Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
İremim~Eslemim
Kayıtlı Üye
sayfa için teşekkürler benim bebişim 2009 temmuz doğumlu ben şimdiden öğreneyim sayenizde
ne demek canımmm...yardımcı olabildiysem ne mutlu
süpürgesiz tatlı cadım:-)
Kayıtlı Üye
mercimek çorbası
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 su bardağı su
1 çay kaşığı sıvıyağ
mercimek ayıklanır, yıkanır ve kaynamakta olan suya salınır.ateşin altı kısılır, mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirilir, ezilir, yağ eklenir.
Kayıtlı Üye
mercimek çorbası 2 ( 200 kal. 3 gr proyein )
(2 porsiyon )
2 yemek kaşığı mercimek
1 boy havuç
1 küçük boy patates
1/4 küçük dilim soğan
2 çay bardağı su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
bir tencereye 2 yemek kaşığı mercimek, 2 çay bardağı su konur.havuç, patates ve soğan rendelenip, 1 yemek kaşığı zeytinyağı eklenip pişirilir.
İremim~Eslemim
Kayıtlı Üye
suzancım sen başladın mı çorbaladan vermeye
Kayıtlı Üye
suzancım sen başladın mı çorbaladan vermeye
drumuz geçen kontrolde meyve suları püreleri ve yoğurt yedirmeye başlamamı söyledi.ama ben yediğim çorbalardan bazen tadını alsın diye 1-2 çay kaşığı veriyorum.geçen günde ağzını aça aça bakıyordu dayanamadım salatanın suyundan verdim azıcık.
8-9 gün sonra çorbalara başlamayı düşünüyorum.drumuzla bir görüşelim.mama mı sütmü bu tartışılıyor ben hayatım boyunca hep yemeklerde seçiciydim kızımında benim gibi olmasını istemiyorumen azından tadlarına alışsın.
ben tavuk ve balık yemiyorum mesela eşim yerken kıza yalattırıyorum.sonuçta tıkabasa yedirmiyoruz ki emzirmeyede devam ediyoruz.yemek yerkende kızım kucağımda bizi izliyor.drumun verdiği tariflerin yazdığı kağıtta şu yazıyor:
yapılan araştırmalar diğer bireylerin yemek yemesini izleyen bebeklerin daha iştahlı olduklarını göstermektedir.
buarad çorba tariflerinin devamı var daha fırsat bulunca yazıcam
Zeynep&Elif(Kızlarım)
Kayıtlı Üye
mercimek çorbası 2 ( 200 kal. 3 gr proyein )
(2 porsiyon )
2 yemek kaşığı mercimek
1 boy havuç
1 küçük boy patates
1/4 küçük dilim soğan
2 çay bardağı su
1 yemek kaşığı zeytinyağı
bir tencereye 2 yemek kaşığı mercimek, 2 çay bardağı su konur.havuç, patates ve soğan rendelenip, 1 yemek kaşığı zeytinyağı eklenip pişirilir.
canım mercimek çorbası için erken olmaz mı 6. ay malum gaz olayı
ya da dr unuzun tavsiye ettiği bir başlama ayı var mercimek için
ben ilk kızıma 1.5 yaşa kadar yediremedim
yediği gece sabahı sabah ediyorduk da
İremim~Eslemim
Kayıtlı Üye
drumuz geçen kontrolde meyve suları püreleri ve yoğurt yedirmeye başlamamı söyledi.ama ben yediğim çorbalardan bazen tadını alsın diye 1-2 çay kaşığı veriyorum.geçen günde ağzını aça aça bakıyordu dayanamadım salatanın suyundan verdim azıcık.
