2009 Eylül Anneleri

kızlarcım alıntıları yaptım yaptım yazamadım ne uyuyor ne duruyor.okuyom gelip gelip sizinleyim ha bilginiz olsun.ulen canım irmik helvası çekti kııız sütte yaparmış ne güseeel.

şekerim gel valla hazır yaptım ben :)) hem oyle bir yapmışım ki tum topiğe yeter kaydirigubbakcemile3

tülaycım ebrucum maşallah yavrularınıza iii bakmışsınız tühhh tühhh nazar degmesın sütünüze darısı başıma:))))

sivaslı benım zuzumuda çok hıçkırık tutuyo bütün vücudu oynuyo hıçkırırkenn

Kızlar bebeğim 12 saattir sadece 3 saat uyudu.O da kesik kesik gece de uyumamıştı zaten doğru düzgün.Acaba acile mi gitsek

bizim de sanki şişe tıpası açıyormuşsun gibi hıçkırıyor :)) mideleri genişliyormuş :)

Kızlar bebeğim 12 saattir sadece 3 saat uyudu.O da kesik kesik gece de uyumamıştı zaten doğru düzgün.Acaba acile mi gitsek

canım geçen gün bizimki 10 saat kadar uyuyamadı. dr.a, anneme vs. gittik üst üste. sanırım düzeni kaçtı diye uzun süre uyuyamadı ve hep agladı..sonra emzikle sallaya sallaya 2 saat başında bekleyerek uyutabildik biraz toparlandı..

belki uyku düzeni kaçmıştır bebişinin. gaz sancısı degilse ve doyduguna eminsen başka ne sıkıntısı olabilir ki.. dr.unu aradınız mı? ona gore hareket edin, ya da içiniz daha rahat ederse gidin acile bence.

Gaz sancısı da olabilir bilmiyorum ki uyutuyoruz anında geri uyanıyor ve canı acıyormuşçasına ağlıyor.

öncelikle hayırlı olsun okuyunca mesajlarınızı dayanamadım..doktorunuz çok doğru demiş emzirdikçe sütünüz artar ama emme zamanlarınada dikkat edin her emzirmede 12 ile 15 dakikayı doldurmaya dikkat edin.ne kadar çok tüketim o kadar çok üretimdir anne sütü...eğer bebiş 5 dakika emip uyuyorsa siz geri kalan dakikaları sağın kalktığında sağdığınız sütü verin son gelen süt vitaminli süttür......iki göğsü aynı anda sağmakta sütünüzü arttırır beyne ikiz bebek emziriyorum sinyali gönderip fazla süt üretimi yapar....tekrar hayırlı olsun

nurse harveys veriyordum zaten düzenli olarak.Kırkını bekliyordum düzelecek diye bizimki gittikçe kötüleşiyor

Merhaba kızlar,
Sorunlarımızın çoğu ortak sorunlar ama benim bebek beni gerçekten çok yordu ya... Şu an 49 günlük olduk. 2-3 gün öncesinde uyanık olduğu tüm saatlerde kesintisiz ağıyordu. Birşeyi mi var diye doktorlara götürdük ama bebeğimiz kolikmiş. Sürekli kıvranıyor gazdan. Ne emzik tuutu ne biberon önceleri. Birsürü emzik aldım çok şükür 2 gün önce birisini beğendi. Hiç değilse şimdi onunla oyalanıyor biraz. Bizler de nefes aldık emzik sayesinde. Herkes 40 ından sonra geçer diyordu biraz düzelme var ama geçmedi. Artık 3 ayı bekliyoruz. Uyku düzeni de yok. Çok şükürkü şu ana kadar yardım eden birileri vardı hep yanımda.

anladım..umarım bir an once geçer canım
ben de arada zinco, bazen de sap simplex veriyorum
geceleri ise rezene içiriyorum

Canım ben önce zinco denedim , sonra nurse harveys şimdi de sab simplex aldım. Rezene dearada veriyorum. Sab simplexi günde kaç damla veriyorsun canım doktorun mu önermiştti. Zinco ve nurse doktor vermişti bize ama sab simplexi ben kendim eczaneden aldım da.

