• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi 2009 Haziran bebeklerinin mönüsü

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
tarhana çorbası 2

1 su bardağı su
1/2 yemek kaşığı tarhana
1 tatlı kaşığı yağ

tarhana soğuk su ile ezilir ve karıştırılarak pişirilir, yağ eklenir. tarhana acısız olmalıdır.

yayla çorbası

3/4su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı su
1 yemek kaşığı pirinç
1 çay kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı un

pirinç ayıklanır, yıkanır ve su ile haşlanır.ılımaya bırakılır, yoğurt ve ezilmiş un eklenir.karıştırılarak pişirilir, yağ eklenir.

benim kızım 22 haziran doğumlu 2 gündür 1 yemek kaşığından hazırladığım sütlü pirinçli muhalebi yediriyorum yarınbir öğünlük ediricem, haftaya 2 kaşıkla meyve püresine geçicez ona da alışınca hafif sebze çorbasına başlayacağız. bu ay içinde bu beslenme düzenini oturtucaz tabii ki anne sütü ve formül mamaya devam ederek. sebze çorbasını hazırlarken meyvsim meyveleri kullanmaya ilk başlarda çok karışık sebzeleri vermemeye özen gösterin dedi doktorumuz en kolay alışılan patates, havuç ve kabak. ilk yılda bebeklerinizi yumurta akı, çilek, portakal, mandalina, domates, patlıcan,inek sütü ve bal gibi allerji yapabilecek gıdalardan uzak tutun. onların yemeklerine şeker ve tuz ilave etmekten kaçınalım. aşağıda kolay muhallebi tarifi veriyorum. (çok iyi markaların hazır sütlü pirinçli muhallebileride var) tüm bebeişlere afiyetler olsun cokacimcoook

1 çay bardağı kaynamış su
1 tatlı kaşığı pirinç unu
3 ölçek formül mama

suyla pirinç unu pişirin, içine ateşten alınca formül mamayı ekleyin.

ilk 6 ay sadece anne sütü degfılmı??nıe mama varıyoz???benmkı bu hafta 4 aylık olcakopuyorumnanaktan ama çok emıo:nazar: doyuyo yane gecede emıo..5 ayın sonunda elma verırım belkii

bu arada konu ıcın cok tesekkurler benım gıbı yanlız ve tecrubesız anneler için süper bır ımkan olmuş:asigim:a.s.

yoğurdu kendınızmı mayalıosunuz kızlar??bıde ınek sütü vermek zrarlıymış devam sutu kullanan varmı??

evet m.joy ilk 6 ay anne sütü kesinlikle. fakat bazı bebeklere anne sütü bir süre sonra kilo aldırmıyor. annenin sütü azalıyor, bebeklerin kaşığa ve yemeklere ilgisi oluyor bu gibi durumlarda doktorlar ek gıdaya erken geçiş yapabiliyorlar. ama sütün yeterliyse, bebek doyuyorsa, kilo almasında problem yoksa kesinlikle anne sütüne devam et diş çıkarıtrken çok faydasını görürsün. ayrıca hem temiz hem herzaman hazır, kolay ve en faydalısı.

canım bir araştır istersen ya da araştırmadan direkt sütünü mayala belki daha güzel olur.cokacimcoookeğer denersen sonucu yaz ama.
araştırım bi ben bide doktorumuza sorum CADIARZU
bu arada konu ıcın cok tesekkurler benım gıbı yanlız ve tecrubesız anneler için süper bır ımkan olmuş:asigim:a.s.

ne demek canımmm a.s.

az önce havuç suyu verdim elma suyundan ve püresindem sonra 2.ek gıda olarak elma kadar iştahlı olmasada içti yine suyunu 5 çay kaşığı..
bi kaç gün sonrada püresini vericem..