8-9 gün sonra çorbalara başlamayı düşünüyorum.drumuzla bir görüşelim.mama mı sütmü bu tartışılıyor ben hayatım boyunca hep yemeklerde seçiciydim kızımında benim gibi olmasını istemiyorumen azından tadlarına alışsın.
ben tavuk ve balık yemiyorum mesela eşim yerken kıza yalattırıyorum.sonuçta tıkabasa yedirmiyoruz ki emzirmeyede devam ediyoruz.yemek yerkende kızım kucağımda bizi izliyor.drumun verdiği tariflerin yazdığı kağıtta şu yazıyor:
yapılan araştırmalar diğer bireylerin yemek yemesini izleyen bebeklerin daha iştahlı olduklarını göstermektedir.
buarad çorba tariflerinin devamı var daha fırsat bulunca yazıcam
hımm benim kızda bizi çok dikkatli izliyor iştahlı olcak desene ne gzll..benim gibi ps boğaz olmasından iyidir suzancım..
sen vakt buldukça yaz cnm tarifler ben de 6.ayına grsn ufaktan çorbalara başlıycam.şimdilik daha elma suyunu tattı ve geçtik sınavı :lepi:
havuç ve armutu da denycez en kısa zamanda
İremim~Eslemim
Kayıtlı Üye
bgn elma suyuyla birlikte elma püreside verdim kendim hazırladım hazır değil..
onuda yedi ilk başta yabanclamasın diye elma püresini verip arkadan elma suyunu verdim önce öyle öğrendi sonra elma suyu vermeden verdim püreyi baktım yedi onuda..püreyide geçtik :lepi:
Kayıtlı Üye
canım mercimek çorbası için erken olmaz mı 6. ay malum gaz olayı
ya da dr unuzun tavsiye ettiği bir başlama ayı var mercimek için
ben ilk kızıma 1.5 yaşa kadar yediremedim
yediği gece sabahı sabah ediyorduk da
canım bende zaten çorba vermeye başlamadım daha zaten bir kaç güne kadar 5. ayımızı dolduruyoruz.dr kontrolünde sorarız başlayabilirmiyiz diye.benim bu yazdığım tarifleri drumuz liste halinde verdi.bu listede ek gıdalara ne zaman ve nasıl başlanacağıda yazılı.ama ben arada yediğimiz çorbalardan tattırıyorum.ayrıca mercimek çorbası,kuru fasulye,.. gibi gaz yapıcı yemekleri pişirirken biraz kimyon eklerseniz gaz yapmıyor.bende hep öyle hazırlayıp yiyorum gerçektende gaz yapmıyor.
Kayıtlı Üye
hımm benim kızda bizi çok dikkatli izliyor iştahlı olcak desene ne gzll..benim gibi ps boğaz olmasından iyidir suzancım..
sen vakt buldukça yaz cnm tarifler ben de 6.ayına grsn ufaktan çorbalara başlıycam.şimdilik daha elma suyunu tattı ve geçtik sınavı :lepi:
havuç ve armutu da denycez en kısa zamanda
valla herşeyi yemesini isterim.ben küçükken hiçbir şey yemiyordum buda gelişimi etkiliyor.daha yeni yeni yemeye başladım.
elma havuç karışımına kızım bayılıyor.
selam bende haziran annesiyim elma ve şeftaliyi ayrı ayrı püre halinde veriyorum hiç sıkıntı yaşamadık iki gündür yoğurda başladık onudaseverek yedi ama bugün biraz çok gaz çıkarıyor yoğurttan oldu sanırım çorba tarifleri güzel fakat bildiğim unlu çorba yapıyorsanız unu kavurun bu sayede sindirimi kolaylaşıyor bir hafta süreyle yeni gıdaya başlıyorum çorbaya haftaya geçeceğiz hepimize iştahlı bebişler sağlıklı günler diliyorum
bu çorbalar şuan not edilebilir tarifler için tşkler fakat yeni başlayanlar için çok zor öncelikle sulardan pürelerden başlamalıyız yada muhallebi ben şahsen çorbayı 5.aydan yada 6.aydan önce veremem hem pütürlü hem ağır gelebilir diye düşünüyorum bence önce o tarifleri yazalım hepbirlikte başlayıp denersek birbirimizden kuvvet alırız ve birlikte ilerleriz bu topikte güzel ilerler
Canım Kızım Canım oğlum
Kayıtlı Üye
bende azcık azcık tattırmaya başladım bazılarını yiyo bazılarını yemiyo ama alışmalı tad duyusu gelişmeli yoksa işimiz çok zor çorba suları pek vermiyorum ama meyve suyu kahvaltıda çok ama çok az sadece tadını alsın diye azcık peynir veriyorum tuzsuz arada eğer buna uygunsa azcık çorba tattırıyorum şuanlık daha püre felan yapıp vermedim erkendir diye düşünüyorum sadece tattırıyorum
Kayıtlı Üye
bu çorbalar şuan not edilebilir tarifler için tşkler fakat yeni başlayanlar için çok zor öncelikle sulardan pürelerden başlamalıyız yada muhallebi ben şahsen çorbayı 5.aydan yada 6.aydan önce veremem hem pütürlü hem ağır gelebilir diye düşünüyorum bence önce o tarifleri yazalım hepbirlikte başlayıp denersek birbirimizden kuvvet alırız ve birlikte ilerleriz bu topikte güzel ilerler
zaten ilk meyve suları ve sonrasında meyve püreleri ile başlanıyor canım.ama ben şimdiden bu tarifleri yazmak istedim.