Merhaba kızlar,
Sorunlarımızın çoğu ortak sorunlar ama benim bebek beni gerçekten çok yordu ya... Şu an 49 günlük olduk. 2-3 gün öncesinde uyanık olduğu tüm saatlerde kesintisiz ağıyordu. Birşeyi mi var diye doktorlara götürdük ama bebeğimiz kolikmiş. Sürekli kıvranıyor gazdan. Ne emzik tuutu ne biberon önceleri. Birsürü emzik aldım çok şükür 2 gün önce birisini beğendi. Hiç değilse şimdi onunla oyalanıyor biraz. Bizler de nefes aldık emzik sayesinde. Herkes 40 ından sonra geçer diyordu biraz düzelme var ama geçmedi. Artık 3 ayı bekliyoruz. Uyku düzeni de yok. Çok şükürkü şu ana kadar yardım eden birileri vardı hep yanımda.

Canım ben önce zinco denedim , sonra nurse harveys şimdi de sab simplex aldım. Rezene dearada veriyorum. Sab simplexi günde kaç damla veriyorsun canım doktorun mu önermiştti. Zinco ve nurse doktor vermişti bize ama sab simplexi ben kendim eczaneden aldım da.

geçmiş olsun cnmcım hemen hemen aynı sıkıntılar hepimizde var cnmcım

geçmiş olsun cnmcım hemen hemen aynı sıkıntılar hepimizde var cnmcım

Sağol canım. Evet hepimiz yaklaşık aynı şeyleri yaşıyoruz. Ancak benim bebiş büyük adam gibi bir yandan geğiriyor bir yandan gaz çıkarıyor bir yandan da sürekli gaz üretiyor. Adını GAZMAN koyduk. delikafadulden Dolayısıyla krizi tutunca hiçbişey onu susturamıyor. Bir elimizde saç kurutma makinası diğer elimizde bebeği sallamak için battaniye oda oda dolaşıyoruz. Tek kişi olarak yani birtek ben zaptedemiyorum malesef. Çok üzücü ve sıkıcı bir durum. Bilmem herkesinki bu derecemi?

slm kızlar mevlütümüzde bitti şükür anca girebildim temizlikler falan derken herşey çok güzeldi kızlar... darısı mevlüt yapmayanlara...
cuma aşımızı olduk bebeğim tam 1 ayda 1700 gr almışşş maaşallah sütümm yetiyor şükür.. artık herşey yiyorum kızlar tabi çok gazlılar hariç... günde 1 kaşık kimyon yutuyorumm üstünede 1 bardak su içiyorumm kuzumm rahat çok şükür arada gaz sancımız oluyor tabi ama yinede eskiye göre çok iyi ... az kaldı kırkımızda çıkıyor şükür...

Kızlar güzel bir söz duydum sizinle paylaşayım: Evde kimse bodur, evin reisi odur.
Tam bizlik değilmi?
Bişey soracağı eve gelen gripli kişilerden ya da evde olan gripli kişilerden yavruları nasıl koruyacağız. Dr. bana maske kullanın dedi ama o da zor iş. Misafirlere hastaysan maskemi tak diyeceğiz. Gerçi coğu anlayışlı bu durumlarda gelmiyorlar. Ama ev hakından biri hastaysa ne olacak.?:KK43:(

Sanırım Ebru arkadaş özel hayatı sormuş bizim gebelikte yasaktı 40 çıktı şükür ama çıkmasa daha mı iyiyidi. Bebekle ilgilenmekten aşırı yorgun düşüyorum ve uykusuzluğa dayanamıyorum. Adamla papazız bu konuda. Aman yaa zor işler vesselam.

Benim oğlanda 2.5 - 3 saatte bir uyanıyor emmek için. Buğün bir arkadaş geldi benim oğlandan 3 gün küçük 6 saat uyuyormuş. Maşallah büyük adam gibi o ne yaa öylee:uhm::uhm:

Adet görmeye başlayan varmı aranızda. Benim geçen hafta kırmızı kanamam naşladı az bir miktar oldu çamaşırımı batıracak kadar ped koydum azda ona geldi bir daha olmadı. Ben şimdi adet mi oldum o neyin nesiydi. ılk doğumda böyle bişey yaşamamıştım. Anlamadım.

X