 yaşından sonra nasılsa inek sütü içicekler ozaman mecburen devam sütü yada normal pastörize süt vericez hermzaman mümkün olmuycak günlük süt bulmmız bizim dedemiz hayvancılık yapıyor ama 2 saaat uzaklıkta artık her gidip geldiğinde getiricek ama dayanan bişey değil ben dışardaki açık sütlerede hç güvenmiyorum

ben devam mamasıyla yoğurt mayaladım ve tutturdum
90 cc suya 3 kaşık aptamil koydum böyle elin dayanabileceği sıcaklıkta hazırladım daha sonra bu karışıma 2 çay kaşıyı yoğurt ilave ettim önce gazeteye sonra bi poşete sardım üstünüde havlula sarıp kalorifer peteğinin üstne koydum 5 saat sonra açıp dolaba koydum gayet güzel olmuştu. yalnız diğer yoğutlara göre biraz daha sulu oluyo ama güzel oluyo
arkadaşımda pınarın 6 ay için olan devam sütüyle mayalıyomuş oda üzel oluyo dedi bir kerede onu deniycem

ben devam mamasıyla hiç denemedim bende paket süt olanlarından mayalıyorum onunla bile zar zor tutuyor, birde devam mamasıyla nasıl tuttururum bilemem,

yaa kendi kendime nazar değdirdimmmm
ne güzel yoğurt tutturuyordum
eşime köyden süt gelmiş normal maya da yok hazır yoğurttan mayaladım ama tutmadı
sonra da hazır sütten yaptıklarım da tutmaz oldu deliricem yaaa
maşalah banaaaaa yoğurtum tuttuuu diyeyim de tutsun bari
bugün ikinci mayalayışım...

teşekürler canım ben bir kaşık yoğurt koymuştum ondan olmadı sanırımboshayallersmile

ya artık kalorifer de yanmıyor nasıl sıcak tutucaz ben kaç kat sardım sanırım ondan tutmuyor anlamadım

niye mamayla mayalıyosunuzki doğal mis gibi süt dururken asla yapmam

doğal mis gibi süt bulabilsem yapcamda,bulamadım.kutu sutlerinden de olmuyor daha dogrusu içindeki kimyasallar bebişler için tehlikelı.gunluk şişe sütlerden bulabilsen yapacağim,ama azimliyim bulacağimbuyrunnnnnnnnn

benim oğlum hiç bişey yemek istemiyo
2 çay kaşığı elmayı bile zor veriyorum
babamızla ablamız binbir şaklabanlık yapıyolar.
benim üstüm başım karahanın kulaklarına kadar batıyo.

çok üzülüyorum...

kı<lar ya bizim drumuz etli balık ve tavuklu gıdalar verebilirsin dedi erkenmi sizce gerçi benim paşa haastalıtan zayıflayınca anne sütünü bile zor alıyo mama hiç almayınca ekgıdaya başlattı 3 hafta önce bugünde öglen ögününde bunları verebilirsin dedi sanırım hiçkimse başlmadı daha takip ettiğim kadarıyla kafam karıştı.....zaten ek gıdda zorlanıyoruz....

ben şahsen etli et sulu çorbalara pürelere 6. ayda başlıycam ama drun vardır bir bildiği ama henüz topicdee veriyorum diyen hiç okumadım ben zaten verebilmemiz için birazda olsa pütüre alışmaları gerek ee bizimkiler henüz pürelere alışmaya çalışırken pütürlü yemeleri pekte mümkün görünmüyor

canımn evet ben daha pürelere bile alıştırmakta zorlanıyorum dr um bişgili bi dr buranın en iyi dr u ama türkiyede değilim ben öyle olunca burda daha farklı dr ların bsşlatması 3 aylıkken başladı arkadaş mesela ekgıudaya enfeksiyonu atlatmASI için bolbol yemesi lazım ki vücut dirençli olsun dedi bide 2 ayda 700 gr verdi ...

oğlum ayak parmaklarını emmek için ağzını açtığında ağzına 1 kaşık sütlü pirinçli muhallebi veriyorum.
böylece 3 4 kaşık yedirdim.
yavrucak ayaklarının tadını böyle sanıcak....laelaelaelaelae

ben sütlü pirinçlinin içne ölçüsüne uygun 1 kaşık tahıllı olandan atıyorum kaşıkla vermeye sulu oluyor biberona koyu bende çareyi sulukta buldum sulukla veriyorum

cangum olur ama gerek yok çünkü zaten onun içinde aptamil var,'sütlü' dediği şey devam sütü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…