2009 Eylül Anneleri

alın benden de o kadar
basen degil bidon mubarek tobe tobee
umarım cabucak veririzz şu kiloları

tatlım bizim yapı kredi sigorta
bizde ilk muayne için gittiğimizde işitme testi, kan testi ve kalça usg çektirdik hepsini sigorta karşıladı aşılar için aklında bulunsun sigorta şirketi aşının küpürünü istiyor
aşı yapılınca küpürü iste canım
kime gidiyorsunuz canım dr.a merak ettim
biz egeria çocuk kliniği ne gidiyoruz prof.dr.mete akısü harika biri
klinikte son derece elit bir yer çalışanları ve orası dehşet güzel haberin olsun

slm millet
meryeme kesinlikle katılıyorum düzen daha ii oturuyo yanlızken biz 2 günlükten beri yanlızız herşeyi kendimis yapıyoss ohh

emsalcim ben başlarda sağmadım. çünkü çocuğa ancak yetiyordu sütüm. hatta bazı geceler yatmedi mama da verdim. şimdi Allaha şükür 2 haftadan uzun zamandır mama gerekmiyor. mama yemesin diye resmen sütümü çocuktan sakınıyordum. aman oyalansın diye neler yapmadım ki.. şimdi o emdikçe süt doluyor. bu arada bir gögüste daha fazla süt olması sanırım herkesde var. benim ilk gunler farkettım. anneme soyledım benım de oyleydı dedı.
bize egitimde 3 saatte bir meme tamamen doluyor dedıler. en fazla 3 saatte bir sağ sütünü ve artacagına ınan. o zaman eminimki artacak. inşallah sende kızına bol bol kendi sütünü verirsin. zatren heryer basbas bagırıyor ılk 6 ay çok ozel bişey olmadıkca anne sütü yeter diye. senın baslarda azdı dıye sen hep az kalcagına ınandın ama sen duzene oturt emin ol artar sütün.

kızlar peki yediğimz yemekler en fazla kaç saat sonra süt oluyor hani neyin sütümü artırdığını takip etmek için soruyorum....Bazen sütüm dolup taşıyor bazende yok bebek boş emip duruyor...

kızlar emin olun yanınızda birileri olmayınca çok daha fazla anne oldugunuzu hıssedıyorsunuz ve çok daha keyifli oluyor. evet daha yorucu ama bebeğin durumu sürekli değişiyor. biz hergün daha farklı oluyoruz. bıgun hiç uyumuyor bırgun hiç göznü açmıyor:) denge buluyor yani. birgun yorulursanız ertesi gün acıyor bebek sıze azcık daha fazla uyuyor:) en azından benımkı öyle:)

kilo konusunda ben verdim çoğu kilomu. hamılelık oncesıne göre 2 kılom kaldı. 3 aylık gibi de göbeğim var. ınsallah oda gıde. kılo kalsın dert değil.

yanımda ( ilk gün dahil ) birileri hiç olmadığı için nasıl bişey bilmiyorum
zorlukları zaman zaman olsada dediği gibi bir gün uyuyor bir gün uyumuyor dengeliyor
birileri olsaydı yanımda eminim çok sinirlerim bozulacaktı herkez bi yerden bişey diyecekti
hem sinirlenecek hemde salak gibi olacaktım bişey öğrenemeyecek bebeğime bakamayacaktım belkide
başından beri herşeyimi kendim yaptım kızımla kendim ilğilendim
Allah ıma binlerce kere şükürler olsun ki beni kimseyede muhtac etmedi
ev işimi yemeğimi kızımın bakımını herşeyimi yapıyorum çok şükür

benim bebiş 20 günük oldu tırnağı çok uzun kesmek istiyorum ama annemler izin vermiyor 40 ı çıkması lazımmış,,,Bekliyoruz bakalım 40 ını....

