2009 Eylül Anneleri

selam kizlar nasilsiniz
biz bugun kuzucuguda aldik hava guzel diye cadde bostana gittik sahilde dolastik sonra yemek yedik uslu durdu neyseki
valla emzirme onlugu ile her yerde emzirmeye basladdim ben zaten alismak lazim yoksa eve hapis kalicam
simdide oglusu yikadik emzirdim uyudu
yarin doktor randevumuz var tam 1 aylik ouyoruz :)

siz bebisleri nasil yalniz yikiyorsunuz biz esimle 2 kisi zor yikiyoruz valla
birde oglum uyurken cok acayip sesler cikartiyor yaaa
girtlaktan yani resmen bogazi ahris olcak diye korkuyorum niye cikardigini da tam cozemedim
gazdan deil sanki refluden mi acaba
ayfercim bizde yatagini egimli yaptik birde her emzirmeden sonra 15 dk felan dik konumda tutuyorum boylece geri gelip kusmasini onluyor

kizlar oglumu pusetiyle gezdirirken direk uyuyor ne zaman duruyoruz gozleri acip aglamaya basliyor
ayni sey arabada da oluyor trafik sikisinca direk aglamaya basliyor nasil anliyor annamadim gitti

hayaletim benim:) hoşgeldin:)sen hayaletlikten çıktın canım yazıyon ara ara biliyom ben seni:)
canım aptamil1 veriyorum dediğin gibi ve kakasını 3 günde 1 gliserin kansuk diye bir fitille yaptırıyorum.bazen 2,5 güne düşürüyorum kurur murur Allah korusun.biraz daha koyu renk oluyor sarısı farkettiysen.hatta bir gün koydum fitili 1,5 saat kaka yapmadı haydaa hemen doktoru aradım.yapmazsa 4 saat sonra yine ver dedi ki yaptı şükür.yani anne sütüde veriyorum ama yetmiyor mamada veriyorum.mama verdiğim için su vermiyorum ama rezene çayı verdimdi bi kaç kaşık doktor demişti ama karın ağrısı yaptı gazla beraber ona.ama belki o gün öyle oldu bilemicem.su verilmesinin iyi geldiğini söylüyor komşularım.denemekte fayda var.doğadan mini diye bi çay aldım onu vericem bakalım denicez artık onuda.papatya anason dereotu rezene falan var içinde.Allah sağlık versin hepimizin yavrusuna.

ah canııım süpersin sen yaaaf.moral oldu sütüm artacak bu kadar söze kııısss.canparem izmire gelicem nasip olursa 2 hafta sonra kayınvalidem bekliyor hemde mehmet babasının mezarını ziyaret edecekmiş.gelince paçozlukta yarışırıs görürsün.izmire gelince senide görmek istiyorum inşallah.ah dilek ela gamzede olurmuş değme keyfimize.
dediğin gibi yapışıkıs ama o da güsel beee Allah ayırmasın hayırlısı ileee.
bu arada bıyık ve kaş olayı anam anaaam bugün uyudu bebek maşallah ve alıveeedim.kuaföre gidemiyom çıkıp evde kendim kendime hemen.kaytan bıyık oldumdu:)

sende süpersin tatlımmm ne güzel bacım yaa artsın yeterki sütün ben sana hep moral veririm
sen var ya sen mankenlere taş çıkartırsın benim diyen manken halt etmiş senin yanında :))))
kalem kaşlım sırma saçlım güzeller güzelim benim opuyorumnanaktan
şimdi fırkırsın inşallahh sütün arkadaşım kaydirigubbakcemile3
ahh canım ya nasıl mutlu olurum seni görmekten anlatamam
yaa demi dilek gamze ela falan hatta izmirde olan herkez buluşsak görüşsek ne güzel olur
sen gel gelde gör kim paçoz muş sen benim rakibim olmazsın o konuda
kaytan bıyıgıda geçtim ben saçlarım ne halde görsen ne boya bişey :KK43:(
çarşamba 40 ımız çıkıyor gezmeler başlamadan adam gibi bi bakıma girmem lazım
aminn tatlışkom yaa Allah ım yavrularımızı korusun onları bize bağışlasın ve onlara uzuuuuuunnnnnnn ömürler versin her türlü kötülükten korusun inşallahh

Günaydın Gülaycım naber?
Ben bir yandan süt sağıyorum bir yandan intte. dolaşıyorum:))) Sterilizatör alacağımda onun araştırmasını yapıyorum sen kullanıyor musun?