bende kızıma yoğurt yediremiyorum ya yedirebilmek için bir püf noktası varsa yazar mısınız.1 hafta önce sade olarak verdim yemedi dün tekrar denedim ama içine bebe bisküvisi ufaladım yine beğenmedi.
İremim~Eslemim
Kayıtlı Üye
kızlar yoğurdu mayalıyormusunuz
kendi sütümüzlemi mayalasak acep?
zaten ilk meyve suları ve sonrasında meyve püreleri ile başlanıyor canım.ama ben şimdiden bu tarifleri yazmak istedim.
bende kızıma yoğurt yediremiyorum ya yedirebilmek için bir püf noktası varsa yazar mısınız.1 hafta önce sade olarak verdim yemedi dün tekrar denedim ama içine bebe bisküvisi ufaladım yine beğenmedi.
Suzancığım bildiğim kadarıyla birçok çocuk yoğurda ilkbaşta sade alışamıyor bende verememiştim ağzını ekşitmişti şimdi bir küçük kase dolusu yoğurda bir çay kaşığı pekmez koyuyorum yada mesela bugün deneyeyim diye bi çay kaşığı pekmez üzerinede bir ölçek mama koydum severek yedi dr.miz bize pastorize sütten yoğurt mayala hergün dedi bu hafta başlıcam inş.
Kayıtlı Üye
Suzancığım bildiğim kadarıyla birçok çocuk yoğurda ilkbaşta sade alışamıyor bende verememiştim ağzını ekşitmişti şimdi bir küçük kase dolusu yoğurda bir çay kaşığı pekmez koyuyorum yada mesela bugün deneyeyim diye bi çay kaşığı pekmez üzerinede bir ölçek mama koydum severek yedi dr.miz bize pastorize sütten yoğurt mayala hergün dedi bu hafta başlıcam inş.
ben deneme amaçlı baby mix aldım.sade olanından.mirisacığım teşekkür ederim canım.birkaç gün sonrada pekmezle deneyeyim.eğer yoğurdu severse mayalamaya başlayacağım.
Kayıtlı Üye
kızlar yoğurdu mayalıyormusunuz
kendi sütümüzlemi mayalasak acep?
canım bir araştır istersen ya da araştırmadan direkt sütünü mayala belki daha güzel olur.cokacimcoookeğer denersen sonucu yaz ama.
Zeynep&Elif(Kızlarım)
Kayıtlı Üye
formül mama ile yapılan süt ile de yoğurt hazırlanabiliyr
aklınızda olsun
ben şu an kendim mayalıyorum
cam kavanoza yapıyorum buzdolabında tutuyorum çok da iyi dayanıyor
maya olarak pınar yoğurt kullandım
kullandığınız yoğurt tatlı ise tatlı ekşi ise ekşi oluyor yoğurt
Kayıtlı Üye
tarhana çorbası (360 kal. 3,5 gr protein )
(2 porsiyon )
yoğurt ( 150 cc) (bir buçuk çay bardağı)
buğday unu (2 yemek kaşığı)
değişik sebzeler
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
malzemenin hepsi az su eklenerek karıştırılıp pişirilir.ocaktan inmeye yakın az zeytinyağı eklenir.