banada öyle dediler bende kesmedim canım ama meryemede dediğim gibi tırnakları uzun değil
zaten o kadar yumuşakki tırnakları kırılıyor kendi kendine sanırım eldivende takmadıgımız için galiba
yanlız 40 ı çıkıncada kesecek tırnak yok bizde :)))))
birde kızlar ben mevlüdü 40 ı çıktıktan sonra okutmaya karar verdim dün yada bu gün okutacaktım vezgeçtim
çünkü kızıma uygun bir mevlüt takımı bulamadım hepsi çok büyüklerdi sinirim bozuldu
hoşuma bir taneyi aldım tabii oda büyük onu terziye verip daraltacagım ondan sonra okutacagım mevlüdü kızım takımın içinde kayboldu :KK43:((
illaki 40 ı çıkmadan mevlüt okunur bi kaide yok sanırım değilmi ???

kızlar peki yediğimz yemekler en fazla kaç saat sonra süt oluyor hani neyin sütümü artırdığını takip etmek için soruyorum....Bazen sütüm dolup taşıyor bazende yok bebek boş emip duruyor...

uzmanlar içtiğin su miktarına baglıyor. bir ona bak ıstersen. ben hiç kontrol etmedım ama tabı sut mıktarı değişiyor. ablamda tahın helvası çok süt yaparmıs. her sabah yıyorum. gelınde erık kompostosu çok yaparmıs onuda içiyorum..

emsalcim ben başlarda sağmadım. çünkü çocuğa ancak yetiyordu sütüm. hatta bazı geceler yatmedi mama da verdim. şimdi Allaha şükür 2 haftadan uzun zamandır mama gerekmiyor. mama yemesin diye resmen sütümü çocuktan sakınıyordum. aman oyalansın diye neler yapmadım ki.. şimdi o emdikçe süt doluyor. bu arada bir gögüste daha fazla süt olması sanırım herkesde var. benim ilk gunler farkettım. anneme soyledım benım de oyleydı dedı.
bize egitimde 3 saatte bir meme tamamen doluyor dedıler. en fazla 3 saatte bir sağ sütünü ve artacagına ınan. o zaman eminimki artacak. inşallah sende kızına bol bol kendi sütünü verirsin. zatren heryer basbas bagırıyor ılk 6 ay çok ozel bişey olmadıkca anne sütü yeter diye. senın baslarda azdı dıye sen hep az kalcagına ınandın ama sen duzene oturt emin ol artar sütün.

ohh canım çok şükür yaa Allah ım dahada arttırsın inşallahh sütünü ki Rabbimin sana verdiği emaneti bol bol besleyebilsin
inşallah benimde öyle olur canım bizde 10-15 bile sürmüyor emiyoruz süt bitiyor deliriyoruz :)))
sonra koş koş mama hazırla o mama hazırlanana kadar deli gibi ağlıyor yavrum yazık
3 satte bir mama veriyoruz
çok sağol canım Allah razı olsun söylediklerin için
bende sağcagım bundan sonra çıksada çıkmasada inşallahh artacak zamanla

doğum tarihi 09/09/09 hoşgeldin oğlum yazalım:) aklıma gelen bu pek orjınal değil ama:)

emsal bende mevlut ıcın aksıne 40 cıksın dıye beklıyorum. hem mıkroplra karsı daha guclu olur kuzum. haftaya c.tesı okutucaz bızde ınsallah. 39 gunluk olacak ama olsun.

ohh canım çok şükür yaa Allah ım dahada arttırsın inşallahh sütünü ki Rabbimin sana verdiği emaneti bol bol besleyebilsin
inşallah benimde öyle olur canım bizde 10-15 bile sürmüyor emiyoruz süt bitiyor deliriyoruz :)))
sonra koş koş mama hazırla o mama hazırlanana kadar deli gibi ağlıyor yavrum yazık
3 satte bir mama veriyoruz
çok sağol canım Allah razı olsun söylediklerin için
bende sağcagım bundan sonra çıksada çıkmasada inşallahh artacak zamanla

bak mesela benım gogsumden 60 ml sut cıktı. bununla oğlum doyuyor. sende şöyle yapabılırsın. 1 oğun ıkı gogsunu bırden sag onu ver diğer oğün biberon ver. hatta kımı bebekler 3 saat uyuyormus. o kadar uyudugu zamanlar peşpeşe kendı sutunu ver. ben sagdıgım zaman 2 saatlık gogsu sagıyorum acıkcası. ona gore duzene oturtabılırsın hem içine daha çok siner kendı sutun

kızlar sizin hala kanamanız varmı.benim bugun 22.günüm bi oluyo bi olmuyo kanamam.şaşırdım valla...