gulaycim naber hic gorusemiyoruz artik :KK43:
ruzgarin fotograflari ne kadar guzel masallah cok guzel bir kiz olacak

simdi yine bunu yazip cikmam gerekecek alis homurdaniyor icerden :)
yeni emzirdim ama bir kismini kusmus :KK43: kusmasin diye bir suru sey yapiyorum ama yine de arada cikartiyor.
saat 11 bucukta doktor kontrolumuz var bakalim hersey yolunda mi?

ebrucum biz de artık günde 1 saat kızım ve babasıyla kangurusuyla gezmeye başladık. sizinde vardı kangurunuz, deneyin mutlaka, gazı da iyi çıkıyormuş kanguruda, hemen uyuyo ya müthiş bir şey.... biz annemle yıkıyoruz bebeği, ama tek başıma da yıkadım kafası hariç. zaten kafasını ben her banyoda yıkamıyorum... ebrucum o sesler ben de var canım. ben de gırtlağı tahriş oluyor diye düşünüyorum. genizden genizden ıhh ıhhh gahhh gukkk diye sesler çıkarıyor, ıkınmanın gazsız olanı bu canım... bunu yaparken ıkınıyo aslında, ama gazı olmadığı için ağlama, kızarma falan olmuyo....

dilekcim ben acayip kabızdım tatlım, kan geliyordu benimkindende, doğumda çekmediğim acıyı kabızlıkta çektim valla... benimkinin nedeni kullandığım demir hapıymış, bırakınca azaldı kabızlığım... doğum sonrası bana demir hapı vermişlerdi... inşallah bi daha olmaz, 3 ,4 gündür bişicik yok... ama popom mahvolmuş durumda....

gamzecim bende de pişik oldu, her bişi kullandım en son fresh and softun pamuk ıslak mendilini kullanarak geçirdim pişiğini tatlım.... yeni çıkarmış, pamuk ve su sadece. tavsiye ederim. şimdi kızımın poposu pürüzsüz maşallah, kurtulduk sonunda ....

kızlar soruma cevap verebilirmisiniz. benimki altını değştirirken çok ağlıyo... ağlama sırasında bir de işiyor büyük oranda. acaba idrar yolu enfeksiyonu olabilir mi... sizinkiler de ağlıyormu alt değiştirirken. normalde rahatlaması lazım değilmi...

bir de vitamin kullanıyormusunuz... görümcem elevit pronatala devam et demişti, doktoru söylemiş ona. 9 ay boyunca kullan diye... siz neler kullanıyosunuz.

bu arada size bişey söylücem acayip şaşıracaksınız. görümcem tekrar hamile. bebek 4 aylıkken hamile kalmış... çok ağladı falan ama aldırmıcak bebeği... artık ne olacak bilmiyoruz, aile de herkes şaşkın....

dilekcim bn phillipsin almistim hem sterilizator hem buharda pisirici hemde biberon isiticisi
tabi su ana kadar sadece sterilizator kismini kullandim memnunum

dilekcim sen sutunu sagip mi veriyorsun neden emmiyor
bende sagmadigim icin acaba yanlis mi yapiyorum diyorum gamzede sagip veriyor bildigim
sebebi nedir

gulaycim benim oglan alti degisirken aglamior hic hatta en keyifli oldugu yer diyebilirim
ama her alt acmada bizimki de isiyor
bence ruzgarin aglamasi normaldir cunku doktorlar ve kurstakiler bebekler ciplak kalmaktan hoslanmazlar demislerdi ayrica bir arkadasimda gecen aksam bizdeydi bebegiyle onunki de kiz
altini degistircekti odanin kapisini kapat cok aglicak alis uyanmasin demisti bence endise etme

ben demir ilacima ve elevite devam ediyorum doktorum 1 ay elevite devam demisti cuma gunu kontrolum var belki birak der ama yine dogum kursunda emzirme boyunca vitamininizi alacaksiniz demislerdi o yuzden ben daha bir sure devam ederim, ayrica ben doktor vermedigi halde kalsiyum tableti gunde 2 kez ve omega 3 tableti yine gunde 2 kez aliyorum
malum emziriyoruz kemiklerden kalsiyum gitmesin diye

demek gormcen hamile
en tehlikeli zaman bunlar heralde
bende nasil korunmak gerekiyor diye kara kara dusunuyorum
dgum kontrol hapi kullaniyordum ben ama emzirirken kullanilmiyormus :KK43:

dilek ebru iyiyim kızlar, tam da size mesaj yazıyordum ben de içime doğdu valla...

dilekcim kullanmıyorum tatlım ama işe başlayınca alırım artık sürekli sağacağımdan...

