Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi 2009 Haziran Bebeklerinin Gelişimleri, Aşıları ve Aylık Kontrolleri

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

naz&pxixtxixrcxixk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2008
1.296
2
116
Ankara
Haziran anneleri olarak Allah'a şükür hepimiz sağlıklı sıhhatli bebişlerimizi dünyaya getirdik...
Şimdi hayatımızda yeni bir telaş başladı;
Acaba bebeğimize iyi bakabiliyo muyuz, ne kadar kilo aldı, kilo alımı yeterli mi,hangi aşılar ne zaman yapılacak...
Bir sürü yanıt bekleyen soru var kafamızda..
Her zaman olduğu gibi bu soruların cevabını bulmada birbirimizle paylaşacak çok şeyimiz olduğunu düşündüm ve bu başlığı açtım..
Faydalı bilgiler paylaşmak dileğiyle...

Biz Ahmet için düzenli kontrollere gideceğimiz bir doktor bulamadık henüz..
5. gün topuk kanını aldırdık sağlık ocağında, 15 gün Lokman Hekim'de bir doktora kontrolle götürdük, fizyolojik sarılık vardı ve göbeğinden hafif kan geliyodu. Göbekten gelen kan için K vitamini yaptılar.

Gaz için de Zinco, D vitamini olarak da Devit verdiverdi, bu gaz bence gebelikte çatlaklar gibi ne yaparsan yap olacaksa-çıkmayacaksa çıkmıyo ama Zincoyu kullanıyoruz..

Tarttılar, boyunu ölçtüler gelişimi gayet iyi dedi. Hastanede doğduğunda 3660gr ve 50 cm'di.Burada 4200gr ve 57 cm çıktı. Kilo neysede boy ölçümünde bi yanlışlık var gibi geldi bana ama hemşire yanımda ölçtü ben yanlıştır deyince:uhm: Sizin ölçümleri nasıl yapıyolar kafanızı karıştıran bi şey oldu mu?

çağatay bey doğduğunda 3200 dü sonra saılıkla 2600 e kadar düştü perşembe günü dr umuzla tanıştık tüm kontroller yapıldı
çağatayım 3500 gr ve 57 cm olmuş
ilk aşımız hepatit b sanırım doğduğu gün yapıldı
17 temmuz bi aşımız daha var
şimdilik bilgilerimiz böle
gaz için babuline diye bitkisel katkısız bi şurup verdi 1 çay kaşığı günde 3 kez sanki ii geldi gibi
dvitamini monovitd3 verdi sağlık ocağı günde 3 damla 10 günlükken başladık
arada milupa rezene içiyoruz o kadaarrrrr

maşallah çağtayımıza semoş'umm:))
ben d vitaminine dün başladım malesef, sağlık ocağındakiler gerek yok dediler, gelişimine bakıcaz sonra gerekirse verilir dedilerdoktor yazdı 15. gün ben de dün forumdakilerden cevaz alıp öle başladım.
Rezeneyi de kendim içiyorum. Eşim aktardan rezene, anason aldı onları kaynatıp içiyorum.
Bi de lohusa şerbetini de gelenlere değil kendime yaptım, gece emzirmeye kalktıkca su içerken arada bir bardak da ondan içiyorum.
Çünkü çok sık uyanıyo ve uyanınca emmek istiyo süt yapar diye içiyorum.

Naz pıtırcık benım kızımında gÖbeĞı dÜŞtÜ 3 gÜn Önce hafıf kan gelıyor.pazartesı doktora gıdıcem bunun ıÇın.senınkı kaÇ gÜn sÜrdÜ acaba.ben Şuan her altını aÇtıĞımda gazlı bez ve batıconla temızlıyorum.geÇer ınŞallah

benim bıdıkda 3080 gr doğmuştu.. 5.gün dr a gittiğimizde 2870 gr düşmüştüdr amcamız sık sık saat başı emzir sarıık olamsın dedi.. çok şükür sarıık olmadı benim bıdık.. ama ben onu hamilelğmin sonunda kullandığım iğnelre bağlıyorum..sonrasında 1.ayımızın sonunda kontorke gititk ve bıdıkımız 4000gr olmuştu.. dr iyi dedi.. ama bana sanki az gibi geldi.. ama sadece anne sütü alıyor benim bıdık. dr iyi dedi.. bakalım bundan sonrası ne olur.. bizde d vitamini kullnaıyoruz.. günde 3 damla sadece. şimdilik bizdende bu kadar..

canım bizim 5. gün düştü göbeğimiz, başta kan gelmiyodu sonradan gelmeye başladı. Doktora gidince(15.gün) göbek deliğini eliyle gerip içine doğru baktı ve içi hala kapanmamış çiğlik var dedi. doktor tanıdıklarımıza sorduk K vitamini pıhtılaşmayı hızlandırıyomuş. Bacaktan yapılan bir iğne, sonrasında kanama olmadı.

