2009 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı


fatoş seninkide süt içmiyor,
mercimek çorbasına çeşitli sebzeler koyabilirsin böylece tek çorbada birsürü çeşit yemiş olur yesinde mercimek çorbası esin, benimki hiç sevmez mercimeği.
doktorlar sebzeleri tam pişirmeyin desede mümkün olmuyor türkide hangi aile kabağı çiğ tüketiyordur acaba. bence yinede kabak koy yinede vitaminini alır. düdüklüde pişirmek besin değerini korurmuşş hem mercimek düdüdklü için çok uygun br çorba.
 
ah özlemcim sen de olmasan selam veren olmamış(
aşkolsun zümrem ilk ben yazdım sana

kızlar ya hepsi iştahsız olduğuna göre sorun yok demektir, benimki 3-4 seferdir yiyecekleri ağzında bekletip sonra da kusuyo, ama midede ne var ne yok hepsi çıkıyo, alışkanlık haline gelmez inşallah, 2 saat uğraşıyorum, 2 sn de heba oluyo emeklerim, bu huyu geçsin, valla iştahsız diye şikayet etmiycem bi daha...bu arada çoğu bebişimizin kilosuda normal, bu kadar dert etmeyelim bence, biz mesela topiğin en zayıf bebişiyiz (10,100gr) bize bile normal diyo dr
 
Son düzenleme:

durmuyorki, kahvaltıya çay içiyoruz çaaa diye istiyor vermessen sanada içirmiyor birde ben şekersiz içerim oda çaydan tiksinsin diye şeker hiç atmam ama istiyor. zaten deminden 1 damla döküyorum sonra hep su rengi değişiyor o kadar.

bu akşam pekmez koydum çayına anladı içmedi bizimkinden istedi özlem, ama hergün çayına bal koyuyorum başka türlü yediremem balı sende dene istersen.

neslihan senin bu sakinliğine hayranım cidden....
hiç azarlamıyorum yazmıştın daha öncede nasıl koruyorsun bu sakinliği...
 
çok yavaş site yazıyorum yazıyorum gitmiyor bazen o kadar çok şey yazıyorum cevaplaya tıklayınca bakımda diyor deli oluyorum, hergün bişeymi değişir yaaa. konu cevaplama panelinede bir tıktan sonra ılaşıyoruz eziyet üstüne eziyet..
 
evet ayşe süt içmiyo, 13.ayda tamemen anne sütünüde bıraktı, önceden de düşkün değildi, emse çok içmiyo diye üzülmem...çorbayı da hergün verirsem içmez, 1-2 gün ara vericez ki özlesin..çorbasına sebze karıştırıyorum, evde hangilerinden varsa ama yazdığım gibi pek besin değeri kalmıyomuş, buharda pişirmek en iyisiymiş, onu da denedim, yemedi, merte maşallah dil gelişimi iyi sanırım erkekler arasında, çay falan diyebildiğine göre...bizim toplsan 10 kelime falandır, ama bugün okulda da konuşuldu bu konu, hem kızı hem oğlu olan anneler hep oğullarının daha geç konuştuğunu söyledi, içim rahatladı
 

kaçmış gözümden canım sağol:)
 

bende endişeleniyordum konuşmuyor diye ama bir açıldi sorma, sabah biz uyurken camdan dışarıya bakıyor ennenne gee diyor. annanne gel demek istiyor telefonla çağırdık artık geldi annem. evet erkek çocukları bir çok şeyi geç yapıyor doktorumda söylemişti bunu. zaten bu yaşlada 6 küsür kelimelik dağarcığı varmış. endişe edilecek durum anne bile diyemeemsisidr herhalde.

yoğurt peynir falan yiyormu seninki. benimki emiyor ama ne kadar geliyor bilmiyorum hem artık bağışıklığı için ona yarar sağlar boyu uzamassa diye endişeliyorum ama benimde babasınında boyu uzun değil zaten. doktor balık yağı diş ve kemik için zaten demişti.
 