ebrucum büyüttük kızı tatlım, büyüdükçe güzelleşiyorlar valla.... güzel haberler bekliyoruz muaynenizden... alicik kocaman olmuştur inşallah, kilo alımı da iyidir inşallah...

ben de devam edeyim o zaman elevite, bir de kalsiyum alıyım...

bu arada dün fiskobirliğin fındık ezmesini aldım sütüm doldu taştııııı... hemde sıvı da almadım...

dilekcim ben acayip kabızdım tatlım, kan geliyordu benimkindende, doğumda çekmediğim acıyı kabızlıkta çektim valla... benimkinin nedeni kullandığım demir hapıymış, bırakınca azaldı kabızlığım... doğum sonrası bana demir hapı vermişlerdi... inşallah bi daha olmaz, 3 ,4 gündür bişicik yok... ama popom mahvolmuş durumda....

kızlar soruma cevap verebilirmisiniz. benimki altını değştirirken çok ağlıyo... ağlama sırasında bir de işiyor büyük oranda. acaba idrar yolu enfeksiyonu olabilir mi... sizinkiler de ağlıyormu alt değiştirirken. normalde rahatlaması lazım değilmi...

bir de vitamin kullanıyormusunuz... görümcem elevit pronatala devam et demişti, doktoru söylemiş ona. 9 ay boyunca kullan diye... siz neler kullanıyosunuz.

bu arada size bişey söylücem acayip şaşıracaksınız. görümcem tekrar hamile. bebek 4 aylıkken hamile kalmış... çok ağladı falan ama aldırmıcak bebeği... artık ne olacak bilmiyoruz, aile de herkes şaşkın....

Sağol canım yaa ama ben kullandığım bu demir hapını doğumdan öncede içiyordum ve hçibir problem yoktu...Şimdi bıraksammı ki acaba bende niye devam etmeliyiz bu demir hapına acaca?
Canım ben kızımın altını beslenmeden önce açarsam mutlaka ağlıyor ama karnı toksa hiçbir sorun çıkarmadan etrafa bakıyor bence ağlaması normal çiş olayına da gelince bu her bebekte vardır altı açılınca rahatlıyor galiba kaka,çiş ne denk gelirse salıveriyor... Çok şaşırdım valla görümcene yaa çok zor bir durum hakikaten offf bende çok korkuyorum bundan ee görümcen bir doğum kont. yönetemi kullanmıyormuş mu yoksa süt korur diye mi düşünüyormuş?

dilekcim bn phillipsin almistim hem sterilizator hem buharda pisirici hemde biberon isiticisi
tabi su ana kadar sadece sterilizator kismini kullandim memnunum

dilekcim sen sutunu sagip mi veriyorsun neden emmiyor
bende sagmadigim icin acaba yanlis mi yapiyorum diyorum gamzede sagip veriyor bildigim
sebebi nedir

Sağol canım öyleyse bir philips'e de bakayım. Ben sütümü sağıyorum çünkü ilk başlarda benim kız emiyordu ama memeden bir türlü ayrılmak istemiyordu dr.'a götürdük aç bu dedim yuhhh dedim oysa sütümde var... Neyse bizde sonra bu yönteme geçtik bu şekilde ne kadar içtiğini doyup doymadığını çok rahat görebiliyorum içim çok rahat oluyor açıkcası. Hala göğsümüde emiyor ama bırakmadı yani ara ara deniyorum tutar mı acaba diye onu da alıyor yani belki bu saatten sonra çene kasları gelişmiştir iyi emebilir beni hatta geçenlerde göğsümden emzirdim sonra bir miktarını kustu bile ama açıkcası tekrar göğsüme dönmeye korkuyorum kilo alımımızda ii bu düzenimi bozmak istemiyorum zorlukları emzirmeye göre elbette çok ama ne yapalım kızım için herşey feda olsun.

demek gormcen hamile
en tehlikeli zaman bunlar heralde
bende nasil korunmak gerekiyor diye kara kara dusunuyorum
dgum kontrol hapi kullaniyordum ben ama emzirirken kullanilmiyormus :KK43:

Bende düşünüyorum bunu neyle korunmayı düşünüyorsunuz hap almam ben kilo yapar, ria düşündüm o da kırkın çıkmadan takılıyormuş zaten doğumdan beri ne acılar çektim tekrar bu tarz şeylerle uğraşmak istemediğim için onu da taktırmadım stres yaptı çünkü bende. Eğer taktıracaksam artık adetimi beklemem lazım...