Bugün ilkkez patates ve havu haşlayıp vericem kızlar ben kaşık maması veriyorum oğluma günde 2 kere içine pişirirken bebe bisküvisi atıyorum 2-3 adet bazen formül mama katıyorum mesela bugün bebelacın armutlu pirinçlisini aldım içine bisküvi attım bi çay kaşığı pekmez attım deli gibi yedi ben meyve sularını 2.aydan beri veriyordum ama tektek verdm 1 aydır hepsini karıştırıp atom yapıp 150 ccye kadar içiyorum püreyi elma armut olarak bir kaç kez verdim yine severek yedi, önümüzdeki hafta pastorize sütten yoğurt mayalıyorum hergün olmasada veriyorum sade sevmiyor bir çay kaşığından az pekmez atıyorum bunları dışında anne sütü 2 ay alabildi sadece mama ile besleniyor, kavanoz maması falan hiç vermedim ..5.ayını doldurduğunda hepsini düzene sokacağım inş.:D

az önce havuç suyu verdim elma suyundan ve püresindem sonra 2.ek gıda olarak elma kadar iştahlı olmasada içti yine suyunu 5 çay kaşığı..
bi kaç gün sonrada püresini vericem..
ben elmayla havuç suyunu karıştırıyorum kızım çok severek içiyor:nazar:

Cok iyi olmus saadetcim bu sayfa...6 ay anne sütü vermekte kararliyim ben...Tam 6. ayimiz bittiginde ben de ek gidaya baslayacagim...

bende nida ma katılıyorum 6 ay sadece anne sütü ama 6 ayın dolduğu gün ek gıdaya başlıcammm allah nasip ederse ben sadece 2 kere meyve tattırdım ona da pişman oldum bi daha yapmam sabırla bekliyoruzzz

bende nida ma katılıyorum 6 ay sadece anne sütü ama 6 ayın dolduğu gün ek gıdaya başlıcammm allah nasip ederse ben sadece 2 kere meyve tattırdım ona da pişman oldum bi daha yapmam sabırla bekliyoruzzz

semacim bende 2 defa tattirdim ama bekliycem vermek icin...

sanırım benım kızım gece cok acıo süreklı meme istıo ya sürekliiiiiiiiiiii emzırmekten uyku uyuyamıom..yada korktugu ıcınmı :kedi: hala yanımda yatıo geceleri sırtlarım tutuldu..hiç dınlenemıyom..sizın bebsler yanınzdamı yatıo kızlarmafoldumben yatagan koydum mu kendını saga sla savuruo benı arıo dayanamıom alıyomm..bıde gece yatmadan önce ne verebılırım böle gıderse mecbur kalcam galıba yamafoldumben

sanırım benım kızım gece cok acıo süreklı meme istıo ya sürekliiiiiiiiiiii emzırmekten uyku uyuyamıom..yada korktugu ıcınmı :kedi: hala yanımda yatıo geceleri sırtlarım tutuldu..hiç dınlenemıyom..sizın bebsler yanınzdamı yatıo kızlarmafoldumben yatagan koydum mu kendını saga sla savuruo benı arıo dayanamıom alıyomm..bıde gece yatmadan önce ne verebılırım böle gıderse mecbur kalcam galıba yamafoldumben

canim sen emzirmeye devam et..Bu bebeginin yasadigi bir asama bende yasadim bunu ve bizim ki 2 hafta sürdü gecti , tam bir kabustu...Sadece bebegin büyüyor..Ac degil yani korkma...

ben de 6 ay bekleyeceğim. ama yine de inşallah sütüm yettiği ölçüde bebeğimin karnını sütümle doyuracağım. yetmediği noktada ek gıdayla ( doğal gıdalar)açığı kapatacağım dolayısıyla ilk etapta bebeğime her gıdayı tek tek deneyeceğim arttırarak, böylelikle yavaş yavaş alışacak. ilk önce ev tipi günlük yoğurt (pastorize süt ile) sonrasında meyve suları geliyor sırasıyla elma armut.... sonrasında püreler ve çorbalar.. böylelikle 8- 9 aylıkken her gıdayı tatmış olsun istiyorum Allah nasip ederse.. şimdiden bir deftere bebek mama tarifleri not alıyorum.. devam sütleri ve hazır kavanoz mamaları, yoğurtları kesinlikle kullanmak istemiyorum..

Cok iyi olmus saadetcim bu sayfa...6 ay anne sütü vermekte kararliyim ben...Tam 6. ayimiz bittiginde ben de ek gidaya baslayacagim...
tşklerr cnm
benimde ek gıdam elma havuç ve armuttan ibaret...vitamin alsın ve yabancılık çekmesin die ek gıdaya geçerken..yoksa çok şükür sütüm yetiyor kuzuma

bi dergide okumuştum
bazı bebekleri 4.aydan sonra anne sütü doyurmazmış
ek besine ihtiyaç duyarlarmış cnm..

Back