2009 Kasım Bebekleri de Ek Gıdalara Başladı

KAHVALTIMIZ(6 aydan itibaren)
1 yumurtanın sarısı
1 kaşık labne peynir
4 adet bisküvi
1 bardak süt
1 adet ceviz
blenderdan çekio yediriyordum.

Tabi 9 aydan sonra yuurta tümleşmişti.
1 yaşından sonra da 1 mama kaşığı bal katıyordum.Bisküvi yerine de ekmek.

arkadaşlar bu tarifleri netten sizin için buraya aktarıyom.ebru şallının oğlu için yaptığ ıyemek tarifleridir

Ünlü manken Ebru Şallı Tan, oğlu beren için hazırladığı sağlıklı, leziz yemek tariflerini ve beslenme önerilerini sizlerle paylaşıyor.

Malzemeler: 3 ya da 4 brokoli tanesi- yarım küçük havuç- yarım küçük patates- yarım küçük soğan- yarım çay bardağı süt- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı- çok az tuz.

Hazırlanışı: Brokoli, havuç, patates ve soğanı haşlayın. Buharda haşlarsanız çok daha iyi olur. Kalan az suya da sıcak sütü, yağı ve tuzu ekleyin. Rondo’dan geçirin. Brokolinin C vitamini ve betakaroten içeriği zengindir. Bebekler ve küçük çocuklar brokoliyi kolay hazmederler ve severler.
.Yemek Tarifleri »
Karnabahar Püresi
[11 Nis 2009 | Yorum Yok | ]
Ebru Şallı’dan Mama ve Yemek Tarifleri

Malzemeler: 1 avuç karnabahar- küçük bir dilim patates- küçük bir dilim kuru soğan- yarım çay bardağı süt- tuz- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı.

Hazırlanışı: Karnabahar, soğan ve patatesi az suda haşlayın. Sıcak süt,tuz ve yağ ilave edip rondo’dan geçirin. Çorba kıvamına getirip, üzerine isterseniz ince doğranmış maydanoz koyabilirsiniz.

BROKOLİ VE ISPANAK MAMASI
Malzemeler:
200 gram ıspanak
100 gram brokoli
1 çay kaşığı tereyağı
1 adet patates
2 çorba kaşığı pirinç
1 su bardağı su

Hazırlanışı:
Ispanakları 34 kez yıkayıp biraz suda bekletin. Suyunu süzdükten sonra doğrayın. Brokoliyi minik çiçekleriyle tek tek ayırın. Ispanakla birlikte tencerenin içine koyun. Üzerine küp şeklinde doğradığınız patates ve pirinci ekleyin. Tencerenin içine su ekleyip, pirinçler pişene kadar ocakta kapağı kapalı şekilde bırakın. Sebzeler piştikten sonra ocaktan alın ve bir kabın içinde püre haline gelene kadar çatal yardımıyla ezin.

20 gr. labne,1 çay kaşığı pekmez,devam sütü,cicibebe/kaşık maması,ceviz(haftada3-4 kez).yanlış hatırlamıyorsam bu şekilde hazırlıyordum kahvaltısını.devam sütü yerine bazen meyve suyu da koyabiliyordum

bu linke bakmanızı tavsiye ederim
http://www.kadinlarkulubu.com/kasim-anneleri/257537-ek-gidalara-basliyoruz.html

ben benim kızı direk ebru şallıya yollıycam. bunları yapsın yapsın yedirsin.kaydirigubbakcemile3

bende dün oyalansın diye havuç soyup verdim kızın eline, bir parça koparıp almış ağzına.
nasıl çıkardığımı bilemedim. dişleri ne kadar keskin ya.kafamçokkarıştı

bende dün oyalansın diye havuç soyup verdim kızın eline, bir parça koparıp almış ağzına.
nasıl çıkardığımı bilemedim. dişleri ne kadar keskin ya.kafamçokkarıştı

maşalah nazımıza dişleri göründü demek

Son düzenleme:
bizim yine diş yok bende ekmek kenarı verdim burda biri demişti aman kopar koca parça damaklarıda nasıl sert vallhi hemde köye kmeğiydi kaslın kenar bende sen gibi nasıl aldığımı bilemedim

maşalah nazımıza dişleri göründü demek
çoktannnn göründü dişlerimiz.kaydirigubbakcemile3

bizim yine diş yok bende ekmek kenarı verdim burda biri demişti aman kopar koca parça damaklarıda nasıl sert vallhi hemde köye kmeğiydi kaslın kenar bende sen gibi nasıl aldığımı bilemedim

ekmek yine yumuşak ama havucu yutamazda.
ilk ve son olur.