günaydın canım arkadaşlarım şükür kavuştum size annemlerde ınternette baglantısı gitti o yüzden giremedım 2 hafta şimdi kendi evime döndüm tekırdaga babamızın bugun izni bitti işe başladı ben ogluşumla yalnızım bakalım becerebılcekmıyım ::)))

Yfrog - 2t0.jpg

size resim ekleyemedim buda canım ogluşum :nazar:maşallah diyin

ben de devam edeyim o zaman elevite, bir de kalsiyum alıyım...

bu arada dün fiskobirliğin fındık ezmesini aldım sütüm doldu taştııııı... hemde sıvı da almadım...

gülaycım süt olsun diye yemediğim içmedigim şey kalmadı bide bunu deneyim bakalım bende işe yarıcakmı
banada bira sütü fışkırtıyo dediler acaba bi kerelık denesem zararı olurmu???? burda daha önce konuşmuştuk bira mayası süt yapıyo diye böhhh ne igrenç bişeydi onuda kullandım hiç faydasını görmedım :KK43:(((

günaydın canım arkadaşlarım şükür kavuştum size annemlerde ınternette baglantısı gitti o yüzden giremedım 2 hafta şimdi kendi evime döndüm tekırdaga babamızın bugun izni bitti işe başladı ben ogluşumla yalnızım bakalım becerebılcekmıyım ::)))

Yfrog - 2t0.jpg

size resim ekleyemedim buda canım ogluşum :nazar:maşallah diyin

maaşallah cnm oğluşuna paşa valla paşa

gülcancım maşallah canım oğluna. o da erkek suratlı maşallah.
kızlar ben de dün kabızlıkla tanıştım. doğumdan beri ishal geziyordum salak gibi patates haşladım yedim ahanda kabız oldum nasıl canım yandı anlatamam.
gülaycım bu sabah aklımdaydın dedim kız yazmadı ne zamandır ne oldu acep? şükür herşey yolundaymış hatta görümcen double yapmış maşallah canım. dikkatli olmak lazım kızlar walla ne yapcaz bilemiyorum korunma konusunda. benim oğlan da altını açtığımda açsa mutlaka ağlıyor toksa keyif yapıyor ve illaki bir iki imza atıyor elime üstüme başıma :)
ebrucum ben de o emzirme önlüklerine baktım ama pek hoşuma gitmedi nedense canım ya kullanışlı gibi gelmedi bana. ne dersin?

ya bnm oğlanda normalde bi mememi emer uyurdu bir sonraki sefere diğerini emerdi şimdi 15 dk arayla 2 sini emiyo doymuyormu ne ama arkasından kusuyo aç gözlü oldu iice bnm oğlanya bakalım yarın dr gitcez bayağı ağırlatı gibi ama inş. herşey yolundadır
arada da gülmeye başladık artık yaaaa

tülay baharcım saolun kızlar minik erkegim benım ınsan azcıkta anasına benzer ama yok aynı baba

benım sıpada çıplaklıgı çok sevıyo allahım altını açayım gerınıyoda gerınıyoda o kadar gerınmye ne varsa salıyo artık

ya bnm oğlanda normalde bi mememi emer uyurdu bir sonraki sefere diğerini emerdi şimdi 15 dk arayla 2 sini emiyo doymuyormu ne ama arkasından kusuyo aç gözlü oldu iice bnm oğlanya bakalım yarın dr gitcez bayağı ağırlatı gibi ama inş. herşey yolundadır

tülaycım sen ek mama verıyomusun sütün yetıyomu??

canım benim oğlan da memeye yalancı emzik muamelesi yapmaya başladı. emiyor doyunca sefa yapıyor bi de sıpa :) oyun oynuyo resmen kafayı çarptırıyo falan şaştım kaldım. illa memede uyucak fena alıştı. işe başlayınca ne yapcam bilmiyorum. bi de eşim sabah kalkıyor biz koltukta emişiyoz öğlen yemeğe geliyo gene koltukta emişiyoz akşam yine aynı. siz hiç pozisyon değiştirmiyormusunuz dedi geçen gün :)
tülay baharcım saolun kızlar minik erkegim benım ınsan azcıkta anasına benzer ama yok aynı baba

benım sıpada çıplaklıgı çok sevıyo allahım altını açayım gerınıyoda gerınıyoda o kadar gerınmye ne varsa salıyo artık

bizimkini de herkes babasına benzetiyor deli oluyom ben de. sırf bu yüzden doktorumuz değiştirmeyi düşünüyorum.kadın hamileyken ultrasonda bana benzediğini söledi heveslendirdi çıka çıka babasının kopyası çıktı :)

X