emsalcim sen hangi mamayı kullanıyorsun.ben milupa kullanıyorum günde 5 öğün 90mllik veriyorum .ve benim kız hepsini yiyor.aralarda saat bası emziriyorum ama boş yere emiyor:KK43:bende bugünden itibaren 3 saatte bir sağıcam.birde msms sağol canım karbonatla temizliycem yoksa cok kötü morarıyor gögüs uçlarım.
bu arada drumu değistiricem.kasım bası izmirden ayrılıyoruz evimize gidicez.gitmeden yeni bir dr bulduk p.tesi kontrolümüz var.umarım memnun kalırım

emsal bende mevlut ıcın aksıne 40 cıksın dıye beklıyorum. hem mıkroplra karsı daha guclu olur kuzum. haftaya c.tesı okutucaz bızde ınsallah. 39 gunluk olacak ama olsun.

çok şükür tek ben değilmişim tek ama senin 40 ın çıkmamış oluyor o zaman
bizim bu gün 36. günümüz 40 çıkmış olacak ben okuturken ama olsun ne yapalım
Allah ım kabul etsin artık

bak mesela benım gogsumden 60 ml sut cıktı. bununla oğlum doyuyor. sende şöyle yapabılırsın. 1 oğun ıkı gogsunu bırden sag onu ver diğer oğün biberon ver. hatta kımı bebekler 3 saat uyuyormus. o kadar uyudugu zamanlar peşpeşe kendı sutunu ver. ben sagdıgım zaman 2 saatlık gogsu sagıyorum acıkcası. ona gore duzene oturtabılırsın hem içine daha çok siner kendı sutun

haklısın canım çok sağol bende öyle yapayım bari bundan sonra dediğin gibi bazen çok uyuyor o zamanlarda sağarım artık dolaba atarım

kızlar sizin hala kanamanız varmı.benim bugun 22.günüm bi oluyo bi olmuyo kanamam.şaşırdım valla...

canım 36. gün hala var azar azar

emsalcim sen hangi mamayı kullanıyorsun.ben milupa kullanıyorum günde 5 öğün 90mllik veriyorum .ve benim kız hepsini yiyor.aralarda saat bası emziriyorum ama boş yere emiyor:KK43:bende bugünden itibaren 3 saatte bir sağıcam.birde msms sağol canım karbonatla temizliycem yoksa cok kötü morarıyor gögüs uçlarım.
bu arada drumu değistiricem.kasım bası izmirden ayrılıyoruz evimize gidicez.gitmeden yeni bir dr bulduk p.tesi kontrolümüz var.umarım memnun kalırım

hayatım bende pre aptamil kullanıyorum
bende 3 satte bir yada acıktıkça veriyorum ama biz 90 ları görmedik hala
benim kız 60 ml. bitiremiyor :KK43:((

bu arada kızlar bebek bezinde 2 numaraya yani 3-6 kiloya geçen varmı
ben hala 1 numara 2-5 kg. kullanıyorum acaba artık 3-6 kg geçsemmi diyorum da

benim kanamam zaten çok azdı şimdi hiç yok.
emsalcim ben 3-6 kullanıyorum canım başından beri.
eminecim aptamilin yenidoğan için sütü var canım. mama gibi suyla karıştırıp veriyorsun. ben sürekli vermiyorum çok mecbur kalınca veriyorum zaten 60 ml bir iki kere içmiştir pek içmiyor oğlum illa memeye yapışacak :)

X