kızlar ben pekmeze başladım ama sade veriyorum bi çay kaşığı kadar,doğal bulduk biyerden..
yoğurda,süte karıştırmayın vitamini ölüyor..ben iki öğün arasında vermeye çalışıyorum..

birde şu kahvaltı işi aklıma yatmıyo..
herşeyi ayrı vermek daha doğru yani mama gibi karıştırıp verince bisüre sonra yemiyolar hemde tatları alamıyorlar..yeğenime bakmışlığım olduğun biliyorum,yavrucak kusuyodu bazen(
tabi ayrı verilirsede yedirmek çok sıkıntılı..düşünmekteyim bu konuyuCADIARZU

herkese selam bizde yavaştan başladık ek gıdaya. sabahları 10 gibi meyve suyu veriyorum genelde elma suyuo oluyor. ikindide yoğpurt veriyorum. akşamlarıda afiftenm muhallebiye başladık. bugün ikinci denememiz olacak muhallebide yavaş yavaş arttırıyorum. haftaya da sebze çorbasını ekleyeceğim böylece tüm öğünler tam olacak. doktorum kahvaltı oalyına bu aylarda pek sıcak bakmıyor. sabah anne sütü veya bebek sütü almalı diyor. 6. aydan sonrada kahvaltıyı ekleriz sanırsam.

Peki arkadaşlar ne kadar veriyorsunuz verdiklerinizden ?
Biz dün başladık kaşık mamasını anne sütü ile hazırladım. güya bi kaşık vercektik annemin yoğun ısrarları ile 3-4 kaşık verdik. Bugünde elma suyu verdik yine bi kaşık dedim bizimki yalanınca annem 2 kasık daha verdirdi. sonradan nasıl arttırcaz kaç kaşığa çıkıcaz birde hergün hergün hepsini veriyormusunuz ? yoksa dönüşümlü mü?

ben hergun sebze çorbası yada puresi mutlaka veriyorum oğlenleri.11 gibi yada 3 gibi meyve veriyorum rendeleyip,bazende kavanozdaki organikl meyve mamalarından veriyorum.meyve vermediysem devam sütünden yaptığım pirinçlı yada irmiklı muhalebiden veriyorum.bir iki kerede ikindide yoğut verdim.yani iki kez ek besin veriyorum şimdilik

bir iki kasıkla başlamadım hiç orneğin yarım kase çorba verdim,çeyrek elmayı rendeleyip verdim,yada kavanoz mamalarının yarısını verdim,çok şukur bir sorun olmadı,seviyor kuzum boyle devam eder inşallah

Arkadaslar,yoğurdu devam mamasından mı yapmalıyız.geçenlerde hakkı devrimin programında uht ile paketlenmış sutlerin zararlarından içindeki kimyasalların kansorejen olduğundan bahsedilmiş.:uhm:daha oncede devam mamasından yoğur yapıldığını duymuştum dun denedim olmadı,yapan var mı acaba,nasıl yapıldığını yazar mısınız?

meyve suyunu iki kaşıkla başlayıp her gün birer kaşık artırdım 5 günde bir elma verdim diğer hafta havuç verdim sonra elmayla havucu karıştırıp verdim şimdi 80cc veriyom yoğurduda aynı şekilde çorbasınıda önce yemiyodu iki kaşıkla başladım sonra yarım çay bardağı sonra bir çay bardağı verdim ama hepsini ara ara başladım kahvaltı yok şu an şimdi pekmeze başladık bir çay kaşığı ama yemiyo bu gün meyve suyuna katayım diyom.mesela meyve suyuna başla bir kaç gün sonra yoğurt ver ona alışınca bir kaç gün sonrada çorbasını yada püre ver

YOĞURT
(4. aydan itibaren)
Malzemeler:
100 ml hazırlanmış Bebelac 2 veya Bebelac 3
2 çay kaşığı yoğurt

Hazırlanışı:
45°C’de 90 ml suya 3 ölçek katarak hazırlanmış olan Bebelac 2 veya Bebelac 3 biberon maması içine 2 çay kaşığı yoğurt ilave edilir. Kımıldatmadan üzeri örtülerek 3 – 4 saat mayalanmaya bırakılır. Bebelac devam sütüyle hazırlanan yoğurdun kıvamı yoğun olmayabilir. Mayalama işlemi yoğurdun kıvamına değil tadına bakılarak kontrol edilmelidir

bebelacın sitesinden kopyaladım,2 ve 3 no mamaları yazmışlar buraya ama 1 no ile de aynı şekilde yapılıyor.aptamil,hero baby vs.. diğer mamalarlada aynı şekilde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…