bu arada yine okulda tecrübeli annelerden aldığım bilgilere göre çoğunun çocuğunda gece uykusu 2-3 yaş arası düzene girmiş, mesela ege dün en az 6-7 kere kalktı.....bazen 2-3 de olabiliyo, o geceler seviniyoruz iyi uyuduk diye..az kaldı kızlar bitecek yakında uykusuz geceler inşallah ,sıkalım dişimizi biraz daha..
başka bi arkadaş da(çocuk gelişimci) egenin 18 aylık olduğunu ve çok hareketli olduğunu söyleyince, kitap okuduğunda ya da resimler gösterdiğinde 1-2 dk da olsa konsantre olabiliyo mu dedi, hayır dedim, hiperaktif olabilir dedi, 2 yaşına kadar bekleyip devam ederse bu durum dra götürmemi söyledi, sizde durum nasıl kızlar, çoğumuzun bebişi çok hareketli bildiğim kadarıyla, bu konsantrasyon işi bi gösterge olabilir gerçekten....umarım hiperaktif değildir hiçbirimizinki
kimsecikler yok, ben de yatayım artık, iyi geceler
 
tavuk haşlamıştım kendimize çorba yapmak için ondan vedim az bişey yedi bende köfte yapmaktan vazgeçtim.
sabahları ne yedieceğimi şaşırıyorum. çoba içmiyor kahvaltı öğünü hiç yok bir tek bal verebiliyorum 1-2 de zeytin başka bişey yemiyor cicibebe ağzına sürmüyor.
öğlen havuçlu bezelye yaptım sonra irmik helvası biraz kek akşamda bezelye yedi.
mandaline suyunu içiremiyorum bende aıcık fanta döküyorum gözünün önünde 1 yemek kaşığı kadar sonra mandalina suyunu o görmeden karıştırınca içiyor. belki iyilik yapayım derken kötülük yapıyorum ama başka türlü mandaline suyu içmiyor.
 

peynir ve sütü bulamaç kahvaltısına katıyoruz, ayrı yemiyo, toplam miktar 15o falandır herhalde, 500ml olmalı diyor dr, boy genetik olabilir diyorlar
 

mümkünmü fatoş 1-2 dakika, benim oğlan aman aman hareketli değil biraz ağır kanlı norma yani ama asla 1-2 dak. bakmaz hem niye o kadar uzun baksın gördümü gördü tamam. tv de luli diye kanal var tam 1-2 yaş bebeklere göre ondan bile sıkılır 1 dak bakmazki mert. bence ilgisini çekmiyor çocuklar çok sıkılgan uyarandan uyarana geçmeleri çok normal.
biz mertte gece uyku sorunu hiç yaşamadık maşallah. sadece emmeye kalkar bebekliğinden beri öyle gece kalkma huyu hiç yok. şaşırıyorum anlatıyorlar öyle 3 yaşına kadara düzen yok diye. başa gelmeyince şaka gibi geliyor demkki.
 
sürekli yazmak şartı ile EVET
elimden geldiğince yazmaya çalışırım canım
havacım hoşgeldin tekrar nasılsın güzel kızın nasıl?

hoşbulduk canım zeynep hanım tam gaz mızmızlıga ve yaramazlıga devam benim yakışıklım nasıl öptük onu.
zeynebin çok şükür iştahında proplem yok herşeyi yer pırasa ıspanak brokoli karnıbahar süt yumurta peynir tek derdimiz balık asla yemiyor ne kendini nede balık yagını napcam bilmiyorum o konuda haftaya aşımız var bakalım kaç kilo olmuşuz.
 

ne güzel işde, herşeyi yiyiorsa balığıda hoşgör annesi. ceviz yedir
 

söyleyen arkadaş çocuk gelişimi öğretmeni,yani bi bildiği vardır herhalde, yatıyorum dedim ama konu kafama takıldı, bu sitede şöyle bi bilgi buldum
Bebeklik Döneminde DEHB Belirtileri
(dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu)

» Huzursuzluk
» Kolay ağlama, zor sakinleşme
» Aşırı hareketlilik
» Uykuya dalma ve devam etme ilgili sorunlar
» Dış uyaranlara aşırı tepki verme

bizde bazıları var
 

maşallah prensese, yesin de sağlıkla büyüsün, egoş da iyi teyzesi, uyudu da nefes aldım biraz, biz de sizi öptük
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…