Bu arada biz göbeğe hiç bakım yapmadık, hastaneden sadece göbek düşene kadar yıkamayın dediler, pansuman vermediler. Bende ondan mı oldu dedim ama alakası yok sanırım.

canım yanlış bilmiyorsam ilk ay bir kilo alması durumunda gelişimi gayet normalmiş, maşallah bebişinee

ben de sadece anne sütü veriyorum, sürekli altına yapıp duruyo yediği içtiği kıçından çıkıyomuş gibi geliyo nasıl kilo alıcak bilmiyorum

mrb benim bebeğimde 3200gr.doğdu fakat sarılık sonrası 2800gr düştü 14 günlükken 3800grdı göbeğinde kanlanma oldu bizede bir iğne yaptılar fakat k vit. olduğunu sizden öğrendim şuan 20 günlük pazartesi kontrolü varGaz problemi çok vardı ben ek olarak mamada veriyordum mamayı kesince geçti sanırım mamayı hazmedemiyorlar metsil kullanıyorum ama bi faydası yok.d3 kullanıyoruz bizde 15.de başladık..pazartesiden sonra yine yazacağım görüşmek üzre bebişler hemen hemen aynı..

gunaydin kizlar
benim melek kizimda dogdugunda 3840 grdi ertesi gun 3600 gr dustu boyunu olcmediler hemen halada bilmiyoruz 7sine kontrolumuz var o gun soylerler belki.6 gun hamislere yardimci olan bakicilarla dolu otelde yattik orda nabzima ve atesimize bakildi.cikmadan once kizimi tarttiklarinda 3700 olmusdu eve geldik daha iceri girer girmez eve ebemiz geldi hemsireler geldi kizimin topugundan kan aldilar bide kulak testi yaptilar 9. gun eve bakima gelen bakici tarttiginda kizim 3860 gr olmusdu su an ne durumda bilmiyorum :)

yuce rabbim saglikla huzurla buyumeyi nasib etsin tum bebisleri :Saruboceq:

sorma canım yaa aynen habire tat yapıo çişini yapıo. diyorum benim süt tataya çalışıyor:))

slm
iremim 2600 45 cm doğmuştu
2. günü 2400 e düştü şişliği gidince
18. günlükken doktora ggttiğimzdee 3300 dü en sonnn
gaz ilacı zinco kullandım ama etki etmedi pekkk
doktorum başka bitkisel şurup verdi om-x oldukça memnunum şimdiii
rahatladı prensesim
vitamin olarak devit 3 kullanıyoruzz
ve göz damlası kullanıyoruzz
gözündeki mikroplar varsa alsın diee vermişti doktorr
şimdilik bu kadar...

Son düzenleme:

canım göz damlasını hergün düzenli mi kullanıyosunuz yoksa gerektikce mi, ilk kez duydum.
Geçenlerde ahmetin gözünün içine bi tüy girmiş ne yapıcağımı şaşırdım eşim selpakla alalım dedi izin vermedim Allah korusun bişey yaparız diye. O an sendeki gibi bir damla olsa çok işime yarardı yaniyerimseniben

Evet canım bebeklerimizin kilo alım hızları, gazları hemen hemen aynı... Ama bunu bilmek bile çok güzel insanı rahatlatıyo herşeyin yolunda olduğunu görüyoruz böylece..

Canım sen ve yurtdışında olan diğer arkadaşlar şu eve gelen bakıcıların anlattığı şeylerden bize de yardımcı olacak şeyleri bizlerle paylaşırsanız çok seviniriz walla..

sorma canım yaa aynen habire tat yapıo çişini yapıo. diyorum benim süt tataya çalışıyor:))

walla ben şüphe ediyorum bu çocuk benden gizli bişey mi yiyo diye, benden çıkardığı kadar:uhm: süt gelmiyo

evet nazcım düzenli kullanıyouz mikrop kapmaması için verdiii..

doktor kont geldik
kızım 31günlük 3900 ve 52 cm olmuş maşallah ıremime
sağlık ocağında 2. hepatit aşımızı da vurulduk..

burun tıkanıklığı için satılan pompa gibi bşy varya adı aklıma gelmedii
o işe yarar mıkiii
acaba
ireminde tıkalı gibi oluoo arada sankii
bendee bi öneri beklyorum

bende serum fizyolojik kullanıyorum doktorumuz verdi rahatlatıyor nefes almasını birde burun aspiratörü ile çekiyorum burnundakileri tavsiye ederim ben çok memnun kaldım ne var ne yok alıyor burnunda...

benim bebğiminde burnu tıkalı dr. serum fizyolojik verdi emzirmeden önce damlatıyorum raghat emiyor ayrıca burun aspiratörü ilede içini temizliyorum çok güzel oluyor çok memnunum ben wee marka aldım çok kullanışlı ucuda silikon oolduğu için bebeğin burnunu acıtmıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…